ביאור:מכשול עוון

מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי
הבהרה:

דף זה הוא במרחב הביאור של ויקיטקסט, ומכיל גם פרשנות וביאורים של משתמשים בני ימינו, שאינם מייצגים בהכרח את הפרשנות המסורתית.



זהו מאמר הגדרה, מאמר שמטרתו להגדיר במדוייק שורש, מילה או ביטוי בלשון המקרא. חלק ממיזם המילון המקראי החופשי.

"ומכשול עונם נתנו נכח פניהם" (יחזקאל, יד', 3).

הביטוי 'מכשול-עון' חוזר ביחזקאל ויש לבדוק את הופעותיו השונות כדי להבינו טוב יותר. כאן העון הוא המכשול לאדם עצמו. ביחזקאל, ג', 20 - "ובשוב צדיק מצדקו ועשה עול ונתתי מכשול לפניו הוא ימות כי לא הזהרתו" - המכשול בא אחרי העון כעונש. וביחזקאל, ז', 19 - "כי מכשול עונם היה" - נראה כי המכשול כאן הוא עבור אחרים, כמו שנאמר על חטאו של ירבעם - שחטא והחטיא את הרבים. גם הרעיון של עגלה ערופה פועל באותו האופן, שהרבים אחראיים לעוון שמרחש בסביבתם. מכאן אפשר להבין טוב יותר את הנאמר בשמואל א', כה', 31 - "ולא תהיה זאת לך לפוקה ולמכשול לב". לעומת זאת, בישעיה, ח', 14 - "והיה למקדש ולאבן נגף ולצור מכשול לשני בתי ישראל לפח ולמוקש ליושב ירושלים" - הדבר החיובי, שאצל הנוצרים מזוהה כמשיח, הוא דווקא המכשול, וניתן לומר - שודאי הקדוש הוא כמכשול לאלה הנכשלים בעוונם, וכמאמר הפתגם הידוע - הפוסל במומו פוסל, או - טול קורה מבין עיניך. לבסוף, בתהילים קיט', 165 אנו מוצאים - "שלום רב לאהבי תורתך ואין למו מכשול".

מקורות[עריכה]

על-פי מאמר של חגי הופר שפורסם לראשונה ב אתר הניווט בתנך בתאריך 2009-04-05.

דף זה הוסב אוטומטית מאתר הניווט בתנ"ך. (הקישור המקורי) יתכן שבגלל שגיאה בתוכנת ההסבה נפלו טעויות. אתם מוזמנים לתקן את הטעויות, ולמחוק הודעה זו מהדף.

קיצור דרך: tnk1/messages/prqim_t1214_0