שיחת משתמש:אפרת וייל~hewikisource

תוכן הדף אינו נתמך בשפות אחרות.
מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי

For English, please click here

שלום אפרת וייל~hewikisource! וברוך בואך לוויקיטקסט – מיזם רב-לשוני ליצירת מאגר טקסטים חופשי על ידי עבודה משותפת של תורמים.

להלן מעט מידע שאנו מקווים שיהיה לך לתועלת:

  • עריכה: אם יש לך מה להוסיף או לתקן בדף שקראת, באפשרותך לעשות זאת, ואף כדאי שתעשה זאת. לחץ על הלשונית "עריכה" בראש העמוד ותקן כמיטב הבנתך. (לפני שמירת השינוי, מומלץ ללחוץ קודם על "תצוגה מקדימה" ולוודא שהעריכה נעשתה כראוי.) לפרטים נוספים: איך לערוך דף וגם היכרות עם האתר.
  • הזנה אוטומטית של תכנים: ניתן להזין קבצים סרוקים באמצעות תוכנת OCR, או להשתמש בבוט להזנה אוטומטית של טקסטים גדולים.
  • דפי שיחה: בראש כל דף בוויקיטקסט, מופיעה לשונית "שיחה", שלחיצה עליה מובילה לדף השיחה על הערך. בדף זה ניתן לדון עם משתמשים אחרים בתוכנו של הערך.
  • חתימות: בסוף כל הערה שכתבת בדפי השיחה, צריך לחתום. כדי לעשות זאת מוסיפים ארבעה סימני ~ (זרקא, tilde) בסוף הטקסט. סימנים אלו יהפכו אוטומטית לחתימה הכוללת את שמך, קישור לדף המשתמש שלך, והשעה והתאריך בהם נכתבה ההודעה. החתימות מיועדות לדפי השיחה בלבד. בוויקיטקסט לא נהוג לחתום על הטקסטים עצמם או על המאמרים במרחב הראשי או במרחב הביאור.
  • דפי משתמש: לכל משתמש רשום בוויקיטקסט יש "דף משתמש" ודף "שיחת משתמש". דף המשתמש (אליו ניתן להגיע בלחיצה על שמו של המשתמש) משמש בדרך כלל את המשתמש כדי להציג פרטים על עצמו. דף השיחה של המשתמש (כמו דף זה) משמש כדי להשאיר למשתמש הודעות אישיות.
  • הודעה אישית: כדי להעביר מסר או הודעה למשתמש מסוים, יש להיכנס לדף השיחה של אותו משתמש (בלחיצה על שמו, ולאחר מכן מעבר ללשונית השיחה) ולהשאיר בו הודעה. לאחר הוספת הודעה בדף השיחה, המשתמש יקבל חיווי על כך שממתינה לו הודעה.
  • לתשומת לבך: אין להכניס לוויקיטקסט חומר המוגן בזכויות יוצרים או תרגום שלו. מעשה כזה מהווה עבירה פלילית חמורה ופגיעה במדיניות שלנו.

אשמח לעזור אם תתעורר שאלה או בעיה, וכך גם כל שאר הוויקיעורכים.

בהצלחה!

(התנצלות: כדי למנוע סרבול מיותר, וכמקובל בשפה העברית, אנו משתמשים בלשון זכר בהתייחסות אל כלל הגולשות והגולשים ובמתן שמות לערכים. אנא קבלו זאת בהבנה!)

-- נבוכדנאצר 14:04, 26 בנובמבר 2006 (IST)[תגובה]

יש לכם אולי במשפחה נוסח כתוב, אולי מצוואתו של הסבא או כל מסמך אחר, שאת יכולה להעתיק ממנו לכאן, כדי להבטיח שאכן אין על ספריו חשש להפרת זכויות יוצרים?

--עריכה:-- דובי העיר לגבי זה בדף השיחה שלי:
סליחה על הפלישה. אם הספרים האלה נדפסו בעבר, או שעברו תהליך כלשהו של ביקורת עמיתים, אז אין שום בעיה בכלל להעלותם לוויקיטקסט.
כל מה שצריך לעשות הוא לפתוח דף חדש ולהדביק שם את הטקסט, וללחוץ אח"כ על "שמור". פשוט מאוד. במידה שיש בידך רק ספר מודפס (לא גירסה דיגיטלית מוקלדת) צריך להקליד אותו לתוך הדף החדש שפתחת.
כדי לפתוח דף חדש, שפוט תקלידי את הכותרת ב"חיפוש" (בגליון בצד ימין), לחצי על "עבור", ואח"כ לחצי על יצירת דף חדש בכותרת זו.
בהצלחה, Dovi 14:14, 26 בנובמבר 2006 (IST)[תגובה]


אני רואה שכבר יצרת או התחלת ליצור את הדף של הספר.

במידה והספר ארוך ויש בו מספר פרקים, רצוי ליצור בדף הראשי מפתח פרקים.

הדבר נעשה על ידי הקלדת שני סוגריים מרובעים פותחים, שם הספר והפרק, לאחריהם | (קו אנכי), ולאחריו רק שם הפרק, ואז לסגור שני סוגריים מאובעים, למשל ככה:

[[עיגולי השמחה של דסי פרק א|פרק א]]

ולחזור על זה עבור כל פרק. ניתן לסדר את הפרקים שורה מתחת לשורה, ולהוסיף # לפני כל אחד כדי למספר אותם, ככה: (את יכולה לראות איך עשיתי את זה במצב עריכה)

  1. פרק א
  2. פרק ב
  3. פרק ג

וכן הלאה.

אם את זקוקה לעזרה, את יכולה לשאול בדף השיחה של הספר, במזנון, או בדף השיחה שלי או של אחד המשתמשים הפעילים האחרים. בהצלחה! -- נבוכדנאצר 14:04, 26 בנובמבר 2006 (IST)[תגובה]


לחילופין, אם הספר המודפס לא מנוקד, את יכולה לסרוק אותו, להגיה את הטקסט הסרוק ולהעלות אותו לוויקיטקסט. אם אין לך סורק, את יכולה לנסות למצוא מישהו שיש לו ושיכול לסרוק לך את הטקסט ולהמיר אותו לפורמט וורד, אותו ניתן להגיה משגיאות-סריקה ולהעלות לכאן. אם לא, תמיד אפשר להקליד בשיטה האיטית והישנה אך הבטוחה. -- נבוכדנאצר

שלום לשניכם ותודה. חס וחלילה צוואה. סבי, כפי שכתבתי, ויתר על זכויות היוצרים לספריו, ונוהג להוציא אותם לאור בהוצאה עצמית מלווים בנוסח דומה לזה:"כל המעוניין להפיץ את הדברים המובאים בספר זה בין בכתב, בין בעל פה, בין בצילום, בין בהקלטה ובין בהסרטה רשאי לעשות זאת כאוות נפשו ותבוא עליו הברכה. דוד בן- יוסף". מאחר ואיני יודעת אם באמת הוא יכול היה לוותר על זכויות ההקלדה וההדפסה (לא הוא עשה את זה) אני מעדיפה להקליד בעצמי. אני מכירה כמה כללי עריכה מויקיפדיה, אבל רוצה להכיר טוב יותר את מה שקורה בויקיטקסט. הספר ארוך, אך אינו מחולק לפרקים אלא בנוי מרצף של מכתבים. איך לערוך כאן את הספר? האם מקובל לכתוב ספר שלם בעמוד אחד? האם יש קטגוריות אליהן צריך לשייך את הספר? היכן אוכל לחפש עוד אנשים עם ספר כזה שיעזרו לי להקליד? תודה רבה שוב, אפרת וייל 15:09, 26 בנובמבר 2006 (IST)[תגובה]

סליחה על אי ההבנה, ושתהיה לסבא שלך אריכות ימים, אמן.
אין שום זכויות על הקלדה והדפסה, רק על תוכן. אין שום בעייה לסרוק ספר שאין על התוכן שלו זכויות יוצרים.
אם הספר ארוך, עדיף לחלק אותו לדפי משנה כפי שהסברתי קודם, דף לכל מכתב. פשוט להוסיף "מכתב 1," "מכתב 2" וכו' אחרי שם הספר לכל דף משנה.
אם הספר הוא אוסף מכתבים, ניתן ליצור עבורו קטגוריה. את פשוט מוסיפה "קטגוריה:מכתבים" בין סוגריים מרובעות כפולות בתחתית כל עמוד.
אין לי מושג לגבי חיפוש אנשים נוספים שיוכלו לעזור לך להקליד. את יכולה לצלם את הספר (אין שום בעיה עם זכויות יוצרים בזה) ולשלוח בדואר רגיל עותקים לאנשים שיש להם זמן פנוי ויכולים להתנדב לעזור לך בזה. את יכולה לכתוב פנייה בעניין במזנון.

עוד שאלה: האם מותר לי ליצור דפי משנה לדף הראשי של הספר ולחלק את הספר לפי המכתבים השונים כדי להקל על הקריאה? אפרת וייל 17:04, 26 בנובמבר 2006 (IST)[תגובה]

לא רק מותר, מומלץ. בברכה, נבוכדנאצר 07:28, 27 בנובמבר 2006 (IST)[תגובה]

לאפרת, אני צריך דחוף את כתובתו של דוד בן יוסף, אני יודה לך אם תשלחי לי לאימייל yair_sh@shoresh.org.il

השם של חשבונך ישונה[עריכה]

03:52, 18 במרץ 2015 (IST)

חשבון לאחר שינוי שם[עריכה]

11:00, 19 באפריל 2015 (IDT)