לדלג לתוכן

עזרה:דף שיחה

מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי
(הופנה מהדף ויקיטקסט:ארכוב)
מדיניות ויקיטקסט

דף שיחה הוא דף ויקיטקסט מיוחד, שכולל דיונים על התכנים של המאמר שהוא מצורף לו.

אם הניסוח במאמר מסויים נראה לכם לקוי, או משהו במאמר לא ברור, צטטו את הקטע הבעייתי בדף השיחה של המאמר, והוסיפו את שאלת ההבהרה שלכם. אם תעשו זאת תסייעו לשיפור המאמרים וניסוחם, מה שכמובן מוערך מאוד על ידי הקהילה.

הוראות מיוחדות לעריכת דף שיחה

[עריכה]
  1. כדי לצפות בדף שיחה של מאמר, יש ללחוץ על לשונית השיחה המופיעה בראש כל דף בויקיטקסט.
  2. כדי לחזור למאמר מדף השיחה, יש ללחוץ על לשונית המאמר.
  3. ניתן להוסיף בקלות הערה לדף השיחה באמצעות לחיצה על לשונית הפלוס (+) הנמצאת בראש הדף. מומלץ ביותר להוסיף הערה חדשה ולא להשתמש בהערה הקודמת כי שם ההערה מופיע בשינויים המומלצים דבר שמקל על המעקב אחר השיחות.
  4. מומלץ מאוד לחתום בסוף כל הערה שכתבתם. כדי לעשות זאת הוסיפו ארבעה סימני ~ (זרקא, tilde) בסוף הטקסט שכתבתם. סימנים אלו יהפכו אוטומטית לחתימה הכוללת את שמכם, קישור לדף המשתמש שלכם, והשעה והתאריך בהם נכתבה ההודעה. למידע נוסף ראו עזרה:העדפות.
  5. כשעונים לויקיעורכים (משתמשים של ויקיטקסט) אחרים, עדיף לדחוף את ההערה טאב אחד שמאלה ע"י הוספת נקודתיים בתחילת השורה (אם יש כבר נקודתיים, הוסיפו עוד אחד לרצף).
  6. רצוי מאוד לענות בדף השיחה שבו החלה השיחה ולא בדף השיחה אחר, דבר זה מאפשר מעקב של אחרים אחרי השיחה.

ארכוב

[עריכה]

בניגוד לדפים רגילים בהם עורכים שוב ושוב את אותו תוכן, דפי שיחה גדלים כל הזמן בשל העובדה כי הם מכילים נושאים שונים ודברים של ויקיטקטסים שונים. מכיוון שגודל רב של דף שיחה מקשה על ההתמצאות בו ועל עריכתו ואילו מחיקת דיונים ישנים איננה רצויה (על מנת שלא יחזרו עליהם), הפתרון הוא ארכוב.

תהליך ביצוע הארכוב הוא כדלקמן:

  1. בדיקה של אורך השיחה, כלל אם דף השיחה איננו מציג את הודעה בסגנון של "אזהרה: גודל דף זה הוא $1 קילובייט. בדפדפנים מסוימים יהיו בעיות בעריכת דף הגדול מ-32 קילובייט. אנא שיקלו חלוקת דף זה לדפים קטנים יותר", יש מלהמנע לארכב אותו (חריג לכלל זה הוא דפי שיחת משתמש, שהמשתמש רשאי לארכב אותם בכל עת).
  2. יש למצוא את הפסקאות שניתן לארכב, לרוב מדובר בפסקאות שלא הוכנסה אליהן תגובה במשך השבוע האחרון, אולם בדפי שיחה שמתמלאים מהר (למשל במזנון) ניתן לחרוג מכלל זה.
  3. בראש דף השיחה יוצרים קישור מהצורה /ארכיון מספר כאשר "מספר" הוא מספר רץ של הארכיון (אם אין עדיין ארכיון יש להקיש 1). במקרים שבהם הארכיון הוא ספיציפי (למשל דיון על נושא מסוים) ניתן להקיש שם אחר (ה-/ מציין שזהו דף משנה של הדף הנוכחי).
  4. יש להקיש על הקישור (ניתן לשמור את דף השיחה ולהקיש עליו או לבצע תצוגה מקדימה ולהקיש עליו), נכנסים למצב עריכה אוטומטי בארכיון (כי הארכיון עדיין לא קיים).
  5. יש להשאיר את הארכיון במצב עריכה ולהכנס למצב עריכה בדף השיחה המקורי (כלומר, יש צורך בשני חלונות פעילים).
  6. יש להעביר את הפסקאות שמצאנו בסעיף 2 מדף השיחה לארכיון ולשמור אותו.
  7. רק לאחר ששומרים את הארכיון, ניתן לשמור גם את דף השיחה עם תקציר עריכה של "ארכוב".

הערות

[עריכה]
  1. נוסף על דפי השיחה של מאמרים יש דפי שיחה גם לקטגוריות, דפי מטא, הודעות המערכת ולמעשה כמעט לכל הדפים שבויקיטקסט, ניתן להיעזר בהם בדרך דומה לזו של דפי שיחה רגילים, רק עבור הדף הספיציפי.
  2. הכללים המיוחדים של דף שיחת משתמש מפורטים בעזרה אודות דף משתמש.
  3. הצבעות מחיקה (דפי משנה של ויקיטקסט:רשימת מועמדים למחיקה) נחשבות גם הן לדפי שיחה וכפופות לכללים הכתובים לעיל.
  4. בנוסף על כל דפי השיחה הנ"ל, יש מספר דפי שיחה המופיעים בקטגוריה: ויקיטקסט - דיונים וגם עליהם חלים כללים אלו, למרות שהם אינם דפי שיחה רגילים.