שיחת משתמש:תלמיד חכם 1

תוכן הדף אינו נתמך בשפות אחרות.
הוספת נושא
מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי

For English, please click here

שלום תלמיד חכם 1! וברוך בואך לוויקיטקסט – מיזם רב-לשוני ליצירת מאגר טקסטים חופשי על ידי עבודה משותפת של תורמים.

להלן מעט מידע שאנו מקווים שיהיה לך לתועלת:

  • עריכה: אם יש לך מה להוסיף או לתקן בדף שקראת, באפשרותך לעשות זאת, ואף כדאי שתעשה זאת. לחץ על הלשונית "עריכה" בראש העמוד ותקן כמיטב הבנתך. (לפני שמירת השינוי, מומלץ ללחוץ קודם על "תצוגה מקדימה" ולוודא שהעריכה נעשתה כראוי.) לפרטים נוספים: איך לערוך דף וגם היכרות עם האתר.
  • הזנה אוטומטית של תכנים: ניתן להזין קבצים סרוקים באמצעות תוכנת OCR, או להשתמש בבוט להזנה אוטומטית של טקסטים גדולים.
  • דפי שיחה: בראש כל דף בוויקיטקסט, מופיעה לשונית "שיחה", שלחיצה עליה מובילה לדף השיחה על הערך. בדף זה ניתן לדון עם משתמשים אחרים בתוכנו של הערך.
  • חתימות: בסוף כל הערה שכתבת בדפי השיחה, צריך לחתום. כדי לעשות זאת מוסיפים ארבעה סימני ~ (זרקא, tilde) בסוף הטקסט. סימנים אלו יהפכו אוטומטית לחתימה הכוללת את שמך, קישור לדף המשתמש שלך, והשעה והתאריך בהם נכתבה ההודעה. החתימות מיועדות לדפי השיחה בלבד. בוויקיטקסט לא נהוג לחתום על הטקסטים עצמם או על המאמרים במרחב הראשי או במרחב הביאור.
  • דפי משתמש: לכל משתמש רשום בוויקיטקסט יש "דף משתמש" ודף "שיחת משתמש". דף המשתמש (אליו ניתן להגיע בלחיצה על שמו של המשתמש) משמש בדרך כלל את המשתמש כדי להציג פרטים על עצמו. דף השיחה של המשתמש (כמו דף זה) משמש כדי להשאיר למשתמש הודעות אישיות.
  • הודעה אישית: כדי להעביר מסר או הודעה למשתמש מסוים, יש להיכנס לדף השיחה של אותו משתמש (בלחיצה על שמו, ולאחר מכן מעבר ללשונית השיחה) ולהשאיר בו הודעה. לאחר הוספת הודעה בדף השיחה, המשתמש יקבל חיווי על כך שממתינה לו הודעה.
  • לתשומת לבך: אין להכניס לוויקיטקסט חומר המוגן בזכויות יוצרים או תרגום שלו. מעשה כזה מהווה עבירה פלילית חמורה ופגיעה במדיניות שלנו.

אשמח לעזור אם תתעורר שאלה או בעיה, וכך גם כל שאר הוויקיעורכים.

בהצלחה!

(התנצלות: כדי למנוע סרבול מיותר, וכמקובל בשפה העברית, אנו משתמשים בלשון זכר בהתייחסות אל כלל הגולשות והגולשים ובמתן שמות לערכים. אנא קבלו זאת בהבנה!)

--נחום - שיחה 08:14, 3 במרץ 2020 (IST)תגובה

תודה רבה! תלמיד חכם 1

חידושי הרמב"ן לכתובות וזכויות יוצרים[עריכה]

מהו המקור שממנו העתקת את חידושי הרמב"ן לכתובות, והאם אין עליו זכויות יוצרים?--נחום - שיחה 08:17, 3 במרץ 2020 (IST)תגובה

אשמח אם תבאר לי את פרטי זכויות היוצרים באופן כללי, כי אין לי ידע בזה כלל, ולפי מה שראיתי בויקיטקסט:זכויות יוצרים זכות היוצרים על יצירה פוקעת בתום 70 שנה ממות המחבר, ולכן לכאורה מותר להעתיק את חידושי הרמב"ן מכל מי שהעתיקם, ואפילו מפרוייקט השו"ת בר אילן. אם אני טועה תסביר לי במה ואמחוק את מה שערכתי. תלמיד חכם 1
הדברים בנושא הזה קצת מורכבים.
אם בפרוייקט השו"ת של בר אילן (למשל) הקלידו את הטקסט מתוך מהדורה שאין עליהם כיום זכויות יוצרים (כמו חידושי הרמב"ן לכתובות שנדפסו (בטעות) בתוך חידושי הרשב"א במהדורה ישנה, שכבר עברו מאה שנים או יותר מזמן שהודפסה לראשונה), ולא הגיהו את הטקסט על פי כתבי ידי או דפוסים ומהדורות אחרות, וגם לא הוסיפו עליו אלמנטים נוספים (כגון פיסוק, פתיחת ראשי תיבות או מראי מקומות והשוואות לראשונים אחרים), כי אז הטקסט חופשי לחלוטין ואין עליו שום זכויות יוצרים.
לעומת זאת, אם המהדורה שהעתיקו ממנה נדפסה בעשרות השנים האחרונות, או שהם הגיהו את המהדורה הישנה ע"פ השוואה למקורות נוספים (ובכך יצרו, למעשה, מהדורה חדשה משלהם), אז ייתכן שיהיו על המהדורה שלהם זכויות יוצרים. זאת למרות שהמחבר נפטר לפני למעלה משבעים שנה; וזאת, מאחר ואתה אינך מעתיק את דברי המחבר מתוך כתב היד שלו עצמו, כי אם מתבסס על עבודת המהדיר.
כך, למשל, כאשר אתה מעלה לכאן טקסט של הרמב"ן (ואין זה משנה מהיכן השגת אותו), עליך להשוות אותו למהדורות המודפסות השונות, עד שתמצא את המהדורה שעליה הטקסט מבוסס. ואם המהדיר הראשון של המהדורה נפטר לפני פחות מ-70 שנה, אז יש על הטקסט חשש לזכויות יוצרים. העובדה שבעלי הזכויות הרשו למאגר של בר אילן (או לכל מאגר או אתר אחר) להשתמש בטקסט שלהם, אין פירושה בהכרח שהם ויתרו לגמרי על זכויותיהם.
אנו בוויקיטקסט כפופים למדיניותה של קרן ויקימדיה בכל הנוגע לזכויות יוצרים, והקרן מאוד מחמירה בנושא הזה. על כן, לצערי, נראה לי שניאלץ למחוק את הטקסט של חידושי הרמב"ן שהעלית, אלא אם כן הוא מבוסס על מהדורה ישנה שאין עליה זכויות.
בברכה,
--נחום - שיחה 18:24, 3 במרץ 2020 (IST)תגובה
הבנתי (בערך), אמחוק את זה. תלמיד חכם 1