תקנות שירות הביטחון הכללי (חפץ שנתפס)

מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי
תקנות שירות הביטחון הכללי (חפץ שנתפס) מתוך ספר החוקים הפתוח

תקנות שירות הביטחון הכללי (חפץ שנתפס), התשס״ד–2004


ק״ת תשס״ד, 833.


בתוקף סמכותי לפי סעיפים 9(ג) ו־21(א) לחוק שירות הביטחון הכללי, התשס״ב–2002 (להלן – החוק), באישור ועדת השרים ובאישור ועדת הכנסת לעניני השירות, אני מתקין תקנות אלה:


החזקת חפץ שנתפס
(א)
נתפס חפץ, כאמור בסעיף 9(א) או (ב) לחוק, יוחזר לאדם שממנו נלקח בהקדם האפשרי לאחר שהסתיימה עילת התפיסה, ולא יאוחר מ־10 ימים מיום תפיסתו.
(ב)
ראש האגף בשירות המופקד על הנושא רשאי להאריך את התקופה האמורה בתקנת משנה (א) לתקופה או לתקופות נוספות שלא יעלו על 10 ימים כל אחת, ובלבד שסך כל תקופת התפיסה לא תעלה על 30 ימים מיום תפיסת החפץ.
(ג)
ראש השירות רשאי, מנימוקים שיירשמו, להאריך את התקופה האמורה בתקנת משנה (ב) לתקופה או לתקופות נוספות שלא יעלו על 30 ימים כל אחת, ובלבד שסך כל תקופת התפיסה לא תעלה על 90 ימים מיום תפיסת החפץ.
תפיסת חפץ לצמיתות
(א)
ראש השירות רשאי, מנימוקים של ביטחון המדינה, להחליט כי חפץ שנתפס לפי סעיף 9(א) או 9(ב) לחוק לא יוחזר לאדם שממנו נלקח, והוא יוחזק לצמיתות או יושמד; החליט ראש השירות כאמור, תימסר על כך הודעה בכתב לאדם שממנו נלקח בתוך שלושים ימים מיום החלטת ראש השירות, ובלבד שאם החליט ראש השירות על השמדת החפץ תימסר הודעה כאמור 14 ימים לפחות לפני השמדתו.
(ב)
מצא ראש השירות כי מנימוקים של ביטחון המדינה לא ניתן למסור הודעה כאמור בתקנת משנה (א), רשאי ראש השירות, באישור היועץ המשפטי לממשלה, להחליט כי לא תימסר הודעה וכי ינהגו בחפץ בדרך שיורה.
חפץ שנתפס לצמיתות, שאבד או ניזוק
נתפס חפץ לצמיתות או הושמד או אבד או ניזוק, רשאי ראש השירות להחליט כי יוחזר תחתיו חפץ זהה או שווה ערך או כי השירות יפצה את האדם שממנו נלקח החפץ בסכום שיקבע ראש השירות, בהתחשב בשווי החפץ או הנזק שנגרם.


כ״א באייר התשס״ד (12 במאי 2004)
  • אריאל שרון
    ראש הממשלה
ויקיטקסט   אזהרה: המידע בוויקיטקסט נועד להעשרה בלבד ואין לראות בו ייעוץ משפטי. במידת הצורך היוועצו בעורך־דין.