ירושלמי ברכות דף יא א
<< · ירושלמי ברכות · דף יא א · >>
לשעבר. התיבון הרי הבדלה. שנייא היא דמר רבי בא בר זבדא רבי היה מפזרן וחוזר וכוללן על הכוס רבי חייא רבה היה מכנסן. התיבון הרי נברך. שנייא היא שאם היו שנים יושבים ואוכלים שאינן אומרים נברך. הרי הזן את הכל. קשיא. הרי הטוב והמטיב. שנייא היא דמר רב הונא משניתנו הרוגי ביתר לקבורה נקבעה הטוב והמטיב. הטוב שלא הסריחו והמטיב שניתנו לקבורה. הא קדושה. שנייא היא שאם היה יושב ושותה מבעוד יום וקדש עליו היום שאינו אומר בורא פרי הגפן. והא סופה. א"ר מנא טופס ברכות כך הוא.
א"ר יודן: מטבע קצר- פותח בהן בברוך ואינו חותם בהן בברוך; מטבע ארוך- פותח בהן בברוך וחותם בברוך. כל הברכות - אחר חיתומיהן, אין אומרים ברכה פסוק. התיב ר' יצחק בר' אלעזר קומוי ר' יוסה מכיון דתימר אחר חיתומיהן אין אומרין ברכה פסוק. אמרין חכימי הדין טלייא דהוא סבר מהו אחר חיתומיהן שאם היה עומד בשחרית ושכח והזכיר את של ערבית וחזר וחתם בשל שחרית יצא. א"ר אחא כל הברכות כעין חותמותיהן. ואילין דאמרין (ישעיה יב) צהלי ורוני יושבת ציון וגו' אין בו משום ברכה פסוק:
הלכה ו משנה
[עריכה]מתניתין מזכירין יציאת מצרים בלילות אמר להן ר' אלעזר בן עזריה הרי אני כבן שבעים שנה ולא זכיתי שתאמר יציאת מצרים בלילות עד שדרשה בן זומא שנאמר (דברים טז) למען תזכור את יום צאתך מארץ מצרים כל ימי חייך ימי חייך הימים כל ימי חייך הלילות וחכמים אומרים ימי חייך העולם הזה כל ימי חייך העולם הבא להביא את ימות המשיח:
הלכה ו גמרא
[עריכה]אף על פי שנכנס לגדולה האריך ימים הדא אמרה שהגדולה מקצרת ימים.
עין משפט
57 א_נז טור ושו"ע או"ח סי' רע"א סעיף ד':
58 א_נח מיי' פ"א מהל' קריאת שמע הלכה ז' , מיי' פ"א מהל' קריאת שמע הלכה ח' , טור ושו"ע או"ח סי' נ"ט סעיף ב' , סמ"ג עשין י"ח:
59 א_נט מיי' פ"א מהל' קריאת שמע הלכה ז' , מיי' פ"א מהל' קריאת שמע הלכה ח' , טור ושו"ע או"ח סי' נ"ט סעיף ב' , סמ"ג עשין י"ח:
60 א_ס מיי' פ"א מהל' קריאת שמע הלכה ג':