שיחה:מכתבה האחרון של שרה אהרנסון

תוכן הדף אינו נתמך בשפות אחרות.
מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי

איפה אפשר להוסיף הערות? אשמח אם מישהו יוסיף את ההערות האלה היכן שצריך.

1. התחנה המוזכרת היא התחנה לנסיונות חקלאיים בעתלית ששרה ניהלה (בהיעדר אחיה, אהרן, שהיה בחו"ל) וחששה לגורלה (ואכן, היא נהרסה בידי התורכים לאחר הפרשה), והאנשים המופיעים בתחילת המכתב הם עובדים בתחנה.

2. אוָנס פירושו מפרעה.

3. המילה "הם" בשורה השביעית בפסקה השנייה מתייחסת לועד של זכרון יעקב.

4. יוסף המוזכר בסוף המכתב הוא יוסף לישנסקי, איש ניל"י שנתפס כמה שבועו מאוחר יותר, אחרי שהסתתר בכל קצוי הארץ.

5. לאחר כתיבת המכתב הועברה לביתה בתירוץ של החלפת בגדים ומקלחת לפני ייאה לחקירות בנצרת. בביתה ירתה בעצמה מאקדח, ונפטרה כעבבור שלושה ימים.

יש להשתמש בתבנית {{שוליים}} כפי שמופרט בw:שיחת תבנית:שוליים. אמיתי 22:02, 17 נובמבר 2005 (UTC)
בוצע Avichai 22:54, 17 נובמבר 2005 (UTC)

suggestions[עריכה]

Great job with this page! It would be interesting to know how this letter got transmitted without being captured by the Turks. Also, shouldn't the letter that inspired Yehoram Gaon ("Thousand Kisses") be mentioned somewhere? Thanks

אם יש לך את הטקסט של המכתב של "אלף נשיקות", ואם אין על המכתב זכויות יוצרים (אין לי מושג באיזה מכתב מדובר ועל ידי מי נכתב), אתה יותר ממוזמן להעלותו לוויקיטקסט. איזכור המכתב אינו בתחומה של ויקיטקסט. -- נבוכדנאצר 00:52, 17 אפריל 2006 (UTC)
מצטער שראיתי את השאלה רק עכשיו. המכתב נכתב ככל הנראה בתא השירותים, ונראה לי שהושלך החוצה או נשמר בפנים עד שנתגלה בידי שטרנברג. השיר אלף נשיקות, של יהורם גאון, הושפע ישירות (כך שמעתי וכך נראה) מבלדה שכתב אבשלום פיינברג לארוסתו (הרשמית?) רבקה אהרנסון, אחותה של שרה. אפשר למצוא את הטקסט (החופשי מזכויות יוצרים) כאן. אחיה 18:30, 17 באוגוסט 2006 (IDT)[תגובה]