לדלג לתוכן

ביאור:מדריך משלי לחיים - לעיון נוסף

לא בדוק
מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי
הבהרה:

דף זה הוא במרחב הביאור של ויקיטקסט, ומכיל גם פרשנות וביאורים של משתמשים בני ימינו, שאינם מייצגים בהכרח את הפרשנות המסורתית.


"יש כל-כך הרבה ספרים שהייתי רוצה לכתוב. הייתי רוצה לעשות רשימה של משפטים, שכל אחד מהם הוא כותרת של ספר שאני רוצה לחבר, ומי שיקרא את הרשימה, יוכל להבין מתוך הכותרת מה כתוב בספר, גם בלי שיקרא את הספר" (ע"פ "מסע בשביל הלב" מאת דוד זלר ) .

ייתכן שזה בדיוק מה שעשה שלמה בספר משלי. כל פסוק בספר משלי הוא כותרת של ספר. שלמה לא הספיק לכתוב את כל הספרים, אך מתוך התבוננות בפסוקים ניתן לנסות ולהבין מה היה כתוב בספר, אילו שלמה היה כותב אותו.

בספר משלי ישנם 915 פסוקים, והספר הזה הוא רק ספר אחד. מובן שאי אפשר להכניס 915 ספרים לתוך ספר אחד,  ולכן הספר הזה נותן רק טעימה קטנה - רק חלק קטן מהפסוקים, ורק חלק קטן מהתכנים שהיו כתובים ב"ספר" של כל פסוק ופסוק.

אחת המטרות של ספר משלי היא לגרום לקוראים להמשיך ללמוד גם אחרי שסיימו אותו:

  • (משלי א ה): "ישמע חכם ויוסף לקח, ונבון תחבלות יקנה"( פירוט )
  • (משלי ט ט): "תן לחכם ויחכם עוד, הודע לצדיק ויוסף לקח"

אם ברצונכם להמשיך ללמוד על ספר משלי, המקום הטוב ביותר לעשות זאת הוא באינטרנט. באתר ויקיטקסט ("אח צעיר" של אתר ויקיפדיה) ניתן למצוא פירוש תמציתי על כל הפרקים בספר משלי, ופירוש מפורט על 665  פסוקים בספר משלי וכ-1000 פסוקים בספרים אחרים (נכון לחודש תשרי ה'תש"ע). כל המאמרים המופיעים בספר זה נמצאים שם במהדורה מורחבת.

בחלק מהמאמרים בספר זה ישנן הפניות המסומנות בקו תחתי . בגירסה האינטרנטית של הספר, הפניות אלו הן קישורים שמובילים למאמרים מורחבים.

רש"י, הנחשב לאחד מגדולי פרשני המקרא, אמר פעם לנכדו: " "שאילו היה לו פנאי, היה צריך לעשות פרושים אחרים, לפי הפשטות המתחדשים בכל יום" " ( רשב"ם על בראשית לז ב ) . החלום של רש"י הופך למציאות באתר ויקיטקסט, שכן זהו אתר פתוח, שבו הגולשים מוזמנים להגיב, לערוך, לשפץ ולהרחיב את הפירושים שלהם או של אחרים, "לפי הפשטות המתחדשים בכל יום".

אם ברצונכם להגיב או לערוך מאמר כלשהו שנזכר בספר זה, פשוט כתבו את שמו או כמה מילות מפתח מתוכו במנוע החיפוש החביב עליכם, הוסיפו לחיפוש את המילה "ויקיטקסט", ורוב הסיכויים שתגיעו לעותק של המאמר שנמצא באתר ויקיטקסט.

כמובן אפשר גם להוסיף מאמרים ופירושים חדשים. ייתכן שברגע זה ממש מישהו כותב מאמר המפרש את הפסוק ה-666. ואולי זה יהיה את/ה?


מקורות

[עריכה]

על-פי מאמר של אראל שפורסם לראשונה ב אתר הניווט בתנך בתאריך 2009-05-27.

דף זה הוסב אוטומטית מאתר הניווט בתנ"ך. (הקישור המקורי) יתכן שבגלל שגיאה בתוכנת ההסבה נפלו טעויות. אתם מוזמנים לתקן את הטעויות, ולמחוק הודעה זו מהדף.

קיצור דרך: tnk1/ktuv/mjly/mdrik_od