לדלג לתוכן

שיחת משתמש:Sgbmzm

תוכן הדף אינו נתמך בשפות אחרות.
הוספת נושא
מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי
תגובה אחרונה: לפני 3 שנים מאת Sgbmzm בנושא ברכות ד:ו

For English, please click here

שלום Sgbmzm! וברוך בואך לוויקיטקסט – מיזם רב-לשוני ליצירת מאגר טקסטים חופשי על ידי עבודה משותפת של תורמים.

להלן מעט מידע שאנו מקווים שיהיה לך לתועלת:

  • עריכה: אם יש לך מה להוסיף או לתקן בדף שקראת, באפשרותך לעשות זאת, ואף כדאי שתעשה זאת. לחץ על הלשונית "עריכה" בראש העמוד ותקן כמיטב הבנתך. (לפני שמירת השינוי, מומלץ ללחוץ קודם על "תצוגה מקדימה" ולוודא שהעריכה נעשתה כראוי.) לפרטים נוספים: איך לערוך דף וגם היכרות עם האתר.
  • הזנה אוטומטית של תכנים: ניתן להזין קבצים סרוקים באמצעות תוכנת OCR, או להשתמש בבוט להזנה אוטומטית של טקסטים גדולים.
  • דפי שיחה: בראש כל דף בוויקיטקסט, מופיעה לשונית "שיחה", שלחיצה עליה מובילה לדף השיחה על הערך. בדף זה ניתן לדון עם משתמשים אחרים בתוכנו של הערך.
  • חתימות: בסוף כל הערה שכתבת בדפי השיחה, צריך לחתום. כדי לעשות זאת מוסיפים ארבעה סימני ~ (זרקא, tilde) בסוף הטקסט. סימנים אלו יהפכו אוטומטית לחתימה הכוללת את שמך, קישור לדף המשתמש שלך, והשעה והתאריך בהם נכתבה ההודעה. החתימות מיועדות לדפי השיחה בלבד. בוויקיטקסט לא נהוג לחתום על הטקסטים עצמם או על המאמרים במרחב הראשי או במרחב הביאור.
  • דפי משתמש: לכל משתמש רשום בוויקיטקסט יש "דף משתמש" ודף "שיחת משתמש". דף המשתמש (אליו ניתן להגיע בלחיצה על שמו של המשתמש) משמש בדרך כלל את המשתמש כדי להציג פרטים על עצמו. דף השיחה של המשתמש (כמו דף זה) משמש כדי להשאיר למשתמש הודעות אישיות.
  • הודעה אישית: כדי להעביר מסר או הודעה למשתמש מסוים, יש להיכנס לדף השיחה של אותו משתמש (בלחיצה על שמו, ולאחר מכן מעבר ללשונית השיחה) ולהשאיר בו הודעה. לאחר הוספת הודעה בדף השיחה, המשתמש יקבל חיווי על כך שממתינה לו הודעה.
  • לתשומת לבך: אין להכניס לוויקיטקסט חומר המוגן בזכויות יוצרים או תרגום שלו. מעשה כזה מהווה עבירה פלילית חמורה ופגיעה במדיניות שלנו.

אשמח לעזור אם תתעורר שאלה או בעיה, וכך גם כל שאר הוויקיעורכים.

בהצלחה!

(התנצלות: כדי למנוע סרבול מיותר, וכמקובל בשפה העברית, אנו משתמשים בלשון זכר בהתייחסות אל כלל הגולשות והגולשים (למעט עורכות שהגדירו את מגדרן כהלכה בהגדרות), ובמתן שמות לערכים. אנא קבלו זאת בהבנה!) Shahar9261 (שיחה) 17:24, 4 בנובמבר 2021 (IST)תגובה

תיקוני המשנה ע"פ העתק כתה"י

[עריכה]

אנו מאוד מעריכים את עבודתך והגהותיך המדוייקות.

נשמח אם תוסיף ותגיה את נוסח המשנה ע"פ העתק כתה"י שברשותך. אנא הקפד להוסיף תקציר עריכה לכל הגהה, משהו קצר בסגנון של "ע"פ העתק כתה"י", ואנחנו נבדוק מול צילום כתה"י שבספרייה הלאומית ונאשר. לאחר שנראה שאתה מתמיד ומדייק בעבודתך, ניתן לך מעמד של "סקור עריכות אוטומטי" ועריכותיך לא יזדקקו לאישור נוסף. בתודה ובהצלחה, נחום - שיחה 19:48, 4 בנובמבר 2021 (IST)תגובה

יישר כוח על הגהותיך מאירות העיניים!
אנא הקפד לשים הערות נוסח בתוך תבניות {{הערה}}, כך:
טקסט המשנה[1]
זאת כדי שלא לקטוע עבור הקורא את רצף הקריאה, ומי שירצה לעיין, יעיין בהערות.
בברכה, נחום - שיחה 11:12, 14 בנובמבר 2021 (IST)תגובה
תודה. פשוט עד עכשיו לא היו הערות שוליים אז לא רציתי לעשות על דעת עצמי. תמיד בארי כתב את הערותיו בצד השורה בין סוגריים מזוותים<>.
עם זאת, במקרים מאוד חשובים, ייתכן שאצטרך בכל זאת לשים את ההערה בצד הטקסט ולא למטה. או אולי לכתוב אתה המילה עצמה בצד הטקסט, ואת יתר ההערה כהערת שוליים למילה שבצד הטקסט.
דרך אגב, איך מדגישים טקסט בקוד מקור ללא עורך חזותי? Sgbmzm (שיחה) 11:41, 14 בנובמבר 2021 (IST)תגובה
שלושה גרשים, כך: טקסט מודגש--נחום - שיחה 13:16, 14 בנובמבר 2021 (IST)תגובה
תודה רבה.
דרך אגב, פרסמתי שלושה מאמרים על כתב יד קאופמן בכתב העת "לשוננו" של האקדמיה ללשון העברית. Sgbmzm (שיחה) 13:36, 14 בנובמבר 2021 (IST)תגובה
לגבי בארי, כבודו במקומו מונח, וניתן אולי לקבל את זה כשההערות קצרות ומועטות, אבל כשהן ארוכות ומרובות זה מעמיס על הקורא הרגיל שלא לצורך.--נחום - שיחה 13:30, 14 בנובמבר 2021 (IST)תגובה
שלום. שלוש עריכות למסכת חגיגה ממתינות לסקירה. שמחה גרשון בורר Sgbmzm (שיחה) 12:18, 22 בנובמבר 2021 (IST)תגובה

ברכות ד:ו

[עריכה]

בהערותיך למשנה ברכות ד:ו, ציינת פעמיים את נוסח פארמה למלה "בסדה", פעם בהערה למלה "בספינה" ופעם נוספת במלה "באסדה". זה בכוונה?--נחום - שיחה 11:10, 26 בנובמבר 2021 (IST)תגובה

תוקן. תודה. Sgbmzm (שיחה) 11:43, 26 בנובמבר 2021 (IST)תגובה
  1. ^ בכתב יד פלוני הנוסח הוא...