שיחת משתמש:Nkialy

תוכן הדף אינו נתמך בשפות אחרות.
מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי

For English, please click here

שלום Nkialy! וברוך בואך לוויקיטקסט – מיזם רב-לשוני ליצירת מאגר טקסטים חופשי על ידי עבודה משותפת של תורמים.

להלן מעט מידע שאנו מקווים שיהיה לך לתועלת:

  • עריכה: אם יש לך מה להוסיף או לתקן בדף שקראת, באפשרותך לעשות זאת, ואף כדאי שתעשה זאת. לחץ על הלשונית "עריכה" בראש העמוד ותקן כמיטב הבנתך. (לפני שמירת השינוי, מומלץ ללחוץ קודם על "תצוגה מקדימה" ולוודא שהעריכה נעשתה כראוי.) לפרטים נוספים: איך לערוך דף וגם היכרות עם האתר.
  • הזנה אוטומטית של תכנים: ניתן להזין קבצים סרוקים באמצעות תוכנת OCR, או להשתמש בבוט להזנה אוטומטית של טקסטים גדולים.
  • דפי שיחה: בראש כל דף בוויקיטקסט, מופיעה לשונית "שיחה", שלחיצה עליה מובילה לדף השיחה על הערך. בדף זה ניתן לדון עם משתמשים אחרים בתוכנו של הערך.
  • חתימות: בסוף כל הערה שכתבת בדפי השיחה, צריך לחתום. כדי לעשות זאת מוסיפים ארבעה סימני ~ (זרקא, tilde) בסוף הטקסט. סימנים אלו יהפכו אוטומטית לחתימה הכוללת את שמך, קישור לדף המשתמש שלך, והשעה והתאריך בהם נכתבה ההודעה. החתימות מיועדות לדפי השיחה בלבד. בוויקיטקסט לא נהוג לחתום על הטקסטים עצמם או על המאמרים במרחב הראשי או במרחב הביאור.
  • דפי משתמש: לכל משתמש רשום בוויקיטקסט יש "דף משתמש" ודף "שיחת משתמש". דף המשתמש (אליו ניתן להגיע בלחיצה על שמו של המשתמש) משמש בדרך כלל את המשתמש כדי להציג פרטים על עצמו. דף השיחה של המשתמש (כמו דף זה) משמש כדי להשאיר למשתמש הודעות אישיות.
  • הודעה אישית: כדי להעביר מסר או הודעה למשתמש מסוים, יש להיכנס לדף השיחה של אותו משתמש (בלחיצה על שמו, ולאחר מכן מעבר ללשונית השיחה) ולהשאיר בו הודעה. לאחר הוספת הודעה בדף השיחה, המשתמש יקבל חיווי על כך שממתינה לו הודעה.
  • לתשומת לבך: אין להכניס לוויקיטקסט חומר המוגן בזכויות יוצרים או תרגום שלו. מעשה כזה מהווה עבירה פלילית חמורה ופגיעה במדיניות שלנו.

אשמח לעזור אם תתעורר שאלה או בעיה, וכך גם כל שאר הוויקיעורכים.

בהצלחה!

(התנצלות: כדי למנוע סרבול מיותר, וכמקובל בשפה העברית, אנו משתמשים בלשון זכר בהתייחסות אל כלל הגולשות והגולשים ובמתן שמות לערכים. אנא קבלו זאת בהבנה!)

--נחום - שיחה 03:31, 26 בנובמבר 2014 (IST)[תגובה]

יהא שמה רבא מברך[עריכה]

שלום. יש טעם בדף בא"ח שנה ראשונה ויחי ששינית את המילים "יהא שמיה רבא" ל"יהא שמה רבא"? למיטב ידיעתי צריך לומר 'שמיה'....--Roxette5 (שיחה) 23:27, 13 בינואר 2015 (IST)[תגובה]

שלום. מסופק אני אם אתה מקבל את המילים האלו כי הרי אתה לא מגיב לשאלות שלי אלא ממשיך לערוך עריכות של "שמה". בבקשה להסביר לי למה אתה מקפיד שהאיות תהיה "שמה". ללא הסבר זה אינני רואה טעם להרשות אותך לבצע את השינויים ואני ממשיך לשחזר. מחילה.--Roxette5 (שיחה) 18:02, 20 בינואר 2015 (IST)[תגובה]

שלום. סליחה שהגבתי מאוחר פשוט לא ראיתי את ההודעה. אכן יש מנהגים שונים, אני עשיתי לפי הספר "בן איש חי"-- הודעה זו נכתבה על ידי המשתמש/ת Nkialy (שיחה | תרומות | מונה) ששכח/ה לחתום.

הענין של כוונת יהא שמיה רבא מבואר בהרבה כתבי האר"י ור' חיים ויטאל בכוונה של הרחבת השם יה להיות שם מלא של יהוה. ובכן הוא אומר במפורש שהמילת שמיה רבא מכילות ז' אותיות. אני לא בקי בדברי הבן איש חי אבל דומני שבשום מקום הוא מזכיר במפורש שהגירסא הוא שמה, אחרת הוא היה לפחות מזכיר את זה היות וזה נוטה הרבה מכתבי האר"י המקובל וכתבי ר' חיים ויטאל. עקב כך נראה לי הגיוני להניח שהוא גורס שמיה....
להלן ציטוט משער הכוונות/דרושי תפלת השחר/דרושי הקדיש
והנה כונת הקדיש הוא לסלק ולהסיר אותו הרוחניות (שהם הי"א סממנים) משם. וזה נעשה על ידי העלאת שני אותיות ו"ה עד אבא ואמא שהם י"ה, ואז יתחברו עמהם, ועל ידי כן יתבטלו הקליפות. וזהו מ"ש יתגדל ויתקדש שמיה רבא, פירוש, כי השם של יה הרמוז במלת שמיה -- ר"ל שם יה (שהם אבא ואמא), יהיו שם יה רבא, וזה על ידי שנתחברו עם שני אותיות אחרונות ו"ה ועי"כ יהיה השם גדול ושלם. ...וכנגד זה אומרים שמיה רבא כי יש בהם ז' אותיות ושם מקום העליה הנזכר.
עוד דבר אם כבר יש לי אוזן קשבת.... בעבר הוספתי גם את התבנית {{גמט}} בדברי הבן איש חי שמחשבן את הגימטריות השונות... האם יש לך התנגדות לכך? כעיקרון אני סובר שהדבר רק תורם ולא גורע ולכן אני מתעקש להכניס אותו מתי שאפשר, מאידך אבל, לא נעים לי שאקפוץ דווקא על כל דף שאתה עורך בבן איש חי אם דוקא אתה מתנגד... רציתי לברר מה דעתך בענין...--Roxette5 (שיחה) 21:05, 1 בפברואר 2015 (IST)[תגובה]

לגבי הכתיב של "שמיה\שמה", הרי מכיוון שהמילים בוויקיטסקט אינן מנוקדות (בין השאר עקב באג הניקוד), יש להשתמש בכתיב מלא, "שמיה", גם אם בספר המקורי המילה בכתיב חסר. בברכה, נחום - שיחה 07:16, 2 בפברואר 2015 (IST)[תגובה]