לדלג לתוכן

תקנות בריאות הציבור (מזון) (סימון אזהרה מסכנת חנק)

מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי

תקנות בריאות הציבור (מזון) (סימון אזהרה מסכנת חנק) מתוך ספר החוקים הפתוחעדיין מחכים...

תקנות בריאות הציבור (מזון) (סימון אזהרה מסכנת חנק), התשס״ו–2006


ק״ת תשס״ו, 1203.


בתוקף סמכותי לפי סעיף 3א לפקודת בריאות הציבור (מזון) [נוסח חדש], התשמ״ג–1983 (להלן – הפקודה), וסמכות המנהל הכללי של משרד הבריאות לפי סעיף 3 לפקודה שנטלתי לענין תקנה 5, לפי סעיף 34 לחוק־יסוד: הממשלה, ובאישור ועדת העבודה הרווחה והבריאות של הכנסת, אני מתקין תקנות אלה:


לפי סעיף 325(ג) לחוק הגנה על בריאות הציבור (מזון), התשע״ו–2015, תקנות שהותקנו לפי פקודת בריאות הציבור (מזון) [נוסח חדש], התשמ״ג–1983, יעמדו בתוקפן ויראו כאילו הותקנו לפי החוק האמור.


הגדרות
בתקנות אלה –
”גרגירי קטניות“ – גרגירי קטניות, כגון סויה, אפונה, חומוס ופול, הנמכרים מוכנים לאכילה כשהם יבשים;
”מזון ארוז מראש“ – מזון שנארז על ידי יצרן לשיווק לצרכן;
”מזון בתפזורת“ – מזון שאינו ארוז מראש;
”ממרחים“ – ממרחים על בסיס שומני המכילים חתיכות פיצוחים קלופים;
”פיצוחים“ – סוגים שונים של גרעינים כגון גרעיני אבטיח, גרעיני דלעת וגרעיני חמניות, ואגוזים כגון אגוזי פיסטוק, אגוזי מקדמיה, אגוזי קשיו, אגוזי לוז, אגוזי מלך, אגוזי פקאן, אגוזי ברזיל ואגוזי אדמה (בוטנים), ולמעט אגוזי קוקוס;
”פרסומת“ – פרסומת בעל פה, בכתב, בדפוס או באמצעים אלקטרוניים, המיועדת או הזמינה לציבור, ולמעט פרסומת בשידורי רדיו;
”שיווק“ – העברה לאחר בכל דרך מדרכי ההעברה.
חובת סימון אזהרה במכירת פיצוחים ועוד
(א)
לא ייצר אדם, לא יארוז, לא ישווק, לא ייבא ולא יאחסן גרגירי קטניות, פיצוחים, גרעיני תירס תפוחים (פופקורן) וגרעיני תירס שנועדו להכנת פופקורן, וכן ממרחים ארוזים מראש למכירה קמעונאית, אלא אם כן על אריזתם צוינו המילים: ”אזהרה: סכנת חנק לילדים מתחת לגיל 5“, במסגרת, באופן בולט לעין הצרכן ובאותיות שחורות ברורות וקריאות, על רקע לבן, שגודלן לא יפחת משני שלישים גודל אותיות שם המזון.
(ב)
אזהרה כאמור בתקנת משנה (א) תצוין על האריזות האמורות בה, גם בשפה הערבית.
חובת סימון אזהרה במכירת נקניקיות
(א)
לא ייצר אדם, לא יארוז, לא ישווק, לא ייבא ולא יאחסן נקניקיות ארוזות מראש למכירה קמעונאית, אלא אם כן על אריזתן צוינו המילים: ”לתשומת הלב: לילדים מתחת לגיל 5 יש לחתוך לאורך לרצועות דקות (ולא לטבעות)“, במסגרת, באופן בולט לעין הצרכן ובאותיות שחורות ברורות וקריאות, על רקע לבן, שגודלן לא יפחת משני שלישים גודל אותיות שם המזון.
(ב)
אזהרה כאמור בתקנת משנה (א) תצוין על האריזות האמורות בה, גם בשפה הערבית.
חובת סימון אזהרה במכירת מזון בתפזורת
(א)
לגבי מזון מן הסוגים המפורטים בתקנות 2 ו־3 הנמכר בתפזורת, תוצג האזהרה האמורה בהן, לפי הענין, על גבי שלט במקום בולט לעין, ליד המזון, באותיות שחורות, על רקע לבן, שגודלן לא יפחת מ־16 נקודות דפוס.
(ב)
במקום להציג את האזהרה כאמור בתקנת משנה (א), יכול שהיא תסומן על גבי מדבקה שידביק המוכר על אריזת המזון או בהדפסה שתוטבע על אריזתו.
חובת הכללה של אזהרה בפרסום
(א)
לא יעשה אדם פרסומת לסוגי המזון המפורטים בתקנות 2 ו־3 אלא אם כן כלולה בה אזהרה לפי הנוסח שבתקנה 2 או 3, לפי הענין, בשורה אחת בתחתית מודעת הפרסומת.
(ב)
האזהרה תהיה בשפת הפרסומת ובאותיות שחורות ברורות שגודלן המזערי 12 נקודות דפוס, על רקע לבן, המתוחם במסגרת שחורה שעוביה כעובי האותיות שבאזהרה.
(ג)
שטח האזהרה כולה יהיה 5% לפחות משטח מודעת הפרסומת והאותיות יתפסו רוב שטח זה.
שמירת דינים
תקנות אלה באות להוסיף על כל דין ולא לגרוע ממנו.
תחילה
תחילתן של תקנות אלה 6 חודשים מיום פרסומן, ואולם לענין מזון ארוז מראש שנארז לפני יום פרסומן של תקנות אלה, תהיה תחילתן שנה מיום פרסומן.


י״ג באלול התשס״ו (6 בספטמבר 2006)
  • יעקב בן־יזרי
    שר הבריאות
ויקיטקסט   אזהרה: המידע בוויקיטקסט נועד להעשרה בלבד ואין לראות בו ייעוץ משפטי. במידת הצורך היוועצו בעורך־דין.