שיחת משתמשת:אור שפירא/בוט תבניות ניווט
הוספת נושאמראה
תגובה אחרונה: לפני 7 שנים מאת אור שפירא בנושא ניווט למהדורת התנ"ך המבואר
ניווט למהדורת התנ"ך המבואר
[עריכה]קטונתי מלהביע את דעתי לגבי בוט שידאג לתבניות ניווט בכל האתר, אבל רציתי לעניין אותך בפרויקט קצת יותר צנוע: להוסיף תבנית ניווט בתחתית דפי התנ"ך המבואר.
הוספתי עכשיו ידנית לארבעת פרקי יונה - ביאור:יונה א והלאה. מה דעתך? תודה, -- אוֹרי (שיחה) 23:01, 6 ביוני 2017 (IDT)
- אורי, תודה על ההצעה, המחשבה שלי זה ליצור בוט שירוץ באופן קבוע ויחסוך עבודה באופן קבוע. עייפתי מלכתוב קוד עבור כל פרויקט ופרויקט• אור שפירא • שיחה • תרומות • י"ד בסיוון ה'תשע"ז • 10:13, 8 ביוני 2017 (IDT)
עדכון תבניות הניווט
[עריכה]- אם הבוט באמת ייצור את תבניות הניווט בעצמו, והדבר יצריך מאמץ מינימלי מצד העורכים, כדאי לחשוב על שכלול תבניות הניווט: כיום רמת הניווט מוגבלת, בשל כמות הפרמטרים שאפשר לבקש ממשתמש להזין. קחי למשל את דפי המלבי"ם (אחד לדוגמה: מלבי"ם על בראשית לא ג). היה מתבקש שתבנית הניווט תוביל את המשתמש גם לכלל המלבי"ם על הפרק, ולא רק למלבי"ם על הספר. הבעיה היא שמבחינת העורך זה אומר שצריך להזין בכל דף את הפרק של הקטע הקודם והפרק של הקטע הבא. לכן, מראש התבנית בנויה לניווט רק בתוך אותה רמה.
- אידאלית, הייתי רוצה שאפשר יהיה לנווט לדף הבא בספר, גם אם הוא מקונן תחת דף אחר (שזה דומה למה שהצעת בדף, אבל צריך לחשוב עליו בפירוש). למשל: מלבי"ם על בראשית ל מב אמור לקשר למלבי"ם על בראשית ל ("למעלה"), אבל אבל גם למלבי"ם על בראשית לא א ("הבא"). בנוסף, צריכה להיות דרך לומר לבוט מהו הפריט הבא ברשימה (זה לא טריוויאלי בספרים שלא מסודרים לפי סדר אלפביתי, כמו למשל הפרקים בספר שהועלה לאחרונה החטא ועונשו), ומהו סוף הספר.
- כרגע, אני חושב על משהו כזה: בכל דף שמסיים סדרה של דפים (נניח, כל הקטעים של מפרש על פרק מסויים), תהיה תבנית כמו {{הבא}}, שמפרטת מה הפריט הבא שצריך לקשר אליו. תבנית אחרת (או גרסה אחרת של אותה תבנית) תאמר לבוט שאין לקשר לפריט הבא בסדרה, כי הסדרה נגמרה.
- זה עדיין מצריך עבודה מצד המשתמשים להוסיף את התבניות האלו בסוף סדרות, אבל כנראה הרבה הרבה פחות. נדב ס (שיחה) 14:18, 7 ביוני 2017 (IDT)
- מאוד הייתי רוצה לפתח את הבוט גם לרמה למעלה, הבעיה היא שכל עוד משתמשים ברווחים כדי לסדר את הדפים במקום ב"/" אז אין דרך ללמד את המחשב להבין מה שם הספר ומה שם הפרק וכו'
- בחן את הצורה בה תוספתא/חגיגה/ב כתוב (בשם הדף ברור למחשב חלוקת הרמות) לטעמי יש להעביר את כל הפרויקטים לצורה כזו.
- לדוגמא שלך מלבי"ם על בראשית ל , היה צריך לתת לדף את השם בראשית/ל/מלבים או אפילו בראשית/ל/פרשנות/מלבים. אם זה היה תלוי בי אז גם הייתי מוסיפה תנך/מקרא/בראשית/ל/פרשנות/מלבים.
- בצורה כזו קל למחשב להבין כיצד לקשר בין דברים למעלה למטה וכו' (חשוב על זה, לא אמורה להיות בעיה בצורה כזו לדף הפרק לשים הפניות לכל הפרשנויות שיש עליו באופן אוטומטי ללא עבודה רבה)
- אולי באמת אני צריכה לעשות איזה פרויקט גדול של המרה של כל הדפים לצורה זו וככה גם תהיה אחידות בשמות הדפים
- • אור שפירא • שיחה • תרומות • י"ד בסיוון ה'תשע"ז • 10:12, 8 ביוני 2017 (IDT)