לדלג לתוכן

מקור:צו איגוד ערים (שפלת יהודה) (ביוב)

מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי

<שם> צו איגוד ערים (שפלת יהודה) (ביוב), התשנ"ט-1999

<מקור> ((ק"ת תשנ"ט, 870|צו איגוד ערים (שפלת יהודה) (ביוב)|5977)).

<מבוא> בתוקף סמכותי לפי סעיפים 2, 15 ו-16 לחוק איגודי ערים, התשט"ו-1955 (להלן - החוק), ולפי הצעת הרשויות המקומיות הנוגעות בדבר, אני מצווה לאמור:

פרק ראשון: פרשנות

[עריכה]

@ 1. הגדרות

בצו זה -
- "איגוד" - איגוד הערים המוקם לפי צו זה;
- "מועצה" - מועצת איגוד;
- "רשות מקומית" - כל אחת מהרשויות המקומיות המאוגדות לפי צו זה;
- "השר" - שר הפנים;
- "המערכת" - מכלול המיתקנים לרבות, מכשירים, ביבים, צינורות, קווי הסניקה, קווי הגלישה, קווי הגרביטציה, תחנות השאיבה, נקודות ההתחברות ומערכות ההולכה, המשמשים ושישמשו, מזמן לזמן, בהזרמתם של השפכים שמקורם ברשויות המקומיות למערכת טיהור השפכים של "מי אזור דן" אגודת מים שיתופית חקלאית בע"מ (להלן - השפד"ן), או כל מערכת טיהור שפכים אחרת כפי שיקבע האיגוד; בגדר זה לא ייכללו מיתקנים שבאחריות הרשויות המקומיות והמהווים חלק ממערכת הביוב הפנימית של הרשויות המקומיות;
- "נקודת ההתחברות למערכת של רשות" - כל אחת מאלה:
(1) לגבי כל הרשויות המקומיות, למעט מזכרת בתיה וקרית עקרון - המקומות שבהם מערכת הביוב והשפכים של רשות מקומית מתחברת למערכת, לרבות המיתקנים, הצינורות, קווי הסניקה, המכשירים וכל היוצא באלה, הכרוכים בהתחברות למערכת;
(2) לגבי מזכרת בתיה - המקומות שבהם מערכת הביוב של מזכרת בתיה מתחברת בתחומה של קרית עקרון לצינור המוביל למערכת;
(3) לגבי קרית עקרון - המקומות שבהם מערכת הביוב של קרית עקרון מתחברת בתחומה של רחובות לצינור המוביל למערכת.

פרק שני: ייסוד האיגוד

[עריכה]

@ 2. הקמת האיגוד

מוקם בזה איגוד ערים שייקרא: "איגוד ערים שפלת יהודה (ביוב)", המאגד את הרשויות המקומיות רחובות, נס ציונה, מזכרת בתיה וקרית עקרון.

@ 3. תחום האיגוד

תחום האיגוד יכלול את שטח השיפוט של הרשויות המקומיות ואת תחום הימצאותה של המערכת ונקודות ההתחברות של הרשויות המקומיות למערכת.

@ 4. תפקידי האיגוד

(א) אלה הם תפקידי האיגוד:
(1) לתכנן, לרכוש, להקים, לבנות, לתחזק, להפעיל, לפקח ולעשות את כל הפעולות הנדרשות בקשר עם המערכת בכללותה ונקודות ההתחברות של הרשויות;
(2) חיבור מערכות הביוב והשפכים של הרשויות המקומיות למערכת טיהור שפכים (של השפד"ן או אחרת), לרבות הקמת מכון או מכוני שאיבה ומיתקנים אחרים הקשורים בכך, וכן מיתקנים זמניים לקליטת מי שפכים לפי הצורך;
(3) לטפל ולפעול בעניני ביוב ושפכים של הרשויות המקומיות או של חלקן ושבאחריות אותן רשויות מקומיות; וזאת, רק אם יוסכם על כך בין האיגוד לבין אחת מהרשויות המקומיות בהסכם נפרד;
(4) לעשות כל פעולה הנדרשת, במישרין או בעקיפין, לביצוע הפעולות המנויות לעיל.
(ב) האיגוד רשאי ומוסמך לסרב לקבל למיתקניו מי שפכים, שיש בהם כדי להפריע לזרימת מים חופשית בצינורות הביוב, או, העלולים לסכן את מיתקני הביוב או את ניצול המים המטוהרים לצורכי חקלאות או תעשיה, או שנאסר על האיגוד, בדין או בהסכם, להוליכם במיתקניו; כמו כן רשאי האיגוד לסרב לבצע תפקיד מתפקידיו אם אינו מתיישב עם הוראות כל דין או הסכם שהאיגוד צד לו.

@ 5. סמכויות האיגוד

(א) האיגוד מוסמך לפעול כל פעולה שהיא במסגרת מילוי תפקידיו המפורטים בסעיף 4 ולמען הגשמתם.
(ב) לשם ביצוע תפקידיו יהיו לאיגוד כל הסמכויות הנתונות לרשות מקומית על פי כל חיקוק; לצורך זה, כל מקום בחיקוק שמדובר בו ב"עיריה", ב"מועצה מקומית" או ב"רשות מקומית", יראו כאילו מדובר באיגוד או ביושב ראש האיגוד, הכל לפי הענין, והוא כשאין הוראה אחרת לענין זה.

@ 6. הקניית זכויות ברכוש והטלת חובות בקשר להקמת האיגוד

המיתקנים, הצינורות, המכשירים וכיוצא בזה, שבנקודת ההתחברות של כל רשות מקומית למערכת, יהיו בבעלות אותה רשות מקומית, אלא שתפעולם, אחזקתם, שיפורם, בנייתם וביצוע כל פעולה בהם, יהיו נתונים לאיגוד בלבד; לאיגוד מוקנית הזכות להיכנס לנקודות ההתחברות כאמור, בכל עת וללא הפרעה, לצורך ביצוע תפקידיה כאמור לעיל; שאר מיתקני המערכת יהיו בבעלותו של האיגוד.

פרק שלישי: המועצה

[עריכה]

@ 7. הרכב המועצה

(א) במועצת האיגוד יהיו 8 חברים.
(ב) חברי המועצה יהיו 4 נציגים מטעם עיריית רחובות, 2 נציגים מטעם עיריית נס ציונה, נציג אחד מטעם המועצה המקומית מזכרת בתיה ונציג אחד מטעם המועצה המקומית קרית עקרון.
(ג) חברי המועצה המכהנים על פי סעיף קטן (ב), ימונו בידי מועצת הרשות המקומית הנוגעת בדבר, בתוך שישה חודשים לאחר שנבחרה; כפוף לאמור בסעיפים 16 עד 19 תהא תקופת כהונתו של חבר המועצה כתקופת כהונתה של המועצה.
(ד) נציג איגוד ערים לשמירה על איכות הסביבה "דרום יהודה" יוזמן לישיבות המועצה; לנציג זה תהא זכות להביע בכל ענין דעה מייעצת.
(ה) מספר חברי המועצה וחלוקתם בין הרשויות המקומיות ייבדקו מחדש מדי עשר שנים.

@ 8. תקופת כהונתה של המועצה

(א) תקופת כהונתה של המועצה היא 5 שנים.
(ב) מועצה תמשיך בתפקידה, אף אם תמה תקופת כהונתה לפי סעיף קטן (א), כל עוד לא נכנסה לתפקידה מועצה חדשה.

@ 9. ישיבה ראשונה

המועצה תכונס לישיבתה הראשונה בידי יושב ראש המועצה או בידי השר.

@ 10. ישיבה רגילה

יושב ראש המועצה רשאי, בכל עת, לכנס ישיבה של המועצה ובלבד שתקוים ישיבה אחת לפחות מדי שלושה חודשים.

@ 11. ישיבה שלא מן המנין

יושב ראש המועצה יכנס ישיבה שלא מן המניין של המועצה אם הוגשה לו על כך דרישה חתומה בידי שליש מחבריה לפחות, או בידי ראש רשות מקומית המאוגדת באיגוד.

@ 12. כינוס ישיבה שלא מן המנין על ידי חברי המועצה

לא כינס יושב ראש המועצה ישיבה של המועצה בתוך 21 ימים מיום הגשת הדרישה כאמור בסעיף 11, רשאים חברי המועצה שחתמו על הדרישה, ואם הדרישה חתומה בידי ראש רשות מקומית - אחד מנציגיה של אותה רשות מקומית, לכנס ישיבה של המועצה לדון בסדר היום הנדרש; יושב ראש הישיבה יהיה חבר המועצה שתבחר המועצה לכך.

@ 13. מנין חוקי

רוב חברי המועצה הנוכחים הם מנין חוקי בישיבותיה.

@ 14. סדר עבודת המועצה וישיבותיה

המועצה רשאית לקבוע את סדרי עבודתה ואת ישיבותיה כראות עיניה, והוא כשאין הוראה אחרת בצו זה.

@ 15. סמכויות המועצה

למועצה יהיו מסורים כל התפקידים והסמכויות הנתונים לאיגוד.

@ 16. חדילת חבר מועצה מכהונתו

ראש רשות מקומית שמונה מתוקף תפקידו זה לשמש חבר מועצה, יחדל מכהונתו כחבר מועצה בעת שחדל להיות ראש רשות מקומית כאמור; הבא במקומו כראש הרשות המקומית לפי הדין, הוא אשר יבוא במקומו כחבר מועצה.

@ 17. ביטול מינוי חבר המועצה

רשות מקומית שמינתה חבר מועצה לפי סעיף 7(ב), רשאית בכל עת לבטל את המינוי של נציגה במועצה ולמנות אחר במקומו; כפוף לאמור לעיל, כל עוד לא נתמנה נציג חדש יוסיף הנציג הקודם לכהן בתפקידו; על דבר כל מינוי וביטול מינוי כאמור תודיע הרשות המקומית בכתב ליושב ראש המועצה.

@ 18. התפטרות חבר המועצה

חבר המועצה רשאי להתפטר מתפקידו על ידי מתן הודעה בכתב לראש הרשות המקומית שמינתה אותו, עם העתק ליושב ראש המועצה; להתפטרותו יהיה תוקף מיום מתן ההודעה לראש הרשות המקומית.

@ 19. היעדרות מישיבות המועצה

חבר המועצה שנעדר מישיבות המועצה במשך שישה חודשים רצופים, או משלוש ישיבות רצופות, יחדל להיות חבר המועצה, אלא אם כן נעדר מסיבת מחלה או שירות בצבא הגנה לישראל או ברשות המועצה; על חדילה כאמור יודיע יושב ראש המועצה בכתב לרשות מקומית שמטעמה כיהן לפני החדילה.

@ 20. מילוי מקומות פנויים

חדל חבר המועצה לכהן, תמנה הרשות המקומית שמינתה אותו חבר אחר במקומו; לא מינתה הרשות המקומית חבר אחר בתוך שישים ימים מיום שבו חדל חבר המועצה לכהן, תודיע על כך המועצה לשר והשר יתרה ברשות המקומית; לא שעתה הרשות המקומית להתראה רשאי השר למנות חבר חדש.

@ 21. שמירת תוקף הפעולות

אי מילוי מקום שנתפנה אין בו כדי לפסול את עצם קיומה של המועצה או את פעולותיה של המועצה, או לגרוע מהן באיזה אופן שהוא, ובלבד שנותרו במועצה שני שלישים ממספר חבריה.

@ 22. סמכויות השר

נראה לשר שהמועצה אינה ממלאת תפקיד שהוטל עליה על פי דין או בצו זה, רשאי השר לצוות על המועצה למלא אותו תפקיד בתוך מועד שייקבע בצו; לא מילאה המועצה אחר הצו במועד שנקבע בו, יוכל השר למנות אדם מתאים שימלא אותו תפקיד ולקבוע לו שכר שישולם מקופת האיגוד.

פרק רביעי: יושב ראש המועצה וסגנו

[עריכה]

@ 23. יושב ראש המועצה

כיושב ראש המועצה יכהן אחד מנציגי עיריית רחובות במועצה, ואם אחד מהם הוא ראש עיריית רחובות - יכהן הוא כיושב ראש המועצה.

@ 24. סגן יושב ראש

כסגן ליושב ראש המועצה, יכהן אחד מנציגי עיריית נס ציונה במועצה, ואם אחד מהם הוא ראש עיריית נס ציונה - יכהן הוא כיושב ראש המועצה.

@ 25. מילוי מקום היושב ראש וסגנו

(א) נבצר מיושב ראש המועצה לפעול, ימלא את מקומו סגן היושב ראש.
(ב) נבצר מסגן היושב ראש למלא את מקומו של יושב ראש המועצה - ימלא את מקומו נציג של עיריית מזכרת בתיה במועצה.

@ 26. היושב ראש ממונה על ביצוע החלטות המועצה

יושב ראש המועצה יעשה כל שאפשר כדי שהחלטות המועצה יבוצעו כדין וכדי שכל הוצאה של האיגוד תהא בהתאם לתקציב.

@ 27. דין וחשבון על האיגוד

(א) יושב ראש המועצה יכין אחרי 1 בינואר של כל שנה ולא יאוחר משלושה חודשים מתום שנת הכספים, דין וחשבון מפורט ודין וחשבון כספי על עניני האיגוד במשך השנה שחלפה (להלן - הדין וחשבון השנתי).
(ב) הדין וחשבון השנתי יוגש למועצה, ולאחר שתדון בו ותאשרו, בתיקונים או שלא בתיקונים, ידאג יושב ראש המועצה לכך שיישלחו לפחות שלושה עותקים ממנו לשר ועותק אחד לפחות לכל רשות מקומית וכן עותק אחד למבקר המדינה.
(ג) האיגוד רשאי לפרסם את הדין וחשבון לפי שיקול דעתו.

@ 28. העברת תפקיד וסמכויות של יושב ראש

(א) סגן יושב ראש המועצה רשאי למלא תפקיד מתפקידיו של יושב ראש המועצה ולהשתמש בסמכות מסמכויותיו אם הועברו אליו מאת יושב ראש המועצה, באישור המועצה.
(ב) חבר אחר של המועצה רשאי למלא תפקיד מתפקידיו של יושב ראש המועצה ולהשתמש בסמכות מסמכויותיו לענין מסוים אם הועברו אליו מאת יושב ראש המועצה באישור המועצה.

@ 29. משכורת היושב ראש וסגנו

יושב ראש המועצה או סגנו, חבר אחר הממלא תפקיד או המשתמש בסמכות של יושב ראש המועצה שהועברה אליו לפי סעיף 28 וחבר המועצה, לא יהיו זכאים לקבל משכורת מקופת האיגוד.

פרק חמישי: ועדות ועובדים

[עריכה]

@ 30. מינוי ועדות והרכבן

המועצה רשאית למנות - מבין חבריה, מבין עובדי האיגוד או מבין אנשים מתאימים אחרים - ועדות קבועות או ארעיות שתפקידן לטפל בענינים או במקרים מסוימים, ככל שתטיל עליהן המועצה, ובלבד שמחצית מחברי הועדה יהיו חברי המועצה.

@ 31. ועדה מקצועית ועדת חובה

בלי לגרוע מכלליות סעיף 30 לעיל, המועצה תמנה ועדה מקצועית. הועדה המקצועית תייעץ למועצה בתחומים המקצועיים שבהם האיגוד מטפל ועוסק. בועדה המקצועית לא יהיו חברים מקרב חברי המועצה. בהרכב הועדה המקצועית ישתתף נציג של איגוד ערים לאיכות הסביבה "דרום יהודה".

@ 32. יושב ראש ועדה

יושב ראש של ועדה ימונה על ידי המועצה.

@ 33. אישור החלטות ועדה

(א) החלטותיה של ועדה טעונות אישור המועצה.
(ב) המועצה, בהחלטה שנתקבלה בה ברוב של שני שלישים מחברי המועצה המשתתפים בהצבעה, רשאית להעביר ענין מסוים לועדה להחלטתה הסופית.

@ 34. סדרי עבודת ועדה

ועדה רשאית, כפוף להחלטות המועצה, לקבוע בעצמה את סדרי עבודתה ואת דיוניה.

@ 35. עובדים

האיגוד רשאי -
(1) להעסיק עובדים ולקבוע את תפקידיהם האישיים ואת סמכויותיהם;
(2) לקבוע, באישור השר, את משכורותיהם, את שכרם ואת שאר תנאי עבודתם האישיים;
(3) להפסיק, מסיבה מספקת, את עבודתם ולפטרם על פי החלטה של רוב חברי המועצה.

@ 36. ביצוע באמצעות אחרים

האיגוד יהא רשאי לבצע את תפקידיו כאמור בסעיף 4 באמצעות שלוחים, קבלני משנה ואחרים שייבחרו על ידי האיגוד בהחלטת מועצה.

@ 37. מינוי גזבר ומזכיר

המועצה תמנה גזבר ומזכיר שלא בשכר.

@ 38. מינוי מנהל כללי

(א) כל עוד לא החליטה המועצה אחרת, לא ימונה לאיגוד מנהל כללי בשכר.
(ב) המנהל הכללי של האיגוד יהיה בעל הסמכה בתחום ההנדסה או הטכנולוגיות ובעל ניסיון בניהול של מערכות לטיפול במים ובשפכים.

@ 39. העסקת עובדים

לא יועסק עובד באיגוד אלא על פי הוראות צו המועצות המקומיות (שירות העובדים), התשכ"ב-1962.

פרק שישי: חוזים והצעות

[עריכה]

@ 40. חוזים ללא החלטת מועצה

יושב ראש המועצה רשאי להתקשר בשם האיגוד בחוזה, בלי להיזקק להחלטת המועצה, אם נתקיימו שלושה אלה:
(1) שוויו של נושא החוזה אינו עולה על הסכום הנקוב בתקנה 3(3) לתקנות העיריות (מכרזים), התשמ"ח-1987;
(2) להוצאה הכרוכה בחוזה, אם כרוכה בו הוצאה, מיועדת הקצבה מתאימה בתקציב המאושר לשנת הכספים שבה נעשה החוזה;
(3) קוימו הוראות צו זה בדבר מכרזים.

@ 41. חוזים הטעונים החלטת המועצה

כל התקשרות בחוזה שסעיף 40 אינו חל עליה טעונה החלטת המועצה; אם אין בתקציב המאושר לשנה שבה נעשה החוזה הקצבה מתאימה להוצאה הכרוכה בו, יהא החוזה טעון גם אישור בכתב מאת השר.

@ 42. חוזה למתן זיכיון או מונופולין

כל חוזה למתן זיכיון או מונופולין מאת המועצה טעון אישור בכתב מאת השר.

@ 43. העברת חוזים לאיגוד

חוזה שעשתה רשות מקומית לפני שהשתייכה לאיגוד בקשר לענינים הנתונים במסגרת תפקידי האיגוד, יראו אותו כאילו נעשה בידי האיגוד, ובכל מקום בחוזה שבו מדובר ב"רשות מקומית" - כאילו מדובר ב"איגוד", ובלבד שהמועצה החליטה על כך והצדדים לחוזה הסכימו לכך.

@ 44. ועדת הצעות ומכרזים

המועצה תמנה ועדת הצעות ומכרזים קבועה (להלן - ועדת הצעות ומכרזים) שתפקידה יהיה לבחון הצעות המוגשות למועצה ולהמליץ לה עליהן.

@ 45. מכרזים

(א) כפוף לאמור בסעיף קטן (ב), לא יתקשר האיגוד בחוזה להעברת מקרקעין או טובין, להזמנת טובין, לביצוע עבודה או לקבלת שירות אלא על פי מכרז פומבי.
(ב) צורת המכרז ודרכי הזמנתן וקבלתן של הצעות המחירים, וכן סוגי החוזים שהאיגוד יהיה רשאי להתקשר בהם ללא מכרז פומבי, או ללא מכרז כלל, יהיו לפי האמור בתקנות העיריות (מכרזים), התשמ"ח-1987, בשינויים המחויבים לפי הענין.

@ 46. חבר מועצה או חבר ועדה או עובד האיגוד המעוניין בחוזה

(א) חבר המועצה או חבר ועדה שיש לו, במישרין או בעקיפין, בעצמו או על ידי בן זוגו, מורשהו או שותפו או באופן אחר כל חלק או טובת הנאה בכל חוזה או עסק שנעשה עם האיגוד, למען האיגוד או בשמו, פרט לחוזה בדבר קבלת שירות מהשירותים שהאיגוד מספק לתושבים -
(1) יודיע על כך בכתב למועצה או לועדה הדנה בחוזה או בעסק, לפני הישיבה הראשונה שבה תדון בו;
(2) לא ישתתף בדיונים על החוזה או על העסק במועצה או בועדה ולא יצביע בהצבעה בכל ענין בקשר להם.
(ב) לא יהיו לעובד האיגוד, לא במישרין ולא בעקיפין, לא בעצמו ולא על ידי בן זוגו, מורשהו או שותפו, כל חלק או טובת הנאה בכל חוזה או עסק שנעשה עם האיגוד, למען האיגוד או בשמו, פרט לחוזה בדבר קבלת שירות מהשירותים שהאיגוד מספק לתושבים ופרט לענין שיש לעובד בהסכם הכללי של עובדי האיגוד.
(ג) הוראות סעיפים קטנים (א) ו-(ב) לא יחולו על חבר המועצה או חבר ועדה או עובד האיגוד מחמת היותם בעלי מניות או חברים בגוף משפטי שיש לו חלק או טובת הנאה בחוזה או בעסק כאמור באותם הסעיפים הקטנים, זולת אם היה אותו חבר או עובד משמש מנהל או פקיד אחראי בגוף המשפטי, או אם היה חלקו בהונו או ברווחיו של הגוף עולה על 5 אחוזים.

פרק שביעי: כספים

[עריכה]

@ 47. הטלת מכסות

(א) הטילה חמועצה על הרשויות המקומיות תשלומי כסף למימון תקציב האיגוד בהתאם לסעיף 12 לחוק, תקבע המועצה את שיעורי המכסות בהתאם לכמות ולסוג השפכים הכולל של כל אחת מהרשויות המקומיות, על פי תעריף אחיד בהתאם לסוג השפכים, זולת אם הסכימו כל הרשויות המקומיות אחרת.
(ב) התעריף שישולם לאיגוד בשל שפכים תעשייתיים שיוזרמו למיתקניו יהיה כפול מהתעריף שישולם בשל השפכים הסניטריים שיוזרמו למיתקנים האמורים; יחס זה יישמר במשך 4 השנים הראשונות ממועד הקמת האיגוד; לאחר תקופה זו לא ישונה היחס בין התעריפים האמורים אלא על פי החלטת המועצה ובאישור המינהל לתשתיות ביוב במשרד התשתיות הלאומיות ובאישור משרד הפנים.
(ג) רשות מקומית שתפגר בתשלום המכסה שהטיל עליה האיגוד, תישא בכל הוצאות המימון שייגרמו לאיגוד כתוצאה מהפיגור בתשלום כאמור.
(ד) האיגוד יפעל למכירת השפכים המטוהרים.

@ 48. קופת האיגוד

(א) כל הכספים המתקבלים לידי האיגוד או בשמו יהוו את קופת האיגוד.
(ב) קופת האיגוד תשמש לתשלום כל סכום שהאיגוד רשאי או חייב להוציא כדין.

@ 49. ביטחון קופת האיגוד

(א) גזבר האיגוד אחראי לביטחונה של קופת האיגוד.
(ב) כל הכספים השייכים לקופת האיגוד או המתקבלים למענו או לחשבונו ישולמו מיד לחשבון האיגוד בבנק שהמועצה תקבע לכך, ואולם המועצה יכולה להרשות לגזבר להחזיק אצלו סכום כסף להוצאות יום יום של האיגוד.

@ 50. פקודת תשלום

כל המחאה או פקודת תשלום לחובת האיגוד יהיו חתומות בידי יושב ראש המועצה ובידי הגזבר.

@ 51. הנהלת חשבונות

האיגוד חייב לנהל באופן שיורה השר, או מי שהוא הסמיך לצורך זה, חשבון נכון של כל הכספים המתקבלים והמוצאים על ידי האיגוד או בשמו; חשבון זה יהא פתוח לעיון חברי המועצה.

@ 52. מחיקת חובות

כל סכום המגיע לאיגוד שחל בתשלומו פיגור של שלוש שנים לפחות והוא נראה כחוב אבוד, רשאית המועצה לוותר עליו ולמחקו מהפנקסים; בכל מקרה אחר רשאית המועצה לוותר על סכום המגיע לה אם היא סבורה שהדבר הוא לטובת הציבור והשר אישור את החלטתה.

@ 53. רואה חשבון

גזבר המועצה יגיש, לא יאוחר משישים ימים מתום שנת הכספים, את חשבונות המועצה לרואה חשבון שמינה השר לפי סעיף 216 לפקודת העיריות.

פרק שמיני: הוראות שונות

[עריכה]

@ 54. התחייבויות האיגוד

חוזה, כתב התחייבות או תעודה אחרת לא יחייבו את האיגוד -
(1) כשיש בהם התחייבות כספית מטעם האיגוד, אלא אם כן נחתמו בידי יושב ראש המועצה ובידי הגזבר;
(2) כשאין בהם התחייבות כספית כאמור, אלא אם כן נחתמו בידי יושב ראש המועצה ומזכיר האיגוד.

@ 55. גישה לספרי האיגוד

ספרי האיגוד, מסמכיו וניירותיו יהיו פתוחים לעיון ולבדיקה בפני כל חברי המועצה, והוא רשאי להכין העתק או תקציר מהם, ובלבד שלא יוציאו ספר, מסמך או נייר כאמור ממשרד האיגוד בלי הסכמתו בכתב של יושב ראש המועצה.

@ 56. המצאת ידיעות לרואה החשבון

רואה חשבון כאמור בסעיף 53 רשאי, בכל עת, לדרוש מאת המועצה להמציא לו ידיעות, פרטים, הסברים, חומר סטטיסטי וכל חומר אחר בקשר לעניני האיגוד, ועל יושב ראש המועצה למלא אחר הדרישה בתוך זמן סביר.

@ 57. משפטים

האיגוד רשאי להגיש תביעה או לפתוח ולעשות כל פעולה משפטית או להיות בעל דין בכל משפט או בכל הליך משפטי, בקשר לתפקידו ולעניניו, אם הדבר נראה לו דרוש לצורך קיומן או הגנתן של זכויות האיגוד או להגנת חבריו, עובדיו, מוסדותיו ומפעליו בקשר לתפקידיהם; לתכלית זו רשאי האיגוד לייפות את כוחו של כל חבר המועצה או של כל עובד הן באופן כללי והן לענין מיוחד.

@ 58. בירור חילוקי דעות

נתגלעו חילוקי דעות בין הרשויות המקומיות ובין האיגוד או בין הרשויות המקומיות בינן לבין עצמן, בעניני האיגוד, רשאים יושב ראש המועצה או כל רשות מקומית להביא את חילוקי הדעות לפני השר, והשר או מי שהוא ימנה לכך יכריע בהם; הכרעת השר או מי שמינה כאמור, תהא סופית.

<פרסום> ט' באייר התשנ"ט (25 באפריל 1999) <חתימה> אליהו סויסה שר הפנים