לדלג לתוכן

ביאור:כתר לי זעיר ואחוך

לא בדוק
מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי
הבהרה:

דף זה הוא במרחב הביאור של ויקיטקסט, ומכיל גם פרשנות וביאורים של משתמשים בני ימינו, שאינם מייצגים בהכרח את הפרשנות המסורתית.


זהו מאמר דמיוני; אין לקחת אותו ברצינות!


[שמעתי מר' ישראל שליסל]

פעם אחת היו רב וכומר, והם כל-הזמן היו מתווכחים לפני המלך. כל פעם הכומר היה שואל את הרב שאלה, והרב היה אומר "תן לי קצת זמן ואני אגיד לך", ולמחרת היה בא ועונה לשאלה. יום אחד הכומר החליט שנמאס לו מזה, שהרב כל-הזמן מנצח אותו, והוא הציע לחוקק חוק חדש: שכל מי שיבקש שיתנו לו זמן לחשוב – יוציאו אותו להורג. הרב הסכים, אבל הוא ביקש שיתנו לו לשאול את השאלה הראשונה, ושאל: 'מה פירוש הפסוק (איוב לו ב) " " "כַּתַּר לִי זְעֵיר וְאֲחַוֶּךָּ" " " ? '...

מקורות

[עריכה]

על-פי מאמר של שמעתי מהרב ישראל שליסל שפורסם לראשונה בפירושים וסימנים 7 וגם ב אתר הניווט בתנך בתאריך 2000-07-01.

תגובות

[עריכה]

מאת: מאיה

מאיה (212.179.129.32) ב23:15:40  26.01.2003, בתגובה ל: ארמית שנשלח על-ידי ר' ישראל שליסל בפוס 7: מאוד אהבתי את הבדיחה!!!

מאת: אויספארלוירען
בתגובה ל: ארמית שנשלח על-ידי ר' ישראל שליסל בפוס 7:

בוילנה פעל צנזור לספרי ישראל, מומר ושמו ישראל איסר לנדא, אשר חיבב את הלשון הארמית. במכתביו לראשי-קהל, לרבנים, לפרנסים וכד' היה חותם את שמו כך: "ישראל, אף על גב דליכא איסר בהדיה"...

מאת: שושנה
אתרא מענינא סגי. במטותא מינך שדר לנא עוד קמעא מטובך. ביקרא, שושנה

דף זה הוסב אוטומטית מאתר הניווט בתנ"ך. (הקישור המקורי) יתכן שבגלל שגיאה בתוכנת ההסבה נפלו טעויות. אתם מוזמנים לתקן את הטעויות, ולמחוק הודעה זו מהדף.

קיצור דרך: tnk1/ktuv/eyov/yv-36-02