שיחת משתמש:נריה לוי

תוכן הדף אינו נתמך בשפות אחרות.
מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי

For English, please click here

שלום נריה לוי! וברוך בואך לוויקיטקסט – מיזם רב-לשוני ליצירת מאגר טקסטים חופשי על ידי עבודה משותפת של תורמים.

להלן מעט מידע שאנו מקווים שיהיה לך לתועלת:

  • עריכה: אם יש לך מה להוסיף או לתקן בדף שקראת, באפשרותך לעשות זאת, ואף כדאי שתעשה זאת. לחץ על הלשונית "עריכה" בראש העמוד ותקן כמיטב הבנתך. (לפני שמירת השינוי, מומלץ ללחוץ קודם על "תצוגה מקדימה" ולוודא שהעריכה נעשתה כראוי.) לפרטים נוספים: איך לערוך דף וגם היכרות עם האתר.
  • הזנה אוטומטית של תכנים: ניתן להזין קבצים סרוקים באמצעות תוכנת OCR, או להשתמש בבוט להזנה אוטומטית של טקסטים גדולים.
  • דפי שיחה: בראש כל דף בוויקיטקסט, מופיעה לשונית "שיחה", שלחיצה עליה מובילה לדף השיחה על הערך. בדף זה ניתן לדון עם משתמשים אחרים בתוכנו של הערך.
  • חתימות: בסוף כל הערה שכתבת בדפי השיחה, צריך לחתום. כדי לעשות זאת מוסיפים ארבעה סימני ~ (זרקא, tilde) בסוף הטקסט. סימנים אלו יהפכו אוטומטית לחתימה הכוללת את שמך, קישור לדף המשתמש שלך, והשעה והתאריך בהם נכתבה ההודעה. החתימות מיועדות לדפי השיחה בלבד. בוויקיטקסט לא נהוג לחתום על הטקסטים עצמם או על המאמרים במרחב הראשי או במרחב הביאור.
  • דפי משתמש: לכל משתמש רשום בוויקיטקסט יש "דף משתמש" ודף "שיחת משתמש". דף המשתמש (אליו ניתן להגיע בלחיצה על שמו של המשתמש) משמש בדרך כלל את המשתמש כדי להציג פרטים על עצמו. דף השיחה של המשתמש (כמו דף זה) משמש כדי להשאיר למשתמש הודעות אישיות.
  • הודעה אישית: כדי להעביר מסר או הודעה למשתמש מסוים, יש להיכנס לדף השיחה של אותו משתמש (בלחיצה על שמו, ולאחר מכן מעבר ללשונית השיחה) ולהשאיר בו הודעה. לאחר הוספת הודעה בדף השיחה, המשתמש יקבל חיווי על כך שממתינה לו הודעה.
  • לתשומת לבך: אין להכניס לוויקיטקסט חומר המוגן בזכויות יוצרים או תרגום שלו. מעשה כזה מהווה עבירה פלילית חמורה ופגיעה במדיניות שלנו.

אשמח לעזור אם תתעורר שאלה או בעיה, וכך גם כל שאר הוויקיעורכים.

בהצלחה!

(התנצלות: כדי למנוע סרבול מיותר, וכמקובל בשפה העברית, אנו משתמשים בלשון זכר בהתייחסות אל כלל הגולשות והגולשים ובמתן שמות לערכים. אנא קבלו זאת בהבנה!)--Roxette5 (שיחה) 20:54, 13 באפריל 2016 (IDT)[תגובה]

שלום נריה לוי. קודם כל ברצוני להודות לך על תשומת הלב שלך לדף נריה לוי, ולבדיקות ולעריכות שעשית למנהג תימן. חשוב מאוד שאנשים בעלי ידע יתקנו וישפרו את הדף הזה. יישר כוחך!

בשביל דף כזה צריך תיעוד, כלומר ציון של המקורות שעליהם המידע מבוסס. בסוף הדף יש רשימת מקורות שעליה ביססתי את הטויטה שבניתי בהתחלה. ביניהם אפשר לראות את רשימת ההפטרות המפורטת שנדפסה בסוף תנ"ך דותן, שבה הביא את מנהגי ההפטרות בארבע עדות בסדר הזה: ספרד ועדות המזרח, אשכנז, תימן, איטליה. בנוסף יש שם הערות על מנהגים נוספים.

חלק מהמידע ששאלת לגביו בא מתוך הרשימה של דותן. זה לא אומר שחייבים לקבל את דעתו, אבל מה שהיה כתוב לא היה סתם, וכדאי אולי לציין בהערה שדותן ציין כך (ולהציע תיקון למה שציין אם צריך). אם תשלח לי מייל, או אם תפעיל בהעדפות שלך את הפונקציה לשליחת מייל בוויקיטקסט, אשמח לשלוח לך קובץ שיש בו את הערך "הפטרה" מהאינצקלופדיה התלמודית (שבו יש רשימה עוד יותר מפורטת וקפדנית של מנהגי הפטרה עתיקים ועד ימינו), וכן את רשימת דותן. כך נוכל לשתף פעולה יותר טוב בבניית הדף ובתיקונו.

בתודה ובברכה,Dovi (שיחה) 10:03, 16 במאי 2018 (IDT)[תגובה]

נ. ב. בוויקיטקסט יש לנו צילום נגיש של הדפוס הראשון של התאג', שהוא בנחלת הכלל. מכיוון שהוא נגיש לכולם, ניתן לציין אותו כמקור למנהג תימן, ואפילו מומלץ לעשות כך בגלל שהוא חופשי ונגיש. אם מידי פעם צריך לציין תאג' אחר, בכתב יד או בדפוס, כמובן שאפשר לעשות כך. Dovi (שיחה) 10:15, 16 במאי 2018 (IDT)[תגובה]

התיקון לחוק הבחירות[עריכה]

נכונותך לתרום למיזם החוקים של ויקיטקסט ראוי לשבח. אולם, ברצוני להעיר מספר הערות.

א. שיטת כתיבת החוקים במיזם זה היא כזו, שכאשר מתקבל חוק חדש המתקן חוקים קודמים, או שנובעים ממנו שינויים בחוקים קודמים, מוטמעים שינויים אלו גם בחוק המקורי; ועל כן, גם כאשר מתקבל חוק נפרד, אפשר שהוא ישפיע גם על חוק הבחירות הקיים, ואנו מבקשים הרי להציג בפני הקוראים את החוק כפי שהוא נוהג בפועל, לאחר כל התיקונים והשינויים.

ב. גם במקרה שבו ישנה טעות בחוק ואנו זקוקים לתקנו, אין התיקון מתבצע בדף החוק, כי אם בדף המקור, שבו נכתב החוק עם קודים מיוחדים לצורך עיבודו בידי בוט מיזם החוקים שלנו. אם מתקנים תיקונים בדף החוק עצמו, הרי שהבוט ישחזר אותם אוטומטית בפעם הבאה שנריץ אותו והתיקונים בדף החוק עצמו ירדו לטמיון.

בברכה ותודה על עזרתך,

--נחום - שיחה 16:16, 25 בנובמבר 2019 (IST)[תגובה]