לדלג לתוכן

ביאור:הבשורה על פי מתי פרק כב

לא בדוק
מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי
הבהרה:

דף זה הוא במרחב הביאור של ויקיטקסט, ומכיל גם פרשנות וביאורים של משתמשים בני ימינו, שאינם מייצגים בהכרח את הפרשנות המסורתית.


הבשורה על-פי מתי הקדמה. פרקים: א - ב - ג - ד - ה - ו - ז - ח - ט - י - יא - יב - יג - יד - טו - טז - יז - יח - יט - כ - כא - כב - כג - כד - כה - כו - כז - כח
מי היה מתי? עיין מתי. ועיין עוד פרטים על הבשורה על פי מתי.


הַבְּשׂוֹרָה עַל-פִּי מַתַּי פֶּרֶק כ"ב.

לפסוק 30 [1].

לפסוק 32 (שמות ג ו) [2]? לפסוק 37 : (דברים ו ה) "וְאָהַבְתָּ אֶת יְהוָה אֱלֹהֶיךָ בְּכָל-לְבָבְךָ וּבְכָל-נַפְשְׁךָ וּבְכָל מְאֹדֶךָ.

לפסוק 39 : (ויקרא יט יח) וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ.

לפסוק 43 [3], :

לפסוק 44 (תהלים קי א) 'נְאֻם יְהוָה לַאדֹנִי: שֵׁב לִימִינִי עַד-אָשִׁית אֹיְבֶיךָ הֲדֹם לְרַגְלֶיךָ'?[4]

הערות שוליים

[עריכה]
  1. ^ עיין תחית המתים
  2. ^ לשון הפסוק ויאמר אנכי אלהי אביך אלהי אברהם אלהי יצחק ואלהי יעקב.
  3. ^ בהשראת הרוח = ברוח הקודש.
  4. ^ ישוע הבין שהפסוק מדבר על המשיח. וה' אומר לאדוני שהוא המשיח שב לימיני וכו'. ושאל ישוע: איך יתכן שה' קורא "אדוני" לבן דוד שהוא הבן? מטרתו להוכיח בשאלה זו את הסיבה שהוא קורא לעצמו אדון, שהרי ה' עצמו קורא למשיח אדון. ועיין ילקוט שמעוני שמביא שני פירושים האם הפסוק הזה מדבר מאברהם או ממשיח. ועיין זוהר פרשת אמור (צג:) שדורש את את המלים בקשו פני שבפסוק (תהלים כז ח) "לך אמר ליבי בקשו פני את פניך ה' אבקש", על דוד המלך בעצמו. ועיין זוהר פרשת בא (לח.) (שמות לד כג) "יראה כל זכורך את פני האדון ה' - דא רבי שמעון בן יוחאי. ועיין ירושלמי בכורים פ"ג ה"ג - (חבקוק ב כ) "וה' בהיכל קודשו" - דא רבי יצחק. בכל המקומות האלו אין הכוונה שדוד המלך או רשב"י ור"י, היו אלהים ח"ו, (עיין שם במפרשים על הזוהר שמסבירים ע"פ הקבלה מה המשמעות, וה"ה הכא), אלא זהו מושג יהודי קבלי, על דרגה גבוהה וקרבה לאלהים בצורה הנעלה ביותר. ואין כוונת ישוע לומר שהוא אלהים כמו שהנוצרים מסבירים.