לדלג לתוכן

רש"ש על המשנה/אהלות/יד

לא בדוק
מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי

רש"ש על המשנה מסכת אהלות פרק יד

משנה תוספתא ירושלמי

<< · רש"ש על המשנה · מסכת אהלות · >>

פירושים רבי עובדיה מברטנוראפירוש תוספות יום טובפירוש יכין ובועז (תפארת ישראל)פירוש מלאכת שלמהעיקר תוספות יום טובפירוש המשניות לרמב"םמפרשי המשנה

תוי"ט ד"ה הזיז. אלא מדבריהם. אבל בפי' כתב ואלו השיעורין כולן הל"מ ועי' בפי' פ"ו דמקואות מ"ז ועמש"כ לעיל פי"ב מ"ו: ד"ה גבלית. ומשייר מן האמצע. אולי צ"ל ומיושר ור"ל דקצוותיה מעוקמים ואמצעה מיושר ושוה:


ד"ה ריב"נ. דמאחר דמלתא דרבנן היא כו'. ומה יענה למה שפי' כאן דהל"מ היא כמו שהבאתי לעיל ואפ"ה פסק כריב"נ. ול"נ דלהכי פסק כוותיה דמסתבר טעמיה וכזה נמצא הרבה בפוסקים:


ד"ה טומאה. ופשוט הוא. ולי הדבר צריך תלמוד. דנלע"ד דהא דלעיל הזיז כו' כ"ש היינו שבולט לצד ר"ה כ"ש אבל מ"מ הוא במשך סיבובו כנגד כל הפתח או לכה"פ כנגד רוחב טפח מהפתח. והכא מיירי שאינו כנגד רוחב הפתח אלא במשך ג' אצבעות:


בהרע"ב ד"ה ביניהן ולא ע"ג פ"ט (והוא מלשון הר"ש) ופי' התוי"ט דר"ל ביניהן ומשום כך בוקעת ויורדת. ואני תמה דאפי' היה ביניהן טפח כיון דאין מן התחתון לארץ פ"ט טומאה בוקעת ויורדת כדלעיל פ"ג מ"ז גבי ביב דאם אין בו פ"ט טומאה בבית מה שבתוכו טמא וכן בכ"ד וצ"ע. גם ק"ל דאמאי העליון מביא אה"ט הלא התחתון ממעט את אוירו כמו בשל שיש בר"פ דלקמן דהרי הזיז עצמו ג"כ א"מ הטומאה כיון שהוא מחובר לבית:


תוי"ט ד"ה אין. מתני' דהכא דלא כוותיה. תימה דהכא כיון דאין בשום מקום פ"ט איך יביא אה"ט לאיזה מקום. והתם שאני דיש בהן פ"ט. וכן במ"ד הבית גדול וגם הזיז בעצמו יש בו טפח רק שאינו נמשך על רוחב פתח הבית כי אם על רוחב פחות מטפח. ולהאלא א"כ נפרש כו' שבדבריו לעיל יש קצת קיום לדבריו שבכאן: