להלן מספר שאלות ותשובות נפוצות. שימו לב: חלק מהתשובות הן בגדר המלצה בלבד, והן אינן חובה. כל משפט שהוא בגדר המלצה, מתחיל במילים "מומלץ" ו-"רצוי" ונטיותיהן השונות.
יש לי תמונה שאני צילמתי, ואני רוצה להעלות את התמונה לוויקיטקסט. איזה רישיון הוא הרישיון המומלץ?
ראשית, תמונות חופשיות מומלץ להעלות לוויקישיתוף (ישנו קישור לדף ההעלאה בצד ימין בתיבת הכלים). בתשובה לשאלה, מומלץ להשתמש ברישיון המטיל שתי מגבלות בלבד: ייחוס ליוצר/ת (קרדיט) והפצת יצירות נגזרות תחת רישיון זהה (כלומר, העורכים את היצירה שלכם, יצטרכו לפרסם את היצירה החדשה שנוצרה תחת רישיון זהה). רישיון זה מופיע ברשימת הרשיונות בדף העלאת תמונות בוויקישיתוף כ-
"(Own Work, copyleft (GFDL, CC-BY-SA-2.5"
מבקשים פתרון פשוט יותר? לכו על תנאי יחיד: ייחוס ליוצר (קרדיט) בלבד - הוסיפו את התבנית {{Attribution}} לתיבת הטקסט של תיאור התמונה בדף ההעלאה בוויקישיתוף.
הזכויות שמורות (ולכן השימוש בתמונה יהיה תחת תנאי שימוש הוגן)
יש לי שתי תמונות עם רישיונות שונים. באיזה תמונה עלי להשתמש?
הרעיון הכללי הוא שיש להשתמש בתמונה החופשית ביותר האפשרית, בהלקח בחשבון איכותן של שתי התמונות. אם התמונה החופשית יותר באיכות גרועה והיא אינה ניתנת לשיפור, עדיפה תמונה חופשית פחות. מהי תמונה חופשית יותר ופחות? ראו את פרמידת הרשיונות שמשמאל. ככל שהרשיון נמצא קרוב יותר לראש הפרמידה, כך הוא חופשי יותר. לדוגמה, תמונה ברישיון {{ייחוס}} עדיפה על פני תמונה המוגנת בזכויות יוצרים.
מצאתי באינטרנט תמונה שבה נראה אדם מפורסם שעדיין פעיל במדינה שלו. האם ניתן להשתמש בתמונה כשימוש הוגן בערך על אדם זה?
ברוב המקרים - לא. הואיל ומדובר באדם חי, הכלל "לא ניתן להשיג או ליצור תמונה חופשית זהה או דומה שתספק במידה מספקת את אותו המידע" - אינו מתקיים, שכן סביר להניח שאפשרי להשיג תמונה חופשית יותר, בין אם מאדם זה עצמו, ובין אם ממקורות אחרים. יש מצבים שבהם קשה מאוד להשיג תמונה דומה בעלת רשיון חופשי יותר, ולכן במקרים אלו - מותר השימוש ההוגן.
יש לי אלבום של זמר כלשהו. האם ניתן לסרוק את עטיפת האלבום ולשים את התמונה בערך על הזמר לפי כללי השימוש ההוגן?
לא, למעט במקרה אחד: אם בתמונת האלבום נראית דמותו של הזמר ולא ניתן להשיג או ליצור בשום אופן תמונה חופשית יותר של זמר זה.
לא מצאתם תשובה לשאלתכם? באפשרותכם לפנות לדלפק הייעוץ.