שיחת משתמש:Udifroman
הוספת נושאFor English, please click here
שלום Udifroman! וברוך בואך לוויקיטקסט – מיזם רב-לשוני ליצירת מאגר טקסטים חופשי על ידי עבודה משותפת של תורמים.
להלן מעט מידע שאנו מקווים שיהיה לך לתועלת:
- עריכה: אם יש לך מה להוסיף או לתקן בדף שקראת, באפשרותך לעשות זאת, ואף כדאי שתעשה זאת. לחץ על הלשונית "עריכה" בראש העמוד ותקן כמיטב הבנתך. (לפני שמירת השינוי, מומלץ ללחוץ קודם על "תצוגה מקדימה" ולוודא שהעריכה נעשתה כראוי.) לפרטים נוספים: איך לערוך דף וגם היכרות עם האתר.
- הזנה אוטומטית של תכנים: ניתן להזין קבצים סרוקים באמצעות תוכנת OCR, או להשתמש בבוט להזנה אוטומטית של טקסטים גדולים.
- דפי שיחה: בראש כל דף בוויקיטקסט, מופיעה לשונית "שיחה", שלחיצה עליה מובילה לדף השיחה על הערך. בדף זה ניתן לדון עם משתמשים אחרים בתוכנו של הערך.
- חתימות: בסוף כל הערה שכתבת בדפי השיחה, צריך לחתום. כדי לעשות זאת מוסיפים ארבעה סימני ~ (זרקא, tilde) בסוף הטקסט. סימנים אלו יהפכו אוטומטית לחתימה הכוללת את שמך, קישור לדף המשתמש שלך, והשעה והתאריך בהם נכתבה ההודעה. החתימות מיועדות לדפי השיחה בלבד. בוויקיטקסט לא נהוג לחתום על הטקסטים עצמם או על המאמרים במרחב הראשי או במרחב הביאור.
- דפי משתמש: לכל משתמש רשום בוויקיטקסט יש "דף משתמש" ודף "שיחת משתמש". דף המשתמש (אליו ניתן להגיע בלחיצה על שמו של המשתמש) משמש בדרך כלל את המשתמש כדי להציג פרטים על עצמו. דף השיחה של המשתמש (כמו דף זה) משמש כדי להשאיר למשתמש הודעות אישיות.
- הודעה אישית: כדי להעביר מסר או הודעה למשתמש מסוים, יש להיכנס לדף השיחה של אותו משתמש (בלחיצה על שמו, ולאחר מכן מעבר ללשונית השיחה) ולהשאיר בו הודעה. לאחר הוספת הודעה בדף השיחה, המשתמש יקבל חיווי על כך שממתינה לו הודעה.
- קבלת עזרה: אם אתה זקוק לעזרה נוספת אתה יכול לקרוא את דפי העזרה, ובראשם ויקיטקסט:צעד אחר צעד. אם אתה רוצה לשאול שאלה הקשורה לוויקיטקסט, אתה מוזמן לעשות זאת במזנון.
- לתשומת לבך: אין להכניס לוויקיטקסט חומר המוגן בזכויות יוצרים או תרגום שלו. מעשה כזה מהווה עבירה פלילית חמורה ופגיעה במדיניות שלנו.
אשמח לעזור אם תתעורר שאלה או בעיה, וכך גם כל שאר הוויקיעורכים.
בהצלחה!
(התנצלות: כדי למנוע סרבול מיותר, וכמקובל בשפה העברית, אנו משתמשים בלשון זכר בהתייחסות אל כלל הגולשות והגולשים ובמתן שמות לערכים. אנא קבלו זאת בהבנה!)--Roxette5 (שיחה) 15:46, 13 באוקטובר 2014 (IDT)
תוכן שהעלית בביאור סנהדרין דף ב
[עריכה]שלום לך ותודה על התרומה שלך לאתר. בבקשה להסביר מה טיב התוכן שהעלית? האם מדובר בספר שעלתה לדפוס או שהינו הפרשנות האישית שלך שלא הגיעו לידי הוצאה לאור? אם מדובר בספר אז אנחנו נעביר את זה אל שם דף אחר של הספר לכאורה. אם הם ביאורים אישיים שלך בבקשה לשבץ כל תוכן במקומו ובדפו הנכון דהיינו:
- ביאור:בבלי סנהדרין דף ב
- ביאור:בבלי סנהדרין דף ג
- ביאור:בבלי סנהדרין דף ד
- ביאור:בבלי סנהדרין דף ה
- ביאור:בבלי סנהדרין דף ו וכולי.
תודה רבה ובברכה, --Roxette5 (שיחה) 15:53, 13 באוקטובר 2014 (IDT)
- שלום וברכה.
הכוונה היא ליצור מיזם למהדורת ש"ס ופוסקים בשפה שווה לכל נפש (לכל נפש זה אולי קצת מוגזם), שכל אחד יתרום את חלקו ויפרש פרק אחד, ותוך כמה שנים יש לנו אתר שמנגיש את התלמוד ואת שיטות הפוסקים.
הטקסט הוא פרק ראשון של מסכת סנהדרין. יש הקדמה לשיטה, חלוקה לדיונים. לרוב הדיונים יש מבוא וסיכום.
הדיונים מחולקים חלוקה פנימית ויש כותרת לכל תבנית על פי הכינויים שנותן לתבניות רבי שמואל הנגיד במבוא שלו שמודפס בסוף מסכת ברכות שס וילנא.
אחרי סיכום ההלכה מובאים דברי הפוסקים העיקריים - רמב"ם רא"ש/טור ושולחן ערוך, כפי שהם משתלשלים ישירות מהסוגיה.
אראל סגל-הלוי אמר לי להעתיק את הטקסט לכאן, אבל זה לא יצא דומה לכלום. אוכל לשלוח קובץ word בצורה שבה זה נמצא אצלי.
בברכה, אודי-- הודעה זו נכתבה על ידי המשתמש/ת Udifroman (שיחה | תרומות | מונה) ששכח/ה לחתום.
- תודה רבה. הבעיה הוא שאני לא יודע איך לשלב את החומר הגולמי שהעלית עם התוכן שכבר קיים בדפי ביאור אלו. אציין את משתמש:אראל סגל לחוות את דעתו. תודה רבה.--Roxette5 (שיחה) 16:03, 13 באוקטובר 2014 (IDT)
- שלום ומועדים לשמחה,
- לאחר שקראתי את הפרקים הראשונים, הגעתי למסקנה שכדאי בתור התחלה לשים את הביאור בדף משלו. העליתי את החלקים הראשונים לדף ביאור:תלמוד בבלי לפי צופן שמואל הנגיד ודפי-משנֶה שלו. מה דעתכם? אם זה נראה לכם, אפשר להמשיך ולהעלות את שאר החלקים. --אראל סגל • שיחה • י"ט בתשרי ה'תשע"ה 17:16, 13 באוקטובר 2014 (IDT)
כן. נראה לי מצוין. אני מקווה להצליח לעשות מזה מיזם ציבורי כך שיכתבו עשרות או מאות אנשים את הדפים שלהם, ובסופו של דבר יתקבל התלמוד הבבלי כולו במבנה הזה, מה שיקצר ללומדים את הדרך באופן משמעותי. אם אפשר, אני מציע להוסיף ביאור: תלמוד בבלי לפי צופן שמואל הנגיד ופסיקת ההלכה (17:46, 13 באוקטובר 2014 (IDT)) Udifroman (שיחה) 17:49, 13 באוקטובר 2014 (IDT)
- במחשבה שלישית, נראה לי שכדאי לנסות לשלב את הביאור החדש בביאור הקיים באתר, על-מנת שאנשים המחפשים ביאור לדף מסויים יוכלו למצוא אותו בקלות. כצעד ראשון בכיוון זה, העברתי את הביאורים עד דף ה לדפי-משנה של הביאורים הקיימים, ושמתי קישורים בביאור: תלמוד בבלי לפי צופן שמואל הנגיד ופסיקת ההלכה. עכשיו אפשר לראות את הביאור החדש והביאור הקיים זה מול זה ולהחליט אם ואיך לשלב ביניהם. מה דעתכם? --אראל סגל • שיחה • י"ט בתשרי ה'תשע"ה 20:05, 13 באוקטובר 2014 (IDT)
נראה לי נכון. מי שמחפש באור מגיע לביאור הבסיסי, ומי שמחפש עוד יכול להמשיך הלאה למהדורה הזו. איך אני מכניס פרקים ודפים נוספים? אם אפשר תדריכו אותי צעד אחרי צעד, כך שכשאשווק את זה ואציע לאנשים להוסיף פרקים, ההדרכה תהיה ברורה. בתודה, Udifroman (שיחה) 20:47, 13 באוקטובר 2014 (IDT)
- בדף הראשי של הביאור, הקישורים מדף ו והלאה אדומים. כשאתה לוחץ על קישור אדום, אתה מגיע לדף ריק שבו אתה יכול לכתוב את הביאור. --אראל סגל • שיחה • כ' בתשרי ה'תשע"ה 11:08, 14 באוקטובר 2014 (IDT)
יש לי חוברת של 30 עמודים בערך, בשם: הצופן התלמודי של רבי שמואל הנגיד. הייתי רוצה להכניס גם אותה לויקיטקסט ולעשות קישור לדף הזה. היכן מכניסים אותה? 95.86.127.71 10:47, 14 באוקטובר 2014 (IDT)
- אם החוברת התפרסמה ועומדת בפני עצמה, אתה יכול להוסיף אותה לדף ששמו כשמה: הצופן התלמודי של רבי שמואל הנגיד. --אראל סגל • שיחה • כ' בתשרי ה'תשע"ה 10:51, 14 באוקטובר 2014 (IDT)
היא התפרסמה כחלק מספר בשם: "התלמוד כהווייתו", שעסק גם בהתמודדות עם שיטת רבדים. כאן אני רוצה לפרסם רק את החלק הזה, כדי שמי שרוצה להוסיף פרקים למיזם יעמיק קצת את ההבנה התאורטית שלו. לכן חשוב לי שהשם יכלול את המלים צופן, שמואל הנגיד. 95.86.127.71 11:10, 14 באוקטובר 2014 (IDT)
- אז אפשר לשים את הטקסט בדף כנ"ל. --אראל סגל • שיחה • כ"א בתשרי ה'תשע"ה 00:03, 15 באוקטובר 2014 (IDT)
תודה. שמתי. זה הקישור לדף: https://he.wikisource.org/wiki/%D7%94%D7%A6%D7%95%D7%A4%D7%9F_%D7%94%D7%AA%D7%9C%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%99_%D7%A9%D7%9C_%D7%A8%D7%91%D7%99_%D7%A9%D7%9E%D7%95%D7%90%D7%9C_%D7%94%D7%A0%D7%92%D7%99%D7%93 Udifroman (שיחה) 13:25, 15 באוקטובר 2014 (IDT)
מה קורה להערות השולים? אתם רואים אותן בעריכה? Udifroman (שיחה) 13:27, 15 באוקטובר 2014 (IDT)
- יישר כוחך על העלאת החוברת!
- אני לא רואה את הערות השוליים, וגם לא את העיצוב שהיה במסמך וורד.
- כדי לתרגם מסמך וורד לשפת העיצוב המיוחדת של אתרי ויקי, אפשר להשתמש באחד הכלים המתוארים כאן וכאן וכאן. לי אין וורד כך שאני לא יודע איזה מהם עובד טוב יותר, צריך לנסות ולראות. --אראל סגל • שיחה • כ"ד בתשרי ה'תשע"ה 20:11, 18 באוקטובר 2014 (IDT
התייעצות קטנה. במיזם הזה יש 2 מרכיבים - א. חלוקת הש"ס על פי התבניות של רבי שמואל הנגיד, ב. פסיקת ההלכה כפי שהיא משתלשלת ישירות מתוך הסוגיה.
נראה לי שלויקיטקסט מתאים בעיקר המרכיב הראשון, שזה בעצם הטקסט של הש"ס, מחולק לדיונים וכל דיון מחולק לחלוקה פנימית, עם כותרות. זה מעין תלמוד סימנים. החלק השני, שיש לי על כמה פרקים (סנהדרין פרק א, בבא קמא פרק ג, הדפים הראשונים של מסכת בבא מציעא) הוא לא כל כך מתאים, מפני שהוא לא מחולק לפי דפים אלא לפי דיונים, והוא גם לא טקסט שאנשים מחפשים, אלא מיועד לקהל יעד מצומצם. מצד שני, המיזם בלי המרכיב השני הוא חסר, אלא ש"תפסת מרובה לא תפסת".
מה דעתכם, כדאי להכניס רק את הטקסט התלמודי והמבנה, או גם את החלק של ההלכה? Udifroman (שיחה) 22:12, 25 באוקטובר 2014 (IDT)
- אני מסכים איתך שהחלק הראשון - חלוקת התלמוד ע"פ רבי שמואל הנגיד - מתאים לקהל רחב יותר. לענ"ד כדאי להתחיל ממנו ולהשקיע בו. אבל הכל תלוי בזמן שלך. --אראל סגל • שיחה • א' בחשוון ה'תשע"ה 22:46, 25 באוקטובר 2014 (IDT)