ביאור:בבלי מועד קטן דף כט

מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי
הבהרה:

דף זה הוא במרחב הביאור של ויקיטקסט, ומכיל גם פרשנות וביאורים של משתמשים בני ימינו, שאינם מייצגים בהכרח את הפרשנות המסורתית.



זרעים: ברכות
מועד: שבת עירובין פסחים יומא סוכה ביצה ראש השנה תענית מגילה מועד קטן חגיגה
נשים: יבמות כתובות נדרים נזיר סוטה גיטין קידושין
נזיקין: בבא קמא בבא מציעא בבא בתרא סנהדרין מכות שבועות ע"ז הוריות
קדשים: זבחים מנחות חולין בכורות ערכין תמורה כריתות מעילה תמיד
טהרות: נידה


מסכת מועד קטן: ב ג ד ה ו ז ח ט י יא יב יג יד טו טז יז יח יט כ כא כב כג כד כה כו כז כח כט | הדף המהדורה הרגילה


עמוד א (דלג לעמוד ב)

כציפורי בפי הוושט [1];[2]

רבי יוחנן אמר: כפטירי בפי וושט [3].

ואמר רבי לוי בר חיתא: הנפטר מן המת - לא יאמר לו "לך לשלום" אלא "לך בְּשלום"; הנפטר מן החי לא יאמר לו "לך בְּשלום" אלא "לך לְשלום":

הנפטר מן המת לא יאמר לו "לך לשלום" אלא "לך בְּשלום", שנאמר: וְאַתָּה תָּבוֹא אֶל אֲבֹתֶיךָ בְּשָׁלוֹם [תִּקָּבֵר בְּשֵׂיבָה טוֹבָה]; הנפטר מן החי לא יאמר לו "לך בשלום" אלא "לך לְשלום", שהרי דוד שאמר לאבשלום (שמואל ב טו ט: וַיֹּאמֶר לוֹ הַמֶּלֶךְ) לֵךְ בְּשָׁלוֹם [וַיָּקָם וַיֵּלֶךְ חֶבְרוֹנָה] - הלך ונתלה; יתרו שאמר למשה (שמות ד יח: וַיֵּלֶךְ מֹשֶׁה וַיָּשָׁב אֶל יֶתֶר חֹתְנוֹ וַיֹּאמֶר לוֹ אֵלֲכָה נָּא וְאָשׁוּבָה אֶל אַחַי אֲשֶׁר בְּמִצְרַיִם וְאֶרְאֶה הַעוֹדָם חַיִּים וַיֹּאמֶר יִתְרוֹ לְמֹשֶׁה) לֵךְ לְשָׁלוֹם - הלך והצליח!

ואמר רבי לוי: כל היוצא מבית הכנסת לבית המדרש ומבית המדרש לבית הכנסת - זוכה ומקבל פני שכינה, שנאמר (תהלים פד ח) יֵלְכוּ מֵחַיִל אֶל חָיִל יֵרָאֶה אֶל אֱלֹהִים בְּצִיּוֹן [4]!

אמר רב חייא בר אשי אמר רב: תלמידי חכמים - אין להם מנוחה אפילו לעולם הבא, שנאמר: (תהלים פד ח) יֵלְכוּ מֵחַיִל אֶל חָיִל יֵרָאֶה אֶל אֱלֹהִים בְּצִיּוֹן.

הדרן עלך אלו מגלחין וסליקא לה מסכת מועד קטן


הערות[עריכה]

  1. ^ כחבל שיש בו קשר, ויוצא בקושי מן התורן
  2. ^ הערוך: פירוש: מביאין סיב של דקל של נרגילה ותופרין את הספינה בו וכשמכניסין אותו בנקב של ספינה שדומה לוושט- נכנס, וקולו הולך וקשה מאד. ביוונית: ספירא σπειρα הוא כבל בו קושרים אניה
  3. ^ שקושרין שתי ספינות ביחד
  4. ^ יֵלְכוּ מֵחַיִל אֶל חָיִל - שילכו מבית המדרש לבית הכנסת, ומבית הכנסת לבית המדרש - אחר יֵרָאֶה אֶל אֱלֹהִים בְּצִיּוֹן: יזכנו אל עליון