תקנות העתיקות (ניהול רשימת מצאי)
מראה
תקנות העתיקות (ניהול רשימת מצאי) מתוך
תקנות העתיקות (ניהול רשימת מצאי), התשע״ה–2015
ק״ת תשע״ה, 1194.
בתוקף סמכותי לפי סעיפים 17 ו־46(א) לחוק העתיקות, התשל״ח–1978 (להלן – החוק), לאחר התייעצות במנהל רשות העתיקות ובמועצת רשות העתיקות ובאישור ועדת החינוך התרבות והספורט של הכנסת לפי סעיף 2 לחוק העונשין, התשל״ז–1977, וסעיף 21א לחוק־יסוד: הכנסת, אני מתקין תקנות אלה:
הגדרות
בתקנות אלה –
”אתר האינטרנט של הרשות“ – אתר האינטרנט של הרשות שכתובתו http://iaa.priza.info;
”המנהל“ – מנהל הרשות לרבות מי שהמנהל הסמיכו בכתב לעניין תקנות אלה;
”טופס דיווח“ – טופס מקוון לדיווח על רשימת מצאי ולעדכונה שאישר המנהל;
”מלאי מסחרי“ – עתיקות המוחזקות בידי סוחר והמוצעות למכירה;
”מקום העסק“ – המקום המוגדר ברישיון מקום העסק לפי סעיף 16 לחוק, לרבות מחסני בית העסק;
”מק״ט סוחר“ – המספר הסידורי השוטף שנותן סוחר לעתיקה מיד עם רכישתה או קבלתה;
”סוחר“ – מי שבידו רישיון;
”רישיון“ – רישיון למסחר בעתיקות לפי סעיף 15 לחוק;
”רשימת מצאי“ – רשימה שבה מצוינות כל העתיקות שהן מלאי מסחרי.
מסירת רשימת מצאי בעת הגשת בקשה לרישיון
(א)
במועד הגשת בקשה לרישיון ידווח המבקש, באופן מקוון באתר האינטרנט של הרשות, באמצעות שם משתמש וסיסמה זמניים שתנפיק לו רשות העתיקות, על רשימת המצאי של העתיקות שצפויות להיות המלאי המסחרי במקום עסקו כפי שתואר בטופס הבקשה לרישיון; הדיווח יהיה בתוך 90 ימים מיום קבלת שם המשתמש והסיסמה הזמניים, באמצעות הזנת כל הפריטים ברשימת המצאי, לפי טופס הדיווח, לרבות הזנת תמונה של כל פריט והמיקום הצפוי של כל פריט לפי תקנה 3(ב), אם ידוע לו; לא היו ברשות המבקש עתיקות לצורכי מסחר בשעת הגשת הבקשה, יציין את הדבר במקום המוזכר בטופס הבקשה לרשיון.
(ב)
קיבל המבקש רישיון, יהפכו שם המשתמש והסיסמה הזמניים שהנפיקה לו רשות העתיקות לקבועים, ובאמצעותם ינהל את רשימת המצאי ויעדכן את הדיווח לרשות העתיקות לפי תקנות 3, 5 ו־6.
(ג)
תקנות משנה (א) ו־(ב) לא יחולו על בקשה לחידוש רישיון קיים.
ניהול רשימת מצאי ועדכון הדיווח לרשות העתיקות
(א)
סוחר ינהל רשימת מצאי באמצעות עדכון נתונים לגבי כל פריט ופריט ברשימת המצאי לפי טופס הדיווח.
(ב)
ברשימת המצאי יצוין בטור ”הערות“ מיקומה של כל עתיקה, לרבות אם הוצגה בחלון תצוגה של בית העסק או שהיא מצויה במחסן של בית העסק.
(ג)
מקום החזקת מלאי מסחרי
(א)
מלאי מסחרי של סוחר יימצא רק במקום העסק.
(ב)
סוחר לא יחזיק אוסף במקום העסק.
זיהוי עתיקות
(א)
סוחר יציין כל עתיקה ברשימת המצאי במק״ט סוחר לא יאוחר משני ימי עסקים אחרי יום העסקים שבו הגיעה העתיקה לרשותו; סוחר יציין את מק״ט הסוחר גם בתווית הסימון שתודבק על העתיקה או בתג הסימון שיוצמד לעתיקה או ירשום אותו על גבי העתיקה בדיו שאינה ניתנת למחיקה בנקל.
(ב)
לגבי עתיקות זעירות, שלדעת המנהל אין אפשרות לציין על גביהן את מק״ט הסוחר שלהן כאמור בתקנת משנה (א), יציין הסוחר ברשימת המצאי במק״ט סוחר את כלי הקיבול שבו הן מוצגות, ויציין את מק״ט הסוחר של כלי הקיבול וכן את מספר העתיקות הזעירות שבו גם בתווית סימון שתודבק על כלי הקיבול; לא תופרד עתיקה זעירה כאמור מכלי הקיבול שבו היא מוצגת כל זמן שהיא כלולה במלאי המסחרי של הסוחר.
(ג)
בעתיקה שהיא מטבע ינהג סוחר כלהלן:
(1)
אם המטבע מזהב או מכסף יציין הסוחר את המטבע במק״ט סוחר נפרד לכל מטבע ויציין את מק״ט הסוחר שלו על כלי הקיבול שבו הוא מוצג; לא יופרד מטבע כאמור מכלי הקיבול שבו הוא מוצג כל זמן שהוא כלול במלאי המסחרי של הסוחר;
(2)
אם המטבע מחומר אחר – ייכלל המטבע בכלי קיבול נפרד של מטבעות מאותו חומר, והסוחר יציין ברשימת המצאי במק״ט סוחר את כלי הקיבול, ויציין אותו גם בתווית סימון שתודבק על כלי הקיבול; בכל כלי קיבול יהיו מטבעות בכמות שהסוחר ירשום על גביו ושתתאים למספר המטבעות שיש בו באותה שעה; מספר המטבעות שבכלי הקיבול יהיה תואם למספר המטבעות המצוין במערכת הדיווח הממוחשבת של רשות העתיקות, כפי שדיווח הסוחר באמצעות אתר האינטרנט של הרשות;
(3)
סוחר יכלול ברשימת המצאי מטבעות עתיקים, חרוזים עתיקים או חפצים אחרים המשובצים בתכשיטים המצויים בידיו וייתן להם מק״ט סוחר.
(ד)
סוחר לא יציין שתי עתיקות במק״ט סוחר זהה.
עדכון רשימת מצאי
(א)
מכר סוחר עתיקה או הוציאה מהמלאי המסחרי שברשותו בדרך אחרת, ימחק את רישומה מרשימת המצאי בד־בבד עם ביצוע העסקה או הפעולה האחרת כאמור, ולא יאוחר מתום יום העסקים הראשון שאחרי מועד ביצוע העסקה או הפעולה כאמור.
(ב)
מכר סוחר עתיקה שהיא עתיקה זעירה או מטבע כאמור בתקנה 5(ג)(2), או הוציאם מהמלאי המסחרי שברשותו בדרך אחרת, יתקן את הרישום המציין את מספר העתיקות הזעירות או את מספר המטבעות בכלי הקיבול עם הוצאת העתיקה או המטבע מכלי הקיבול, ולא יאוחר מתום יום העסקים הראשון שלאחר היום שבו נמכרו או הוצאו כאמור.
(ג)
על הוספת עתיקה זעירה או מטבע כאמור בתקנה 5(ג)(2) לכלי קיבול תחול תקנת משנה (ב) בשינויים המחויבים.
(ד)
העביר סוחר עתיקה ממקום למקום בעסק, יתקן את הרישום בטור ”הערות“ לפי תקנה 3(ב); בסוף כל יום עסקים יוודא הסוחר כי רשימת המצאי שלו מעודכנת לפי הוראות תקנת משנה זו.
העתקי עתיקות וחיקויי עתיקות
(א)
סוחר יחזיק רשימת מצאי של העתקי עתיקות וחיקויי עתיקות, לפי עקרונות המספור בתקנות 5 ו־6; הרשימה תעודכן בסוף כל יום עסקים.
(ב)
רשימת המצאי לגבי העתקי עתיקות וחיקויי עתיקות תהיה ידנית, תיערך לפי טופס שאישר המנהל לעניין זה, ותועבר לרשות עד 15 בינואר לגבי השנה שהסתיימה ב־31 בדצמבר שקדם לה.
ביטול
תקנות העתיקות (ניהול רשימת מצאי), התשמ״ג–1983 – בטלות.
תחילה
תחילתן של תקנות אלה שישה חודשים מיום פרסומן (להלן – יום התחילה).
הוראת מעבר
מי שערב יום התחילה היה בעל רישיון, ידווח, עד יום התחילה, על רשימת המצאי של עסקו באופן מקוון באתר האינטרנט של הרשות, באמצעות שם משתמש וסיסמה שתנפיק לו רשות העתיקות; דיווח כאמור יהיה באמצעות הזנת כל הפריטים ברשימת המצאי לפי טופס הדיווח, לרבות הזנת תמונה של כל פריט, וכן ציון מיקומו של כל פריט לפי תקנה 3(ב); מנהל רשות העתיקות רשאי לדחות את המועד האמור לתקופה של עד שישה חודשים נוספים מיום התחילה, לבקשת סוחר מסוים, אם מצא כי בנסיבות העניין יש הצדקה לדחייה כאמור.
י׳ בכסלו התשע״ה (2 בדצמבר 2014)
- לימור לבנת
שרת התרבות והספורט
אזהרה: המידע בוויקיטקסט נועד להעשרה בלבד ואין לראות בו ייעוץ משפטי. במידת הצורך היוועצו בעורך־דין.