ויקיטקסט היא מיזם רב לשוני ליצירת מאגר טקסטים חופשי, אך גם קהילת ויקי. גם אתם יכולים להצטרף לקהילה, ליצור ולערוך מאמרים בוויקיטקסט. אתם מוזמנים ללמוד כיצד לכתוב בוויקיטקסט, ולהתחיל!
שלום וברוך בואך לוויקיטקסט – מיזם רב לשוני ליצירת מאגר טקסטים חופשי. ויקיטקסט היא חופשית ופתוחה שכל אחד יכול לא רק לקרוא ולהיעזר בה, אלא גם לערוך אותה.
להלן מעט מידע שאנו מקווים שיהיה לך לתועלת:
עריכה: אם יש לך מה להוסיף או לשפר בערך שקראת, הנך יכול לעשות זאת, ואף כדאי שתעשה זאת. לחץ על הלשונית "עריכה" בראש העמוד ותקן כמיטב הבנתך. (לפני שאתה שומר את השינוי, מומלץ ללחוץ קודם על הלחצן "הראה תצוגה מקדימה" ולוודא שהעריכה נעשתה כראוי.) לפרטים נוספים קרא את איך לערוך דף.
דפי שיחה: בראש כל דף בוויקיטקסט, מופיעה לשונית "שיחה", שלחיצה עליה מובילה לדף השיחה על הערך. בדף זה ניתן לדון עם משתמשים אחרים בתוכנו של הערך. ניתן להוסיף בקלות הערה לדף שיחה באמצעות לחיצה על לשונית הפלוס (+) הנמצאת בראש הדף.
מומלץ מאוד לחתום בסוף כל הערה שכתבת. כדי לעשות זאת הוסף ארבעה סימני ~ (זרקא, tilde) בסוף הטקסט שכתבת. סימנים אלו יהפכו אוטומטית לחתימה הכוללת את שמך, קישור לדף המשתמש שלך, והשעה והתאריך בהם נכתבה ההודעה. החתימות מיועדות לדפי השיחה בלבד. בוויקיטקסט לא נהוג לחתום על המאמרים עצמם.
דפי משתמש: לכל משתמש רשום בוויקיטקסט יש "דף משתמש" ודף "שיחת משתמש". דף המשתמש (אליו ניתן להגיע בלחיצה על שמו של המשתמש) משמש בדרך כלל את המשתמש כדי להציג פרטים על עצמו. דף השיחה של המשתמש משמש כדי להשאיר למשתמש הודעות אישיות.
הודעה אישית: כדי להעביר מסר או הודעה למשתמש מסוים, יש להיכנס לדף השיחה של אותו משתמש (בלחיצה על שמו, ולאחר מכן מעבר ללשונית השיחה) ולהשאיר בו הודעה. לאחר הוספת הודעה בדף השיחה, המשתמש יקבל חיווי על כך שממתינה לו הודעה.
קבלת עזרה: אם אתם זקוקים לעזרה נוספת אתה יכול לקרוא את דפי העזרה. אם אתה רוצה לשאול שאלה כלשהי בכל נושא הקשור לוויקיטקסט, אתה מוזמן לעשות זאת במזנון. אם יש לך שאלה ספיציפית, או שאתה זקוק לעזרה בנושא מסוים, אתה מוזמן לפנות למזנון.
חדשים בוויקיטקסט? יכול להיות שתרצו להעיף מבט בכמה מן הדפים האלה. אינכם חייבים לקרוא את כולם לפני התחלת הפעילות, אך הם בהחלט יכולים לעזור לכם לעבוד בצורה המקובלת בוויקיטקסט.
ויקיטקסט היא לא בת יחידה. במקביל לוויקיטקסט, פועלות עוד ויקיטקסטים בשפות רבות נוספות. בנוסף אליהן, מפעילה קרן ויקימדיה (הארגון המפעיל את ויקיטקסט) מספר מיזמים אחרים:
ויקיפדיה - מיזם אחות של ויקיטקסט, שמטרתו ליצור אנציקלופדיה מקוונת חופשית.