ויקיטקסט:מזנון/ארכיון דצמבר 2016
דף זה הוא ארכיון של הדיונים שהתקיימו במזנון. דיונים חדשים יש לקיים במזנון הנוכחי. אין לערוך דף זה.
מחיקת תוספות מוגנות בזכויות יוצרים
ב"עין איה" ישנן תוספות בסוגריים מרובעים אשר, לפי טענת מכון הרצי"ה, נכתבו על-ידם ומוגנים בזכויות יוצרים. אם כך, לכאורה יש למחוק תוספות אלו. מהי הדרך הנכונה לעשות זאת? האם להחליף את התוספת כולה בסימן שאלה? ראו דוגמה בעין איה על ברכות א ג. --אראל סגל • שיחה • כ"ח בחשוון ה'תשע"ז 04:59, 29 בנובמבר 2016 (IST)
- לדעתי פשוט להשאיר זוג ריק של סוגריים מרובעות, כזה: []
- בברכה, נחום - שיחה 13:18, 30 בנובמבר 2016 (IST)
- בוצע. --אראל סגל • שיחה • ג' בכסלו ה'תשע"ז 20:43, 3 בדצמבר 2016 (IST)
- מתייג את משתמש:מרכז הרב1.--נחום - שיחה 23:13, 14 בדצמבר 2016 (IST)
- בוצע. --אראל סגל • שיחה • ג' בכסלו ה'תשע"ז 20:43, 3 בדצמבר 2016 (IST)
תנאי: "#קיים"
למיטב הבנתי קיימת בעיה בתנאי "#קיים:" שמוכלל בהרבה תבניות. התנאי הזה אמור ליצור קישור לדף רק אם הוא קיים אבל בפועל הוא תמיד יוצר קישור רק שהוא לא מציג אותו בדף (אם הבנתי נכון). הנפקא מינה העיקרית לבעיה נמצאת בדף מיוחד:דפים מבוקשים שמפוצץ בדפים שלכאורה נוצרו אליהם קישורים רק בדרך זו, כמו לדוגמה כל הדפים מהצורה של "שם הספר/מספר הסעיף" נראה לי נוצרו מ{{סרגל ניווט}} שמציעה כתנאי את האפשרות של ספר כמו ספר החינוך שמחולק רק לסעיפים. ייתכנו לכך גם השלכות נוספות כמו מאות קישורים לדף קיים כשבעצם באף אחד מהדפים המפנים אינו מופיע קישור ממשי לדף. אין לי רעיון אחר איך נוצרה הבעיה, אם למישהו יש רעיון למקור אחר לבעיה, או דרך לפתור את הבעיה כפי שהצגתי אותה אני אשמח לשמוע. תודה. Shalomori123 (שיחה) 23:48, 30 בנובמבר 2016 (IST) נ.ב. אני לא מבין גדול בכל העניינים האלו של שפות תוכנה וכו' ולכן יכול להיות שאני טועה בהבנתי. אשמח לשמוע את דעת המבינים בכך.
- אשמח אם המעטים באתר שמתמחים בתכנות יוכלו לטפל בבעיה זו. במידה שלא, אני מציעה לפנות אל משתמש:קיפודנחש בויקיפדיה בדף שיחת המשתמש שלו שם. תמיד עזר לנו הרבה בבעיות טכניים כאלו. בברכה, --Roxette5 (שיחה) 03:08, 1 בדצמבר 2016 (IST)
- הפתרון פשוט: להתעלם מהדף מיוחד:דפים מבוקשים. אם נתעלם מהבעייה, הרי היא כאילו אינה קיימת.--נחום - שיחה 19:32, 1 בדצמבר 2016 (IST)
- אני חולק. התעלמות מבעיה אינה פותרת אותה. תמיד הבעיה יכולה לצוץ לך ממקום אחר שלא ציפית. Shalomori123 (שיחה) 00:19, 2 בדצמבר 2016 (IST)
- הפתרון פשוט: להתעלם מהדף מיוחד:דפים מבוקשים. אם נתעלם מהבעייה, הרי היא כאילו אינה קיימת.--נחום - שיחה 19:32, 1 בדצמבר 2016 (IST)
- כן, אני רואה. שולחן ערוך אורח חיים/ב נחשב למקושר משולחן ערוך אורח חיים כד ב, גם שולחן ערוך אורח חיים/ג נחשב למקושר משולחן ערוך אורח חיים כד ג, וכו'.
- זה באמת קשור לסרגל ניווט: שמתי סרגל ניווט בויקיטקסט:ארגז חול/סרגל ניווט והוא מפנה לאורח חיים/תתב.
- וזה אכן נובע מתנאי #קיים: יצרתי דף ויקיטקסט:ארגז חול/קיים, והוא אכן מפנה לדף ייאוש.
- אני לא יודע איך לפתור את הבעיה. --אראל סגל • שיחה • ג' בכסלו ה'תשע"ז 21:58, 3 בדצמבר 2016 (IST)
- לדעתי מישהו צריך לפתוח באג בפאבריקטור.--נחום - שיחה 22:14, 3 בדצמבר 2016 (IST)
רמב"ן עה"ת - לתשומת ליבכם
שלום רבותי!
נתקלתי במשהו, ואני חושש שהוא "קצה קרחון" של בעיה גדולה יותר. ראו כפילות זו: רמב"ן על שמות כב ח - קטע:רמב"ן על שמות כב ח.
שמתי לב שזה גורם להופעת הרמב"ן פעמיים בדפים כגון: מ"ג שמות כב ח.
מי שיחל לתקן את הבעייה- רק שייזהר שלא יאבד עבודת עריכה שנעשתה בגירסא א או ב'.
בהצלחה, שילוני (שיחה) 21:56, 8 בדצמבר 2016 (IST)
- הנוסח במרחב הראשי כעיקרון יותר איכותי מזה שבמרחב קטע. יש למחוק בכל המקרים הללו את הדף שבמרחב קטע ולבצע העברה (תוך מחיקת המקור) מהמרחב הראשי למרחב קטע. עשיתי זאת בשמות כב ח, אם יש עוד מקומות אתה מוזמן לעשות זאת ולתייג את המקור למחיקה אם אינך מורשה למחוק בעצמך. בברכה, נחום - שיחה 13:37, 13 בדצמבר 2016 (IST)
- שים לב שמדובר בהמון: [1]
- אטפל בדף כשאתקל בו, אך לא אקח על עצמי כעת משימה זו. שילוני (שיחה) 15:02, 13 בדצמבר 2016 (IST)
- נראה לי שטיפלתי בכולם. אם תיתקל בעוד אחד אתה מוזמן לטפל בו ע"פ המתווה הנ"ל.--נחום - שיחה 14:29, 14 בדצמבר 2016 (IST)
בקשת עזרה - גיור תבנית
שלום!
מי יכול+פנוי לעזור בגיור תבנית מהויקי האנגלי לשלנו? אני מעוניין ב - https://en.wikisource.org/wiki/Template:Translations - עבור ספרי המכבים, אותם אני מתכוון להעלות לקראת חנוכה. מי שיכול- נא להגיד לי. תודה, שילוני (שיחה)
- ראה {{כותרת תרגומים}}. מוזמן לשנות אותה כצרכיך. לצערי, אין לי פנאי להשקיע בה יותר כרגע. נדב ס (שיחה) 13:21, 14 בדצמבר 2016 (IST)
- תודה רבה! שילוני (שיחה) 20:51, 14 בדצמבר 2016 (IST)
מקבים / מכבים / חשמונאים ??
עמיתי החכמים:
אני עובד (באופן זמני, לקראת החנוכה) על עניינים שונים בנושא החג הקרב. בין השאר, מתכוין להשלים את ספר מקבים א'. לא אני יצרתי את הדף, והא הנקרא: מכבים א. אז זרמתי עם זה בצורה זו.
אבל, התרגומים בדפוס הם או "מקבים", או "חשמונאים"; לכאורה אין מי שמכנה את הספר "מכבים". מישהו אלמוני כתב: "לדעתי זה אמור להיות מקבים כמו שבעברית תקינה כותבים יהודה המקבי" (שיחה:מכבים א).
אז מה תגובתכם? רק, נא להגיב בזריזות, שאמשיך לכתוב ע"פ תוצאות הצעתכם. (אני אכתוב את דעתי בסוף).
כנראה שאצטרך עזרה טכנית (תלוי במסקנת התגובות) למחוק ולהעביר ממקום למקום.
תודה, שילוני (שיחה) 20:50, 14 בדצמבר 2016 (IST)
- למיטב ידיעתי, השם היותר מוכר בציבור (מאז ראשית תרגומיו של הספר ועד ימינו) הוא "מכבים". "חשמונאים" הוא שם תרגום ספציפי אחד. "מקבים" הוא הצורה התקנית בעברית המודרנית, ושמו של התרגום(ים) המודרני(ם). כל זה עד כמה שידוע לי, ויתקנו אותי אחרים אם טעיתי. אין לי אפשרות כרגע להעמיק יותר בנושא. חג אורים שמח, נחום - שיחה 23:10, 14 בדצמבר 2016 (IST)
- השם הנפוץ "ספר מקבים" וכך גם בוויקיפדיה. -- אוֹרי (שיחה) 00:13, 15 בדצמבר 2016 (IST)
- נכון. הצורה "מכבי" היא בגלל הדרשה על מי כמוך באלים ה'. השם המקורי נגזר ממקבת, פטיש גדול, כשמו של קארל מרטל.Ahituvrs (שיחה) 08:50, 15 בדצמבר 2016 (IST)
שלום, בעקבות עיון בנושא, התגובות לעיל, ותגובות שכתבו לי בפרטי, הגעתי למסקנות אלו:
הדף הכללי ייקרא "מקבים". תישמר דף "מכבים", שכן נחום כתב שזהו "השם המוכר בציבור". אך אני מציע שזה יהיה רק הפנייה לדף הכללי "ס' מקבים". המהדורה של פרנקל ייקרא "חשמונאים". במילא מהדורת הרטום שמור בז"י עד 2035. רק אז אולי מישהו יעלה את מהדורתו.
אני, בכל אופן, מתמקד במהד' כהנא. הוא קרא לספרו "מקבים", אז כך גם אני אעשה.
אצור דפים חדשים לפי תכנית זו. מי שרוצה, יכול להציע אם למחוק את הדפים שייותרו או שאצור הפניות.
תודה על השתתפותכם, שילוני (שיחה) 23:02, 15 בדצמבר 2016 (IST)
New way to edit wikitext
תקציר: אפשרות בטא חדשה זמינה: עורך קוד ויקי עבור העורך החזותי. נא נסו אותו.
אנחנו בצוות העריכה של קרן ויקימדיה אחראים ליצור סביבת עריכה טובה יותר לכל העורכים, חדשים וותיקים כאחד. אנחנו שיפרנו במקצת את העורך החזותי על בסיס משוב, בדיקות עם משתמשים, ובקשות למאפיינים נוספים. אולם, זה לא מסייע לכל צורכי המשתמשים: אם אתם מעוניינים לערוך דף שיחה בעורך קוד המקור, ליצור תבנית או לתקן טעויות כתיב, לפעמים אתם זקוקים לעורך קוד המקור ובנוסף מספר משתמשים ותיקים מעדיפים אותו.
לכן, אנחנו מתכננים "מצב עורך קוד מקור" לעורך החזותי כבר זמן רב. הוא מספק את את כל היכולות האפשריות של העורך החזותי, לכל המקרים שבהם אתם מעוניינים או צריכים להשתמש בעורך קוד המקור. יש לו אותו המנשק של העורך החזותי, כולל אותם תפריטים עליונים עם אותם הכפתורים. זה יוצר גישה לשירות citoid לעיצוב ציטוטים, מכיל אפשרות חיפוש להוספת תמונות והוספת תבניות בעזרת חלון פשוט. כמו בעורך החזותי, אם אתם מעתיקים טקסט מעוצב לדף אחר, העיצוב (למשל הדגשה) מומר אוטומטית לקוד ויקי.
בכל אתרי הוויקי יש גישה לתצורה הזו דרך אפשרויות בטא. לאחר ההפעלה, זה יחליף לכם את עורך הטקסט הקיים בכל מקום. אם אתם לא אוהבים את זה, ניתן להפוך את הבחירה בכל זמן על ידי ביטול אפשרות הבטא הזו בהעדפות שלכם. אנחנו לא מעוניינים להפתיע אף אחד, אז זאת רק אפשרות בטא שאפשר לבחור להשתמש בה. זה לא יאופשר אוטומטית לאף אחד, גם אם סימנתם בעבר את "הפעלה אוטומטית של רוב אפשרויות הבטא".
עורך הטקסט החדש מבוסס על העורך החזותי ולכן הוא דורש JavaScript (כמו שדורש עורך קוד הוויקי הנוכחי). זה לא עובד עם גאדג'טים שתוכננו רק לעורך הישן ולהפך, כך שייתכן שמספר גאדג'טים שימושיים עבורכם לא יפעלו. אנחנו נשמח לסייע ליוצרי גאדג'טים לעדכן את הקוד שלהם כך שיעבוד עם שני העורכים. אנחנו לא מתכננים להיפטר מהעורך הישן בעתיד הנראה באופק. כמו כן אנחנו לא מתכננים להיפטר מהיכולת לערוך קוד ויקי רגיל ללא JavaScript. לסיום, למרות שזה מובן גם בלי להגיד זאת, אם אתם מעדיפים להמשיך להשתמש בעורך הישן, אתם מוזמנים לעשות כן.
זאת גרסה ראשונית ונשמח לדעת מה דעתכם עליה כדי שנוכל לשפרה. בבקשה השאירו משוב על התצורה החדשה בעמוד המשובים. אפשר לכתוב הערות בשפתכם. תודה רבה.
בקשת עזרה - תבנית {{פרק ספרא}}
שלום לכולם. יש לי בעיה בקשר לשילוב פירוש החפץ חיים והקרבן אהרן בתבנית זו. הפרמטר השני והשלישי של התבנית אמור לקבל את שם הפרשה ואת שם ה"תת פרשה" (בפרשיות מסוימות של הספרא שבה הדבר קיים כמו למשל בויקרא ובתזריע ועוד).
הבעיה היא שהתבנית יוצר אוטומטית רווח בין שני פרמטרים אלו, גם כאשר הפרמטר השלישי (התת פרשה) לא קיים. עקב כך, בפרשיות שלא קיים תת פרשה הקישור שנוצר הינו חפץ חיים על ספרא/צו /פרשה ג במקום חפץ חיים על ספרא/צו/פרשה ג. כך שבדף ספרא שקיים בו תת פרשה (כמו ספרא (מלבי"ם)/פרשת ויקרא נדבה/פרק א) הקישור אל פירוש החפץ חיים והקרבן אהרן עובד תקין, אבל בפרשה למשל כפרשת צו לעיל, הקישורים אינם תקינים. מישהו יכול לסדר את התבנית שלא יוסיף רווח אחרי הפרמטר השני רק במידה וקיים פרמטר השלישי?--Roxette5 (שיחה) 23:51, 14 בדצמבר 2016 (IST)
- תאחד את שניהם לפרמטר אחד, לדעתי. נחום - שיחה 12:51, 15 בדצמבר 2016 (IST)
- נ"ל שמשתמש:נדב תיקן את הבעיה. תודה רבה לכם!--Roxette5 (שיחה) 19:51, 15 בדצמבר 2016 (IST)