לדלג לתוכן

הודעה בדבר סדרי הטיפול בבקשות להתיר פרסום של תשקיפים

מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי
הודעה בדבר סדרי הטיפול בבקשות להתיר פרסום של תשקיפים מתוך ספר החוקים הפתוח

הודעה בדבר סדרי הטיפול בבקשות להתיר פרסום של תשקיפים

לפי חוק ניירות ערך, התשכ״ח–1968


י״פ תשמ״ה, 306.


ניתנת בזה הודעה, כי מכוח סמכותה לפי סעיף 12(ד) לחוק ניירות ערך, התשכ״ח–1968 (להלן – החוק), קבעה רשות ניירות ערך לבקשות להתיר פרסום של תשקיפים, סדרי טיפול כלהלן:


בקשה להתיר פרסומו של תשקיף (להלן – בקשה) תוגש לרשות בארבעה עותקים, על גבי טופס שקבעה הרשות והניתן להשגה במשרדיה; הטופס ימולא וייחתם ביד המציע; לענין פרסומו של תשקיף ליחידות בקרן להשקעות בנאמנות כמשמעותו בחוק להשקעות משותפות בנאמנות, התשכ״א–1961 (להלן – קרן), חתימה ביד המציע פירושה חתימה ביד מנהל הקרן וביד הנאמן; עותק אחד של טופס הבקשה יוחזר למציע כשהוא מוטבע בחותמת הרשות ומצויין בו תאריך קבלת הבקשה.
לבקשה יצורפו טיוטות תשקיף כלהלן –
(1)
לאיגרות חוב שאינן נרשמות למסחר בבורסה וליחידות של קרן הרשאית בעת הגשת הבקשה להציע יחידות לציבור על פי תשקיף קודם – חמישה עותקים; כן יצורפו חמישה עותקים מכל טיוטה נוספת, אם תידרש;
(2)
לניירות ערך אחרים – עשרה עותקים, וכל טיוטה נוספת עשרים וחמישה עותקים.
(א)
על גבי עטיפת התשקיף יצויין המספר הסידורי של הטיוטה ותאריך עריכתה.
(ב)
פורסם תשקיף בנוגע לתאגיד כמשמעותו בחוק, תוך שמונה עשר החדשים שקדמו להגשת הבקשה, יסומנו, בבירור, בשני עותקים של הטיוטה הראשונה, כל תוספת, השמטה או שינוי שחלו בטיוטה, בהשוואה לתשקיף הקודם; על גבי העטיפה של התשקיפים המסומנים יצויין ”תשקיף מסומן“ ויפורטו על גביה העמודים המסומנים, בציון מספר העמוד.
(ג)
בשניים מהעותקים של הטיוטה השניה של התשקיף, ובשני עותקים מכל טיוטה שלאחריה, יסומנו כל התוספות, ההשמטות והשינויים שחלו בה בהשוואה לטיוטה הקודמת ועל גבי העטיפה יצויין ויפורט כנקבע בסעיף קטן (ב).
(ד)
לטיוטה הסופית יצורפו גם שלושה עותקים של התשקיף, כשהם חתומים בהתאם לקבוע בסעיף 22 לחוק; חתם על התשקיף מנהל של המנפיק באמצעות אדם שהוא הרשהו בכתב לחתום במקומו על אותו תשקיף – יצורף האישור על כך.
(ה)
שניים מהעותקים הנזכרים בסעיף קטן (ד) יימסרו למציע כדי שאחד מהם יימסר בידו לרשם, והעותק השלישי יישמר במשרד הרשות; מנפיק רשאי לצרף עד שלושה עותקים חתומים נוספים, שיוחזרו לו כשהם מאושרים בידי הרשות.
לבקשה יצורפו מסמכים אלה:
(1)
אישור לפי סעיף 39(א) לחוק, או העתק הבקשה למתן אישור זה;
(2)
כל ההודעות המתחייבות מהוראות סעיף 17(א) לחוק, זולת לגבי דברים המובאים בטיוטת התשקיף;
(3)
התחייבו חתמים לרכוש מאת המציע את ניירות הערך המוצעים, כולם או מקצתם, במידה שלא ירכשם הציבור – אישור מאת המנפיק ומאת החתמים המאשר שהם סיימו את המשא ומתן ביניהם בדבר תנאי ההנפקה והתשקיף, ועותק מהסכם החיתום; היו שלושה חתמים או יותר ייחתם האישור ביד מנהל קונסורציום החתמים;
(4)
אישור של עורך דין המאשר שכל ההוספות, ההשמטות והשינויים, המוזכרים בסעיף 3(ב), סומנו;
(5)
עותק של התזכיר והתקנון של המנפיק; בבקשה להתיר פרסום תשקיף של קרן – עותק של הסכם הנאמנות וכן עותק של התזכיר והתקנון של מנהל הקרן ושל הנאמן; למסמכים אלה יצורף אישור של עורך דין המאשר שהם מעודכנים לתאריך הבקשה;
(6)
מבקש שהגיש לרשות בהזדמנות קודמת מסמך מהמסמכים המפורטים בפסקה (5) רשאי שלא להגישו שנית אם יצרף אישור מאת עורך דין המאשר שמאז הגשתו לרשות לא חל בו שינוי; חל במסמך שינוי, על המבקש לצרף עותק מעודכן וכן אישור כנקבע בפסקה (5);
(7)
מוצעים איגרות חוב או שטרי חוב – עותק חתום של שטר הנאמנות;
(8)
מייצג עורך דין את המציע בפני הרשות – יפוי־הכוח שניתן לעורך הדין לענין זה;
(9)
לא צורף לבקשה מסמך שיש לצרפו בהתאם למפורט בהודעה זו, רשאית הרשות לעכב את הטיפול בבקשה עד למועד שבו יומצא לה המסמך החסר ולקבוע, כי מועד זה ייראה כתאריך קבלת הבקשה.
לטיוטה שניה של תשקיף ולכל טיוטה שלאחריה יצורף אישור של עורך דין המאשר שכל התוספות, ההשמטות והשינויים שחלו בטיוטה החדשה בהשוואה לטיוטה הקודמת, סומנו.
(א)
אחרי קבלת הבקשה, על מצורפיה, ועיון בהן, תודיע הרשות למציע, תוך זמן סביר, את הערותיה ובמקרה הצורך תקיים דיונים עמו במסגרת טיפולה בבקשה; אין במסירת הערותיה כאמור כדי למנוע בעד הרשות מלבוא בדרישות נוספות, כפי שייראה לה לנכון.
(ב)
מכוח סמכותה לפי סעיף 17(ב) לחוק רשאית הרשות לדרוש מהמציע להמציא לה מסמכים שאינם מפורטים בסעיף 4.
לפני מתן ההיתר לפרסום התשקיף יגיש המציע לרשות –
(1)
אישור לפי סעיף 39(א) לחוק;
(2)
אמורים ניירות הערך המוצעים להרשם למסחר בבורסה – אישור עקרוני בכתב של הבורסה לרשום את ניירות הערך למסחר בה;
(3)
אישור מטעם המציע או החתם על כמות העותקים מהתשקיף שיודפסו ועל דרכי הפצתם;
(4)
הוגש מסמך המפורט בסעיף 4(3) או (7) – עותק חתום ומבוייל שלו.
לא הגיש המציע לרשות טיוטה נוספת תוך שלושה חדשים לאחר קבלת הערותיה יראו את המציע כאילו ביטל את בקשתו, אלא אם כן הודיע לרשות, תוך התקופה האמורה, שאירועים שאין לו שליטה עליהם מונעים בעדו זמנית להמשיך בטיפול בתשקיף, ויפרט אירועים אלה; הרשות רשאית לדרוש מהמציע שיאמת בתצהיר את תוכן הודעתו; לאחר שעיינה בהודעה ובתצהיר, אם הוגש, רשאית הרשות לראות את המציע כאילו ביטל את בקשתו.
ההודעה בדבר סדרי הטיפול בבקשות להתיר פרסום של תשקיפים שפורסמה בילקוט הפרסומים 1548, התשכ״ט, עמ׳ 2126, ותוקנה בילקוט הפרסומים התשל״ה, עמ׳ 1275 – בטלה.


כ״ח בתשרי התשמ״ה (24 באוקטובר 1984)
  • אליעזר שילוני
    יושב ראש רשות ניירות ערך
  • נתאשר.
    יצחק מודעי
    שר האוצר
ויקיטקסט   אזהרה: המידע בוויקיטקסט נועד להעשרה בלבד ואין לראות בו ייעוץ משפטי. במידת הצורך היוועצו בעורך־דין.