שיחת משתמש:ארבל א.

תוכן הדף אינו נתמך בשפות אחרות.
מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי

For English, please click here

שלום ארבל א.! וברוך בואך לוויקיטקסט – מיזם רב-לשוני ליצירת מאגר טקסטים חופשי על ידי עבודה משותפת של תורמים.

להלן מעט מידע שאנו מקווים שיהיה לך לתועלת:

  • עריכה: אם יש לך מה להוסיף או לתקן בדף שקראת, באפשרותך לעשות זאת, ואף כדאי שתעשה זאת. לחץ על הלשונית "עריכה" בראש העמוד ותקן כמיטב הבנתך. (לפני שמירת השינוי, מומלץ ללחוץ קודם על "תצוגה מקדימה" ולוודא שהעריכה נעשתה כראוי.) לפרטים נוספים: איך לערוך דף וגם היכרות עם האתר.
  • הזנה אוטומטית של תכנים: ניתן להזין קבצים סרוקים באמצעות תוכנת OCR, או להשתמש בבוט להזנה אוטומטית של טקסטים גדולים.
  • דפי שיחה: בראש כל דף בוויקיטקסט, מופיעה לשונית "שיחה", שלחיצה עליה מובילה לדף השיחה על הערך. בדף זה ניתן לדון עם משתמשים אחרים בתוכנו של הערך.
  • חתימות: בסוף כל הערה שכתבת בדפי השיחה, צריך לחתום. כדי לעשות זאת מוסיפים ארבעה סימני ~ (זרקא, tilde) בסוף הטקסט. סימנים אלו יהפכו אוטומטית לחתימה הכוללת את שמך, קישור לדף המשתמש שלך, והשעה והתאריך בהם נכתבה ההודעה. החתימות מיועדות לדפי השיחה בלבד. בוויקיטקסט לא נהוג לחתום על הטקסטים עצמם או על המאמרים במרחב הראשי או במרחב הביאור.
  • דפי משתמש: לכל משתמש רשום בוויקיטקסט יש "דף משתמש" ודף "שיחת משתמש". דף המשתמש (אליו ניתן להגיע בלחיצה על שמו של המשתמש) משמש בדרך כלל את המשתמש כדי להציג פרטים על עצמו. דף השיחה של המשתמש (כמו דף זה) משמש כדי להשאיר למשתמש הודעות אישיות.
  • הודעה אישית: כדי להעביר מסר או הודעה למשתמש מסוים, יש להיכנס לדף השיחה של אותו משתמש (בלחיצה על שמו, ולאחר מכן מעבר ללשונית השיחה) ולהשאיר בו הודעה. לאחר הוספת הודעה בדף השיחה, המשתמש יקבל חיווי על כך שממתינה לו הודעה.
  • לתשומת לבך: אין להכניס לוויקיטקסט חומר המוגן בזכויות יוצרים או תרגום שלו. מעשה כזה מהווה עבירה פלילית חמורה ופגיעה במדיניות שלנו.

אשמח לעזור אם תתעורר שאלה או בעיה, וכך גם כל שאר הוויקיעורכים.

בהצלחה!

(התנצלות: כדי למנוע סרבול מיותר, וכמקובל בשפה העברית, אנו משתמשים בלשון זכר בהתייחסות אל כלל הגולשות והגולשים ובמתן שמות לערכים. אנא קבלו זאת בהבנה!) - איתן96 (שיחה) ל' באדר א' ה'תשע"ד • 17:54, 2 במרץ 2014 (IST)[תגובה]

שלחן ערוך יו"ד סימן קכ[עריכה]

שלום לך. אני קצת ממהר אז לא אוכל לפרט הרבה. ראשית המון תודה על התרומה בחומר הנ"ל. כמה הערות:

  • תנסה לשים את כל הטקסט של הסימן בדף הראשי של שולחן ערוך יורה דעה סימן X ולא בדפים המשניים של הסעיפים כגון שולחן ערוך יורה דעה סימן X Y. הסיבה לכך הוא שהדפים המשניים של הסעיפים בנויים על מה שנקרא בויקיטקסט "תבנית" ולוקח את הטקסט ישיר מהדף הראשי ללא צורך לכפילות הקלדה. כרגע סידרתי את הכל ותוכל לצפות במה שעשיתי על ידי לחיצה בדפים של "היסטוריה" ו"הבדלים בין עריכות".
  • תוכל לבדוק אם הגבלתי נכון את דברי הרמ"א בסעיף י'? לא הייתי בטוח איפה דבריו מסתיימים ואיפה מתחיל מחדש דברי המחבר... תודה רבה!
  • כמו כן אתה גם מוזמן להעלות את החומר של הט"ז והש"ך בסימן זה אם תרצה. דניאל--Roxette5 (שיחה) 13:36, 3 במרץ 2014 (IST)[תגובה]
הכללים לגבי הרמ"א הם:
יש להתחיל את דברי הרמ"א בשורה חדשה ובתחילתה נקודתיים. את המילה "הגה" יש לתייג בשלושה גרשים ולאחריה נקודתיים, כך:
הגה: בלה בלה בלה.

לגבי הגופן, ניתן לשנות את הגופן של דברי הרמ"א ע"י הכללתם בתבנית, כך:

הגה: בלה בלה בלה.
בברכה, נחום - שיחה 15:03, 3 במרץ 2014 (IST)[תגובה]