שיחת משתמש:ניר שטרן 1
הוספת נושאFor English, please click here
שלום ניר שטרן 1! וברוך בואך לוויקיטקסט – מיזם רב-לשוני ליצירת מאגר טקסטים חופשי על ידי עבודה משותפת של תורמים.
להלן מעט מידע שאנו מקווים שיהיה לך לתועלת:
- עריכה: אם יש לך מה להוסיף או לתקן בדף שקראת, באפשרותך לעשות זאת, ואף כדאי שתעשה זאת. לחץ על הלשונית "עריכה" בראש העמוד ותקן כמיטב הבנתך. (לפני שמירת השינוי, מומלץ ללחוץ קודם על "תצוגה מקדימה" ולוודא שהעריכה נעשתה כראוי.) לפרטים נוספים: איך לערוך דף וגם היכרות עם האתר.
- הזנה אוטומטית של תכנים: ניתן להזין קבצים סרוקים באמצעות תוכנת OCR, או להשתמש בבוט להזנה אוטומטית של טקסטים גדולים.
- דפי שיחה: בראש כל דף בוויקיטקסט, מופיעה לשונית "שיחה", שלחיצה עליה מובילה לדף השיחה על הערך. בדף זה ניתן לדון עם משתמשים אחרים בתוכנו של הערך.
- חתימות: בסוף כל הערה שכתבת בדפי השיחה, צריך לחתום. כדי לעשות זאת מוסיפים ארבעה סימני ~ (זרקא, tilde) בסוף הטקסט. סימנים אלו יהפכו אוטומטית לחתימה הכוללת את שמך, קישור לדף המשתמש שלך, והשעה והתאריך בהם נכתבה ההודעה. החתימות מיועדות לדפי השיחה בלבד. בוויקיטקסט לא נהוג לחתום על הטקסטים עצמם או על המאמרים במרחב הראשי או במרחב הביאור.
- דפי משתמש: לכל משתמש רשום בוויקיטקסט יש "דף משתמש" ודף "שיחת משתמש". דף המשתמש (אליו ניתן להגיע בלחיצה על שמו של המשתמש) משמש בדרך כלל את המשתמש כדי להציג פרטים על עצמו. דף השיחה של המשתמש (כמו דף זה) משמש כדי להשאיר למשתמש הודעות אישיות.
- הודעה אישית: כדי להעביר מסר או הודעה למשתמש מסוים, יש להיכנס לדף השיחה של אותו משתמש (בלחיצה על שמו, ולאחר מכן מעבר ללשונית השיחה) ולהשאיר בו הודעה. לאחר הוספת הודעה בדף השיחה, המשתמש יקבל חיווי על כך שממתינה לו הודעה.
- קבלת עזרה: אם אתה זקוק לעזרה נוספת אתה יכול לקרוא את דפי העזרה, ובראשם ויקיטקסט:צעד אחר צעד. אם אתה רוצה לשאול שאלה הקשורה לוויקיטקסט, אתה מוזמן לעשות זאת במזנון.
- לתשומת לבך: אין להכניס לוויקיטקסט חומר המוגן בזכויות יוצרים או תרגום שלו. מעשה כזה מהווה עבירה פלילית חמורה ופגיעה במדיניות שלנו.
אשמח לעזור אם תתעורר שאלה או בעיה, וכך גם כל שאר הוויקיעורכים.
בהצלחה!
(התנצלות: כדי למנוע סרבול מיותר, וכמקובל בשפה העברית, אנו משתמשים בלשון זכר בהתייחסות אל כלל הגולשות והגולשים (למעט עורכות שהגדירו את מגדרן כהלכה בהגדרות), ובמתן שמות לערכים. אנא קבלו זאת בהבנה!)
--נחום - שיחה 23:23, 12 בספטמבר 2017 (IDT)
נוסח מורה הנבוכים
[עריכה]יש לבדוק האם הנוסח (בפרוייקט השו"ת או בכל מקור אחר שממנו העתקת) הוא באמת תרגום אבן תיבון המקורי (שאין עליו זכויות יוצרים), או שהוא מבוסס על מהדורה מאוחרת יותר. למיטב זכרוני מהתקופה שהיה לי את פרוייקרט השו"ת, המהדורה שלהם מאוחרת יותר ואפשר שיש עליה זכויות יוצרים. בברכה, נחום - שיחה 15:06, 16 במרץ 2021 (IST)
הנוסח של תרגום אבן תיבון
[עריכה]מה שנמצא בפרוייקט השו"ת הוא התרגום של אבן תיבון שאין עליו זכויות. בתרגום הזה יש מעט הבדלים בין הדפוסים השונים, וכל מי שפרסם את אבן תיבון בחר מבין הדפוסים הישנים לפי טעמו. עדיין זה הכל הנוסח של הדפוסים הישנים, זה שונה ממקום למקום רק כי בדפוסים עצמם יש שינויים, זו לא מהדורה של נוסח חדש יותר. לא נעשתה עבודה מסודרת של עריכת התרגום באופן שיש עליה זכויות, מלבד אולי מהדורת י. אבן שמואל. אבל אבן שמואל לא אמר שהוא מוציא נוסח שונה מהנוסח של אבן תיבון שיש בדפוסים, ואל הסתמך על כתבי יד או מקורות כלשהם. אלא רק תיקן פה ושם על ידי שהכריע בין נוסחאות הדפוסים לפי טעמו. אם לוקחים ממנו תיקון אחד כי הוא מתקבל יותר על הדעת, זה רק תיקון בתרגום אבן תיבון ולא לקיחה מנוסח של אבן שמואל. התיקון שכתבתי אפשר לתקן אותו גם בלי מקור, הוא מובן מאליו. רק לא רציתי לשנות נוסח רק לפי מה שנראה לי הגיוני והבאתי תימוכין שיש נוסח כזה במקום כלשהו. כל טוב
ניר שטרן 1 (שיחה) 15:17, 16 במרץ 2021 (IST)
מהד' אבן שמואל
[עריכה]נא לא להגיה את מורה הנבוכים על פי מהד' אבן שמואל. יש עליה, ובפרט על הפיסוק שלה, זכויות יוצרים. בברכה, --נחום - שיחה 08:01, 8 באוגוסט 2021 (IDT)
- הטעות ניכרת מעצמה. הפיסוק מתבקש כאן, בלעדיו קשה לקרוא. פיסקתי בעצמי לפי הבנתי, רק אחר כך בדקתי אצל אבן שמואל, רק כדי לא לסמוך על עצמי.
- למקרים הבאים, אני לא יודע אם מבחינתכם עדיף שלא אתקן כלל ואשאיר טעות גם אם ברור כשמש שזו טעות, או שעדיף שאתקן לפי דעת עצמי בלי לבדוק במקום כלשהו. אני רוצה להאמין שהתיקון שלי יהיה יותר טוב ממה שהיה מקודם, אבל מצד שני אם זה לא ממש פשוט כשמש בצהרים לא נוח לי להגיה על דעת עצמי.
- האם אפשר לבדוק בספריא או בפרוייקט השו"ת או בדפוס הישן הרגיל עם אפודי ושאר מפרשים?
- ניר שטרן 1 (שיחה)
- רק אבהיר ואתנצל: להוסיף פסיק או שניים זה בסדר גמור. התכוונתי רק שלא תגיה פסקה או קטע שלם על פי הפיסוק שלהם. לפסק על פי הבנתך במקום שלפי דעתך כך הביאור הפשוט, זה גם בסדר גמור.
- בספריא זה תלוי באיזו מהדורה הם משתמשים ומה הרשיון של המהדורה שלהם. פרוייקט השו"ת למיטב ידיעתי מתבסס על מהדורה שיש עליה זכויות יוצרים ואי אפשר להשתמש בה. דפוס ישן של אבן תיבון זה בסדר, אבל בד"כ בדפוסים כאלה אין פיסוק כלל.
- יישר כוח! --נחום - שיחה 09:18, 8 באוגוסט 2021 (IDT)
כתוב בפנים "מחבינתו", והגהתי מבחינתו.
כבר הגהתי את זה פעם ומישהו כנראה הסיר את העריכה. אין לי מוטיבציה להילחם, פשוט לא אגיה יותר. הגהתי די הרבה, אני איש מקצוע בתחום. יש מישהו, כנראה ותיק, ש"מטפס" עלי ומוחק עריכות שלי, וכתב לי פעם בצורה מזלזלת. אינני יודע איך להתמודד עם זה, וחבל לי להשקיע מאמץ בזה. אני יכול להשתמש במקומות אחרים שיש בהם את הטקסט. ניר שטרן 1 (שיחה) 18:34, 22 ביוני 2022 (IDT)
- ניר, אני מנטר כמעט את כל ההגהות כאן ומעולם לא ראיתי שמישהו, ותיק או לא ותיק, "מטפס עליך" ומוחק עריכות שלך. אם מחקתי בעבר עריכה או שתיים שלך הרי כבר התנצלתי על כך וביקשתי את מחילתך.
- בנוגע ל"מחבינתו", אם מדובר בעריכתך בחלק ב פרק יט, בדקתי את הסטוריית העריכה וככל שאני יכול לראות, איש לא הגיה זאת קודם או מחק עריכה שכזז קודם. אולי הגהת שגיאה דומה במקום אחר.
- דע לך שאני מאוד מעריך את עריכתך והגהותיך המקצועיות.
- בברכה, נחום - שיחה 19:36, 22 ביוני 2022 (IDT)
- אני כעת חושב, כנראה שזה היה בויקיפדיה ולא בויקיטקסט. יכול להיות שחשבתי שכבר הגהתי כאן את "מחבינתו", ובאמת לא עשיתי זאת. תודה שהעמדת את הדברים על דיוקם. ניר שטרן 1 (שיחה) 20:06, 22 ביוני 2022 (IDT)
- ניר, העריכות שלך טובות ומועילות ואנחנו לא רוצים לאבד אותם ואותך. אם נעשו דברים שלא כשורה אתה מוזמן להעיר בדף השיחה והדברים יתוקנו, חבל על התחושה הלא נעימה. מעריכים מאוד את עריכותיך. שלום אורי • שיחה • כ"ד בסיוון ה'תשפ"ב • 20:06, 22 ביוני 2022 (IDT)