המהדורה המוטעמת מציגה את נוסח המקרא על פי המסורה. יתר מהדורות המקרא בוויקיטקסט מציגות את נוסח כתב יד לנינגרד (מהדורת וסטמינסטר). לפרטים מלאים ראו את ויקיטקסט:מקרא.
בד"ה כצאתי את העיר פירש"י אבל לא בתוך העיר כו' וקשה א"כ למה אמר בכאן יותר מכל העתרות ראשונות שלא נאמר אלא ויצא מעם פרעה ולא נאמר ויצא מן העיר ועוד קשה למה אמר בכאן ואפרוש כפי אל ה' יותר מבשאר תפילות וע"ק למה הגביה הקב"ה למשה למעלה במכה זו ונראה שמכה זו היתה גוברת למעלה מן המערכת ובאה מן העולם העליון ומ"ה הכה כל עשב אפי' הלחין שלא בדר' הטבע ומ"ה דרשו פלאי פלאות כו' ומ"ה היה במכ' זו נס בתוך נם ומ"ה הוצרך משה לפרוש כפיו לבטלו ומ"ה תפילה חשובה כזו לא היתה העיר ראויה לכך ודוק מהרש"ל:
"כצאתי את העיר" - על דרך הפשט יתכן לומר שהיה משה מתפלל בביתו רק בפעם הזאת רצה להיות כפיו פרושות השמים ויחדלו הקולות והמטר מיד ולא יתכן לעשות כן בעיר על כן אמר כצאתי את העיר וכן נאמר עוד (בפסוק לג) ויצא משה מעם פרעה את העיר ובראשונה אמר (לעיל ח כה) הנה אנכי יוצא מעמך ורבותינו אמרו (מכילתא פסחא בפתיחתא) שלא היה מתפלל בתוך העיר לפי שהיא מלאה גלולים וכל שכן שלא היה נדבר עמו אלא חוץ לכרך אם כן נאמר כי בעבור שהיה פרעה מבקש עתה שיסור הברד מיד הוצרך משה לפרש לו כי יצטרך לצאת את העיר ואחרי כן יפרוש כפיו אל ה' ויסור בתפלתו והוא האמת
"כצאתי את העיר" אף על פי שאמרת ורב מהיות קולות. אלהים וברד לא יחדל כל זה עד שאצא מן העיר: " הקולות יחדלון והברד לא יהיה עוד למען תדע כי לה' הארץ." כל זה יהיה יחדיו כמו רגע, שלא כמנהג הטבע, וזה למען תדע, לא בשביל שאחשוב שכבר שבתם בתשובה, כי אמנם (ל) ידעתי כי טרם תיראון. עדיין לא תיראון: