תקנות זכות יוצרים

מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי
תקנות זכות יוצרים מתוך ספר החוקים הפתוח

תקנות זכות יוצרים

(פרק כ"ה, סעיף 2)


מכוח האמור בסעיפים 14 ו־15 לפקודת סדרי השלטון והמשפט, תש״ח–1948, כל סמכות שהיתה נתונה על פי החוק בידי הנציב העליון תהא נתונה לממשלה, וכל מקום בו נאמר בחוק ”פלשתינה (א״י)“ ייקרא מעתה ”ישראל“. מכוח האמור בסעיף 11 לפקודת סדרי השלטון והמשפט, תש״ח–1948 – לפיו החוק הקיים בארץ־ישראל נשאר בתקפו, בשינויים הנובעים מתוך הקמת המדינה ורשויותיה – מקום בו נאמר ”מנהל מחלקת המכס, האקסייז והמסחר“ ייקרא מעתה ”מנהל המכס והבלו“. לפי סעיף 1 לחוק לתיקון פקודת זכות יוצרים, תשי״ג–1953 בכל מקום בו כתוב ”זכות ההעתקה (קופירייט)“, ”קופירייט“, ”קופירייט (זבות העתקה)“ או ”זכות העתקה (קופירייט)“ ייקרא ”זכות יוצרים“. בהתאם להוראות פקודת הנמלים (תיקון), תש״ט–1948, הוחלף המונח ”חוף“ במונח ”נמל“. לפי סעיף 3 לחוק לתיקון דיני הראיות (אזהרת עדים וביטול שבועה), תש״ם–1980, מקום שחוק מתיר או מחייב כי דבר פלוני ייעשה בשבועה, ייעשה הדבר באזהרה בדרך הקבועה בסעיף 2 לחוק האמור.


השם הקצר [תיקון: תשי״ג]
תקנות אלה תקראנה תקנות זכות יוצרים.
פירוש [תיקון: תש״ח, תשי״ג]
בתקנות אלה יהיו למונחים הבאים הפירושים דלקמן –
”ספר או חבור מודפס אחר“ פירושם כל חלק או סדר של ספר, גליון מודפס, גליון תוי נגינה, מפה, תכנית, תרשים או טבלא המתפרסמים לחוד;
”מנהל“ פירושו מנהל המכס והבלו;
”בעל זכות יוצרים“ פירושו כפירוש שבסעיף 2 של חוק זכות יוצרים, 1911.
טופס הודעה עפ״י סעיף 14 של חוק זכות יוצרים בענין חיבורי דפוס [תיקון: תש״ח, תשי״ג]
המודעה בכתב שתמסר למנהל מחלקת המכס עפ״י סעיף 14 מחוק זכות יוצרים, 1911, ע״י בעל זכות היוצרים של ספר או חבור נדפס אחר שחלה עליו זכות יוצרים עפ״י החוק דלעיל, או ע״י סוכנו הרוצה שהעתקות מספרו או מן החבור הנדפס האחר שנדפסו או נדפסו מחדש לחוץ לישראל לא תובאנה לישראל, תהא ערוכה בטופס א׳ שבתוספת או בנוסח דומה לכך ככל האפשר לפי המסבות.
טופס הודעה עפ״י סעיף 14 של חוק זכות יוצרים בענין יצירות אחרות חוץ מיצירות דפוס [תיקון: תש״ח, תשי״ג]
המודעה בכתב שתמסר למנהל מחלקת המכס עפ״י סעיף 14 מחוק זכות יוצרים, 1911, ע״י בעל זכות היוצרים בכל חבור, פרט לספר או לחבור מודפס אחר, שחלה עליו זכות היוצרים עפ״י החוק הנ״ל, או ע״י סוכנו הרוצה שהעתקות מאותו חבור שהוכנו מחוץ לישראל, לא תובאנה לישראל תוכל להיות מודעה כללית ערוכה בטופס ב׳ שבתוספת או בנוסח דומה לכך ככל האפשר, לפי המסבות, או מודעה מיוחדת בטופס ג׳ שבתוספת המתיחס ליבוא [במקור: לאימפורט] מיוחד.
הצהרה בשבועה [תיקון: תש״ם]
כל מודעה הנמסרת בהתאם לתקנות אלה והערוכה בטופס א׳ או ב׳ שבתוספת תצורף אליה הצהרה באזהרה [במקור: הצהרה בשבועה].
[תיקון: תש״ח]
(בוטלה מכללא עם הקמת מדינת ישראל).
פרטים נוספים שחייבים למסרם עפ״י דרישה [תיקון: תש״ם]
לפני שמעכבים דבר הנראה כהעתקה של חבור שחלה עליה חובת מסירת מודעה, או דבר שטוענים עליו כי הוא העתקה מחבור כזה ובטרם יאחזו בצעדים נוספים להחרמתו של דבר זה עפ״י חוק המכס, הרי מי שחתם על המודעה אם בתורת בעלים ואם בתורת סוכן חייב, אם נדרש בכך, למסור בכתב למנהל את הידיעות וההוכחות הנוספות שיראה צורך בהן כדי להוכיח לו שהדבר הנידון צפוי לעיכוב ולהחרמה: ואם יידרש בכך עליו לקיים באזהרה [במקור: בשבועה] את הידיעות וההוכחות הללו.
השלשת סכום לכיסוי הוצאות הבדיקה [תיקון: תש״ט]
כשמעכבין דבר בעקב מודעה בטופס ג׳ שניתנה למנהל מחלקת המכס, צריך האדם שחתם את המודעה, בתור בעלים או בתור סוכן, אם נדרש בכך, להשליש אצל מנהל המכס המקומי במקום או בנמל העכוב סכום כסף המספיק, לדעת הפקיד הנ״ל, לכסות כל הוצאות שהוצאו בבדיקת הסחורות המעוכבות הנדרשת לרגל מודעתו, ואם לאחר בדיקת הסחורה נתברר למנהל הנ״ל שאין סבה לעכובם – משחררין אותה.
פיצוי בעד עיכוב
אם עוכבה איזו סחורה לרגלי כל מודעה שנמסרה עפ״י התקנות הללו, יוכל מנהל המכס לדרוש מהאדם שחתם על המודעה לתת התחייבות בכתב להחזיר את כל ההוצאות ודמי־הנזק שהוצאו לרגל העכוב וכל הצעדים המשפטיים שאחזו בהם לאח״כ לצורך ההחרמה, אם לא ניתנה התחייבות כזאת קודם לכן, ויכול הוא לדרוש מאתו במשך ארבעה ימים לאחר העכוב לחתום על שטר ערבות של שני ערבים מקוימים באותו האופן ובאותו הסכום אשר ידרוש מנהל המכס.
החזרת הסכום שהושלש
כל פקדון כסף שהופקד קודם לכן יוחזר כתום מועד שטר הערבות.

התוספת

(תקנות 3 ו־4)

[תיקון: תש״ח, תשי״ג]
טופס א. מודעה על ספרים שיש עליהם זכות יוצרים או חבורים נדפסים אחרים.
[תיקון: תש״ח, תשי״ג]
טופס ב. מודעה בנידון בעלי זכות יוצרים לבד מספרים או חבורים נדפסים אחרים.
[תיקון: תש״ח, תשי״ג]
טופס ג. מודעה בנוגע להבאת סחורות מיוחדות.
ויקיטקסט   אזהרה: המידע בוויקיטקסט נועד להעשרה בלבד ואין לראות בו ייעוץ משפטי. במידת הצורך היוועצו בעורך־דין.