תקנות שימור השפוע של טבריה

מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי
תקנות שימור השפוע של טבריה מתוך ספר החוקים הפתוח

תקנות שימור השפוע של טבריה, 1941

תקנות שהתקין הנציב העליון במועצה עפ״י סעיף 2.


ע״ר 1941, תוס׳ 2, 1271; 1943, תוס׳ 2, 352; ע״ר תש״ח, תוס׳ א׳, 1, 39.


בתוקף הסמכויות המסורות לו בסעיף 2 של פקודת השטפון וסחף הקרקע (מניעה), 1941, התקין הנציב העליון במועצה את התקנות דלקמן:–


מכוח האמור בסעיף 11 לפקודת סדרי השלטון והמשפט, תש״ח–1948 – לפיו החוק הקיים בארץ־ישראל נשאר בתקפו, בשינויים הנובעים מתוך הקמת המדינה ורשויותיה – מקום בו נאמר ”מחלקת היערות“ או ”מנהל שירות היערות“ ייקרא מעתה ”מנהל המחלקה לשימור הקרקע שבמשרד החקלאות“, ומקום בו נאמר ”מושל המחוז“ ייקרא מעתה ”ממונה על המחוז“. לפי סעיף 2 לפקודת המטבע, תש״ח–1948, כל מקום בו נאמר ”פונט“ הכוונה היא ללירה ישראלית.


השם
תקנות אלה תקראנה תקנות שימור השפוע של טבריה, 1941.
השמוש בתקנות לגבי השפועים אשר מעל לעיר טבריה [תיקון: תש״ח]
תקנות אלה תחולנה על השטח אשר ממערב ומדרום מערב לעיר טבריה המתואר בתוספת שבתקנות אלה. אפשר לעיין בתרשים של השטח הנ״ל במשך שעות המשרד הרגילות במשרד מנהל המחלקה לשימור הקרקע שבמשרד החקלאות [במקור: במשרד מחלקת היערות] בירושלים או במשרד הממונה על מחוז הגליל [במקור: במשרד מושל מחוז הגליל] בנצרת או במשרדי שלטון המחוז בטבריה.
הכרזת השפועים כאזור מיוחד
בזה מכריזים את השטח המתואר בתוספת לתקנות אלה והמצויין בתרשים המוזכר לעיל, והקרוי לקמן בשם ”האזור המיוחד“, כאזור מיוחד לצורך סעיף 2 של פקודת השטפון וסחף הקרקע (מניעה), 1941.
הסדרת המרעה באזור המיוחד [תיקון: תש״ח]
בזה אוסרין על כל הכבשים והעזים לרעות באדמת האזור המיוחד או לעבור דרכה וכן אוסרין על המרעה של שאר בהמות בית באדמה הנ״ל חוץ אם נתקבל אשור בכתב מאת מנהל המחלקה לשימור הקרקע שבמשרד החקלאות (במקור: מנהל שירות היערות], והמנהל רשאי לצמצם את אשורו בחלקים ידועים של השטח המיוחד וליתן את הרשות בתנאים מיוחדים והתנאים הללו יוכלו להכיל הגבלות על מספר הכבשים, העזים או בהמות־הבית האחרות הנ״ל.
הסדרת עקירת צמחים וגדולים ועבוד האדמה בשטח המיוחד [תיקון: תש״ח]
אסור לכרות, לעקור, לשרוף או לסלק כל צמח בין שהוא נטוע ובין שהוא גדול טבעי ואסור לעבוד את האדמה בתוך תחומי האזור המיוחד אלא באישור בכתב מאת מנהל המחלקה לשימור הקרקע שבמשרד החקלאות [במקור: מנהל שירות היערות] או בא כוחו המוסמך, והוא רשאי לצמצם את אשורו בחלקים ידועים של האזור המיוחד וכן לתתו בתנאים מיוחדים.
זכותו של מנהל המחלקה לשימור הקרקע [במקור: מנהל שירות היערות] לבצע עבודות שימור בשטח המיוחד [תיקון: 1943, תש״ח]
מנהל המחלקה לשימור הקרקע [במקור: מנהל מחלקת היעור] או כל אחד מבאי־כחו המוסמכים רשאי לבצע בתוך תחומי השטח המיוחד, כל עבודה הדרושה למניעת סחף, והרשות בידו לקיים עבודות כאלה.
זכותו של המנהל להכנס לשטח המיוחד
מנהל המחלקה לשימור הקרקע [במקור: מנהל שירות היערות] או בא כוחו המוסמך רשאי להכנס לכל קרקע באזור המיוחד כדי לערוך בדיקות או מדידות או לבצע את הענינים הקבועים בתקנות אלה, כולם או מקצתם.
עונשין [תיקון: תש״ח־2]
כל אדם העושה כל מעשה שהוא אסור עפ״י תקנות אלה יאשם בעבירה ובצאתו חייב בדינו יהא צפוי למאסר לא יותר מששה חדשים או לקנס לא יותר מ־50 לירות, או לשני העונשים הללו כאחד.

תוספת

גבולות האזור המיוחד

צפון:
מנקודת מוצא הנמצאת בקצה הדרומי של הכביש הראשי נצרת–טבריה, מול סימן מחלקת המדידות ‎161/T‏ (168.670 ק״מ בערך), עובר הגבול מזרחה לאורך הקצה הדרומי של אותו כביש עד שמגיעים לנקודה שממול סימן מחלקת המדידות ‎600/T הנמצאת בגבול הצפוני־מזרחי של מקום בנין תחנת המשטרה של טגרת; משם לאורך הקצה הדרומי של הכביש לפתוח תכנית בנין עיר הכנרת, דרך סימני מחלקת המדידות ‎686/T‏, ‎687/T ו־‎662/T עד שמגיעים לסימן מחלקת המדידות ‎661/T הנמצא בכביש הראשי של טבריה–נצרת;
מזרח:
משם בכוון דרומי לאורך הגבול המערבי של תכנית בנין עיר מס׳ 10 שנתפרסמה בעתון הרשמי גליון 577 מיום 19 במרץ, 1936, עד לנקודה המסומנת ‎6/SA הנמצאת במרחק של 30 מטרים בערך דרומית מערבית מסימן מחלקת המדידות ‎382/T; משם בכוון מזרחי באופן כללי לאורך הגבול הדרומי של תכנית זו עד לסימן המדידות ‎746/T; משם בכוון דרומי לאורך הגבולות המערביים של חלקות 2, 3, 4 ו־5 עד לפנה הדרומית־מזרחית של מקום בית המטבחיים בכביש הראשי של טבריה–צמח; משם לאורך הגבול המערבי של כביש זה, ואחרי מעינות חמי טבריה עד לנקודה המסומנת ‎1/SA, הנמצאת בק״מ 176,850 בערך;
דרום:
משם בכוון מערבי לאורך רוכסי ההרים הדרומיים של ואדי אל קוסייב לאורך הנקודה הטריגונומטרית ‎321/A עד לסימן ‎2/SA הנמצא על פסגת המורד;
מערב:
משם בכוון צפוני־מערבי לאורך הקצה המערבי של המורד דרך הנקודה הטריגונומטרית ‎56/M, סימן ‎3/SA וסימן מדידה ‎220/T, נקודה טריגונומטרית ‎327/A‏, ‎4/SA, נקודה טריגונומטרית ‎898/G וסימן ‎5/SA, הנמצאת בפסגת הגבעה והנקודה הטריגונומטרית ‎217/T ומשם בכוון צפוני עד לנקודת המוצא בכביש הראשי של נצרת–טבריה.


15 בספטמבר, 1941.
  • י. גאטש
    סופר לועד הפועל הממשלתי.
ויקיטקסט   אזהרה: המידע בוויקיטקסט נועד להעשרה בלבד ואין לראות בו ייעוץ משפטי. במידת הצורך היוועצו בעורך־דין.