שיחה:ספר יוסיפון

תוכן הדף אינו נתמך בשפות אחרות.
מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי

מהדורות[עריכה]

- הועבר מהדף שיחת משתמש:ידידיה צ' צבאן

שלום לך

לא הבנתי את התוכן שנמצא בדף יוסיפון/א (השוואה). מה זה קשור לספר ואיך זה קריא?

בנוסף, הוספתָ הרבה פירושים אל המילים שנמצאים בספר יוסיפון/א בתוך גוף הטקסט של הספר. הבעיה היא, שהדף אמור להציג בעיקר את תוכן הספר עצמו, ולא כאשר מילות הביאור מופיעות משולבות בתוך הטקסט.

לדעתי, אם ברצונך להמשיך בצורה כזאת, ראוי שזה ייפתח תחת מרחב הביאור בדף ביאור:יוסיפון/א, ולהשאיר את הדף יוסיפון/א להצגת הטקסט כפשוטו. או לחלופין, אפשר להכניס את הביאורים שלך כהערות שוליים למטה תחת כותרות "הערות ויקיעורכים", אם כי כנראה יהיו רבים..

מה דעתך? כפי שאמרתי, המצב הנוכחי לדעתי בעייתי כי פירוש המילים שלך מופיעות ממש משולבות עם עצם טקסט הספר. אבל אחת משתי ההצעות למעלה נראות לי מספיק.

מתייג את Nahum, וכמו כן מזמין את יתר חברי הקהילה להביע את דעתם בעניין.

בברכה ותודה רבה לך על העבודה שלך,--Roxette5 (שיחה) 21:55, 12 באפריל 2021 (IDT)[תגובה]

מהדורת ההשוואה היא מעין 'מהדורה מדעית' שמציגה נוסחים שונים – עד עתה חמישה כתבי יד (מקרא מופיע כאן: יוסיפון#מהדורה השוואתית). ניתן לראות בה את התפתחות הנוסח בין המהדורות, ואני מגיה לפיה את המהדורה הרגילה.
אני מעדיף להשאיר את הערותיי בדף עצמו – מדובר בהערות קצרות שלדעתי יעזרו לקורא, ואם לא ברור שאלו ו(אלו) תוספות ניתן לציין את זה, אולי בדף הראשי. אמנם ניתן להעביר חלקים מהן להערת שוליים, כך: אִינְגְּלֵיסי אנגלים.[1]
  1. ^ נראה – שהתערבו רוסים (=ויקינגים) באנגלו-סקסונים
אגב, בפרק הראשון קיים ריבוי שמות עמומים הדורשים ביאור (ולכן גם בדפוסים הערות רבות), אך ביוסיפון/פרק ה, כמשל, כמעט שלא הוספתי.

ידידיה צ' צבאן (שיחה) 22:24, 12 באפריל 2021 (IDT)[תגובה]

אני לא חושב שמן הראוי שהמהדורה שלך תהיה המהדורה העיקרית של היוסיפון. מן הראוי להעביר אותה למרחב הביאור, ואילו במרחב הראשי--לשים טקסט נקי אחד ללא שינויי נוסחאות וללא הערות. כדאי לבחור במהדורה אחת (אולי הדפוס היותר ישן או משהו) ולקבוע את הנוסח על פיו, או אם יש מהדורה שנראית לך עדיפה, לקחת אותה. חבל שאנחנו לא יכולים להשתמש במהדורת פלוסר בגלל זכויות יוצרים. המהדורה ההשוואתית והמהדורה המבוארת שלך שתיהן תוספות ראויות ורצוי מאוד שתהיינה כאן בוויקיטקסט ושתמשיך לעבוד עליהן, אך לא על חשבון מהדורה נגישה, פשוטה וזמינה לקורא הפשוט. חודש טוב, נחום - שיחה 23:03, 12 באפריל 2021 (IDT)[תגובה]
האמת שהתחלתי לכתוב לפי הדפוסים, אבל כאב לי שאני יודע שזה נוסח שגוי ולכן חזרתי והגהתי לפי כתבי היד. האם חייבים לכתוב דווקא לפי כתב־יד בודד, גם לו כולם נגדו? (קיימת השלכה רוחבית, אולי ראוי לדון בכך במזנון) בסופו של דבר, במהדורה הראשית (בניגוד ל'השוואה') לא מופיעים נוסחים שונים.
עם זאת, ישנם פירושים שכדבריכם כדאי להכניס כהערות (ותודה). אך כיצד הטמנתם בדף נפרד תעשה את המהדורה 'נגישה, פשוטה וזמינה'? הן יתמה כל קורא – מהו 'נהר כיזא השופך בים גורגן'? וכן יטעה כל קורא, בחושבו שה'רוסי' החונים עליו הם המוכרים לנו. ורבים כמותו.
ואם אסתמך על דפוס כלשהו – שהוסיף הערות ביידיש, שלא היה לו אינטרנט ושלא ברור מה היו ידיעותיו בגיאוגרפיה ובהיסטוריה – כך אשרת את הקורא יותר?
בברכה, ידידיה צ' צבאן (שיחה) 23:24, 12 באפריל 2021 (IDT)[תגובה]
ניתן להוסיף הערות שוליים המסבירות נקודות ספציפיות הטעונות הסבר כגון אלו שהעלית כאן, אך יש למעט בהן ככל הניתן, ואם הפרק דורש ביאור רחב, כדוגמת פרקים א-ב, ניתן להפנות בראש דף הפרק לדף המקביל במרחב הביאור, כדי שלא יהיה מוטמן, כדבריך. ריבוי ביאורים והסברים מעמיס יותר מדי על הקורא המצוי. בברכה, נחום - שיחה 23:33, 12 באפריל 2021 (IDT)[תגובה]

אקצר כרגע, אבל בהחלט ניתן לציין את הספר במרחב הביאור בדף יוסיפון של המרחב הראשי. גם ניתן ליצור סרגל ניווט מעל לכל דף שמאפשר גישה לכל הפרקים בשתי המהדורות יחד.

השווה קול התור מול קול התור (ויקיטקסט). כמו כן השווה משנה חולין א מול ביאור:משנה חולין א.

תודה רבה לך על כל התרומות הטובות. בברכה Roxette5 (שיחה) 06:59, 13 באפריל 2021 (IDT)[תגובה]

לגבי עניין יצירת נוסחה משולבת וחדשה של מבחר הנוסחאות יחד, לזה ניתן גם כן לעשות לדעתי על ידי הוספת בשם יוסיפון (ויקיטקסט). זאת אומרת מהדורת ויקיטקסט חדשה שנוצרה מתוך הנוסחאות הקיימות. אבל עדיין, אם ברצונך בהוספת מילים באמצע הטקסט או בהערות רחבות על עניינים שונים, אזי מקומם הראוי הוא במרחב הביאור לדעתי. Roxette5 (שיחה) 07:08, 13 באפריל 2021 (IDT)[תגובה]

- סוף העברה
שיניתי לפי ההצעות (ראו בדף הראשי ובדפי הפרקים), תודה על המשוב ועל העזרה בתבנית. בברכה, ידידיה צ' צבאן (שיחה) 15:42, 13 באפריל 2021 (IDT)[תגובה]