ויקיטקסט:מזנון/ארכיון מאי 2013
דף זה הוא ארכיון של הדיונים שהתקיימו במזנון. דיונים חדשים יש לקיים במזנון הנוכחי. אין לערוך דף זה.
פרסום בדף משתמש? - אסור?
מותר למשתמש להכניס תוכן פוליטי ופרסומי לדף משתמש שלו? זה נראה לי שצריכים למחוק? משתמש:Tomrobert87
--Dmokhtar (שיחה) 14:40, 26 באפריל 2013 (IDT)
- זה לא פרסום. פוליטי זה כן, אבל כל אחד רשאי להציג את השתייכותו הפוליטית בדף המשתמש שלו. אני לא רואה בעייה בדף המשתמש הזה יותר מלמשל משתמש שמצהיר על עצמו שהוא שמאלני ובעד פינוי מאחזים או להיפך. במחשבה שנייה, אולי אפשר לבקש ממנו למתן את זה \ לתמצת \ להעביר לבלוג ולקשר לשם. נחום - שיחה 15:49, 26 באפריל 2013 (IDT)
רעיון לתבנית -- תקופת זכיות יוצרים
חשבתי על רעיון של תבנית. חשבתי ליצור דף של מורה נבוכים (קאפח) - למרות שהדבר כרגע תחת זכויות יוצרים. על פי ויקיפדיה הרב קאפח נפטר בשנת 2000. חשבתי על תבנית (לא יודע איזה שם) שיקח פרמטר של שנת הפטירה ויוסיף 71 שנים ויציג משהו בנימה של:
- ספר זו שמור לזכיות המחבר עד שנת 1 לינואר שנת XXX, ללא רשות הבעלים.
אפשר ליצור את זה בקלות? אם לא כל כך רלוונטי לספר הנ"ל, בכל זאת קיים ספרים שהם כבר עומדים בגבול, וברגע שנוצר ערך/יחידת טקסט בשבילו, צפוי שמישהו בעתיד יתקל בדף וייזום למלאות אותו. --Dmokhtar (שיחה) 18:36, 26 באפריל 2013 (IDT)
- רעיון טוב, ייתכן גם שבעלי הזכויות עצמם ייתקלו בדף ויחליטו לתרום את הספר לרשות הכלל. אפשר גם להוסיף קישור ל: ביאור:למה כדאי להעלות מאמרים לאתר. --אראל סגל • שיחה • י"ז באייר ה'תשע"ג 21:19, 27 באפריל 2013 (IDT)
מה דעתכם על הטקסט דלהלן:
'''ספר זה מוגן בזכויות יוצרים עד 1 בינואר שנת {{#חשב:{{{1}}}+71}}''' אם אתה בעל זכויות היוצרים נשמח אם [[ביאור:למה כדאי להעלות מאמרים לאתר|תעביר אותו מרשות שאינה שלך לרשות שלך]].
בפועל זה יראה כך:
ספר זה מוגן בזכויות יוצרים עד 1 בינואר שנת 2071
אם אתה בעל זכויות היוצרים נשמח אם תעביר אותו מרשות שאינה שלך לרשות שלך. |
כמובן שכולם חופשיים להעיר ולשנות. החבלן (שיחה) 16:29, 1 במאי 2013 (IDT)
- אין לי הערות חוץ מזה -- לא אמור להיות "מרשות שלך לרשות שאינה שלך"?--Dmokhtar (שיחה) 16:42, 1 במאי 2013 (IDT)
- עיין בדף הביאור וקבל מזור לקושייתך. החבלן (שיחה) 18:19, 1 במאי 2013 (IDT)
- :-)--Dmokhtar (שיחה) 01:42, 2 במאי 2013 (IDT)
- עיין בדף הביאור וקבל מזור לקושייתך. החבלן (שיחה) 18:19, 1 במאי 2013 (IDT)
- אין לי הערות חוץ מזה -- לא אמור להיות "מרשות שלך לרשות שאינה שלך"?--Dmokhtar (שיחה) 16:42, 1 במאי 2013 (IDT)
הרעיון הזה יפה מאוד, וגם פשוט לביצוע. תומך לגמרי. Dovi (שיחה) 19:45, 1 במאי 2013 (IDT)
- בעד. נחום - שיחה 01:17, 2 במאי 2013 (IDT)
- תודה החבלן על התבנית {{ספר מוגן}}. בינתיים השתמשתי בו בדפים האלו: משתמש:Dmokhtar/ספרים מוגנים. אפשר לשים את הטקסט תוך מלבן מקווקו בשחור או אדום?--Dmokhtar (שיחה) 21:31, 3 במאי 2013 (IDT)
Wikisource vision development: News April 2013
I apologize if this message is not in your language. Please help translate it.
Dear Wikisourcerors, it has been almost a month since we have started with the Elaborate Wikisource strategic vision grant and we would like to share some news with you:
- The Wikisource vision development pages are open to discussion. Specially important: what do you think of creating together an international Wikisource User Group?
- In case some Wikisources want to use Wikidata to store book metadata and share it with Commons, we have started Wikidata:Books task force to decide which properties are needed. We think it's very important to discuss book metadata there, both for Wikisource and for all other projects.
- We also started some relevant Requests for Comments for Wikisource:
- Interproject links interface: how can we improve sister projects visibility?
- Musical score transcription project proposal: now that Extension:Score allows musical scores both in Wikipedia and in Wikisource (example 1, example 2), we need to define where we want music sheets to be hosted.
- We are following and promoting a Google Summer of Code project for Wikisource: Improve support for book structures. We are also helping to convert the UploadWizard customisation for books proposal into another GSoC.
- First contacts have been initiated with Open Library, Internet Archive and Open Knowledge Foundation for possible partnerships. Please check out this page.
And that's it for now! During the month of May, we (Aubrey and Micru) would like to organize at least one Skype or Google Hangout meeting for the users of each one of the 10 biggest wikisources plus another one or two for the other languages (depending on interest). We want to know your opinion on what Wikisource should become in the next years.
Thanks! --Micru and Aubrey 03:57, 27 באפריל 2013 (IDT)
Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Correct it here.)
תרגום מאת Inkbug (שיחה) 21:06, 27 באפריל 2013 (IDT)
עורכי ויקיטקסט יקרים, זה כמעט חודש מאז שהתחלנו עם המענק ל חזון אסטרטגי מפורט לוויקיטקסט ונשמח לשתף אתכם בחדשות:
- דפי תכנון חזון ויקיטקסט פתוחים לדיון. חשוב במיוחד: מה דעתכם בנוגע ליצירת קבוצת משתמשים בינלאומית לוויקיטקסט?
- במקרה בו חלק מאתרי ויקיטסקט רוצים להשתמש בויקינתונים לשמירת מידע על ספרים ולשתפו עם ויקישיתוף, התחלנו כוח משימה לספרים כדי להחליט איזה ערכים (properties) נדרשים. אנו חושבים שמאוד חשוב לדון במידע אודות ספרים שם, גם בשביל ויקיטקסט וגם בשביל כל הפרויקטים האחרים.
- התחלנו גם מספר בקשות לתגובות:
- ממשק לקישורים לפרויקטי אחות: איך ניתן לשפר את הנראות של פרויקטי אחות?
- הצעה לפרויקט בשביל העתקת תווי מוזיקה: הרחבת Score מאפשרת שימוש בתווי מוזיקה גם בוויקיפדיה וגם בוויקיטקסט (דוגמה 1, דוגמה 2), ואנחנו צריכים להגדיר איפה אנחנו רוצים לאחסן דפי מוזיקה.
- אנו עוקבים אחרי פרויקט של Google Summer of Code בשביל ויקיטקסט: שיפור התמיכה במבני ספר. אנחנו גם עוזרים להמיר את ההצעה התאמת UploadWizard לספרים לפרויקט נוסף של GSoC.
- קשרים ראשונים נוצרו עם ה־Open Library, ה־Internet Archive וה־Open Knowledge Foundation בשביל שותפויות אפשריות. אנא בדקו את הדף הזה.
וזה הכל לעכשיו! במשך חודש מאי, אנו (Aubrey ו־Micru) ננסה לארגן לפחות פגישת Skype או Google Hangout אחת עם המשתמשים של כל אחת מעשר אתרי ויקיטקסט הגדולים ביותר ועוד אחת או שתיים עם השפות האחרות (תלוי בביקוש). אנו רוצים לדעת את דעתכם על מה ויקיטקסט צריכה להיות בשנים הקרובות.
תודה! --Micru ו־Aubrey 03:57, 27 באפריל 2013 (IDT)
[en] Change to wiki account system and account renaming
Some accounts will soon be renamed due to a technical change that the developer team at Wikimedia are making. More details on Meta.
(Distributed via global message delivery 06:40, 30 באפריל 2013 (IDT). Wrong page? Correct it here.)
הכללת קטע ותגיות poem
שלום. נתקלתי לאחורנה בתופעה כפולה הקשור לשימוש בתגיות "poem" והכללת טקסט מהן ולתוכן:
- אם יש קטע מסומן בתוך טקסט בין תגיות "poem", הציטוט לא עובד ומקבלים טקסט ריק.
- אם יש קטע מסומן בסביבה רגילה, ומנסים "לצטט" אותו בתוך תגיות "poem", הציטוט לא עובד ומקבלים טקסט ריק.
האם תופעה זו מכוונת? האם יש דרך לפתור את הבעייה? Dovi (שיחה) 18:39, 30 באפריל 2013 (IDT)
- לאחר נסיון נוסף הבנתי שהנקודה השנייה לא נכונה. אבל הנקודה הראשונה כן (והיא בעייתית). רעיונות? Dovi (שיחה) 08:52, 1 במאי 2013 (IDT)
שלום, הדיון התקדם כאן באנגלית והגיע לשורש הבעייה. עובדה: אי אפשר "לצטט" קטעים מתוך שירים בוויקיטקסט. זוהי הגבלה בעייתית וצריך לטפל בה.
הבאג כבר דווח לפני כן (אבל לא ידעתי עליו קודם). נא להצביע שם עבור תיקון הבאג. Dovi (שיחה) 09:40, 2 במאי 2013 (IDT)
[en] Change to section edit links
The default position of the "edit" link in page section headers is going to change soon. The "edit" link will be positioned adjacent to the page header text rather than floating opposite it.
Section edit links will be to the immediate right of section titles, instead of on the far right. If you're an editor of one of the wikis which already implemented this change, nothing will substantially change for you; however, scripts and gadgets depending on the previous implementation of section edit links will have to be adjusted to continue working; however, nothing else should break even if they are not updated in time.
Detailed information and a timeline is available on meta.
Ideas to do this all the way to 2009 at least. It is often difficult to track which of several potential section edit links on the far right is associated with the correct section, and many readers and anonymous or new editors may even be failing to notice section edit links at all, since they read section titles, which are far away from the links.
(Distributed via global message delivery 21:30, 30 באפריל 2013 (IDT). Wrong page? Correct it here.)
בקיצור: קישורי ה[עריכה] של פסקאות יועברו בקרוב מהשמאל הרחוק של הכותרת למיד אחרי שמות הפסקאות. מידע נוסף כאן. Inkbug (שיחה) 22:44, 30 באפריל 2013 (IDT)
עזרה - קיצור שמות לתבנית {{הפניה-גמ}} ו{{הפניה-ירושלמי}}
ניסיתי ללא הצלחה ביצירת {{הפניה-גמ/קיצור שמות}}. (עיין בדף שיחה שמה). מישהו יכול לתקן את זה כדי שיעבוד?
אותו דבר צריכים לעשות ל{{הפניה-ירושלמי}}--Dmokhtar (שיחה) 17:25, 2 במאי 2013 (IDT)
- ביצעתי בשביל {{הפניה-גמ}}. אם מישהו רוצה ליצור את {{הפניה-ירושלמי/קיצור שמות}} אשמח לעשות את השינוי גם שם. Inkbug (שיחה) 20:19, 2 במאי 2013 (IDT)
- תודה רבה. יצרתי והעתקי ב{{הפניה-ירושלמי/קיצור שמות}} -- לא עובד. לא מבין למה... תוכל לתקן?
- שים לב שרק תוכל לראות אם הקיצור שמות עובד במסכת כמו הוריות ירושלמי שקיים. עירובין ונידה לא קיימים גם ככה. בויקיטקסט:ארגז החול הצבתי את שתי הקישורים.--Dmokhtar (שיחה) 22:25, 2 במאי 2013 (IDT)
- {{הפניה-ירושלמי/קיצור שמות}} לא עובד לבד, צריך לשנות את {{הפניה-ירושלמי}} כדי שהתבנית תדע על קיומו של {{הפניה-ירושלמי/קיצור שמות}}. Inkbug (שיחה) 08:00, 3 במאי 2013 (IDT)
to dos
האם יש רשימת "דברים שצריך לעשות"?
- בעבר הייתי פעילה כאן בהקלטות המשנה ובפרויקט בן סירא. כיום אני יותר פעילה בויקיפדיה אך חשבתי אולי לחזור גם לפעילו כאן, כמסקנה מפעילותי בויקיפדיה יש דברים שצריך לעבוד עליהם הרבה לפני בן סירא. כמו תנחומא, ירושלמי וכו'. אז השאלה שלי היא האם יש איזו רשימה מסודרת של כל הטקסטים הקלאסיים (או אולי דפים שאנשים חיפשו ולא מצאו) שחסרים.
- בקיצור, מחפשת פרויקט לחבור אליו(בתנאי שיהיה לי את הטקסט עצמו, בין פיסי בין במקום אלקטרוני כלשהו) ששייך לטקסטים הקלסיים • אור שפירא • שיחה • תרומות • כ"ה באייר ה'תשע"ג • 19:19, 5 במאי 2013 (IDT)
- לחבור לפרויקט, אגב משמעו, לחבור למישהו שכבר עובד על משהו. אני מעדיפה שלא לעבוד לבד• אור שפירא • שיחה • תרומות • כ"ה באייר ה'תשע"ג • 19:28, 5 במאי 2013 (IDT)
ירושלמי מנוקדת ומעוצבת ע"פ כתבי יד
קודם כל ברוכה הבאה / החוזרת :-) אם את מחפשת פרויקט יסוד שיכולה להיות תרומה אדירה, ואת גם מעוניינת בתלמוד הירושלמי דווקא, אז אני מאוד ממליץ לך לקחת משאב אדיר שכבר קיים בחלקו וממשיך להיבנות כל הזמן, ולהתאים אותו לאתר שלנו.
מדובר על פרקים שלמים בתלמוד הירושלמי ע"פ כתבי יד, מנוקדים ומעוצבים בידי הרב דן בארי. הוא ממשיך בפרויקט זה כל המזמן, וכל כמה שבועות הוא שולח לי ולאחרים פרק חדש או מסכת חדשה. באדיבותו שחרר הרב בארי את הטקסט ברשיון חופשי.
הבעייה היא טכנית: הרב בארי שולח את הטקסטים בקובצי <.doc> של וורד, וצריך לעשות התאמות לכל פרק ופרק כדי להתאים אותו ל"שפה" של דף ויקי. בינתיים הקבצים הללו מצטברים אצלי, וחבל לי על כל יום שהם לא עולים לוויקיטקסט, אמנם אני לא מוצא את הזמן והאפשרות לעשות את העבודה כראוי.
אם זה מעניין אותך ואם תרצי, אשמח להדריך אותך איך להעלות את החומר. בינתיים הנה כמה קישורים:
- הדף הראשי של הפרוייקט בוויקיטקסט
- קבצי PDF בוויקישיתוף, לא מעודכן (בגלל בעייה טכנית אי אפשר לערוך אותם, כי תוכנת מדיה-ויקי אינה מאפשרת העלאת קובצי PDF שכוללים בתוכם את הטקסט המוכן לעריכה).
- האוסף של הפרקים והמסכתות בקובצי וורד (כמעט מלא וכמעט מעודכן עם הקבצים שיצאו לאחרונה מתחת ידיו אבל יש עוד כמה חדשים שאני עדיין צריך להוסיף).
אם הרעיון מעניין אותך אז נא ליצור קשר. Dovi (שיחה) 22:18, 5 במאי 2013 (IDT)
- לא מצליחה להוריד מהאתר הזה את קבצי הוורד• אור שפירא • שיחה • תרומות • כ"ז באייר ה'תשע"ג • 15:40, 7 במאי 2013 (IDT)
פירוש שד"ל לתורה
לפני זמן התחלתי לעבוד על פירוש שד"ל לחמשה חומשי תורה. סידרתי בשביל הטקסט דף מפתח, ובאמצעותו ניתן להקליד את הטקסט בצד אחד, ובצד השני של המסך יש צילום של הספר (ראי לדוגמה כאן). אם את מעוניינת, את יכולה לפנות אלי בדף השיחה. Inkbug (שיחה) 07:56, 6 במאי 2013 (IDT)
ירושלמי
בשיטוט באתר ראיתי שדווקא יש את כל הירושלמי, אז כנראה התבנית בויקיפדיה אינה עובדת כראוי. אשמח אם מישהו שמבין במה שהולך כאן ומבין בתבניות יתקן את התבנית בויקיפדיה (w:תבנית:ירושלמי וגם w:תבנית:ירושלמי1• אור שפירא • שיחה • תרומות • כ"ה באייר ה'תשע"ג • 19:24, 5 במאי 2013 (IDT)
- למיטב ידיעתי עדיין אין לנו את כל הירושלמי. נחום - שיחה 20:08, 5 במאי 2013 (IDT)
- אז מה זה?? • אור שפירא • שיחה • תרומות • כ"ה באייר ה'תשע"ג • 20:14, 5 במאי 2013 (IDT)
אור, התבנית הזאת כוללת את הכותרות בלבד, ואין שום טקסט מאחוריהן (חוץ ממעט מאד). Ahituvrs (שיחה) 21:42, 5 במאי 2013 (IDT)
תבניות
איפה ניתן לראות את כל התבניות שבשימוש בויקיטקסט? אני חושבת להכין תבנית שאיתה יהיה אפשר להכניס מקור בגוף הטקסט אבל שלא יפריע לקריאה, וגם אולי תבנית לסידור קישורים בתוך האתר, נניח שאם יש מקור ספר דברים פרק כח פסוק י אז שזה יופיע ככה: דברים, פרק כח, פסוק י. • אור שפירא • שיחה • תרומות • כ"ז באייר ה'תשע"ג • 14:51, 7 במאי 2013 (IDT)
- במידה שהבנתי נכון, אולי התבנית {{ממ}} טוב לך?--Dmokhtar (שיחה) 15:47, 7 במאי 2013 (IDT)
- אני חושבת שלא כדאי שהמקור יהיה בגוף הטקסט בצורה בולטת (הכחול של הקישור בולט!) אלא צריך להיות מוסתר (אולי הערת שוליים או משהו כזה)• אור שפירא • שיחה • תרומות • כ"ז באייר ה'תשע"ג • 18:16, 7 במאי 2013 (IDT)
- כמו כן מחפשת את התבנית בשביל להכניס הסברים • אור שפירא • שיחה • תרומות • כ"ז באייר ה'תשע"ג • 14:55, 7 במאי 2013 (IDT)
- יש את התבנית של ביאורים {{ב}} אבל לא יודע כמה הסברים אפשר להכניס עד שהפרויקט יהיה ראוי למרחב של "ביאור" ולא כדף ראשי...--Dmokhtar (שיחה) 15:47, 7 במאי 2013 (IDT)
תבנית {{דף של זהר}}
המשתמש האחרון שערך עליך (קיפודנחש) העביר את ההגדלה של 120% מעיצוב הדף. זכור לי שהוא נתן הסבר על כך איפהשהו באתר כאן (משהו בנימה של בעיה כאשר מפעילים את התבנית בכפילות אז ההגדלה תכפיל את עצמו כל פעם ופעם) אבל לא מצליח למצוא איפה זה היה. בכל אופן, ברצוני עכשיו להגדיל את הגופן כעת כי אינני יכול לקרוא את הדפים פשוט. אם מישהו יכול להגדיל את הגופן של התבנית תוך כדי הבנה על הדאגות של משתמש קיפודנחש בענין ובצורה שבו פותרים את הבעיה -- אשמח!--Dmokhtar (שיחה) 02:45, 10 במאי 2013 (IDT)
- הדיון היה בדף השיחה שלי. קיפודנחש הציע שם מספר הצעות טובות; אפשרות נוספת היא לא להשתמש בגופן דוד בדפי הזהר, ופשוט להשתמש בגופן הרגיל של האתר. אם אתה מעדיף את זה, אשמח לשנות את התבנית. Inkbug (שיחה) 18:00, 10 במאי 2013 (IDT)
- מצידי גופן האתר היא בסדר. מה דעתך?
- אגב, ברצוני אבל למצוא גופן אחר בשביל התבנית {{צז}}. איפה יש תצוגה של חלופות הגופנים השונים בויקי? הייתי רוצה איזה גופן "אוירי" כזה, רופפת כזה -- לא יציבה ומוצקת כמו הגופן שבו אנו משתמשים בשביל ציטוטי הפסוקים.... יש מקום שאפשר לצפות מגוון רחב של גופנים האפשריים ולבחור ביניהם בשביל תבנית {{צז}}?--Dmokhtar (שיחה) 18:49, 10 במאי 2013 (IDT)
- הסרתי את הגופן השונה. לגבי תצוגה של הגופנים האפשריים – אין דבר כזה. הגופנים הזמינים הם הגופנים הזמינים על המחשב של המבקר. אם אתה רוצה, אתה יכול לפתוח את MS Word או את LibreOffice (או תוכנה דומה), לראות איזה גופנים זמינים, ואם יש גופן שאתה אוהב, תגיד לי. שבוע טוב, Inkbug (שיחה) 20:58, 11 במאי 2013 (IDT)
- יתכן שקיים בתוכנה שלי גופנים לא רגילים... בכל אופן אלו מה שרציתי שהייתי רוצה לנסות בסדר מדורגת:
1. HADASIM CLM
2. HILLEL CLM
3. DAVID
--Dmokhtar (שיחה) 23:16, 11 במאי 2013 (IDT)
- נראה לי שהיחיד שקיים לציבור הרחב זה דויד. שבוע טוב, נחום - שיחה 23:23, 11 במאי 2013 (IDT)
- גם לי מותקן Hadasim CLM על המחשב, ובכל מקרה, ניתן לעשות רשימה של מספר גופנים אפשריים. אבל לפני שאני משנה את התבנית, האם לשים את הגופנים החדשים רק ב{{צ זהר}} או גם בכל תבניות הציטוט האחרים? Inkbug (שיחה) 08:34, 12 במאי 2013 (IDT)
- נראה לי רעיון טוב ליצור באתר דף של גופנים אפשריים בכל מקרה. לגבי שאלתך -- אני רק רוצה הגופן החדש הזה בציטוט של {{צ זהר}}.
- עוד דבר כאשר אנו דנים בענין. האם אפשר להוסיף ל{{צ זהר}} פרמטר אופציונלי של הוספת מראה המקום שקיים בתבנית של {{ממ זהר}}? בדומה לתבנית של {{צמ}} שמרכיב ציטוט פסוק וגם ציון המראה מקום... דהיינו שיראה כמו: רבי חזקיה פתח (ח"א א, א). או שאולי עדיף ליצור תבנית חדש לזה: {{צמ זהר}}? נקודה זאת לא כל כך קריטית. אפשר להסתדר בלעדיה. כפי דעתך ושיקולך.
- עוד דבר, ברצוני להסיר את המרכאות של הציטוט מהתבנית. את זה אני יכול לעשות לבד רק ברצוני להודיע במידה שאתה מתנגד...--Dmokhtar (שיחה) 09:53, 12 במאי 2013 (IDT)
- שיניתי את התבנית. לגבי מראה מקום, האם אתה רוצה שיהיה אפשר לכתוב {{צ זהר|טקסט|ממ={{ממ זהר|א|א|א}}}} או אתה מדבר על משהו כמו {{צ זהר|טקסט|א|א|א}}, או אולי {{צ זהר|טקסט|פרק=א|דף=א|עמוד=א}}? לגבי המרכאות, אין לי בעיה להפוך את ברירת המחדל של פרמטר "מרכאות" ל"ללא". Inkbug (שיחה) 10:48, 12 במאי 2013 (IDT)
- אופציה השניה -- {{צ זהר|טקסט|א|א|א}} בבקשה. גם לשנות את ברירת המחדל (לא ידעתי שאפשר לעשות ככה).--Dmokhtar (שיחה) 12:21, 12 במאי 2013 (IDT)
- שיניתי את התבנית. לגבי מראה מקום, האם אתה רוצה שיהיה אפשר לכתוב {{צ זהר|טקסט|ממ={{ממ זהר|א|א|א}}}} או אתה מדבר על משהו כמו {{צ זהר|טקסט|א|א|א}}, או אולי {{צ זהר|טקסט|פרק=א|דף=א|עמוד=א}}? לגבי המרכאות, אין לי בעיה להפוך את ברירת המחדל של פרמטר "מרכאות" ל"ללא". Inkbug (שיחה) 10:48, 12 במאי 2013 (IDT)
דפי הפניות שאינם מקושרים לכלום
מצאתי דף זה שמציג את כל הדפי הפניות -- רובם כותרות סתמיות שהובאו דרך ERELIMPORTBOT.
כך למשל:
- "בדמייך חיי" - האיש שלקח נערה פרוצה בתקוה שהיא תשתפר אחרי הנישואין
- "המקום אשר יבחר ה' אלהיך לשכן שמו שם" לאורך הדורות
למה יש דפים כאלה? האם זה במתכוון או שלא במתכוון?
לדעתי צריכים למחוק דפים כאלה. האינדקס אמור להיות בשביל לחפש שֵם של ספר או טקסט. לא סתם כותרת של נושא שמישהו המציא. במיוחד שכמה מדפים אלו אינם מקושרים לשאר הדפים, אינני רואה הרבה צורך בקיומם.--Dmokhtar (שיחה) 01:53, 14 במאי 2013 (IDT)
- הם צריכים להיות במרחב השם ביאור. ראיתי שכבר קיים שם אז מחקתי. נחום - שיחה 02:04, 14 במאי 2013 (IDT)
- אכן מדובר בבאג ישן של הרובוט, מחקתי עוד כמה קישורים שהגיעו לשם בטעות. --אראל סגל • שיחה • ח' בסיוון ה'תשע"ג 08:55, 17 במאי 2013 (IDT)
דפי משנה
שמתי לב במהלך עבודה על פרויקט רב שטנצל, שבמידה שרוצים להעביר שם של דף מסוים - המערכת אוטומוטית גם מתקן את כל השמות של הדפי משנה (דהיינו [דף ראשי/דף משנה/דף שלישי/וכולי]. לדעתי זאת יתרון אדיר(!) על פני השיטה שקיים אצלינו.
נגיד שבעתיד נרצה להוסיף עוד נוסחא של הספרי (גירסת הגר"א למשל) לאתר. כרגע, היות וכל דף של ספרי קיים ללא דפי משנה אלא שכולם נחשבים דפים ראשיים ללא שיוך ('ספרי על דברים יא ב, ספרי על דברים יא ד, וכולי) נצטרך ליכנס אל כל דף אחד ואחד ולהעביר את השם שלו. אילו הכל היה שמור כדפי משנה (ספרי/דברים/יא/ב, ספרי/דברים/יא/ד) היינו יכולים להעביר את הכל תוך מכה אחת(!!). האם זאת לא טעות עצומה שאנחנו עושים במהלך ארגון הדפים כאן באתר?--Dmokhtar (שיחה) 23:30, 15 במאי 2013 (IDT)
- וגם ניתן להשתמש במשתנים {{BASEPAGENAME}} ו-{{SUBPAGENAME}} כדי לנווט בעץ הספריות הלוגי של דפי המשנה. – Fuzzy – 01:58, 21 במאי 2013 (IDT)
- נשמע הגיוני, מה אתה מציע לעשות עכשיו? אולי לעשות כך לפחות בספרים חדשים? --אראל סגל • שיחה • י"ב בסיוון ה'תשע"ג 06:52, 21 במאי 2013 (IDT)
- אראל, אם לדעתך הדבר אכן הגיוני אז כן -- מעכשיו אשתדל לסדר את הכל בצורה של דפי משנה (אני קצת מסתפק אם להעביר את הפורמט של מפרשי הש"ס ( XXXX על XXX - פרק א ) מעכשיו ל: ( XXX על XXX/פרק א)...אחרי העבודה היחסית גדולה של העברת כל השמות לפורמט החדש אני עדיין לא בטוח איך לסדר בדיוק את התבנית (כך למשל {{מפרשים למסכת ברכות}}...)..אולי אערוך ניסוי בקרוב אם מישהו אחר לא יקדים אותי ראשונה...--Dmokhtar (שיחה) 07:22, 21 במאי 2013 (IDT)
- נראה לי שהבנתי איך לעשות את זה בקלות. אתחיל בעבודה בקרוב.--Dmokhtar (שיחה) 07:35, 21 במאי 2013 (IDT)
- FUZZY-- לא בדיוק הבנתי את הכוונה שלך. אולי תוכל להדגים לי בספר קל"ח פתחי חכמה?--Dmokhtar (שיחה) 07:22, 21 במאי 2013 (IDT)
- אם בונים עץ מאמרים לוגי, אפשר להשתמש בקישורים יחסיים (relative links) בתוך העץ. למשל, אם אתה בדף [[תוספות על הש"ס/זבחים/פרק י]], אז {{BASEPAGENAME}} ו-{{שם דף הבסיס}} נותנים "תוספות על הש"ס/זבחים", בעוד {{SUBPAGENAME}} ו-{{שם דף המשנה}} נותנים "פרק י". מילות הקסם הללו שימושיות לתבניות ניווט בתוך הספרים. אפשר להשתמש גם בקישורים יחסיים, מהצורה [[../פרק יא]] וכדומה. להסברים נוספים, ראה meta:Help:Link#Subpage_feature. – Fuzzy – 13:20, 21 במאי 2013 (IDT)
- תודה. קראתי בדף עזרה שמה, והבנתי את הענין נראה לי לגבי שימוש בשמות משתנים של {{שם דף הבסיס}} אבל לא בדיוק הבנתי איך ניתן להשתמש בקטע של RELATIVE LINKS עדיין... תוכל להדגים לי בדף של תוספות הנ"ל ואז למוחקו ואני אסתכל על הגירסא בהיסטוריה. כדי ללמוד.--Dmokhtar (שיחה) 14:07, 21 במאי 2013 (IDT)
- דניאל, אני מציע בינתיים לא להשקיע זמן בהעברת דפים בספרים קיימים, אלא רק בספרים חדשים - נראה איך זה עובד ונמשיך. --אראל סגל • שיחה • י"ג בסיוון ה'תשע"ג 19:43, 22 במאי 2013 (IDT)
קטגוריות בויקיטקסט
מצאתי דף שאולי יהיה מעניין לאלה כאן שעוסקים יותר בתחום של "קטגוריות". כנראה מכאן ויקיטקסט היא האתר הסורס השיאנית בשמות קטגוריות (פי 5 מהאתר האנגלית) -- 5.1 MB
בכל אופן, אם תסתכל למטה בדף כאן נמנו כמה הפניות חוזרות על עצמן. אולי מישהו מבין איך/מה לתקן במידה שצריך.
--Dmokhtar (שיחה) 05:16, 17 במאי 2013 (IDT)
- לנו יש קטגוריה לכל פרק ופסוק בתנ"ך (~24,000 קטגוריות סה"כ). אגב, המידע בשני הדפים שציינת הוא מאפריל 2009, ומשום מה לא עדכנו אותו. לפי הדף הזה יש לנו באתר בערך 36 אלף קטגוריות, נכון למרץ 2013. באנגלי יש 17 אלף קטגוריות (5,000 יותר מאיתנו אם לא מחשיבים את קטגוריות הפסוקים והפרקים). אגב, יש בדף שקישרתי נתונים היסטוריים (למשל, ניתן לראות שם קפיצה של יותר מ־24,000 קטגוריות ביולי 2007, החודש בו נוצרו כל קטגוריות הפסוקים והפרקים). Inkbug (שיחה) 08:25, 17 במאי 2013 (IDT)
Tech newsletter: Subscribe to receive the next editions
- Recent software changes
- (Not all changes will affect you.)
- The latest version of MediaWiki (version 1.22/wmf4) was added to non-Wikipedia wikis on May 13, and to the English Wikipedia (with a Wikidata software update) on May 20. It will be updated on all other Wikipedia sites on May 22. [1] [2]
- A software update will perhaps result in temporary issues with images. Please report any problems you notice. [3]
- MediaWiki recognizes links in twelve new schemes. Users can now link to SSH, XMPP and Bitcoin directly from wikicode. [4]
- VisualEditor was added to all content namespaces on mediawiki.org on May 20. [5]
- A new extension ("TemplateData") was added to all Wikipedia sites on May 20. It will allow a future version of VisualEditor to edit templates. [6]
- New sites: Greek Wikivoyage and Venetian Wiktionary joined the Wikimedia family last week; the total number of project wikis is now 794. [7] [8]
- The logo of 18 Wikipedias was changed to version 2.0 in a third group of updates. [9]
- The UploadWizard on Commons now shows links to the old upload form in 55 languages (bug 33513). [10]
- Future software changes
- The next version of MediaWiki (version 1.22/wmf5) will be added to Wikimedia sites starting on May 27. [11]
- An updated version of Notifications, with new features and fewer bugs, will be added to the English Wikipedia on May 23. [12]
- The final version of the "single user login" (which allows people to use the same username on different Wikimedia wikis) is moved to August 2013. The software will automatically rename some usernames. [13]
- A new discussion system for MediaWiki, called "Flow", is under development. Wikimedia designers need your help to inform other users, test the prototype and discuss the interface. [14].
- The Wikimedia Foundation is hiring people to act as links between software developers and users for VisualEditor. [15]
If you want to continue to receive the next issues every week, please subscribe to the newsletter. You can subscribe your personal talk page and a community page like this one. The newsletter can be translated into your language.
You can also become a tech ambassador, help us write the next newsletter and tell us what to improve. Your feedback is greatly appreciated. guillom 23:38, 20 במאי 2013 (IDT)ספרים חיצוניים
יש כעת דף מרכז לספרים הנ"ל, כאן. אבל הדף בעייתי:
- ראשית, רוב הספרים מופיעים בו פעמיים, ואינני מבין מדוע.
- שנית, אין לדף הפניה מסודרת מהעמוד הראשי, או לפחות מהעמוד של מקרא.
בכל פעם שאני צריך להפנות לספר, ולבדוק אם הוא נמצא, אני צריך להיזכר שוב בכתובת... (ובסוף, כמובן, הוא לא נמצא!)
תודה
Ahituvrs (שיחה) 08:37, 22 במאי 2013 (IDT)
- שלום! הוספתי את פרקי היכלות רבתי לעמוד הראשי (אני מקווה שהסדר הוא נכון. אם לא, אתה יכול לתקן אותו כאן). לגבי הוספה לעמוד הראשי של ספרים חיצוניים וגנוזים, אני לא בטוח איפה אתה רוצה שנוסיף אותו. הספרים הם לא בדיוק חלק מהמקרא, ורובם גם אינם ממש חלק מ"ארון הספרים היהודי". Inkbug (שיחה) 10:50, 22 במאי 2013 (IDT)
תודה על התיקונים.
באמת אין לי דעה מגובשת לגבי מקומם של הספרים החיצוניים. אולי ניתן להכניס אותם לקטגוריה "טקסטים דתיים"? אולי במדור נפרד? אשמח להצעות נוספות.
אופס... כבר הכנסתי אותם ל"טקסטים דתיים" באפריל...
Ahituvrs (שיחה) 10:59, 22 במאי 2013 (IDT)
תראו איזה יופי!
הנה אתר חמוד שמשתמש בחומרים שלנו:
[[16]] (לפי תולדות דור ודור של הדף - שכח לחתום: משתמש אחיטוב ר"ס)
--Dmokhtar (שיחה) 23:14, 22 במאי 2013 (IDT)
- ר', התכוונת ברצינות או בלשון צחה?
-- (משתמש:פשוט [משה] ♫ שיחה) • ג' בתמוז ה'תשע"ג • 23:51, 10 ביוני 2013 (IDT)
- ר', התכוונת ברצינות או בלשון צחה?
כיף לראות!• אור שפירא • שיחה • תרומות • ז' באב ה'תשע"ג • 22:10, 14 ביולי 2013 (IDT)
מה הבעיה העקרונית בהעתקת טקסט מפרויקט השו"ת?
?
- תלוי איזה טקסט.
טקסט שנעשו בו הגהות, השוואות בין גרסאות וכדומה, יש עליו זכויות יוצרים לפרויקט השו"ת.
טקסט שהוא העתקה של טקסט שאין עליו זכויות יוצרים ולא נעשו בו שינויים, מבחינת החוק מותר להעתיק אך נהגו פה שלא להעתיק כדי שלא לפגוע במי שפעלו להפצת תורה. החבלן (שיחה) 17:29, 23 במאי 2013 (IDT)
משנה תורה
האם הפרויקט שלם? האם ניתן להשלים ממכון ממרא לאחר שהסרתי פיסוק וניקוד? • אור שפירא • שיחה • תרומות • י"ז בסיוון ה'תשע"ג • 19:38, 26 במאי 2013 (IDT)
- למיטב ידיעתי הפרוייקט שלם אך זקוק להגהה מול כתי"י ונוסחאות מדוייקות. אין להשלים מנוסח מנוקד לאחר הסרת ניקוד משום שהכתיב יהיה חסר בעוד שבנוסח לא מנוקד אנו זקוקים לכתיב מלא. בברכה, נחום - שיחה 00:39, 27 במאי 2013 (IDT)
- בסדר, גמור, העיקר שניתן להפנות מויקיפדיה לכאן ותמיד יהיה דף מוצג. (יש בויקיפדיה תבנית שמפנה למכון ממרא, אני רוצה להחליף אותה שתפנה לכאן)• אור שפירא • שיחה • תרומות • י"ח בסיוון ה'תשע"ג • 10:57, 27 במאי 2013 (IDT)
- למיטב ידיעתי תמיד יהיה דף מוצג. שימי לב שיש דף לכל פרק, אבל לא תמיד יש דף נפרד לכל הלכה, ולכן יש לציין להלכה בתוך הדף של הפרק ע"י סולמית. נחום - שיחה 11:11, 27 במאי 2013 (IDT)
- אני משתמשת בתבנית רמב"ם הקיימת בפדיה.• אור שפירא • שיחה • תרומות • י"ח בסיוון ה'תשע"ג • 16:02, 27 במאי 2013 (IDT)
- התבנית: w:תבנית:רמב"ם• אור שפירא • שיחה • תרומות • י"ח בסיוון ה'תשע"ג • 16:04, 27 במאי 2013 (IDT)
- בסדר, גמור, העיקר שניתן להפנות מויקיפדיה לכאן ותמיד יהיה דף מוצג. (יש בויקיפדיה תבנית שמפנה למכון ממרא, אני רוצה להחליף אותה שתפנה לכאן)• אור שפירא • שיחה • תרומות • י"ח בסיוון ה'תשע"ג • 10:57, 27 במאי 2013 (IDT)
- יפה מאד, יישר כוחך! --אראל סגל • שיחה • כ"ב בסיוון ה'תשע"ג 18:18, 31 במאי 2013 (IDT)
הפניות בפדיה לאתר מכון ממרא
אהלן חברים, גיליתי שקיימות הפניות בויקיפדיה לאתר מכון ממרא, רובן אינן מוצדקות (קיים טקסט כאן) אשמח אם תביעו את העמדה המתאימה בדיון: w:שיחת_תבנית:מכון_ממרא• אור שפירא • שיחה • תרומות • י"ח בסיוון ה'תשע"ג • 16:03, 27 במאי 2013 (IDT)
שלום אור.
הנקודה כואבת. לדעתי רוב הכותבים בויקיפדיה לא יודעים בכלל על קיומו של ויקיטקסט. הם מפנים הרבה גם לאתר "סנונית", וגם ההפניות הללו מיותרות כי יש לנו את הטקסטים. Ahituvrs (שיחה) 18:27, 27 במאי 2013 (IDT)
- כן, כמובן, מחקתי גם הפניות לסנונית שהיו במקביל להפניות לממרא, אעשה את זה באופן יותר עקבי אחרי הדיון על ממרא • אור שפירא • שיחה • תרומות • י"ח בסיוון ה'תשע"ג • 19:43, 27 במאי 2013 (IDT)
- עשית לי חשק, בדקתי וראיתי שבעצם לא משתמשים בתבנית של סנונית (למעט כל מה שמחקתי היום שבאמת לא היה הרבה) W:שיחת תבנית:מאגר הקודש בסנונית, דיון למחיקה התבנית • אור שפירא • שיחה • תרומות • י"ח בסיוון ה'תשע"ג • 19:46, 27 במאי 2013 (IDT)
- בדיון שם הוצע לקבוע מדיניות העדפה לויקיטקסט, הנושא הועלה לדיון בw:ויקיפדיה:מזנון#מדיניות הפנייה לויקיטקסט, מוזמנים מאוד להגיב שם • אור שפירא • שיחה • תרומות • י"ט בסיוון ה'תשע"ג • 13:32, 28 במאי 2013 (IDT)
אשמח להפנייה לדיונים שנעשו בנושא העברת טקסטים לויקיטקסט מאתרים דוגמת ממרא. (למשל, דעת וכו') כדי שאוכל להציגם כמידע נוסף לדיון שם • אור שפירא • שיחה • תרומות • י"ט בסיוון ה'תשע"ג • 14:15, 28 במאי 2013 (IDT)
כל ערכי הויקיפדיה המתחילים ב"מסכת" (כגון: W:מסכת ברכות, W:מסכת שבת, וכו') מפנים למאגר ספרות הקודש באתר "סנונית". גם W:משנה תורה מפנה לשם ולמכון ממרא.Ahituvrs (שיחה) 23:05, 28 במאי 2013 (IDT)
- תודה על ההערה, אתחיל לעבוד על זה. לבנתיים התבניות של מכון ממרא נמחקו, התבנית של סנונית קיבלה התנגדות למחיקה.
- אני צריכה חמש חתימות בשביל להעביר את הדיון הכללי שלב קדימה, נא לחתום בw:ויקיפדיה:מזנון#העברה לפרלמט (מקווה שקישרתי טוב)• אור שפירא • שיחה • תרומות • כ"ה בסיוון ה'תשע"ג • 11:40, 3 ביוני 2013 (IDT)
ספרי
האם הפרויקט מלא? (אם כן אצור תבנית בויקיפדיה שתפנה לכאן)• אור שפירא • שיחה • תרומות • י"ט בסיוון ה'תשע"ג • 16:07, 28 במאי 2013 (IDT)
- הספרי רחוק מלהיות מלא. הוא קיים על כמחצית החומר. בברכה, נחום - שיחה 19:43, 28 במאי 2013 (IDT)
- אגב, בעמוד הראשי יש סימון ליד רוב הספרים המראה את דרגת השלימות שלהם, אז את יכולה לבדוק שם. Inkbug (שיחה) 11:19, 29 במאי 2013 (IDT)
בקשת עזרה - שיחת תבנית:דף של זהר
שיחת תבנית:דף של זהר#הוספת שורה של מפרשים על הזהר
--Dmokhtar (שיחה) 00:52, 30 במאי 2013 (IDT)
Test wiki for RTL languages
Hello, Sorry for writing in English. I hope someone translates this. Amir Ahorani and I are working on specialized test wiki for RTL languages in order to test upcoming mediawiki features like Echo. It’s very basic now but we are trying to improve it and you can help by working on it and if you think something is missed ask me or Amir to add it. You can read more in Wikimedia Blog Thanks, Amir 12:32, 31 במאי 2013 (IDT) (Distributed via Global message delivery: wrong page? [[m: Distribution list/Global message delivery/RTL langs|correct the list of targets]].)
בקשה להעלות דיון להצבעה - פסודו של יום
עיינתי קצת בדפים ודפי המשנה השייכים לשם "פסודו של יום" (וגם כתבתי מילים שמה בדף שיחה). למיטב הבנתי הינם רעיונות אישיים וחידושי תורה של משתמש PASHUTE [הר' משה פלאם] (שראוי לציין הינו משתמש ותיק כאן וכבוד תרומתו באתר כאן ניכרת ובמקומו מונח). לענ"ד להשאיר דפים כאלה להישאר באתר כאן במרחב הראשי מהווה תקדים מסוכן ועובר על מדיניות האתר. צריכים להעלות את השאלה - מה עושים עכשיו?
כעיקרון, דעתי הוא (ואני יודע שלא כולם כאן מסכימים לכך) שכל סוג של דעה וחידוש תורה אישית שאינו שייך לדמות ציבורי לא ראוי להיות באתר כאן כלל. זה מתאים לבלוג אישי וזה מהווה תקדים מסוכן של כל בחור ישיבה ובר ישראל לפתוח באתר כאן בלוג אישי משלו -- אם לא בדף הראשי של האתר אז כחלק של מרחב ה(ביאור:) או כדפי משנה תחת מרחב המשתמש האישי שלו. דבר מוגזם לדעתי. בהנחה שהמשתמש PASHUTE מסכים לכך, הייתי רוצה למחוק דפים כאלה לגמרי. אולם, היות וסביר להניח שהמשתמש פשוט מתנגד לרעיון זה, ברצוני להעלות להצבעה את העברת כל המחלקה של "פסודו של יום" כתת-דפים תוך מרחב השם של המשתמש PASHUTE.
דעתכם? --Dmokhtar (שיחה) 17:21, 31 במאי 2013 (IDT)
- עקרונית, אם זה התפרסם במקום אחר כלשהו, אז זה שייך למרחב הראשי. אם זה ביאור על טקסט כלשהו (והכותב מודע ומסכים לכך שאנשים אחרים יערכו את הביאור בעתיד), אז זה שייך למרחב הביאור. אחרת, המקום המתאים הוא תת-דף של הדף האישי. --אראל סגל • שיחה • כ"ב בסיוון ה'תשע"ג 18:05, 31 במאי 2013 (IDT)
- אני מסכים עם אראל. נחום - שיחה 20:55, 1 ביוני 2013 (IDT)
- גם אני מסכים. צריך להיות עקבי, וזה לא פורסם במקום אחר. מכיוון שכך, צריך להעביר למרחב המשתמש. Inkbug (שיחה) 20:58, 1 ביוני 2013 (IDT)
- הדיון נמשך בדף ויקיטקסט:מזנון/ארכיון יוני 2013