לדלג לתוכן

שיחת ויקיטקסט:פרויקט בן-יהודה

תוכן הדף אינו נתמך בשפות אחרות.
הוספת נושא
מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי
תגובה אחרונה: לפני שנתיים מאת Nahum בנושא זכויות יוצרים

הודעה על פרויקט בן יהודה

[עריכה]

השיחה הועברה מהמזנון.

הייתי רוצה להפנות את תשומת ליבם של התורמים לפרויקט בן יהודה הנמצא בכתובת http://benyehuda.org/index.html אשר מאכלס טקסטים של גדולי יוצרי האומה, ביניהם שירים ומאמרים, רובם ככולם בPUBLIC DOMAIN. ניתן להעזר במקור זה לצורך פרויקט הויקיטקסט. 84.94.5.109 23:55, 3 אוק' 2004 (UTC)

מצטער ששכחתי להתייחס להערה חשובה זו בזמנו. לדעתי, ראוי להוסיף קישור לפרוייקט בן-יהודה בעמוד הראשי. זה מספיק חשוב. אני גם חושב שמלבד לקחת טקסטים מפרוייקט בן-יהודה (שזה כמובן בסדר גמור), גם הם יכולים להרוויח ממנו, כי אנחנו יכולים לתפקד מעין "workshop" בשבילם. אנשים יכולים כאן להקליד כל טקסט שרוצים, להגיה ולערוך ועצב אותו. התוצאות הסופיות של התהליך הזה יכולים גם להכנס ל"פרוייקט בן-יהודה" לאחר שעברו בדיקה. Dovi 15:15, 12 דצמ' 2004 (UTC)

לאן לתרום?

[עריכה]

השיחה הועברה מהמזנון.

שלום לכם אנשים יקרים. זה עתה נכנסתי לראשונה לויקיטקסט, ואני לא מבין למה צריך אתר זה, בנוסף לפרויקט בן-יהודה שקיים בארצנו והוא ממש טוב. לא כדאי לתרום בפרויקט בן יהודה?

שלום למשתמש האנונימי! נא להירשם לאתר! האמת היא שיחס בין פרויקט זה לפרויקט בן-יהודה נידון הרבה בפרויקט הרב-לשוני (בינו לבין Project Gutenberg). פרויקט בן-יהודה הוא פרויקט מצויין, ולדעתי (ונראה לי לדעת כולם) ראוי לתרום לכל אחד מהם.

לפרויקט בן-יהודה יש יתרון גדול על ויקיטקסט, שמדובר בראשון על אתר שבו מציגים טקסטים "שלמים", שכבר סיימו בהם את ההקלדה והם עברו תהליך של בדיקה. אי-אפשר לשנות את הטקסט המוצג שם באופן ישיר.

לעומת זאת, יש גם יתרונות בויקיטקסט:

  • מגוון הטקסטים: בפרויקט בן-יהודה עברו עד עכשיו אך ורק על הספרות העברית החדשה, וכן על קצת שירה מימי הביניים. לא ברור אם מדובר במדיניות גורפת או לא, אבל בכל ויקיטקסט פתוח לכתחילה לכל הטקסטים העבריים הקיימים בכל הדורות כולם (וגם יידיש, לאדינו,וכו'), ולא רק לכתבים מודרניים, ולא רק ספרות ושירה.
  • התוכנה: התוכנה כאן מאפשרת דברים שהם רק בגדר חלום בפרויקט בן-יהודה: קישורים בין הטקסטים ובין תרגומים בשפות שונות; גרסאות שונות לאותו טקסט על פי שיקולי עריכה שונים; קישורים ישירים לפרויקטי ויקי אחרים כמו ויקיפדיה.
  • ויקיטקסט כ"מעבדה" לפרויקט בן-יהודה: אישית, הייתי רוצה שהטקסטים כאן, לאחר סיום הקלדתם ובדיקתם, ייכנסו לבן-יהודה, כך שה"ויקי" כאן ישמש כ"שולחן עבודה" ביניים בין רצונו הראשוני של התורם לבין התרומה הסופית לבן-יהודה. נראה שטוב אם נפנה לאנשים בבן-יהודה עם הצעה כזאת, וניזום שיתוף פעולה בינינו!!

בכל מקרה, שמתי קישור ברור לפרויקט בן יהודה בעמוד הראשי, כי לדעתי היכרות הדדית בשני הפרויקטים, וגם שיתוף פעולה בינינו בעתיד, הם מאוד מאוד חשובים!Dovi 20:04, 16 אפר' 2005 (UTC)

בין ויקיטקסט לפרויקט בן יהודה

[עריכה]

השיחה הועברה מויקיטקסט:שאלות ותשובות - כללי, שנמחק.

רציתי לדעת אם ויקיטקסט הוא למעשה מעין פרוייקט בן-יהודה..? או יותר נכון, כל מה שמופיע כאן יכול להופיע שם, וההיפך, לא? כמו פרוייקט גוטנברג... אז למה צריך ויקיטקסט?

בויקיטקסט כל משתמש יכול להעלות טסקסטים בנושאים המעניינים אותו. אין אדם אחד שמרכז את הפרוייקט כמו בפרוייקט בן-יהודה.
הבדל נוסף: בפרוייקט בן יהודה מתמקדים בעיקר בטקסטים מנוקדים. כאן בוויקיטקסט מעלים בעיקר טקסטים לא-מנוקדים, בגלל באג הניקוד בוויקימדיה, שגורם לבעייה בהצגת טקסט מנוקד בגרסאות של חלונות הקדומות ל-WIN XP SP2.
--נבוכדנאצר 20:54, 1 אוקטובר 2005 (UTC)
זאת שאלה נפוצה מאוד. יש כבר דיונים עליו בארכיון המזנון, והדיונים הועתקו כבר מזמן לשיחת ויקיטקסט:ויקיטקסט ופרויקט בן-יהודה. צריך עדיין לסכם נושא זה בדף המידע עצמו. ביתניים, אני מעביר את הדיון הזה לשם.Dovi 03:26, 3 אוקטובר 2005 (UTC)
עכשיו גם שניתי את הקישור בעמוד הראשי שיקשר את המשתמש לדף זה.Dovi 03:34, 3 אוקטובר 2005 (UTC)

הצעות לשיתוף פעולה עם פרויקט בן-יהודה

[עריכה]

חקרתי קצת את הנושא לאחרונה, וההצעה של דובי נראה שהיא מקובלת על המנהל של פרויקט גוטנברג

אפשר לפנות למנהל של פרויקט בן יהודה (אסף ברטוב, יש אימייל באתר) ולראות אם גם הוא מסכים עם זה (אין קשר רשמי בין פב"י לפ"ג, רק השראה).

ויקיטקסט האנגלי ופרויקט גוטנברג לא הצליחו להתאחד, אבל אולי דוקא בגלל שויקיטקסט ופב"י הם קטנים יחסית, אולי אנחנו כן נצליח.

נתחיל בספר מסויים שיש לנו על האתר ולא קיים בפב"י. (יש לכם רעינוות - רצוי ספר שכבר סיימנו לעבוד עליו?)

נעביר אותו לפב"י, ונמצא את הדרך להעביר תיקונים שנעשים על הויקי בצורה מסודרת (אחת לחודש כפי הנראה) לפב"י.

אם הנסיון הזה יצליח, נתחיל לישר קו בין החומר שנמצא באתר אחד ולא בשני, ונמשיך בכך שכל ספר שהושלמה העבודה עליו בויקיטקסט, יועבר לפב"י.

אשמח לשמוע את דעתכם, כל הפעילים באתר, לפני שאני שולח לאסף אימייל.

תודה, אוֹרי 12:34, 30 בדצמבר 2007 (IST)תגובה

האם יש ספר שכבר סיימנו לעבוד עליו, חוץ מהתנ"ך? שאלה נוספת: איך נתרגם את הקישורים? --אראל
  • תגובה לאראל, ויקיטקסט רק בתחילת דרכה וקשה מאד לסיים ספר שלם. אבל ישנם המון ספרים שבעריכה מתמדת והמטרה בסופו של דבר לסיים אותם. כמו המשנה, רי"ף, תלמוד בבלי וכו' וכמה ספרי הלכה חשובים שהוכנסו בעריכת דובי בעיקר (כמו ערוה""ש וטור ושו"ע וכו'). ובאמת איני יודע למה ארון הספרים היהודי הוא בעל הכי הרבה ערכים, האמנם רוב המשתמשים פה דתיים?
  • ובעניין האיחוד, אישית אני מתנגד לרעיון. ויקיטקסט לא פועלת ע"י אחראים שעובדים על פרוייקטים מסויימים, אלא ע"י מיזמים חופשיים בזמן שתרצה תתרום וכו' ע"כ העבודה פה בינתיים זוחלת אבל המטרה היא להגיע לפחות לרמה של ויקיפדיה בה כל יום חלים שינויים ותוספות במהירות מסחררת. מה עוד, שזה שאנו "עוסקים" באותו נושא אינו מחייב שנתאחד ואם ברצונכם להעתיק מכאן דברים הרי שהבחירה בידכם אבל איני חושב שעצם איחוד הוא דבר טוב שכן הוא יפגם במקוריות של כל אתר. ולבסוף, אתם עסוקים יותר בספרות עברית בעוד כאן ישנו ארון ספרים יהודי נחמד מאד, ואף ספר החוקים של מדינת ישראל וספרים נדירים כמו: שפת יתר, ארי נוהם ופעדאן וכו' שנראה שלא עלה על דעתכם כלל. הדבר המרשים בויקיטקסט הוא האפשרות לשנות תמיד ולהגיה תמיד וכל שלבי העבודה פרוסים לפני המשתמש. אצלכם הכל מוכנס רק כעבודה מושלמת כ"דף סגור" וזה בעצם כל ההבדל. ע"כ אם הדיון ייכנס למזנון - אני מתנגד, גם אם לא אהיה פה בזמן ההצבעה. יודא
אראל, אין לנו אף ספר מוכן חוץ מהתנ"ך? אפעס תעודת עניות... אולי ספר שיש לנו את רובו, נעשה מאמץ ונסיים אותו כולנו ביחד?
לגבי הקישורים, יהיה אפשר להשאיר אותם (שיפנו לויקיטקסט\ויקיפדיה או לכל מקום אחר שהפננו אליו), אבל אם פב"י לא ירצו, אפשר פשוט למחוק את כל הקישורים.
יודא, אתה פונה אלי בלשון "אתם" כאילו אני מפב"י - ובכן, אני לא , מעולם לא כתבתי שם, אני ויקיטקסטאי בכל רמ"ח איברי...
אני חושש שאנחנו אכן הרבה דתיים כאן, ואולי זה מבריח את החילונים לפב"י... גם זה שיש לנו כאן המון ספרים לא גמורים זה דבר שמי שנכנס לויקיטקסט (במקרה, למשל דרך גוגל), רואה שכל הקישורים אדומים ומתייג את ויקיטקסט כאתר לא רציני. אילולי אחותנו הגדולה, ויקיפדיה, אני חושש שכמעט לא היינו רואים כניסות (ועריכות) בכלל. אולי אם בעמוד הראשי של ויקיטקסט היתה לנו רשימה מכובדת של סופרים, כמו שיש בפב"י, ובלחיצה על כל אחד מהם אכן נקבל רשימה מלאה של כל כיתביהם, ויקיטקסט היתה מצטיירת כהרבה יותר רצינית, והיתה גם מושכת מתנדבים רבים להצטרף אלינו.
כתבת "הדבר המרשים בויקיטקסט הוא האפשרות לשנות תמיד ולהגיה..." - נכון, זה דבר מצויין, ולכן בחרתי לתרום פה ולא לכל אתר אחר באינטרנט. אך יש גם יתרון באתר שכל הטקסט בו "חתום" על ידי הנהלת האתר, ואפשר לסמוך עליו שאין בו שטויות שאיזה ילד שינה בלי שאף אחד שם לב, או סתם ספר שמישהו התחיל להקליד ונמאס לו באמצע (במיוחד אם זה ספר מתח :-). בהתאם לתפיסה זאת, אני למשל שולח ל"מכון ממרא" כל ספר תנ"ך שסיימנו לכתוב לו פירוש, הם עוברים עליו, מתקנים פה ושם, ואחרי שזה באתר שלהם יש לזה "הכשר" שלצערי לא יהיה בעתיד הקרוב לאף אתר ויקי.
כבר כתבתי פעם איפשהו, שאם קיימים שני אתרים שמתבססים על תרומות של גולשים, ושניהם מתמקדים באותו נושא, גם אם בהבדלי תפיסות קטנים, זה כמו שעשרה יהודים באי בודד יקימו שני בתי כנסת. אם נאמץ את ההמלצה של דובי, זה בעצם איחוד של שני האתרים (למרות ששניהם ימשיכו להתקיים במקביל) וכולנו רק נרוויח. אוֹרי
אורי, אין כאן שום איחוד בין שני האתרים, ולעולם לא יהיה. מה שאתה ודובי למעשה מציעים אינו איחוד בין שני האתרים, כי אם שיתוף פעולה. גם כיום אין שום מניעה לשיתוף פעולה כזה: הן הטקסטים בפב"י והן אלה שכאן נמצאים תחת רשיון פתוח וחופשי, ואנשים יכולים להעתיק טקסטים מהכא להתם ולהיפך. אין צורך בהסכמה של איש לשם כך, כי אם בהסבת תשומת ליבם של מנהלי שני המיזמים איש לקיומו של מיזם-האח. כמו כן אין טעם שאנשים יעסקו בשני המיזמים באופן עצמאי באותם טקסטים, שכן זהו כפל-מאמץ מיותר. -- נחום 20:10, 13 בינואר 2008 (IST)תגובה
אני דווקא חושב שהעברת טקסטים שלמים לפב"י הוא רעיון מצויין. מצד שני, אני לא כבר פעיל כבעבר, ולכן אני לא בטוח שיש לי זכות דיבור. – Fuzzy 21:44, 21 בינואר 2008 (IST)תגובה

לכל אחד יש זכות דיבור, ויש מקום לכל רעיון חיובי. למעשה נראה לי שכולם פה מסכימים: למרות שיש הבדלים בין שני המיזמים יש מקום נרחב לשיתוף פעולה ביניהם, והם יכולים להשלים אחד את השני. רק צריך שמישהו שמאמין בזה ידחוף את זה קדימה על ידי יצירת קשר עם האנשים שם. אולי צעד ראשון צנוע יהיה לכתוב את דף המידע הזה... Dovi 05:56, 22 בינואר 2008 (IST)תגובה

זכויות יוצרים

[עריכה]

האם מותר פשוט להעתיק כל ספר שקיים בפרויקט בן-יהודה לויקיטקסט? זה לא פוגע בזכויות יוצרים? פעמי-עליון (שיחה) 17:18, 25 במרץ 2022 (IDT)תגובה

מן הראוי לציין שהטקסט נלקח מהם. אולם, גם פב"י, בדומה לוויקיטקסט, מוקדש להנגשת טקסטים ברשיון חופשי, והרשיון שלהם תואם את זה של ויקיטקסט, כך שכל עוד שנמשרים התנאים של ייחוס למחבר ושיתוף ברשיון זהה למקורי לא אמורה להניות בעייה של זכויות יוצרים. שבת שלום, נחום - שיחה 17:53, 25 במרץ 2022 (IDT)תגובה