לדלג לתוכן

עולם אחד/נז

לא בדוק
מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי


פרק נז

[עריכה]

אתה קורא נעים, ידיד משכיל, לא נא ראה את אשר הורתיך למעלה בפרק ט"ל בענין שם אין סוף, עיין שם היטב ותבין הדברים גם כאן אצל התורה שכולה נארגת משמות הקדושים.

והנה גם היא הולכת ומתפשטת בספרים הרבה מאד אשר חוברו, וכולם כאחד יעידון ויגידון בדברי תורתנו הקדושה בדרך פרד"ס. והנה הנם כולם נכללים ומיוחדים באותיות תורתינו הקדושה, והיא עולת תמיד ומתייחדת מיחוד ליחוד עד סוד אות א' כמו שבארתי בפרקים שעברו.

ונמצא מזה גם כן -- אם שהספרים הבנויים בהבנת דברי תורתינו הקדושה רבים הם מאד -- על כל פנים יש סוף למספרם ולמספר אותיותיהם. אך אמנם תכלית המכוון הוא לייחד כל הספרים ולהעלותם אל שורשם שהיא תורתינו הקדושה בפסוקים או בתיבות או באותיות או בצירופים וגמטריאות וכדומה.

והנה הם עולים בעלייתם בסוד יחודם ואחדותם בעלייה על גבי עלייה, כי גבוה מעל גבוה, עד סוד אות א' ובסוד הייחוד האמתי. ושם בתכלית יחודה הוא סוד אַין - כי אֵין[1] שם שום מספר, מאחר שהכל מיוחד בתכלית הייחוד. וכמ"ש בספר יצירה הבאתי בפרק ט"ל "ולפני אחד מה אתה סופר", ועיין שם.

ולכן מכל זה תראה שגם בתורתינו הקדושה שייך השם אין סוף - כלומר שהסוף עולה ומתייחד עד שמגיע לסוד אין, ומה שיש סוף אל המספר הוא הולך מעילוי לעלוי עד שמגיע אל אין, ששם באחדות אין סוף אל המספר. והבן זה היטב.

וזהו סוד הכתוב (קהלת יב, יב) "עשות ספרים הרבה אין קץ" - כלומר שהקץ והסוף הוא אין בסוד היחוד וכאמור. עוד תשוב תראה כי קץ בחושבן אי"ק בכ"ר[2] גימטריא אֶלֶף, והוא סוד אָלף[3] בחזרת הגלגל כנודע. והבן זה היטב.



  1. ^ הניקוד תחת שתי המילים הינו משלי ואינו מופיע במקור הדפוס - ויקיעורך
  2. ^ כאשר ץ' פשוטה שווה 900 - ויקיעורך
  3. ^ כנ"ל אני הוספתי נקודות - ויקיעורך