ויקיטקסט:מזנון/ארכיון אוקטובר 2012
דף זה הוא ארכיון של הדיונים שהתקיימו במזנון. דיונים חדשים יש לקיים במזנון הנוכחי. אין לערוך דף זה.
תבנית:שיר בטורים
שלום, התחלתי להעתיק את תבנית:שיר בטורים מויקיפדיה. הבעיה היא שבויקיטקסט התבנית:= היא תבנית שונה מזו שבויקיפדיה - רציתי לדעת מה דעתם לשנות את שם התבנית בויקיטקסט (זו תבנית הפניה - הבעיה שזו עובדה כי יש לשנות את כל הדפים בהם יש שימוש)? או לתת שם אחר לתבנית שווא...תודה --84.110.189.176 19:58, 1 באוקטובר 2012 (IST)
- התבנית היא של משתמש:תולדות אדם, אולי כדאי שתפנה אליו ישירות. --אראל סגל • שיחה • ט"ז בתשרי ה'תשע"ג 23:21, 2 באוקטובר 2012 (IST)
- בוצע יצרתי תבנית חדשה בשם {{==}} במקום {{=}}. Inkbug (שיחה) 08:05, 17 בפברואר 2013 (IST)
איך מוסיפים דף הפניה?
שלום לכולם.
כבר נוצר דף של מדרש תהלים. רצוני להוסיף אל אינדקס הדפים באתר עוד שם (מדרש שוחר טוב), בלי לשנות את השם "מדרש תהלים" כדף הראשי, אלא שגם אנשים שיחפשו תחת השם "מדרש שוחר טוב" יופנו אל דף זה של "מדרש תהלים". איך עושים? --Dmokhtar (שיחה) 21:25, 1 באוקטובר 2012 (IST)
תודה רבה! --Dmokhtar (שיחה) 00:41, 2 באוקטובר 2012 (IST)
ProofreadPage extension in Hebrew Wikisource?
I uploaded a file to the wikimedia commons and tried to link it to Hebrew Wikisource but I appear to have done so unsuccessfully.
Here it is on Hebrew Wikisource: http://he.wikisource.org/wiki/%D7%9E%D7%A4%D7%AA%D7%97:Siddur_Torah_Ohr_%28Schulzinger_Bros._1940%29.pdf
And here is the PDF at the Wikimedia Commons: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Siddur_Torah_Ohr_%28Schulzinger_Bros._1940%29.pdf
In trying to get the file added to Hebrew Wikisource, I followed the Help Guide here: http://en.wikisource.org/wiki/Help:Adding_texts
Any help/advice that you can provide as to how to use Hebrew Wikisource effectively to begin sharing our scans? If we (the Open Siddur Project, <http://opensiddur.org>) can do this here, we'll upload Seligman Baer's Seder Avodat Yisroel next. Aharonium (שיחה) 23:10, 1 באוקטובר 2012 (IST)
- Aharon, a practical suggestion in the meantime (before anyone else offers help). Could you upload a scan of a Hebrew-English text, so that you and others could also experiment on the English Wikisource at the very same time? Then we could compare step-by-step by seeing how the function works there and what templates or infrastructure are missing here. Dovi (שיחה) 23:18, 1 באוקטובר 2012 (IST)
ְHere's an English/Hebrew Siddur I uploaded to the English Wikisource: http://en.wikisource.org/wiki/Index:Annotated_Edition_of_the_Authorised_Daily_Prayer_Book.djvu Aharonium (שיחה) 23:55, 1 באוקטובר 2012 (IST)
- Hi Aharon, please try to open index pages for that siddur in both English and Hebrew so that we can compare. Thanks, Dovi (שיחה) 08:42, 3 באוקטובר 2012 (IST)
Ok. Here's the index page in English Wikisource: http://en.wikisource.org/wiki/Index:Annotated_Edition_of_the_Authorised_Daily_Prayer_Book.djvu and here's the Index page in Hebrew Wikisource: http://he.wikisource.org/wiki/%D7%9E%D7%A4%D7%AA%D7%97:Annotated_Edition_of_the_Authorised_Daily_Prayer_Book.djvu
Here's the instructions for adding a text to the English wikisource from their documentation:
Wikisource works usually start with a scanned version, either in DjVu or PDF format. Lots of scanned books can be found freely-available on the internet at websites such as the Internet Archive. If Wikisource doesn't seem to have the work, find or create a scan of the work you want to # add. # Upload your scan to Wikimedia Commons. # Create an Index page for the scan. To do so, do one of the following: # Type the word "Index:" and the name of your scan in the Wikisource search box at left, click 'Go.' # Enter the word "Index:" and the name of your scan in the box under "Create a new page" below. # For example, if you uploaded a scan called "My book.djvu" (which will appear on Wikimedia Commons as "File:My book.djvu") you need to create an index called "Index:My book.djvu" — see Help:Beginner's guide to Index: files for more information. # Click the 'create' link at the top to create the page. # Fill in any information you know, leaving any unknown or inapplicable information blank. # Preview your work, then save. If successful, you should see a list of page numbers below the cover image and the information you just entered.
- שלום חבר'ה. אהרן רוצה להפוך את ויקיטקסט למקום שבו אנשים בפרויקט Open Siddur יבואו כדי לעשות הקלדה והגהה על סריקות של סידורים חשובים. אבל הפונקציה לעבוד על הקלדה מול סריקת דף לא עובד ולא מקבלים דף מפתח לדפים (כמו שמקבלים באנגלית ובשאר שפות). מישהו מבין בזה? Dovi (שיחה) 23:18, 1 באוקטובר 2012 (IST)
- Shavua Tov Aharon and hi. I think, you are now good to go. All I did was this: I went to the English index page and clicked "edit" to see the underlying text. There is a bunch of details there that I pasted into the Hebrew Index page, then saved it to create the page. Then I did a small start on a sample page. Dovi (שיחה) 20:39, 6 באוקטובר 2012 (IST)
Indeed! I'm very excited by having solved this. Now if I could only compile a DJVU of Seder Avodat Yisroel that was less than 100mb I'd upload that and transiption all of our transcription over. Aharonium (שיחה) 22:35, 9 באוקטובר 2012 (IST)
The Hebrew font for displaying and editing text in the ProofreadPage interface textarea seems to default to the default Hebrew font in the user's web browser. In my web browser, that's a fixed width Hebrew font without correct Hebrew diacritic positioning.
It seems to me that ProofreadPage should be configured to use a unicode Hebrew diacritic supporting font like Ezra SIL or else provide some option for comparable fonts to use. Efraim, I think, had some success in getting ProofreadPage to use Ezra SIL with a CSS hack.
Thoughts? Fixable? Aharonium (שיחה) 02:11, 10 באוקטובר 2012 (IST)
הוספת פרמטר בתבנית ממ
היי. לפעמים אני נתקל במראה מקום שבו הייתי רוצה גם לציין לקורא להשוות ולעיין בפסוק (מכיון שהדברים לא הובאו בדיוק כמו שהם מופיעים במקורם). האם אפשר להוסיף פרמטר אופציונלי שבו אוכל להוסיף את הטקסט "עיין שם"?
כך למשל, ספרא (מלבי"ם) פרשת בחקתי פרק ד , כאשר הספרא מסתמך על הפסוק "מפי עליון לא תצא הרעות והטוב" אבל איננו מצטט אותה במדויק אלא "מאלתרת" קצת... הייתי רוצה לשים שם "עיין שם" בתוך הסוגריים של תבנית ממ... --Dmokhtar (שיחה) 00:12, 2 באוקטובר 2012 (IST)
- הוספתי, ראה את השינויים שעשיתי עכשיו בתבנית:מ"מ ובספרא (מלבי"ם) פרשת בחקתי פרק ד, אתה כמובן מוזמן לשנות ולשפר. מועדים לשמחה! --אראל סגל • שיחה • ט"ז בתשרי ה'תשע"ג 23:26, 2 באוקטובר 2012 (IST)
תודה אראל. נסיתי רק להוסיף ";" כחיץ בין ההפניה לבין הטקסט "עיין שם" אבל משום מה הדבר לא מופיע...--Dmokhtar (שיחה) 23:33, 2 באוקטובר 2012 (IST)
- ראה את השינוי שעשיתי עכשיו בספרא (מלבי"ם) פרשת בחקתי פרק ד --אראל סגל • שיחה • י"ז בתשרי ה'תשע"ג 11:19, 3 באוקטובר 2012 (IST)
תודה.--Dmokhtar (שיחה) 11:20, 3 באוקטובר 2012 (IST)
עזרה למתחילים :)
שלום לחברי קהילת ויקיטקסט,
זה עתה קבלתי מייל מאלון ארבץ, אשר מעוניין להעלות את הספר "משיבת נפש" של ר' נחמן מברסלב לויקיטקטס.
הוא התחיל כאן ומעוניין שהיצירה תופיע בדף היוצר כאן.
ראיתי שהרשימה מיוצרת באופן אוטומטי [אני מניחה שע"י בוט שקורא מתוך קטגורייה].
האם מישהו יוכל להדריך את אלון כיצד יש לפעול ולהעביר את הטקסט לקטגוריות לדפים הנכונים תחת הקטגוריות הנכונות?
תודה מראש ומועדים לשמחה, Esh77 (שיחה) 22:57, 2 באוקטובר 2012 (IST)
- שלום שני,
- רשימת הספרים כוללת את כל הדפים שנמצאים בקטגוריה "רבי נחמן מברסלב", אולם היא לא מתעדכנת מיידית, כדי שהיא תתעדכן יש לבצע "עריכה ריקה" - לערוך את דף המחבר ולשמור בלי לבצע שום שינוי. עשיתי את זה עכשיו, ואני רואה את "משיבת נפש" בדף המחבר. --אראל סגל • שיחה • ט"ז בתשרי ה'תשע"ג 23:19, 2 באוקטובר 2012 (IST)
- אראל, תודה רבה על המענה המהיר! אעביר את הפרטים גם לדף השיחה של אלון. בברכה, Esh77 (שיחה) 23:42, 2 באוקטובר 2012 (IST)
ויקרא רבה א טו - שאלה
האם יש סיבה מיוחדת למה הפסוק "ויקרא אל משה" נתון בין סוגריים של קטגוריה בדף זה? --Dmokhtar (שיחה) 08:08, 3 באוקטובר 2012 (IST)
- היה איזשהו שינוי בתבנית "צמד" (=ציטוט מדרש), אבל לא כל הדפים שמשתמשים בה עודכנו. הפתרון הוא למחוק את אחד הקוים אחרי שם התבנית, כך שבמקום "צמד||" יהיה "צמד|" --אראל סגל • שיחה • י"ז בתשרי ה'תשע"ג 11:24, 3 באוקטובר 2012 (IST)
תודה!--Dmokhtar (שיחה) 11:37, 3 באוקטובר 2012 (IST)
מישהו מבין בזה -- תיקון הקישור בריש תענית
תענית ב א לא יודע איך אמור להיכתב..--Dmokhtar (שיחה) 19:02, 3 באוקטובר 2012 (IST)
הצלחתי. --Dmokhtar (שיחה) 19:08, 3 באוקטובר 2012 (IST)
עבודה על ש"ס בבלי באתר - עדכונים וכמה נקודות הערה
שלום לכולם.
היום עשיתי הרבה שינויים בעיצוב וארגון הש"ס בבלי אצלנו. התחלתי בכוונה ליצור דפים לפרקים שלמים של כל מסכת ותוך כדי גיליתי עוד כמה דברים להערה:
- נדמה לי שהספקתי ליצור פרקים שלמים לכל המסכתות בש"ס. אמנם באמצע ש"ס יש שינוי אחד. התחלתי ביצירת דפים של פרקים עם 'סרגל ניווט פשוט' כגון זו של בבלי ברכות פרק א. בהמשך, כאשר הגעתי לבבלי הוריות פרק א נתקלתי ב'סרגל ניווט לוקסוס' :-) שאחרים עשו בעבר ונורא אהבתי אותו; אז אימצתי את אותו סרגל ניווט להמשך המסכתות (מסדר נזיקין ועד לסוף טהרות). כוונתי מתישהו גם להחליף את החלק הראשון של הש"ס עם הסרגל ניווט המתוחכם הזו אבל לא בטוח מתי....
- חסר ברוב דפי המעבר של הפרקים תג קוד של 'סוף פרק' ו'תחלת פרק'. משכך, אני בינתיים הכללתי את כל הדף שיש בו חלק מהפרק המדובר, אף על פי שיופיעו גם טקסט של הפרקים הקודמים או הבאים שאינם שייכים לאותו פרק במסכת. ראה כדוגמא כאן. תקוותי שכעבור הזמן אני או אחרים יספיקו להכניס בתוך כל 'דפי המעבר' תגים של "סוף פרק" ו"תחלת פרק" ועל ידי כך נוכל לשפר את הדפים של פרקי הגמרא ביתר דיוק.
- עכשיו שקיימים דפים של "פרק שלם" של כל מסכת (ובמיוחד עם הסרגל ניווט המתקדם שמשלב גם את התוספתא וירושלמי), מאד הייתי רוצה איכשהו לשלב אותו עם הסרגל הניווט הרגיל שקיים עכשיו בכל הדפים והעמודים הנפרדים של כל המסכתות. מי שיש לו רעיונות, נא להגיד...
- לידיעת מאן דבעי, 'הסרגל הניווט המתקדם' התבסס על מיון שמות הדפים בצורה של 'בבלי ברכות א'. אמנם, עוד לפני שגיליתי אותו סרגל (כשהגעתי אליו במסכת הוריות), אני בניתי את כל הדפים בסגנון של 'בבלי ברכות פרק א'. לכן, יצרתי לאורך המשך העבודה את שתי סגנון הדפים יחד, והפניתי את כל הדפים של הסגנון הראשון אל הדפים המקבילים שלהם בסגנון השני, כאשר המעיין יראה.
- רוב הדפי מעבר חסרים סיומת של הדרן עלך פרק XXX. נקודה לעבודה בעתיד. כמו כן, בהרבה דפים, משום מה, פתיח הפרק החדש -- פרק ששי הכונס -- כסתם משל, מופיעים בעמוד הקודם, בעוד שהעמוד עצמו שבו מתחילים טקסט הפרק החדש חסר פתיח ההוא. נתקלתי בזה (וטיפלתי) כמה וכמה פעמים במהלך עבודתי אבל עדיין קיימים הרבה מקרים כאלה שדורשים תיקון. לידיעתכם בלבד של המצב.
בברכה לכולם, --Dmokhtar (שיחה) 19:24, 4 באוקטובר 2012 (IST)
- יישר כוח וכה לחי! מועדים לשמחה, נחום - שיחה 01:01, 5 באוקטובר 2012 (IST)
ספר מודע לבינה
יצרתי דף חדש של הספר מודע לבינה (כאשר נתקלתי אליו במהלך עבודתי על המלבי"ם). אמנם אני קצת מסופק אם שם הספר "מודע לבינה" כולל שני ספרים יחד של שני מחברים נפרדים (הידנהיים ושפירא), כאשר כתוב ככה במפורש בדף הפתיחה של הדפוס בספר היברובוקס; או שהדבר נשתרש לכנות ספרו של הידנהיים לבד בשם "מודע לבינה", והספר השני "הרכסים לבקעה" דורש ערך ויקיטקסט בנפרד (כאשר לכאורה מתייחס אליו המלבי"ם). שאלתי בדף השיחה של (הידנהיים) בויקיפדיה ומחכה לתגובה. לידיעתכם.
- לענ"ד נראה הגיוני יותר להפריד בין הספרים, שהרי אלו שני ספרים נפרדים, גם אם הם נמצאים באותה כריכה. גם לפי התשובה שענו לך שם, נראה שמבחינה הסטורית "מודע לבינה" היה רק הפירוש של רוו"ה. --אראל סגל • שיחה • כ"ה בתשרי ה'תשע"ג 07:00, 11 באוקטובר 2012 (IST)
- אהה תודה. שכחתי אפילו לבדוק שמה בחזרה לתשובה.--Dmokhtar (שיחה) 07:20, 11 באוקטובר 2012 (IST)
מי שרוצה להוסיף ולשפר את הדף שיצרתי מוזמן.--Dmokhtar (שיחה) 06:07, 5 באוקטובר 2012 (IST)
הדפסה
שלום לכולם
אני מניח שכבר דנו בזה בעבר, אבל בכל זאת:
כשניסיתי להפעיל את פונקציית ההדפסה, התברר שהיא אינה מתיחסת לתבניות של הערה שמאל, ביאור ומגירה.
גם הפונט נהיה מכוער (פרנקריהל, אם אינני טועה)
האם יש לכך פתרון, או שהדרך היחידה ליהנות מויקיטקסט היא רק על המסך?
Ahituvrs (שיחה) 23:18, 10 באוקטובר 2012 (IST)
- בהדפסה מוצג גופן ברירת המחדל של הדפדפן. צריך לערוך את מדיה_ויקי:Print.css כדי לשנות את ההגדרות. לגביי שאר הבעיות, צריך לבדוק פרטנית לכל תבנית. בזמנו התחלתי להתעסק עם זה, אבל ה-CSS של ההדפסות פשוט עקום. – Fuzzy – 23:56, 10 באוקטובר 2012 (IST)
מישהו יכול להציץ בערכים למחיקה – יש שם את חלק ח' של קהלת משה. העורך המקורי הסיר את הטקסט מהדפים שהעלה, ולכן הוספה תגית למחיקה מהירה. לפני שאני מוחק, האם אין טעם לשחזר את הטקסט? – Fuzzy – 00:46, 11 באוקטובר 2012 (IST)
- שאלתי, נראה אם הוא יגיב --אראל סגל • שיחה • כ"ה בתשרי ה'תשע"ג 06:58, 11 באוקטובר 2012 (IST)
שמות ניקוד מסומן -- יש אפשרות לתקן כל הדפים כאלו?
אם תמשיך למטה תראה שכתוב NODE COUNT EXCEEDED ליתר הפסוקים.--Dmokhtar (שיחה) 08:11, 11 באוקטובר 2012 (IST)
- נראה לי שצריך להחליף את כל ההפניות לדף הענק "שמות ניקוד", לדפי הפרקים, לדוגמה, במקום {{#קטע:שמות ניקוד|א ב}} צריך להיות {{#קטע:שמות א ניקוד|ב}}. עקרונית, אפשר לעשות את זה באופן אוטומטי - ישנם עורכי טקסט משוכללים שמאפשרים לבצע החלפות כאלו בפעולה אחת, בעזרת ביטויים רגולריים. --אראל סגל • שיחה • כ"ח בתשרי ה'תשע"ג 07:34, 14 באוקטובר 2012 (IST)
כמו כן, כאשר הייתי בדף קטגוריה:פרשת כי תשא ולחצתי על פתיחת המגירה של "מהדורת הכתיב" של הפרשה כי תשא, מופיע קישור להגיע אל פרשת כי תשא מסומן ובניקוד ולמרות זה הלינק מפנה לכל ספר שמות בלבד (כמובן ששמה לא מופיע פרשת כי תשא, כנ"ל, אבל הערתי הוא לשקול מה עושים עם הדף הראשי ההוא שמות ניקוד מסומן כאשר מקושרת אליו המון לינקים נוספים כמו זה שבפרשת כי תשא לדוגמא.--Dmokhtar (שיחה) 08:15, 11 באוקטובר 2012 (IST)
Upcoming software changes - please report any problems
(Apologies if this message isn't in your language. Please consider translating it)
All Wikimedia wikis - including this one - will soon be upgraded with new and possibly disruptive code. This process starts today and finishes on October 24 (see the upgrade schedule & code details).
Please watch for problems with:
- revision diffs
- templates
- CSS and JavaScript pages (like user scripts)
- bots
- PDF export
- images, video, and sound, especially scaling sizes
- the CologneBlue skin
If you notice any problems, please report problems at our defect tracker site. You can test for possible problems at test2.wikipedia.org and mediawiki.org, which have already been updated.
Thanks! With your help we can find problems fast and get them fixed faster.
Sumana Harihareswara, Wikimedia Foundation Engineering Community Manager (talk) 04:55, 16 באוקטובר 2012 (IST)
P.S.: For the regular, smaller MediaWiki updates every two weeks, please watch this schedule.
Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)
סטטיסטיקה יומית: לעדכן
הדף הזה ויקיטקסט:סטטיסטיקה/יומית אינו מעודכן מאז 2010 -- אפשר לעדכן אותו?--Dmokhtar (שיחה) 04:40, 17 באוקטובר 2012 (IST)
- בוויקיפדיה העברית יש מי שמעדכן את הסטטיסטיקות (DMY). כדי לעדכן אותם הוא צריך להוריד עשרות מגה של נתונים ולהריץ תוכנה שתעבד אותם. לא נראה לי שיש מי שיעשה את זה אצלנו. החבלן (שיחה) 00:16, 18 באוקטובר 2012 (IST)
ולו אפילו פעם אחת בשנתיים? אני יכול לבקש מאותו בן אדם בויקיפדיה שיעשה את זה באופן חד פעמי? איפה לשאול, במזנון שלהם שמה?--Dmokhtar (שיחה) 00:48, 18 באוקטובר 2012 (IST)
- שאל את W:משתמש:DMY, הוא זה שמתעסק בזה בוויקיפדיה העברית (בתחום של תרומות משתמשים). אני לא יודע בכמה עבודה זה כרוך. החבלן (שיחה) 09:43, 18 באוקטובר 2012 (IST)
סבבה ותודה. בקשתי ממנו. --Dmokhtar (שיחה) 10:13, 18 באוקטובר 2012 (IST)
גם הוא לא מסוגל. פניתי למישהו שמצאתי בויקיפדה אנגלית... אולי הוא יוכל לעזור...--Dmokhtar (שיחה) 22:21, 18 באוקטובר 2012 (IST)
צריך מישהו עם קצת יידע של מחשבים. קבלתי מענה מהבחור האמירקאי שמה בויקיפדה אנגלית והוא מוכן לחלוק אתנו את הקוד של עיבוד הנתונים, רק דרוש מישהו שיודע איך להוריד את הקבצים ולהריץ את הקוד שלו נראה לי... שמתי הודעה במזנון של ויקיפדיה גם כן כאן. --Dmokhtar (שיחה) 23:35, 20 באוקטובר 2012 (IST)
Fundraising localization: volunteers from outside the USA needed
Please translate for your local community
Hello All,
The Wikimedia Foundation's Fundraising team have begun our 'User Experience' project, with the goal of understanding the donation experience in different countries outside the USA and enhancing the localization of our donation pages. I am searching for volunteers to spend 30 minutes on a Skype chat with me, reviewing their own country's donation pages. It will be done on a 'usability' format (I will ask you to read the text and go through the donation flow) and will be asking your feedback in the meanwhile.
The only pre-requisite is for the volunteer to actually live in the country and to have access to at least one donation method that we offer for that country (mainly credit/debit card, but also real-time banking like IDEAL, E-wallets, etc...) so we can do a live test and see if the donation goes through. All volunteers will be reimbursed of the donations that eventually succeed (and they will be low amounts, like 1-2 dollars)
By helping us you are actually helping thousands of people to support our mission of free knowledge across the world. Please sing up and help us with our 'User Experience' project! :) If you are interested (or know of anyone who could be) please email ppena@wikimedia.org. All countries needed (excepting USA)!
Thanks!
Pats Pena
Global Fundraising Operations Manager, Wikimedia Foundation
Sent using Global message delivery, 19:01, 17 באוקטובר 2012 (IST)
מבקש תבנית נוסף לגימטריות
שלום לכולם.
פתחתי בספר של היכל הברכה מהאדמו"ר מקומרנה -- ספר שרווי עם מספרים וגימטריות גדולים ורבים, לפעמים על משפטים שלמים ובמספרים גדולים (למעלה מ999 -- מספר הגבול של התבנית:גימטריה הקיימת). רצוני בתבנית נוסף של גימטריות שיחשבן את הטקסט ששמים לו כפרמטר אבל גם שהמספר יופיע לא בטקסט עצמו אלא כPOP-UP WINDOW אחרי שמעבירים את העכבר על המלה, בדומה לתבניות ביאור שראיתי בעבודת ביאור של משתמשים אחרים.
זאת אומרת, תבנית שבו אוכל להקליד למשל {{גמט|אבא אמא}} והטקסט שיופיע יהיה "אבא אמא" וכאשר מעבירים עכבר עליו מופיע המספר 44. אפשר דבר כזה? אפשר אולי לשלב את זה כפרטמטר נוסף אופציונלי עם התבניות גימטריות שקיימות כבר? או שיותר נוח לפתוח תבנית חדש... אני אישית אין לי העדפה חוץ מזו שאני מעדיף שם תבנית קצר יותר מאשר "תבנית:גימטריה" -- לכן אני מעדיף "תבנית:גמט"...--Dmokhtar (שיחה) 15:54, 18 באוקטובר 2012 (IST)
שמתי לב שהתבנית הקיימת אינו עושה חשבון אמיתית של האותיות. זאת אומרת אינה מחברת את כל האותיות שהוזנות לה ומסכמת אותם אלא מוגבלת רק לרשימת אותיות שכתובות בה מראש. האם אין אפשרות לתבנית יותר גמישה?--Dmokhtar (שיחה) 07:52, 19 באוקטובר 2012 (IST)
- זה לא פשוט לכתוב תבנית כזאת, השפה של מדיה-ויקי לא מספיק משוכללת. אבל אתה יכול לנסות לפנות למי שכתב את תבנית:גימטריה (ראה בהסטוריה) ולשאול אותו. --אראל סגל • שיחה • ג' בחשוון ה'תשע"ג 08:18, 19 באוקטובר 2012 (IST)
- זה אתה :-)--Dmokhtar (שיחה) 14:22, 19 באוקטובר 2012 (IST)
- אה, נכון... אני עשיתי רק עד 150. התכוונתי למשתמש:תולדות אדם שהרחיב את התבנית. --אראל סגל • שיחה • ג' בחשוון ה'תשע"ג 15:08, 19 באוקטובר 2012 (IST)
- מה שאתה רוצה קשה או בלתי אפשרי לעשות בתבנית וקל לעשות עם סקריפט (עדיין יש צורך בתבנית, אבל את העבודה יעשה הסקריפט). אם תכלול את הסקריפט המצורף, במדיה ויקי:common.js (יש צורך לבקש ממפעיל, אם אתה אינך כזה), ותיצור תבנית שתקיף את התוכן שלה באלמנט (נניח מסוג span או div) שיש לו מחלקה בשם gim-calc, יתקבל מה שביקשת. כדי לנסות תוכל להוסיף את הסקריפט למיוחד:הדף שלי/common.js, אבל כדי שזה יעבוד לכולם צריך להוסיף במקום כללי יותר.
- להמחשה, דף התבנית יכול להיראות כך:
<div class="gim-calc">{{{1|}}}</div>
- והנה הסקריפט עצמו:
<source lang="javascript"> "use strict" $(function() { if ($('.gim-calc').length) mw.loader.using('jquery.tipsy', function() { var gimvals = {'א': 1, 'ב': 2, 'ג': 3, 'ד': 4, 'ה': 5, 'ו': 6, 'ז': 7, 'ח': 8, 'ט': 9, 'י': 10, 'כ': 20, 'ך': 20, 'ל': 30, 'מ': 40, 'ם': 40, 'נ': 50, 'ן': 50, 'ס': 60, 'ע': 70, 'פ': 80, 'ף': 80, 'צ': 90, 'ץ': 90, 'ק': 100, 'ר': 200, 'ש': 300, 'ת': 400}, tipsyParams = { title: function() { var t = $(this).text(), trim_t = t.substr(0, 100) + (t.length > 100 ? '...' : ''), tar = t.split(''), sum = 0; for (var ind in tar) sum += (gimvals[tar[ind]] || 0); return 'הערך בגימטריה של <p style="font-weight:bold; border: solid red 1px;">' + trim_t + '</p>הוא: ' + sum + ' (ובגימטריה קטנה: ' + ((sum % 9) || 9) + ')'; }, gravity: function() { var loc = ($(this).offset().top > ($(document).scrollTop() + $(window).height() - 120) ? 's' : 'n') + ($(this).offset().left > ($(document).scrollLeft() + $(window).width() / 4) ? '' : 'w'); return loc; }, html: true, delayOut: 1500, delayIn: 300, fade: true, opacity: 1, }; $('.gim-calc').tipsy(tipsyParams); }); }); </source>
- במציאות ייתכן שתרצה גם לשנות את האופן בו תוכן התבנית מוצג בדף, כדי לסמן למשתמשים שמדובר בתוכן שאפשר להציף מעליו את העכבר כדי לראות את הגימטריה שלו. ניתן לעשות זאת על ידי הוספת style לאלמנט שמופיע בתבנית, או על ידי הגדרת תכונות התצוגה למחלקה gim-calc. קיפודנחש (שיחה) 20:42, 19 באוקטובר 2012 (IST)
תודה רבה על הרעיון הגאוני, הוספתי אותו כאן: תבנית:גמט. --אראל סגל • שיחה • ד' בחשוון ה'תשע"ג 18:20, 20 באוקטובר 2012 (IST)
- נפלא!!! כמה אני גאה להיות בויקיטקסט! באמת! עכשיו ניסיתי בזה בארגל החול, הכל עובד נפלא (יש קצת LAG TIME בהודעה אבל אני מניח שזה אי אפשר לזרז דרך סקריפטים...) רק שצריכים להוסיף סימן לסמן איזה טקסט מסומן (אראל-- אני חשבתי אולי להעתיק מהתבנית:ב בשביל זה. אפשר?).
- מכיון שאנו עדיין עוסקים בענין, אם אני יכול להתחצף עוד יותר-- אגרת רבן יוחנן בן זכאי הינו ספר רוויה עם חישובים של גימטריות במספר קטן, האם אפשר: ( 1 ) או להוסיף פרמטר נוסף אופציונלי בתוך התבנית:גמט הקיימת כדי לחשבן במספר קטן, ( 2 ) או ליצור תבנית חדש {{גמטק}} כדי לחשבן בגימטריה קטן?? אני לא כזה מתכנת אבל זה רק יצטרך לשנות את הערך של 13 אותיות-- ש' למשל במקום להיות נחשב 300 יהיה נחשב 3.... רק אני מסופק כאשר נעבור מספר 10; נגיד למשל מספר קטן של "דוד" איננו זוכר אם הספר מחשיב את זה כ14 או כ5 (1+4)..אני יכול לברר נקודה זו..). בכל אופן-- אפשר??
- שוב, אני מודה מכל הלב לך קיפודנחש ולאראל על כל העזרה בשבילי. תודה רבה.--Dmokhtar (שיחה) 19:21, 20 באוקטובר 2012 (IST)
- בשביל זה פשוט צריך ליצור קוד נוסף עם הערכים הרצויים, למי שיש הרשאות מפעיל זה אמור להיות די פשוט. החבלן (שיחה) 22:43, 20 באוקטובר 2012 (IST)
- הערה קטנה: ה-lag-time אותו הזכיר Dmokhtar אינו אילוץ ואינו מגבלה - הוא מכוון. אנשים גילו שלא כל כך נוח שחלונות קופצים ונעלמים במקרה שהעכבר חולף על פני הדף ואולי נגע במקרה בטקסט שרצית להעניק לו את התכונה הזו. קל מאד לבטל זאת: בגוף הסקריפט מופיעים delayIn וידידו delayOut. המספרים הם במילישניות. אם תשנה את delayIn ל-0 ההודעה תופיע ללא ההמתנה, ואם תשנה את delayOut ל-0 ההודעה תיעלם ברגע שהעכבר עוזב את הטקסט במקום אחרי שנייה וחצי. כנראה שבאמת שנייה וחצי זה יותר מדי - הסיבה המקורית הייתה שבמקרים אחרים (כלומר לא כאשר מדובר בגימטריה) ה-popup יכול להכיל קישורים, וההשהיה בהיעלמות שלו נועדה לאפשר לאנשים ללחוץ על הקישור. במקרה הזה כדאי כנראה לשנות את delayOut לערך קטן בהרבה - אולי 150. קיפודנחש (שיחה) 02:22, 21 באוקטובר 2012 (IST)
- בשביל זה פשוט צריך ליצור קוד נוסף עם הערכים הרצויים, למי שיש הרשאות מפעיל זה אמור להיות די פשוט. החבלן (שיחה) 22:43, 20 באוקטובר 2012 (IST)
- שוב, אני מודה מכל הלב לך קיפודנחש ולאראל על כל העזרה בשבילי. תודה רבה.--Dmokhtar (שיחה) 19:21, 20 באוקטובר 2012 (IST)
- הוספתי גימטריה קטנה, ראו תבנית:גמט. --אראל סגל • שיחה • ה' בחשוון ה'תשע"ג 07:53, 21 באוקטובר 2012 (IST)
נפלא נפלא! תודה. אראל, אם תוכל אכן לשנות את הDELAYOUT למשהו פחות (כמו 150 כהמלצת קיפודנחש נראה לי שיהיה עדיף כי כרגע זה מפריע לקריאה לדעתי. סליחה אראל, הייתי עושה לבד אבל מכיון שאינו בתוך העריכה הרגילה של התבנית אני מפחד לנגוע בעריכות של דברים אחרים (ואולי גם אין לי הרשאות...). תודה.--Dmokhtar (שיחה) 08:54, 21 באוקטובר 2012 (IST)
- נושא "גימטריה קטנה" לא מוכר לי. אנא בדוק אם לא טעית בערך של מ"ם סופית: ם. קיפודנחש (שיחה) 18:44, 21 באוקטובר 2012 (IST)
תודה. שם הבעיה. מ אמור להיות 4. אגב, מספר קטן מאד פשוט. רק מורידים את האפסים של הגימטריה ואז מחברים. באנגלית נקרא DIGITAL ROOT.--Dmokhtar (שיחה) 18:51, 21 באוקטובר 2012 (IST)
- תודה, תיקנתי, זה כנראה יתעדכן בקרוב. --אראל סגל • שיחה • ה' בחשוון ה'תשע"ג 18:54, 21 באוקטובר 2012 (IST)
- אבל מה שיש שם עכשיו זה לא בדיוק digital root, לדוגמה, תתת, יוצא 12 אבל אמור להיות 3. אם אתה רוצה digital root אז יש נוסחה אחרת. אולי צריך לקרוא לנוסחה הנוכחית "גימטריה בינונית"? --אראל סגל • שיחה • ה' בחשוון ה'תשע"ג 18:57, 21 באוקטובר 2012 (IST)
- כן צודק. שמתי לב. אבל נראה לי קצת עדיף ככה כי כך יותר קל לקורא להבין את מהלך החישוב..אבל צודק... המספר של 12 איננה מספר קטן אמתי... לשיקולך כמפעיל מערכת (אין טעם להמציא עוד תבנית אחרת אלא תבחר איך שאתה רוצה להציג את התבנית הנוכחית וממילא כל התבניות שעשיתי עכשיו יתעדכנו אוטומטית בהתאם. לי זה לא משנה כל כך כי בסופו של דבר הקורא צריך לדעת איך להגיע אל החישוב לבד לדעתי. אבל אישית הייתי משאיר את זה ככה.--Dmokhtar (שיחה) 19:01, 21 באוקטובר 2012 (IST)
- לפי w:גימטריה#גימטריה קטנה, החישוב מאד פשוט: כבר יש לך את הערך sum - כל מה שנשאר זה לציין את
- (sum % 9) || 9) . (האחרון זה פשוט משום שבחישוב מודולו אמתי הטווח הוא בין 0 ל-8, ואתה רוצה בין 1 ל-9, כלומר אם המודולו הוא 0 אתה רוצה לקרוא לו "9"). לנוחותך, שיניתי את הסקריפט במעלה הסעיף הזה כך שיציין גם את הגימטריה הקטנה בסוגריים, בכל מקרה, ללא צורך בשינוי בתבנית. קיפודנחש (שיחה) 19:20, 21 באוקטובר 2012 (IST)
- כן צודק. שמתי לב. אבל נראה לי קצת עדיף ככה כי כך יותר קל לקורא להבין את מהלך החישוב..אבל צודק... המספר של 12 איננה מספר קטן אמתי... לשיקולך כמפעיל מערכת (אין טעם להמציא עוד תבנית אחרת אלא תבחר איך שאתה רוצה להציג את התבנית הנוכחית וממילא כל התבניות שעשיתי עכשיו יתעדכנו אוטומטית בהתאם. לי זה לא משנה כל כך כי בסופו של דבר הקורא צריך לדעת איך להגיע אל החישוב לבד לדעתי. אבל אישית הייתי משאיר את זה ככה.--Dmokhtar (שיחה) 19:01, 21 באוקטובר 2012 (IST)
תודה על כל המאמץ. בינתיים מעדיף את זה ללא הצגת שני הגימטריות ביחד כי ברוב המקרים רק הגימטריה הרגילה היא הדבר המבוקש. אגרת רבן יוחנן בן זכאי הינה חיבור קצת זר בכך שהיא מתבססת כל כך על מספר קטן אבל ברוב המקרים, הצגת מספר קטן אינו צריך, ורק בעת הצורך כדאי להכניס פרמטר להראות מספר קטן. בכל אופן, אתה ואראל עזרתם בגדול (אין לך מושג בכמה סקריפט כזה עוזר בהבנת ספר כמו היכל הברכה מהאדמו"ר מקומרנה, פשוט כלי מדהים!--Dmokhtar (שיחה) 19:59, 21 באוקטובר 2012 (IST)
רשימת דוא"ל למיזמים של ארון הספרים היהודי
שבוע טוב לכולם. ברצוני להודיע לכולם על רשימת דוא"ל חדש, קבוצת דיון לאנשים בארץ ובחו"ל שעוסקים בהפצתם של ספרי יהדות (בקוד פתוח ותוכן פתוח). מי שהקים את הדיון הוא דוקטורנט למחשבים ובעל רקע תורני, והוא כבר הזמין השתתפותם של אנשים בפרויקטים כגון OpenSiddur וSefaria בחו"ל, ו"אורייתא" הישראלית, ורוצה שאנשים מוויקיטקסט גם ישתתפו. יש שם דיונים טכניים ברמה מצקועית שיכולים להיות קשורים גם אלינו. כל אחד כאן מוזמן להצטרף. Dovi (שיחה) 20:08, 20 באוקטובר 2012 (IST)
- תודה ושבוע טוב, דובי. אני מעוניין. איך מצטרפים? נחום - שיחה 02:49, 21 באוקטובר 2012 (IST)
- שלום נחום, מדובר על קבוצת גוגל. פשוט הולכים לקישור ועושים הצטרפות. Dovi (שיחה) 13:37, 22 באוקטובר 2012 (IST)
האם יש לנו תבנית שמקביל לNAVBOX בויקיפדיה אנגלית?
יש משהו מקביל לתבנית הזאת של NAVBOX? אם אכן כן גם כדאי להוסיף את זה שמה בדף של ויקיפדיה אנגלית... ואם אין הייתי רוצה לייבא את זה לכאן.--Dmokhtar (שיחה) 17:57, 23 באוקטובר 2012 (IST)
- בדקת את {{ניווט}} ? קיפודנחש (שיחה) 07:48, 27 באוקטובר 2012 (IST)
לא, תודה רבה!!--Dmokhtar (שיחה) 18:18, 27 באוקטובר 2012 (IST)
נקיון דפים מיותרים
כרגע עשיתי הרבה שינויים בשמות דפי הספרא והמלבי"ם כדי להתאים לתבנית שישמש למפרשי הספרא לעתיד. עקב כך, נראה לי (בהנחה שלא פספסתי משהו) שכל הדפים הבאים אין בהם דפים המקושרים אליהם ואפשר למחוק אותם:
- כל דף שמתחיל ספרא (מלבי"ם) פרשת יולדת XX XX
- כל דף שמתחיל ספרא (מלבי"ם) פרשת נגעים XX XX
- כל דף שמתחיל ספרא (מלבי"ם) מגלת מצורע XX XX
- כל דף שמתחיל ספרא (מלבי"ם) פרשת זבים XX XX
במידה שעדיין הם מקושרים אל איזה דפים: אם אפשר להעביר לי איזה רשימה קלה -- תעבירו. אם אי אפשר אז אותם שהם קשורים לאיזה דפים תשאיר לדעתי. ואם גם אותם אתם מוחקים זה לא נורא. תודה--Dmokhtar (שיחה) 20:07, 25 באוקטובר 2012 (IST)
ספרים
יצרתי ספר ויקיטקסט:ספרים/אברהם גוטליב על משלי, יחסית לספר בעברית הוא נראה לא רע, אולם יש בעיה אחת מרכזית הקשורה לפתיחת תבניות. ראו למשל בדף אברהם גוטליב על משלי א - בראש כל פרק ישנו ציטוט של פסוקים, המתבצע ע"י תבנית:צת; בספר, הפסוקים לא מופיעים, ובתחתית הדף מופיעים סימני "קטע" מוזרים. ייתכן שהבעיה קשורה רק לתבניות שמצטטות קטעים. עוד מישהו נתקל בבעיה? --אראל סגל • שיחה • י"ב בחשוון ה'תשע"ג 00:08, 28 באוקטובר 2012 (IST)
- אני לא רואה בעיה. בדוק בבקשה שוב אצלך. החבלן (שיחה) 01:09, 31 באוקטובר 2012 (IST)
- זה מה שאני רואה - בצד ימין הדף כמו שהוא באתר (עם הפסוקים), ובצד שמאל הדף כמו שהוא ב-pdf (בלי הפסוקים). האם אצלך זה אחרת? --אראל סגל • שיחה • ט"ו בחשוון ה'תשע"ג 07:09, 31 באוקטובר 2012 (IST)
- אה, סליחה, לא הבנתי אותך לפני כן. גם אצלי יש את אותה בעיה. החבלן (שיחה) 17:25, 31 באוקטובר 2012 (IST)
- זה מה שאני רואה - בצד ימין הדף כמו שהוא באתר (עם הפסוקים), ובצד שמאל הדף כמו שהוא ב-pdf (בלי הפסוקים). האם אצלך זה אחרת? --אראל סגל • שיחה • ט"ו בחשוון ה'תשע"ג 07:09, 31 באוקטובר 2012 (IST)
הוספת פרמטר בתבנית "בעבודה"
מישהו מתנגד להכניס פרמטר אופציונלי תוך התבנית של (בעבודה) שמציג לינק לקובץ הורדה לאלה שאולי ירצו להקליד מאותו קובץ שבו אותו ערך הוחל?
זאת אומרת, רצוני להכניס מלמטה לינק (בעיקרון שיופנה לדפים בהיברובוקס) כדי שהקורא יכול להשיג את הקובץ ולהתבסס עליו במידה שרוצה להמשיך בהקלדה. אם אכן אין מוחים אני צריך את העזרה של אחד מכם המבינים איך לעשות את זה...--Dmokhtar (שיחה) 00:21, 31 באוקטובר 2012 (IST)
- הוספתי פרמטר "קישור". לבינתיים השארתי את הטקסט חופשי, אם יש לך רעיון לטקסט קבוע אתה מוזמן להציע. אתה יכול לראות שימוש במשתמש:החבלן/טיוטה. החבלן (שיחה) 01:20, 31 באוקטובר 2012 (IST)
נפלא!! תודה רבה. משאיר החלטות של ניסוח טקסט לאלה ששולטים בשפת עברית :-) העיקר שהקורא מופנה למקום שבו יכול לעבוד ממנו. תודה!--Dmokhtar (שיחה) 01:42, 31 באוקטובר 2012 (IST)
איפה לשים את "השיטה חדשה למדרש רבה"
עשיתי טעות קטן. העליתי את הספר "משפטי שבועות" לרבינו האי ונספח אליו שני ספרים -- שיטה חדשה שלא בא בדפוס של מדרש רבה וברייתא דמלאכת המשכן. חשבתי שהשנים האחרונים הם גם כן פרי עטיו אבל מסתבר שלא. עכשיו ברייתא דמלאכת המשכן כבר קיים באתר אבל אין לי מושג אם השיטה חדשה הזאת של מדרש רבה קיים או לא (לא הצלחתי למצוא אותה דרך "בראשית רבה"...).
איפה לשים את זה? תוך בראשית רבה? כדף בפני עצמו? תחת איזה שם?--Dmokhtar (שיחה) 18:10, 31 באוקטובר 2012 (IST)