קידמה ועוני ב
קידמה ועוני: א - ב - ג - ד - ה - ו - ז - ח - ט - י - יא - יב - יג - יד - טו - טז - יז - יח - יט - כ - כא - כב - כג - כד - כה - כו - כז
החשיבות של הגדרת מונחים
[עריכה]לפני שנמשיך בחקירתנו, הבה נבהיר את משמעותם של המונחים שאנו משתמשים בהם, שכן אי-דיוק בשימוש בהם בהכרח יוצר עמימות ואי-עקביות בדיון.
בדיון כלכלי, חיוני לתת למילים כגון "עושר", "הון", "שכירות", "משכורת" וכו' משמעות הרבה יותר חד-משמעית מזו שיש להן בשיח המקובל. למרבה הצער, אפילו בעולם הכלכלה הפוליטית, למושגים אלה אין משמעות ברורה ומוסכמת על כולם, ולכן כותבים שונים נותנים משמעויות שונות לאותו מונח, ולפעמים אף אותם כותבים משתמשים באותו מונח במשמעויות שונות.
שימו לב! דף זה (או קטע זה) עדיין לא גמור והוא לא מציג את היצירה בשלמותה. דף זה (או קטע זה) נמצא כעת בשלבי הקלדה. אם יש באפשרותכם להמשיך את ההקלדה - אתם מוזמנים. |
אני מפנה את תשומת ליבכם לעובדה שבדרך-כלל שוכחים: המונחים "עושר", "הון", "משכורות" וכו', כשמשתמשים בהן בכלכלה פוליטית, הם מונחים כלליים. אי אפשר לטעון לגביהם שום דבר באופן כללי, מעבר למה שאפשר לטעון לגבי כל המחלקה של דברים שהם מייצגים. שיכחה זו גורמת לבלבול מחשבתי, ומאפשרת לשגיאות, שהיו יכולות להיות שקופות וגלויות לעין, להיחשב כאמיתות.
"עושר" הוא מונח כללי, והרעיון של עושר, יש לזכור, קשור ברעיון של אפשרות ההחלפה. כך, הבעלות על כמות מוגדרת של עושר היא, פוטנציאלית, הבעלות על כל סוגי העושר השקולים לו בהחלפה. כתוצאה מכך, נכון הדבר גם לגבי "הון".