ביאור:ירושלמי מאיר/מסכת בבא בתרא/פרק רביעי

מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי

פרק רביעי – המוכר את הבית[עריכה]

ירושלמי בבא בתרא, פרק ד, הלכה א[עריכה]

מתני’: המוכר את הבית, לא ד_אמכר את היציע אף על פי שהיא פתוחה לתוכו. ולא ד_באת החדר שלפנים ממנו. ולא ד_גאת הגג, בזמן שיש לו מעקה גבוה עשרה טפחים. °רבי יהודה רבי יהודה בר אלעאי אומר. אם יש לו צורת פתח בכניסה לגג, אף על פי שאינו גבוה עשרה טפחים אינו מכור:


גמ’: תנן, המוכר את הבית, לא מכר את היציע. אמר רבי נחום רבי נחום° בשם רבי חייה בר אבא רבי חייא בר אבא°. והוא שיהא בה ביציע ארבע על ארבע על רום עשרה, ובלבד במקורה ובמגופף. אמר לון רבי זירא רבי זירא° כל הדין פירושא פרש לכון רבי חייה בר אבא רבי חייא בר אבא°? שהצריך דוקא ד' על ד' ומקורה ומגופף ועל רום עשרה? ולא את הגג בזמן שיש לו מעקה גבוה עשרה טפחים. סוף דבר מעקה? היו אחורי בתים מקיפין אותו מהו? היו שם עמודים וכלונסיות על גביהן צורת הפתח מהו? נישמעינה מהדא דתנן, °רבי יהודה רבי יהודה בר אלעאי אומר. אם יש לו צורת פתח אף על פי שאינו גבוה עשרה טפחים אינו מכור משמע שצורת הפתח לדעת °רבי יהודה רבי יהודה בר אלעאי מועיל. אמרין והוא שיש שם מעקה גבוה עשרה טפחים. ומה שאמר °רבי יהודה רבי יהודה בר אלעאי, אם יש צורת הפתח אף על פי שאינו גבוה עשרה טפחים הכוונה לצורת הפתח בכניסה

ירושלמי בבא בתרא, פרק ד, הלכה ב[עריכה]

קישורים: במהדורה המקורית בוויקיטקסט צורת הדף באתר היברובוקס שיעורי שמע בקול הלשון

מפרשים:

^[דף יג עמוד ב] מתני’: ולא ד_דאת הבור ולא את הדות, אף על פי שכתב לו עומקה ורומה. ד_הוצריך המוכר ליקח לו דרך דמוכר בעין יפה הוא מוכר דברי °רבי עקיבה רבי עקיבא. וחכמים אומרים, אינו צריך ד_וליקח לו דרך. ומודה °רבי עקיבה רבי עקיבא בזמן שאמר לו חוץ מאילו, שאינו צריך ליקח לו דרך שהרי אם כיוון רק להם לא היה צריך לפרש. מכרן לאחר, °רבי עקיבה רבי עקיבא אומר הקונה ד_זאינו צריך ליקח לו דרך דמוכר בעין יפה הוא מוכר. וחכמים אומרים, צריך ליקח לו דרך:

גמ’: תנן, ולא את הבור ולא את הדות, אף על פי שכתב לו עומקה ורומה. אם כן לאיזה דבר כתב עומקה ורומה? שאם רצה להשפיל ישפיל, להגביה יגביה. אמר רבה בר רב הונא רבה בר רב הונא° בשם רב רב (אמורא)° הלכה כ°רבי עקיבה רבי עקיבא דידן, דהוא רבנן דרבי חייה רבי חייא רבה° שבבריתא התהפכו הדעות, דמוכר בעין יפה הוא מוכר. רבי זעירא רבי זעירא° ורב ירמיה רב ירמיה° אמרו בשם רב רב (אמורא)° הלכה כ°רבי עקיבה רבי עקיבא דרבי חייה רבי חייא רבה°, דהוא רבנן דבבלאי דמוכר בעין רעה הוא מוכר. תנן, מכרן לאחר, °רבי עקיבה רבי עקיבא אומר אינו צריך ליקח לו דרך. תנן התם, מי שהלך למדינת הים ואבדה דרך שדהו, °אדמון אדמון אומר, ילך לו בקצרה. תמן אמרין, °אדמון אדמון ו°רבי עקיבה רבי עקיבא, אמרו דבר אחד. ולא היא דאמר רבי אילא רבי אלעאי (אמורא)° בסתם חלוקין. דבמה אנן קיימין? אם דבר בריא שיש לו דרך שכך התנו בפירוש, כל עמא מודי שאין צריך ליקח לו דרך. אם דבר בריא שאין לו דרך שכך התנו בפירוש, כל עמא מודו שהוא צריך ליקח לו דרך. אלא כי אנן קיימין בסתם. °רבי עקיבה רבי עקיבא אומר, אינו צריך ליקח לו דרך, דמוכר בעין יפה הוא מוכר. וחכמים אומרים צריך ליקח לו דרך דמוכר בעין רעה הוא מוכר. אבל °אדמון אדמון דיבר במקרה שודאי הייתה לו דרך רק שאבדה

ירושלמי בבא בתרא, פרק ד, הלכה ג[עריכה]

מתני’: ד_חהמוכר את הבית, מכר את הדלת אבל לא המפתח. מכר את המכתשת הקבועה, אבל לא את המיטלטלת. מכר את האיסטרוביל, אבל לא את הקלת. בתקופה הרומית היו נהוגות רחיים בהן השכב מעוצבת כקונוס, אצטרוביל בלשון חכמינו זכרונם לברכה, והאבן העליונה כעין קונוס חלול כפול, קלת בלשון חכמינו זכרונם לברכה. הגרעינים נטחנו בין הקונוס התחתון של הקלת לבין האצטרובל ואילו הקונוס העליון של הקלת שימש כמשפך להכנסת הגרעינים. רחיים אלה הונעו בידי אדם או בכוח בהמה מכר תנור מכר כיריים. ד_טבזמן שאמר לו הוא וכל מה שבתוכו, הרי כולן מכורין:


גמ’: כיני מתניתא, מכר את המכתשת החקוקה שנחקקה בסלע במחובר, אבל לא את הקבועה שחקקה ואחר כך חיברה. דמחובר לקרקע אינו כקרקע.

ירושלמי בבא בתרא, פרק ד, הלכה ד[עריכה]

מתני’: ד_יהמוכר את החצר. מכר בתים שיחין ומערות, אבל ד_יאלא את המטלטלין. ד_יבבזמן שאמר לו הוא וכל מה שבתוכה, הרי כולן מכורין. ד_יגבין כך ובין כך, לא מכר את המרחץ, ולא את בית הבד שבתוכה. °רבי אליעזר רבי אליעזר בן הורקנוס אומר, המוכר את החצר, לא מכר אלא אוירה של חצר:


גמ’: תנן המוכר את החצר. מכר בתים שיחין ומערות, אבל לא את המטלטלין. רבי יצחק רבי יצחק° שאל. מה שאמרה המשנה על דעתיה דרבנן, זה כשמכר לו חצר סתם. מה הדין אם פרש שמוכר בתים בורות שיחין ומערות. האם גם במקרה כזה מכר בתים בורות שיחין ומערות אבל לא המטלטלין. או אפילו המטלטלין?

עין משפט ונר מצוה:
[ע"א]

1 ד_א מיי' פ כ"ה מהל' מכירה הלכה א', טור ושו"ע חו"מ סי' רי"ד סעיף א', סמ"ג עשין פב:

2 ד_ב מיי' פ כ"ה מהל' מכירה הלכה ב', טור ושו"ע חו"מ סי' רי"ד סעיף ב':


3 ד_ג מיי' פ כ"ה מהל' מכירה הלכה ב', טור ושו"ע חו"מ סי' רי"ד סעיף ב':


[ע"ב]

4 ד_ד מיי' פ כ"ד מהל' מכירה הלכה ט"ו, מיי' פ כ"ה מהל' מכירה הלכה ב', טור ושו"ע חו"מ סי' רי"ד סעיף ב', טור ושו"ע חו"מ סי' רי"ד סעיף ג', סמ"ג עשין פב:

5 ד_ה מיי' פ כ"ה מהל' מכירה הלכה ג', טור ושו"ע חו"מ סי' רי"ד סעיף ב':

6 ד_ו מיי' פ כ"ה מהל' מכירה הלכה ג', טור ושו"ע חו"מ סי' רי"ד סעיף ב':

7 ד_ז מיי' פ כ"ה מהל' מכירה הלכה ג', טור ושו"ע חו"מ סי' רי"ד סעיף ב':

8 ד_ח מיי' פ כ"ה מהל' מכירה הלכה ה', טור ושו"ע חו"מ סי' רי"ד סעיף י"א, סמ"ג עשין פב:

9 ד_ט מיי' פ כ"ה מהל' מכירה הלכה ה', טור ושו"ע חו"מ סי' רי"ד סעיף י"א, סמ"ג עשין פב:

10 ד_י מיי' פ כ"ה מהל' מכירה הלכה ו', טור ושו"ע חו"מ סי' רט"ו סעיף א', סמ"ג עשין פב:

11 ד_יא מיי' פ כ"ה מהל' מכירה הלכה ו', טור ושו"ע חו"מ סי' רט"ו סעיף א', סמ"ג עשין פב:

12 ד_יב מיי' פ כ"ה מהל' מכירה הלכה ו', טור ושו"ע חו"מ סי' רט"ו סעיף א', סמ"ג עשין פב:

13 ד_יג מיי' פ כ"ה מהל' מכירה הלכה ו', טור ושו"ע חו"מ סי' רט"ו סעיף א', סמ"ג עשין פב:


-----------------------------------דף יד[עריכה]

ירושלמי מאיר בבא בתרא יד


קישורים: במהדורה המקורית בוויקיטקסט צורת הדף באתר היברובוקס שיעורי שמע בקול הלשון

מפרשים:

^[דף יד עמוד א] תנן, °רבי אלעזר רבי אלעזר בן שמוע אומר, המוכר את החצר, לא מכר אלא אוירה של חצר. רבי יצחק רבי יצחק° שאל. מה שאמרה המשנה על דעתיה ד°רבי אליעזר רבי אליעזר בן הורקנוס זה כשמכר לו חצר סתם. במקרה כזה אמר °רבי אליעזר רבי אליעזר בן הורקנוס שלא מכר אלא אויר החצר. מה הדין בזמן שאמר לו היא וכל מה שבתוכה. האם מכר בתים בורות שיחין ומערות אבל לא המטלטלין, או אפילו המטלטלין? אמר רבי יוחנן רבי יוחנן°. ואנא אייתיתיה מדבית לוי. דתניא דבית לוי, היו שם חנויות פתוחות לפנים, מכורות. פתוחות לחוץ, אין מכורות. לפנים ולחוץ, אילו ואילו מכורות. רואים שבדבר של ספק אזלינן לטובת הלוקח דמוכר בעין יפה מוכר ואף בספק של °רבי אליעזר רבי אליעזר בן הורקנוס אמרינן שמכר גם את המטלטלין.

ירושלמי בבא בתרא, פרק ד, הלכה ה[עריכה]

מתני’: ד_ידהמוכר את בית הבד. מכר את הים האבן התחתונה ואת הממל האבן העליונה הסובבת ואת הבתולות שני עמודים שבניהם נע קורת בית הבד, ד_טואבל לא מכר את הכיריים קרשים המונחים על סלי הזיתים הכתושים ולא את הגלגל ולא את הקורה. ד_טזבזמן שאמר לו הוא וכל מה שבתוכו, הרי כולן מכורים. °רבי אליעזר רבי אליעזר בן הורקנוס אומר. המוכר את בית הבד, מכר את הקורה:

גמ’: תנן, המוכר את בית הבד וכ”ו. ולא את הקורה. כל עצמו אם אין לו קורה אינו קרוי בית הבד. ותימר אכן? מאן תניתה? כולה °רבי אליעזר רבי אליעזר בן הורקנוס היא והכי קתני, המוכר את בית הבד. מכר את הים ואת הממל ואת הבתולות, אבל לא מכר את הכיריים ולא את הגלגל אבל מכר את הקורה. ש°רבי אליעזר רבי אליעזר בן הורקנוס אומר. המוכר את בית הבד, מכר את הקורה דתני בשם °רבי אליעזר רבי אליעזר בן הורקנוס המוכר את בית הבד מכר את היקבין ואת האסירין קורות ואת המפרכות ואת הריחים התחתונה אבל לא את העליונה ולא את השקין ולא את המרצופין שבתוכו. בזמן שאמר לו הוא וכל מה שבתוכו מכורין. בין כך ובין כך לא מכר היצועין והשכוין והחרותין שבתוכו

ירושלמי בבא בתרא, פרק ד, הלכה ו[עריכה]

מתני’: ד_יזהמוכר את המרחץ. לא מכר לא את הנסרים, ולא את הספסלים, ולא את הבילניות מגבות. בזמן שאמר לו הוא וכל מה שבתוכה, הרי כולן מכורין. בין כך ובין כך, לא מכר לא את המגורות של מים, ולא את אוצרות של עצים:


גמ’: תני, המוכר ד_יחאת המרחץ. מכר בתים הפנימין והחיצונים, ובסלקי, וקמין, ובית האורירין. אבל לא את המגדלין ארונות, ולא את היורה. °רבי שמעון בן אלעזר רבי שמעון בן אלעזר אומר. מקום הבלן מכור, ומקום האורייר אחראי על האש וחימום המים במרחץ אינו מכור. בזמן שאמר לו היא וכל מה שבתוכה מכור. אף על פי שאמר לו היא וכל מה שבתוכה. בין כך ד_יטובין כך, לא מכר את המגורות של מים שמשתמש בהן בין בימות החמה בין בימות הגשמים, ולא בית הכנסת מחסן של עצים. אמר לו היא ד_כומשמשיה אני מוכר לך, הרי כולן מכורין

ירושלמי בבא בתרא, פרק ד, הלכה ז[עריכה]

מתני’: ד_כאהמוכר את העיר. מכר בתים, בורות שיחין ומערות, מרחצאות ושובכות, ובית הבדים ובית השלחין. אבל לא את המטלטלין. בזמן שאמר לו היא וכל מה שבתוכה, אפי' היו בה בהמה ועבדים, הרי כולן מכורין. °רבן שמעון בן גמליאל רבן שמעון בן גמליאל אומר. המוכר את העיר, מכר את הסנטר עבד שומר העיר:


גמ’: תני, המוכר את העיר. °רבן שמעון בן גמליאל רבן שמעון בן גמליאל אומר, המוכר את העיר מכר את הסנטר עבד שומר העיר, אבל לא האיקמונס עבד שאחראי על צרכי העיר. בזמן שאמר לו היא וכל מה שבתוכה, מכור. אף על פי שאמר לו היא וכל מה שבתוכה, בין כך ובין כך, לא מכר לא ד_כבאת שורה ובנותיה, והטרשים המוקצין ממנה. והביברין של חיה ושל עופות ושל דגים. שוריה אלו בזייה בקעה שמחוץ לעיר. בנותיה אלו כופרניה הכפרים שסביבה. חלקו בים ובנהר. אית תניי תני מכורין. ואית תניי תני אינן מכורין. אמר רב חסדא רב חסדא°. מאן דאמר מכורין, את שהן בתחומה בתחום שבת. ומאן דאמר אינן מכורין, את שאינן בתחומה

ירושלמי בבא בתרא, פרק ד, הלכה ח[עריכה]

קישורים: במהדורה המקורית בוויקיטקסט צורת הדף באתר היברובוקס שיעורי שמע בקול הלשון

מפרשים:

^[דף יד עמוד ב] מתני’: ד_כגהמוכר את השדה. מכר את האבנים שהן לצורכה, ואת הקנים שבכרם שהן לצורכו, ואת התבואה שהיא מחוברת לקרקע, ואת מחיצת הקנים שהיא פחותה מבית רובע, ואת השומירה שאינה עשויה בטיט, ואת החרוב שאינו מורכב, ואת בתולת השקמה. אבל לא מכר, לא את האבנים שאינן לצורכה, ולא את הקנים שבכרם שאינן לצורכו, ולא את התבואה שהיא תלושה מן הקרקע. בזמן שאמר לו היא וכל מה שבתוכה, הרי כולן מכורין. בין כך ובין כך, לא מכר לא את חיצת הקנים שהיא בית רובע, ולא את השומירה העשויה בטיט, ולא את החרוב המורכב, ולא את סדן השקמה, לא ד_כדאת הבור ולא את הגת ולא את השובך בין חריבין בין שלימין, ד_כהוצריך ליקח לו דרך דברי °רבי עקיבה רבי עקיבא. וחכמים אומרים, אינו צריך ליקח לו דרך. ד_כוומודה °רבי עקיבה רבי עקיבא בזמן שאמר לו חוץ מאילו, שאינו צריך ליקח לו דרך. מכרן לאחר, °רבי עקיבה רבי עקיבא אומר אינו צריך ליקח לו דרך. וחכמים אומרים, צריך ליקח לו דרך. ד_כזבמה דברים אמורים? במוכר. אבל בנותן מתנה, נותן את כולן שנותן נותן בעין יפה. ד_כחהאחין שחלקו. זכו בשדה זכו בכולן. ד_כטהמחזיק בניכסי הגר. החזיק בשדה, החזיק בכולן. ד_להמקדיש את השדה, הקדיש את כולן דמקדיש בעין יפה הוא מקדיש. °רבי שמעון רבי שמעון בר יוחאי אומר, המקדיש את השדה. לא הקדיש אלא החרוב המורכב ואת סדן השקמה דמקדיש בעין רעה הוא מקדיש ורק אותם הוא חייב להקדיש כיוון שיונקים מההקדש:


גמ’: תנן, המוכר את השדה. מכר את האבנים שהן לצורכה, ואת הקנים שבכרם שהן לצורכו. דבית רבי ינאי רבי ינאי° אמרי, בקנים המחולקין שמשמשים לגפנים לסמוך בהם. רבי חייה רובה רבי חייא רבה° שאל. היו שם חליות  קנים מחולקות ועומדים לכרות מהו? רבי יצחק בר טבליי רבי יצחק בר טבליי° שאל. מכר את הבית והיו שם טבליות של שיש מחולקות לכתלין מהו? רב יודן בר רבי ישמעאל רב יודן בר רבי ישמעאל° שאל. מכר את הבית והיו שם מלבנין מחולקות לחלונות מהו? אמר רבי חייה רבי חייא רבה° בשם רבי יוחנן רבי יוחנן°. המוכר את השדה ויש שם ערוגה שהיא ששה על ששה ויש לה שם בפני עצמה, אינה מכורה. אמר רבי יוחנן רבי יוחנן°. הקונה סדן שקמה בתוך של חבירו, מחלוקת °רבי ישמעאל בר רבי יוסי רבי ישמעאל בר רבי יוסי ורבנין. °רבי ישמעאל בי רבי יוסי רבי ישמעאל ברבי יוסי אומר, קנה קרקע שסדן שקמה חשוב ואפילו קנה רק אחד יש לו קרקע. ורבנין אמרין לא קנה עד שיקנה שלוש כמו בשאר אילנות. רבי חייה בר ווא רבי חייא בר ווא° שאל. מכר לו כל האילן ושייר לעצמו סדן שקמה. על דעתיה ד°רבי ישמעאל בי רבי יוסי רבי ישמעאל ברבי יוסי קנה קרקע. על דעתיה דרבנין לא קנה קרקע? או שלעצמו אפילו לרבנן יש לו קרקע. רבי יצחק בר טבליי רבי יצחק בר טבליי° שאל. מכר לו כל האילן וזית שבמקום פלוני, האם כל זיתים שיש שם מכורין שהרי אמר כל אילן, או כיוון שאמר וזית פלוני, כוונתו שרק אותו זית מכור? תנן, מכר לו שדה קנה את חיצת קנים שהיא פחות מבית רובע. רבי יודן בי רבי ישמעאל רבי יודן בי רבי ישמעאל° שאל. הקונה שלשה כיתי קנים יש לו קרקע וקנה ארז גדול בניהם אם היה? במה דברים אמורים? במוכר. אבל בנותן מתנה, נותן את כולם. מה בין מוכר ומה בין נותן מתנה?

עין משפט ונר מצוה:
[ע"א]

14 ד_יד מיי' פ כ"ה מהל' מכירה הלכה ז', טור ושו"ע חו"מ סי' רט"ו סעיף ב', סמ"ג עשין פב:

15 ד_טו מיי' פ כ"ה מהל' מכירה הלכה ז', טור ושו"ע חו"מ סי' רט"ו סעיף ב', סמ"ג עשין פב:

16 ד_טז מיי' פ כ"ה מהל' מכירה הלכה ז', טור ושו"ע חו"מ סי' רט"ו סעיף ב', סמ"ג עשין פב:

17 ד_יז מיי' פ כ"ה מהל' מכירה הלכה ט', טור ושו"ע חו"מ סי' רט"ו סעיף ג':

18 ד_יח מיי' פ כ"ה מהל' מכירה הלכה ט', טור ושו"ע חו"מ סי' רט"ו סעיף ג':

19 ד_יט מיי' פ כ"ה מהל' מכירה הלכה ט', טור ושו"ע חו"מ סי' רט"ו סעיף ג':

20 ד_כ מיי' פ כ"ה מהל' מכירה הלכה ט', טור ושו"ע חו"מ סי' רט"ו סעיף ג':

21 ד_כא טור ושו"ע חו"מ סי' רט"ו סעיף ד', סמ"ג עשין פב:

22 ד_כב מיי' פ כ"ו מהל' מכירה הלכה א', טור ושו"ע חו"מ סי' רט"ו סעיף ד', סמ"ג עשין פב:


[ע"ב]

23 ד_כג מיי' פ כ"ו מהל' מכירה הלכה ב', טור ושו"ע חו"מ סי' רט"ו סעיף ה', סמ"ג עשין פב:

24 ד_כד מיי' פ כ"ו מהל' מכירה הלכה ג', מיי' פ כ"ו מהל' מכירה הלכה ד', טור ושו"ע חו"מ סי' רט"ו סעיף ה', סמ"ג עשין פב:

25 ד_כה מיי' פ כ"ו מהל' מכירה הלכה ג', מיי' פ כ"ו מהל' מכירה הלכה ד', טור ושו"ע חו"מ סי' רט"ו סעיף ה', סמ"ג עשין פב:

26 ד_כו מיי' פ כ"ו מהל' מכירה הלכה ג', מיי' פ כ"ו מהל' מכירה הלכה ד', טור ושו"ע חו"מ סי' רט"ו סעיף ה', סמ"ג עשין פב:

27 ד_כז מיי' פ כ"ו מהל' מכירה הלכה ה', טור ושו"ע חו"מ סי' רט"ו סעיף ו':

28 ד_כח מיי' פ כ"ו מהל' מכירה הלכה ו', טור ושו"ע חו"מ סי' רט"ו סעיף ז':

29 ד_כט מיי' פ כ"ו מהל' מכירה הלכה ו', טור ושו"ע חו"מ סי' רט"ו סעיף ז':

30 ד_ל מיי' פ כ"ו מהל' מכירה הלכה ו', טור ושו"ע חו"מ סי' רט"ו סעיף ז':


-----------------------------------דף טו[עריכה]

ירושלמי מאיר בבא בתרא טו


קישורים: במהדורה המקורית בוויקיטקסט צורת הדף באתר היברובוקס שיעורי שמע בקול הלשון

מפרשים:

^[דף טו עמוד א] אמר °רבי אבא בר טבליי רבי אבא בר טבליי בשם רב רב (אמורא)°, שכן דרך הנותן מתנה להיות נותן בעין יפה. אמר רבי שמואל בר נחמן רבי שמואל בר נחמני° בשם רבי יונתן רבי יונתן (אמורא)°, שכן דרך הלקוחות להיות מדקדקין. ומה ביניהון? הקדש. מאן דאמר שכן דרך הנותן מתנה להיות נותן בעין יפה, אף המקדיש בעין יפה מקדיש. ומאן דאמר שכן דרך הלקוחות להיות מדקדקין. יש מקום להסתפק מה אמר במקדיש? נישמעינה מהדא דתנן, האחין שחלקו, יש להן דרך זה על גבי זה. ואית דבעי מימר כן אמר °רבי אליעזר רבי אליעזר בן הורקנוס. האחין שחלקו, מי שזכו בשדה זכו בכולן. המחזיק בניכסי הגר, החזיק בשדה החזיק בכולן. הקדיש את השדה הקדיש את כולן. °רבי שמעון רבי שמעון בר יוחאי אומר, המקדיש את השדה הקדיש החרוב המורכב ושקמה הישנה מפני שיונקין משל הקדש על כרחך ששייר לו דרך. שאם לא שייר לו דרך אף הן שאר אילנות יונקין משל הקדש:

עין משפט ונר מצוה:
[ע"א]


[ע"ב]

הדרן עלך פרק המוכר את הבית