המהדורה המוטעמת מציגה את נוסח המקרא על פי המסורה. יתר מהדורות המקרא בוויקיטקסט מציגות את נוסח כתב יד לנינגרד (מהדורת וסטמינסטר). לפרטים מלאים ראו את ויקיטקסט:מקרא.
"ננתקה", עבותות הם חזקות יותר ממוסרות, שהם מוסרות הקלועים יחד ואי אפשר לנתקם, יאמרו "שמוסרות" החלושים "ינתקו ועבותות" החזקים "ישליכו" מעל צוארימו, וזה בין בענין הדת שמצות שאין להם טעם ויכולים להשיב עליהם יבטלום, ומצות השכליות החזקות בטעמם ישליכו אחרי גיום, ובין בענין העבדות יפרקו עולו, ודברים שנשבעו עליהם והתחייבו בברית ושבועה, יפרקו מעל צוארם במרד ובהפר אלה וברית:
ביאור המילות
"עבותימו", העבות הם כמה חבלים או מוסרות קלועים יחד, ואמרו חז"ל אין עבות פחות משלשה:
וגומרים מאמרם בהגות הריק ואומרים: מה בצע בטורח ההוא, להתקומם "על ה' ועל משיחו" יחד, הלא טוב הוא נפריד ביניהם ש"ננתקה את מוסרותימו", הם הקשרים שבין ה' ומשיחו ועמו, הם תורה, ומצות ישראל. כי נשעבדם ונבטלם ממצות ה' ובזה אל יושיעם ה' ו"נשליכה ממנו עבותימו" אשר באותם החבלים הם מושכים עצמם לעלות על ה' ולהתקשר בו. והעבות, הם זכות האבות הדבקים בו ית' ובבטל את ישראל מתורה ומצות לא יועילו למו זכות אבות נמצאו משליכים ממנו ית' זכות האבות כענין שעשה בחורבן שהשליך דיוקן יעקב ולמה לא יכניעם ה' בהשתעשעם במעמדם בדברים האל: