ויקיטקסט:למה ליצור חשבון?

מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ויקיטקסט - מידע כללי

אין צורך ליצור חשבון כדי לקרוא מאמרים בויקיטקסט, ואף לא כדי לערוך בה דפים – כל אחד יכול לערוך כמעט כל מאמר בויקיטקסט, אפילו בלי ליצור חשבון. אך למרות זאת, הרשמה היא תהליך מהיר, חופשי, בלתי-פוגעני ובחינם, ויש סיבות רבות לבצעה.

הערה: כדי להירשם כבר עכשיו, היכנסו לדף ההרשמה.

שם משתמש[עריכה]

אם אתם נרשמים, עליכם לבחור שם משתמש. כל עריכה שתעשו בעת שאתם נמצאים בחשבון תשוייך לאותו שם. המשמעות היא שתוכלו לקבל קרדיט מלא על עבודתכם בדף הגרסאות הקודמות (כאשר אינכם פועלים באופן רשום, כל העריכות משוייכות לכתובת ה-IP שלכם). יש באפשרותכם גם לצפות בכל תרומותיכם על־ידי לחיצה על הקישור "התרומות שלי", המופיע רק כאשר אתם מחוברים.

יהיה לכם גם דף משתמש משל עצמכם, שבו תוכלו לכתוב קצת על עצמכם. בעוד שויקיטקסט אינה משמשת לאחסון אתרים פרטיים, אתם עדיין רשאים להציג מספר תמונות, לכתוב מעט על תחביביכם וכד'. ויקיעורכים רבים משתמשים בדף המשתמש שלהם כדי לנהל רשימה של מאמרים שהם חשים שתרומתם להם היתה גדולה, או כדי לאחסן במקום אחד מידע חיוני אחר על ויקיטקסט (קישורים שימושיים, רשימות וכד').

בנוסף, יהיה לכם גם דף שיחת משתמש, שבו יוכלו משתמשים אחרים ליצור עמכם קשר. בכל פעם שמישהו יכתוב לכם הודעה בדף השיחה, תקבלו על כך הודעה מיוחדת. אי קיומו של דף כזה עבור משתמשים אנונימיים עלול לגרום למחיקת עבודתכם בשל בעיות של חוסר בהירות שאין אפשרות ללבן אותן איתכם.

אם תרצו להזין למערכת כתובת דואר אלקטרוני, משתמשים אחרים יוכלו לשלוח לכם הודעות דואר אלקטרוני בלי לצפות בכתובתכם באופן ישיר.

עריכת ויקיטקסט[עריכה]

משתמשים רשומים זוכים להרשאות עריכה מורחבות מעט מאלה של המשמשים האנונימיים. למשל, משתמשים רשומים יכולים לסמן חלק מעריכותיהם כ"משניות". ניתן לסנן עריכות משניות מתוך דף השינויים האחרונים, ומכיוון שכך משתמשים אנונימיים אינם יכולים לסמן כך את עריכותיהם (מכיוון שאין באפשרותינו לדעת מי עומד מאחורי כל כתובות IP ברגע נתון, אין באפשרותנו ליצור יחס של אמון הדדי).

מאפיין נוסף שמשתמשים רשומים צפויים להשתמש בו באופן נרחב הוא רשימת המעקב. בכל דף תופיע לשונית נוספת, "עקוב", ותיבת סימון בתחתית דף העריכה, שלחיצה על אחת מהן תוביל להוספת הדף לרשימת המעקב. רשימת המעקב היא גרסה מקוצרת של רשימת השינויים האחרונים שמראה רק את השינויים האחרונים שבוצעו בדפים שהוספתם לרשימה. בנוסף, מאמרים שעליהם הופעל מעקב מופיעים בכתב מודגש בדף השינויים האחרונים. בצורה זו, אתם יכולים לעקוב אחר כל המאמרים החשובים לכם בלי לבדוק כל אחד מהשינויים שבוצעו בהם.

כל המשתמשים הרשומים בויקיטקסט יכולים לשנות את שמם של הדפים בויקיטקסט באמצעות הלשונית "העבר".

בנוסף, רק משתמשים מחוברים לחשבון יכולים להעלות קבצים לשרת.

שינויי תצוגה[עריכה]

משתמשים רשומים יכולים לשנות מאפיינים רבים של הדרך בה ויקיטקסט מוצגת: כל משתמש רשום יכול לבחור מבין 4 סקינים שונים, לקבוע את יישור הפסקאות, את רוחב תיבת העריכה ועוד.

בנוסף, משתמשים רשומים יכולים ליצור לעצמם סקין חדש לחלוטין, או לשנות מאפיינים של סקין קיים באמצעות דף CSS. לפרטים נוספים ראו: ויקיטקסט:דפי CSS אישיים.

הצבעות ודיונים[עריכה]

בדיונים העוסקים בערכים, מחיקה ומדיניות, כל המשתמשים רשאים להביע את דעתם, אך דעתו של משתמש רשום תחשב יותר, משום שמשתמש שכזה מראה על רצון אמיתי יותר לתרום לויקיטקסט (ולא להשתמש בה כמנוף לשינוי בהתאם לדעותיו), וגם משום שהאנונימיות שבכתובות ה-IP מאפשרת יצירת "בובות קש".

בהצבעות, אין למשתמשים אנונימיים אפשרות להצביע כלל.