תוכנה חופשית וקוד פתוח בארגון - חקר ארועים - פרק שלישי - 1 - כללי

מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי

תוכנה חופשית וקוד פתוח בארגון - חקר ארועים - פרק שלישי - שיטת המחקר - כללי

3. פרק שלישי – שיטת המחקר

3.1. כללי

פרק זה נועד להסביר כיצד נבנה המחקר. הפרק יסביר כיצד עומד המחקר בשיטות ובסטנדרטים מדעיים לעריכת מחקר. מחקר זה משתמש בשיטת חקר האירועים, (Case study) ולכן אסקור שיטת מחקר זו באופן כללי. אחר כך אציג את השיטות הפרטניות שאנקוט במחקר זה.

יש שלושה מקורות עיקריים של ספרות לצורך שיטת המחקר של ניתוח אירועים. המפורסם מכולם הוא רוברט יין [Yin (1989, 1994, 1998)] במהדורות השונות, וכמובן ישנם גם [Marshal, Rossman (1989)] ו-[Eisenhardt (1989)]. השילוב של שלושת המקורות האלו מספק את המסגרת העיקרית לשיטת המחקר (מחקר של כל אירוע בנפרד). עמם יש שימוש בשיטה של Qualitative Research המתוארת בספרים של [Myers (1997)], [Maxwell (1996)], [Patton [Mason (1996)])], 1990) ובאמצעות שיטה זו נבחרו האירועים למחקר.

המטרה היא לסקור שימוש בפועל ב-FOS בארגונים שונים, להציג טבלה המשווה בין השימושים השונים והמטרות של אותם ארגונים ולבסוף להסיק מסקנות כלליות ממקרים פרטיים אלו.

מסגרת המחקר הכללית נעשית לפי Qualitative Research — מתייחסים לארגונים וליישומים שמייצגים את הכלל, לא מבצעים מחקר סטטיסטי מלא מפני שהשוני בצירופים בין הארגונים ליישומים גדול מדי (צריך מסגרת מחקר גדולה הרבה יותר מאשר עבודה זו). הצירוף של ארגונים ויישומים מוטמעים מייצג את הכלל. לאחר מכן, בכל ארגון וארגון נשתמש בשיטת Case Study כדי ללמוד על המאפיינים המעניינים אותנו ועל הכרונולוגיה של האירועים. לאחר שנאסוף את התוצאות, נוכל לקבוע מהם הכללים, הדרך והשיטות שיש ליישם כדי להצליח ביישום תוכנת FOS בארגון.