הוראות הפיקוח על שירותים פיננסיים (ביטוח) (ביטוח אובדן כושר עבודה קבוצתי)

מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי
הוראות הפיקוח על שירותים פיננסיים (ביטוח) (ביטוח אובדן כושר עבודה קבוצתי) מתוך ספר החוקים הפתוח

הוראות הפיקוח על שירותים פיננסיים (ביטוח) (ביטוח אובדן כושר עבודה קבוצתי), התשס״ז–2006


ק״ת תשס״ז, 252; תשפ״ב, 2590, 2659.


הגדרות [תיקון: תשפ״ב]
בהוראות אלה –
”אובדן כושר עבודה“ – אובדן היכולת לעבוד כתוצאה ממחלה או מתאונה;
”ביטוח אובדן כושר עבודה קבוצתי“ – ביטוח אובדן כושר עבודה שנעשה לקבוצת מבוטחים בפוליסה אחת ואשר תגמולי הביטוח בו משולמים בדרך של קצבה;
”בעל פוליסה“ – מי שהתקשר עם מבטח בחוזה לביטוח אובדן כושר עבודה קבוצתי;
”מסמך נלווה לפוליסה“ – מסמך הנמסר למבוטח במועד הצטרפותו לביטוח, ומכיל את הפרטים האישיים של המבוטח הנוגעים לתנאי הביטוח;
”קבוצת מבוטחים“ – קבוצה של 50 יחידים לפחות, המבוטחים בביטוח אובדן כושר עבודה קבוצתי לפי הוראות אלה;
”שינוי בדמי הביטוח“ – לרבות שינוי בחלק היחסי מדמי הביטוח שנושא בהם המבוטח, ולמעט שינוי בדמי הביטוח הנובע מהצמדה לשכר שנקבע בפוליסה, או שינוי בדמי הביטוח הנובע בשל מעבר בין קבוצות גיל שפורטו בטבלת דמי הביטוח שנכללה בפוליסה.
בעל הפוליסה [תיקון: תשפ״ב]
לא יתקשר אדם בחוזה לביטוח אובדן כושר עבודה קבוצתי, אלא אם כן הוא פועל, לענין היותו בעל פוליסה, באמונה ובשקידה לטובת המבוטחים בלבד, אין לו כל טובת הנאה מהיותו בעל פוליסה והוא אחד מאלה:
(1)
מעביד – לגבי עובדיו;
(2)
אדם אחר שאישר הממונה – לגבי מי שאישר הממונה ובתנאים שיתנה (להלן – קבוצת המבוטחים המאושרת), ובלבד שביטוח אובדן כושר עבודה קבוצתי אינו הקשר העיקרי בין חברי קבוצת המבוטחים המאושרת.
תנאי הפוליסה וההצטרפות [תיקון: תשפ״ב]
(א)
לא יוציא מבטח פוליסה לביטוח אובדן כושר עבודה קבוצתי אלא לפי הוראות אלה; הפוליסה תכלול את התנאים שבהוראות אלה.
(ב)
מוטלת על מבוטח, לפי תנאי פוליסה לביטוח אובדן כושר עבודה קבוצתי או לפי דין, חובה אחת מאלה:
(1)
לשלם, במועד תחילת תקופת הביטוח, דמי ביטוח או חלק מהם, לרבות אם גבייתם חלה לאחר אותו מועד;
(2)
לשלם מס או תשלום אחר בשל הפוליסה לביטוח קבוצתי;
במקרים שבהם מוטלת חובה כאמור, לא יצרף המבטח את המבוטח לאותו ביטוח, אלא על פי הסכמתו המפורשת מראש של המבוטח, אשר תועדה, ובלבד שהוצגה למבוטח רשימת כל הפרקים הנכללים בפוליסה הכוללים כיסויים ביטוחיים מסוגים מסוימים (בסעיף קטן זה – פרקי כיסוי) ואת דמי הביטוח בעד כל פרק כאמור בנפרד.
(ב1)
רכש מעסיק למבוטח ביטוח מועדף בשיעור הדרוש להבטחת 75% משכרו או בשיעור של 2.5% משכרו כאמור, לפי הנמוך, לא יצרף המבטח לאותו ביטוח, אלא לפי הסכמתו המפורשת מראש של המבוטח, כמפורט בסעיף קטן (ב); לעניין זה, ”ביטוח מועדף“ – כהגדרתו בסעיף 32(14) לפקודת מס הכנסה.
(ב2)
סעיפים קטנים (ב) ו־(ב1) לא יחולו על פוליסה לביטוח אובדן כושר עבודה קבוצתי שתחודש לתקופה נוספת אצל אותו מבטח או אצל מבטח אחר, אם התקיימו כל תנאים אלה:
(1)
הפוליסה הקבוצתית הייתה בתוקף לגבי קבוצת המבוטחים שלוש שנים לפחות לפני מועד חידושה;
(2)
חידוש הפוליסה הקבוצתית נעשה באותם תנאים תוך שמירה על רצף ביטוחי לגבי כיסוי ביטוחי שהיה בתוקף עד מועד החידוש ושנכלל בפוליסה הקבוצתית לאחר אותו מועד; לעניין זה, ”שמירה על רצף ביטוחי“ – שמירת הרצף בלא בחינה מחודשת של מצב רפואי קודם ובלא תקופת אכשרה.
(ג)
פחת מספר המבוטחים בקבוצה מ־50, לא תחודש הפוליסה במועד פקיעתה או בתום תקופת הביטוח, לפי המוקדם.
אופן תשלום תגמולי הביטוח [תיקון: תשפ״ב]
תשלום תגמולי הביטוח במקרה הביטוח יהיה בדרך של קצבה חודשית, כל עוד המבוטח נמצא במצב של אובדן כושר עבודה לפי תנאי הפוליסה, לפחות עד הגיע המבוטח לגיל הפרישה המוקדמת כמשמעותו בחוק גיל פרישה, התשס״ד–2004.
דמי הביטוח [תיקון: תשפ״ב]
(א)
דמי הביטוח ישולמו בידי בעל הפוליסה בלבד.
(ב)
על אף האמור בסעיף קטן (א), יכול שדמי הביטוח או חלקם ישולמו בידי המבוטחים, ובלבד שהם חושבו לפי עיסוק, שכר, גיל, מין או לפי תבחין אובייקטיבי אחר, או שילוב שלהם, כאשר אחד לפחות מהתבחינים שלפיו יחושבו דמי הביטוח יהיה עיסוק, שכר או גיל והוא יחושב לגבי כל מבוטח בקבוצת המבוטחים.
(ג)
בעל הפוליסה יעביר למבטח את מלוא דמי הביטוח בעד קבוצת המבוטחים; בהתקיים התנאים האמורים בסעיף קטן (ב), רשאי בעל הפוליסה לגבות, מן המבוטחים בקבוצה, את דמי הביטוח או חלקם.
(ד)
מבטח לא יבצע במהלך תקופת הביטוח או במועד חידוש הביטוח הקבוצתי, העלאה של דמי הביטוח בשיעור העולה על 15% משיעורם, אלא לפי הסכמתו המפורשת של המבוטח בטרם מועד העלאת דמי הביטוח, אשר תועדה. לעניין זה, ”העלאה של דמי ביטוח“ –
(1)
לרבות הפחתה בהיקף הכיסוי הביטוחי שנעשתה כתחליף להעלאה של דמי הביטוח והעלאה בחלק היחסי מדמי הביטוח שנושא בהם המבוטח;
(2)
לרבות העברת חובת תשלום דמי הביטוח מבעל הפוליסה למבוטח, במלואה או בחלקה או הרחבתה;
(3)
למעט העלאה בדמי הביטוח הנובעת מהצמדה לשכר שנקבע בפוליסה או העלאה בדמי הביטוח הנובעת ממעבר בין קבוצות גיל שפורטו בטבלת דמי הביטוח שנכללה בפוליסה;
(4)
במהלך תקופת הביטוח – בנוגע לדמי הביטוח שמשלם המבוטח מתחילת תקופת הביטוח עד מועד העלאת דמי הביטוח;
(5)
במועד חידוש הביטוח הקבוצתי – בנוגע לדמי הביטוח ששילם המבוטח ערב מועד חידוש הביטוח, ולמעט אם לא נדרשה הסכמתו המפורשת של המבוטח כאמור בסעיפים 3(ב) עד (ב2).
הצהרת בעל פוליסה [תיקון: תשפ״ב]
בעל פוליסה ימסור למבטח, לפני הוצאת הפוליסה לביטוח אובדן כושר עבודה קבוצתי, הצהרה והתחייבות כי לענין היותו בעל פוליסה הוא פועל באמונה ובשקידה לטובת המבוטחים בלבד וכי אין לו ולא תהיה לו כל טובת הנאה מהיותו בעל פוליסה.
חובות בעל פוליסה [תיקון: תשפ״ב]
מבטח לא יתקשר בחוזה עם בעל פוליסה אלא אם כן נקבע באותו חוזה כי –
(1)
בעל הפוליסה ימסור למבטח, לפני תחילת תקופת הביטוח, הצהרה והתחייבות כי לעניין היותו בעל פוליסה הוא פועל באמונה ובשקידה לטובת המבוטחים בלבד וכי אין לו ולא תהיה לו כל טובת הנאה מהיותו בעל פוליסה;
(2)
בעל הפוליסה ימסור למבטח מידע לגבי קבוצת המבוטחים, בהיקף הדרוש למבטח לשם קיום חובותיו על פי דין ולפי הפוליסה לביטוח אובדן כושר עבודה קבוצתי.
המצאת מסמכים למבוטח [תיקון: תשפ״ב]
(א)
עם תחילת תקופת הביטוח ימציא המבטח לכל יחיד מקבוצת המבוטחים, בין בהצטרפותו לראשונה ובין במועד החידוש הביטוח לתקופה נוספת, העתק מהפוליסה, טופס גילוי נאות לפי הוראות הממונה, דף פרטי ביטוח וכן מסמכים נוספים שיורה עליהם הממונה, בהתאם לסמכותו לפי החוק.
(ב)
על אף האמור בסעיף קטן (א), חודש הביטוח הקבוצתי לתקופה נוספת אצל אותו מבטח או הוארך הביטוח לתקופה שאינה עולה על שלושה חודשים, שבמהלכה מתקיים משא ומתן בין בעל הפוליסה ובין המבטח על חידוש הביטוח לתקופה נוספת, בלא שינוי בדמי הביטוח ובשאר תנאי הכיסוי הביטוחי, ימסור המבטח לכל יחיד מקבוצת המבוטחים הודעה על חידוש הביטוח בלבד ויציין –
(1)
כי הוארכה תקופת הביטוח ולא חלו שינויים בתנאי הכיסוי הביטוחי;
(2)
את שיעור ההעלאה בדמי הביטוח, במקרה שבו הייתה העלאה של דמי ביטוח במועד החידוש כאמור בסעיף 5(ד);
(3)
את האפשרות של המבוטח לקבל העתק ממסמכי הפוליסה;
לעניין סעיף קטן זה, ”בלא שינוי בדמי הביטוח“ – לרבות העלאה של דמי הביטוח במועד החידוש לפי האמור בסעיף 5(ד).
(ג)
דף פרטי הביטוח יכלול את הפרטים כמפורט להלן לפחות, אם לא נכללו בטופס הגילוי הנאות או במסמך נלווה לפוליסה שיימסר למבוטח:
(1)
שם המבטח, שם בעל הפוליסה, שם סוכן הביטוח, אם קיים, ושם פוליסת הביטוח הקבוצתי החלה לגבי המבוטח;
(2)
הגדרת הכיסוי הביטוחי ופירוט מקרה הביטוח;
(3)
הגבלות על היקף הכיסוי הביטוחי של מבוטח מסוים, לרבות תקופת המתנה, אם יש, ולרבות סייג בשל מצב רפואי מסוים של אותו מבוטח וכן הנסיבות שבהן יפקעו זכויותיו על פי הפוליסה, אם יש, וזכויותיו בעת הפקיעה;
(4)
שיעור דמי הביטוח לכל כיסוי, סכום הביטוח בעד כל כיסוי ומועדי תשלומם;
(5)
סכום תגמולי הביטוח או דרך חישובם;
(6)
תוספת חיתומית לגבי מבוטח מסוים וכן פירוט המצב הרפואי או סיבה אחרת שבשלהם נקבעה התוספת האמורה;
(7)
אופן הגשת תביעה לתשלום תגמולי ביטוח ולבירור זכויות וחובות לפי הפוליסה;
(8)
פרטים נוספים שיורה עליהם הממונה, בהתאם לסמכותו לפי סעיף 2(ב) לחוק.
(ד)
המבטח ישלח למבוטח, לפי דרישתו, העתק מהפוליסה, בתוך 3 ימים מן המועד שהתקבלה בו בקשת המבוטח.
מתן הודעות למבוטח [תיקון: תשפ״ב]
(א)
חל שינוי בדמי הביטוח או בתנאי הכיסוי הביטוחי, במועד חידוש ביטוח אובדן כושר עבודה הקבוצתי או במהלך תקופת הביטוח (בסעיף קטן זה – מועד תחילת השינוי), ימסור המבטח לכל יחיד בקבוצת המבוטחים שהיה מבוטח בה ערב מועד תחילת השינוי, עד 30 ימים לפני מועד תחילת השינוי, הודעה בכתב הכוללת פירוט של אותו שינוי; נדרשה הסכמתו המפורשת של מבוטח כאמור בסעיף 3 או בסעיף 5(ד), תיכלל בהודעה כאמור פסקה לעניין ההסכמה המפורשת הנדרשת של המבוטח ובהעדרה המשמעות של העדר הרצף הביטוחי כאמור בסעיף 3(ב2)(2); לא התקבלה הסכמתו המפורשת של המבוטח כאמור עד למועד תחילת השינוי, ימסור המבטח למבוטח בתוך 21 ימים ממועד תחילת השינוי, הודעה שנייה בדבר הצורך בקבלת הסכמתו המפורשת של המבוטח; הודעה שנייה תימסר באמצעים אחרים משליחה בדואר רגיל, לרבות בדואר רשום או שיחת טלפון.
(ב)
חודשה פוליסה לקבוצת מבוטחים אצל מבטח אחר אשר לא ביטח את הקבוצה ערב החידוש – ימסור המבטח האחר לכל יחיד בקבוצת המבוטחים הודעה בכתב בדבר חידוש כאמור, לא יאוחר מ־30 ימים ממועד חידוש הביטוח.
(ג)
הסתיימה הפוליסה ולא חודשה, בין אצל אותו מבטח ובין אצל מבטח אחר, לכלל או לחלק מהמבוטחים, ימסור המבטח לכל יחיד בקבוצת המבוטחים שהסתיימה או לא חודשה הפוליסה כאמור, לא יאוחר מ־30 ימים ממועד סיום תקופת הביטוח, הודעה בכתב בדבר סיום הביטוח, ויציין בה את זכות ההמשכיות של היחיד לפוליסת פרט לביטוח אובדן כושר עבודה ואת זכות היחיד להנחה בדמי ביטוח, ככל שכל אחת מזכויות אלה נוגעות בדבר, וכן יפרט בהודעה כאמור כל זכות נוספת של היחיד הנובעת מסיום הפוליסה.
(ד)
פסקה הזיקה בין המבוטח לבין בעל הפוליסה כאמור בסעיף 7ב(ג) ימסור המבטח לכל יחיד בקבוצת המבוטחים, בתוך 30 ימים מיום שנודע לו על הפסקת הזיקה כאמור או לכל המאוחר בתוך 90 ימים מיום הפסקת הזיקה כאמור, הודעה בכתב בדבר סיום הביטוח, הכוללת פירוט של זכויות המבוטח לפי הפוליסה הקבוצתית.
(ה)
חלה על מבוטח במועד ההצטרפות לביטוח אובדן כושר עבודה הקבוצתי החובה לשלם דמי ביטוח, אשר לפי תנאי הפוליסה תחל גבייתם לאחר המועד האמור, ימסור המבטח למי שמשלם את דמי הביטוח שאינו בעל הפוליסה, הודעה בכתב בדבר המועד שבו תחל הגבייה של דמי הביטוח; הודעה כאמור תימסר למי שמשלם את דמי הביטוח במהלך שלושת החודשים שקדמו למועד הגבייה האמור.
(ו)
הודעות בכתב בהתאם לסעיף זה יישלחו למבוטח על ידי המבטח באמצעות הדואר או באמצעי דיגיטלי, בהתאם לבחירת המבוטח; לעניין זה, ”אמצעי דיגיטלי“ – מסרון (SMS), יישומון, דואר אלקטרוני, חשבון אישי מקוון או אתר אינטרנט ייעודי.
ביטול הביטוח לגבי מבוטח מסוים [תיקון: תשפ״ב, תשפ״ב־2]
(א)
חודש הביטוח או שונו תנאיו במהלך תקופת הביטוח במקרה שלא נדרשת הסכמה מפורשת של המבוטח כאמור בסעיף 3(ב) עד (ב2), והודיע המבוטח למבטח או לבעל הפוליסה, במהלך 90 הימים שלאחר מועד חידוש הביטוח או מועד השינוי, לפי העניין, על ביטול הביטוח לגבי אותו מבוטח, יבוטל הביטוח לגביו החל ממועד חידוש הביטוח או במועד השינוי, לפי העניין, ובלבד שלא הוגשה תביעה למימוש זכויות לפי הפוליסה בשל מקרה ביטוח שאירע בתקופת 90 הימים כאמור.
(ב)
חודש הביטוח או שונו תנאיו במהלך תקופת הביטוח ונדרשה הסכמה מפורשת של המבוטח כאמור בסעיף 3 או בסעיף 5(ד), ולא התקבלה הסכמה כאמור עד 90 ימים ממועד חידוש הביטוח, יבוטל הביטוח לגביו החל ממועד חידוש הביטוח או במועד השינוי, לפי העניין, ובלבד שלא הוגשה תביעה למימוש זכויות לפי הפוליסה בשל מקרה ביטוח שאירע בתקופת 90 הימים כאמור; בוטל הביטוח כאמור בסעיף קטן זה ופנה מבוטח אל מבטח בבקשה להצטרף חזרה לביטוח אובדן כושר עבודה הקבוצתי בתוך 90 ימים ממועד מסירת ההודעה השנייה ונתן את הסכמתו המפורשת לחידוש הביטוח או לשינוי, לפי העניין, יצורף המבוטח לביטוח הקבוצתי תוך שמירה על רצף ביטוחי כאמור בסעיף 3(ב2)(2); לעניין סעיף קטן זה, ”לא התקבלה הסכמה“ – למעט סירוב המבוטח במפורש לחידוש הביטוח או שינוי תנאיו ולרבות מבוטח שההודעה השנייה נמסרה לו באמצעות שיחה טלפונית ובמהלכה המבוטח לא הביע את הסכמתו המפורשת.
(ג)
על אף האמור בסעיף 8, פסקה הזיקה בין המבוטח לבין בעל הפוליסה כאמור בסעיף 2, שבשלה הוא התקשר בחוזה לביטוח אובדן כושר עבודה קבוצתי, יבוטל הביטוח לגבי אותו מבוטח, לכל היותר בתוך 90 ימים ממועד ביטול הזיקה.
ציון תקופת הביטוח
תקופת הביטוח תסתיים בתאריך ידוע מראש שיירשם בפוליסה.
המשכיות הפוליסה הקבוצתית [תיקון: תשפ״ב, תשפ״ב־2]
(א)
חברת ביטוח תאפשר למי שהיה מבוטח אצלה בפוליסה לביטוח אובדן כושר עבודה קבוצתי שתוקפה פקע או עומד לפקוע לגביו, לעבור לפוליסה לביטוח אובדן כושר עבודה מסוג פרט (להלן – פוליסת המשך) שאלה תנאיה:
(1)
תקופת ביטוח תהיה לפחות עד הגיע המבוטח לגיל הקבוע לעניין זה בפוליסה הקבוצתית או לגיל הפרישה המוקדמת כמשמעותו בסעיף 5 לחוק גיל פרישה, התשס״ד–2004, לפי המאוחר;
(2)
סכום הביטוח, הגדרת מקרה הביטוח של אובדן כושר עבודה ותקופת תשלום תגמולי הביטוח בפוליסת ההמשך לא יפחתו מאלה שהיו קבועים למבוטח בפוליסה לביטוח אובדן כושר עבודה קבוצתי;
(3)
במועד המעבר לפוליסת ההמשך (להלן – מועד מימוש זכות ההמשכיות) יינתן רצף ביטוחי בלא בחינה מחודשת של מצב רפואי קודם;
(4)
דמי הביטוח שישולמו בעבור מבוטח במועד מימוש זכות ההמשכיות, יהיו לפי הוראות אלה:
(א)
הפרמיה בפוליסת ההמשך תיקבע כך שהמבוטח זכאי להנחה מהפרמיה המאושרת לאותו מבטח במועד המעבר באותה קבוצת גיל, ובלבד שהפרמיה בפוליסת ההמשך לא תהיה גבוהה בשיעור העולה על 50% מהפרמיה שנדרש אותו מבוטח לשלם בפוליסה לביטוח אובדן כושר עבודה קבוצתי טרם המעבר לפוליסת ההמשך; ההנחה כאמור בתוקף למשך כל תקופת הביטוח;
לעניין פסקה זו, ה”הנחה“ תחושב בהתאם לנוסחה המפורטת להלן:

– ההנחה;
– הפרמיה הממוצעת הנהוגה במועד המעבר לכלל המבוטחים אצל אותו מבטח פוליסה דומה ובאותה קבוצת גיל;
– הפרמיה המאושרת לאותו מבטח במועד המעבר באותה קבוצת גיל;
(ב)
שילם מבוטח בביטוח אובדן כושר עבודה קבוצתי פרמיה מוגדלת בשל תוספת חיתומית, תיקבע הפרמיה בפוליסת ההמשך בכפוף לשיעור התוספת החיתומית שנקבעה למבוטח בביטוח אובדן כושר עבודה קבוצתי;
(ג)
השתתף בעל פוליסה בתשלום הפרמיה וחדל מכך, רשאית חברת הביטוח לגבות מהמבוטח את חלקו של בעל הפוליסה.
(ב)
המעבר לפוליסת המשך, כאמור בסעיף קטן (א), יינתן למי שהיה מבוטח בפוליסה לביטוח אובדן כושר עבודה קבוצתי של אותה קבוצת מבוטחים, וזאת בהתקיים אחד מאלה וכל עוד לא קרה מקרה הביטוח לפי הפוליסה הקבוצתית הקיימת במועד מימוש זכות ההמשכיות:
(1)
הסתיימה תקופת הביטוח או פסקה הזיקה בין המבוטח לבין בעל הפוליסה, שבשלהם מאבד המבוטח את זכאותו להיכלל בפוליסה לביטוח אובדן כושר עבודה קבוצתי – המבטח יפנה בכתב לכל מבוטח ויציע למבוטח את אפשרות המעבר לפוליסת המשך בתוך 60 ימים ממועד הודעת המבטח; תחילת תקופת הביטוח בפוליסת ההמשך תהיה למפרע מיום הפסקת הביטוח;
(2)
הפוליסה לביטוח אובדן כושר עבודה קבוצתי אינה מתחדשת אצל חברת ביטוח כלשהי, לגבי כלל המבוטחים או לגבי קבוצה מסוימת מהמבוטחים – המבטח יפנה בכתב לכל מבוטח או לחלק של המבוטחים אשר הפוליסה אינה מתחדשת לגביהם, לפי העניין, ויציע למבוטח את אפשרות המעבר לפוליסת המשך בתוך 60 ימים ממועד הודעת המבטח; תחילת תקופת הביטוח בפוליסת ההמשך תהיה למפרע מיום הפסקת הביטוח, והמעבר לפוליסת ההמשך יתבצע בכפוף לכך שבמועד הצטרפות המבוטח לפוליסת ההמשך לא חודש למבוטח הביטוח הקבוצתי אצל מבטח אחר;
(3)
פוליסת הביטוח הקבוצתית מתחדשת אצל המבטח או אצל מבטח אחר, בסכום תגמולי ביטוח נמוך יותר – המבטח יפנה בכתב לכל מבוטח ויציע למבוטח את אפשרות המעבר לפוליסת המשך לגבי ההפרש בסכום התגמולים בתוך 60 ימים ממועד הודעת המבטח; תחילת תקופת הביטוח בפוליסות ההמשך תהיה למפרע מיום הפסקת הביטוח.
עמלה [תיקון: תשפ״ב]
(א)
לא ישלם מבטח עמלה בשל פוליסה לביטוח אובדן כושר עבודה קבוצתי אלא לסוכן ביטוח, ובלבד שבעל הפוליסה אינו בעל ענין בסוכן הביטוח.
(ב)
שיעור העמלה שישלם מבטח לסוכן ביטוח בשל פוליסה לביטוח אובדן כושר עבודה קבוצתי לא יעלה על 5% מדמי הביטוח ברוטו.
(ג)
בסעיף זה, ”עמלה“ – לרבות שכר, השתתפות בהוצאות, השתתפות ברווחים או כל הטבה אחרת, הכל במישרין או בעקיפין.
רישומים [תיקון: תשפ״ב]
מבטח ינהל לגבי כל פוליסה לביטוח אובדן כושר עבודה קבוצתי, רישומים כמפורט להלן:
(1)
הנתונים ששימשו לעשיית הביטוח ולקביעת דמי הביטוח;
(2)
השינויים בדמי הביטוח עקב הגדלת קבוצת המבוטחים או הקטנתה;
(3)
נתונים לעניין התאמת דמי הביטוח לפי ניסיון התביעות;
(4)
נתונים לעניין חישוב ההשתתפות ברווחים;
(5)
ניסיון תביעות שהצטבר במהלך תקופת הביטוח;
(6)
רשימת המבוטחים, זולת אם הממונה אישר אחרת לגבי פוליסה מסוימת;
(7)
נתונים אחרים שעליהם יורה הממונה, לפי סמכותו לפי סעיף 2(ב) לחוק.
דין וחשבון שנתי למבוטח [תיקון: תשפ״ב]
מבטח ישלח לכל יחיד מקבוצת המבוטחים בפוליסה לאובדן כושר עבודה קבוצתי דוח שנתי שבו ייכללו פרטים שעליהם יורה הממונה, באופן ובמועד שיורה.
תחילה [תיקון: תשפ״ב]
(א)
תחילתן של הוראות אלה, למעט סעיף 11, ביום י״ג בניסן התשס״ז (1 באפריל 2007) (להלן – מועד התחילה).
(ב)
תחילתו של סעיף 11 ביום י״ט בתשרי התשס״ז (1 באוקטובר 2007).
תחולה [תיקון: תשפ״ב]
(א)
הוראות אלה יחולו על חוזים לביטוח אובדן כושר עבודה קבוצתי שייכרתו החל במועד התחילה ועל חידוש לחוזים לביטוח אובדן כושר עבודה קבוצתי שייעשו החל באותו מועד, אף אם נכרתו לפניו.
(ב)
על אף האמור בסעיף קטן (א), מבטח שבמהלך שנת 2007 מחדש למעלה מ־300 חוזים לביטוח אובדן כושר עבודה קבוצתי, יהיה רשאי להתאים להוראות הוראות אלה את החוזים שחידש אחרי מועד התחילה עד יום ט״ו בטבת התש״ע (1 בינואר 2010), ובלבד שבכל אחת מהשנים 2007 ו־2008 יתאים להוראות הוראות אלה לפחות רבע מהחוזים שחידש כאמור.


ח׳ בחשון התשס״ז (30 באוקטובר 2006)
  • אברהם הירשזון
    שר האוצר
ויקיטקסט   אזהרה: המידע בוויקיטקסט נועד להעשרה בלבד ואין לראות בו ייעוץ משפטי. במידת הצורך היוועצו בעורך־דין.