עמוד:Bostenay - Meir Leheman.pdf/24

מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי
הדף הזה עבר הגהה

ידעת בתי כי אך תשע עשרה שנה לך, ‬ורצוני איפוא כי עוד תנשאי לאיש".

"חלילה לבתך, אדוני אבי! חלילה לי לשכוח את אלוף נעורי".

"יקר גם בעיני, בתי, זכרון אלוף נעוריך ולך נאוה תהלה! אך אלהי עולם ברב חסדו גזר על המת שישתכח למען לא יכבד עלינו יגוננו ולא נתאבל על מת כל ימי חיינו. ועתה ראי נא בתי, הלא רבי בנימין מטבריא איש גדול בתורה גבר חכם בעז צריק וישר, ‬והוא גם מפלטך ומצילך ממות אותך ואת בנך, ‬האיש הזה בנימין נפשו חפצה בך ומישרים אהבך, בואי בבריתו, והיה בעל נאמן לך, ‬ואב רחום לבנך, ‬מבטח עז לביתך כל הימים".

עוד האב מדבר עם בתו והנער בוסתנאי אשר ישב לרגלי אמו הלך לו מבלי משים, להלאה בערוגות הגן, והנה שב מפזז ומכרכר אל אמו ובידו נחש קטן אשר מצא בין העשבים, ‬הילד אחז את הנחש בצוארו לבלי ימיש ראשו המלא חמת רעל. ‬כפנאי נבהל למראה עיניו וכחץ מקשת, מהר ויאחז בכף הנער ובנחש ויטה את ראש הנחש לארץ וירמסהו ברגליו. ‬חרדה אחזה את ילתא ובפחד ורעדה ראתה את מעשי אביה. ‬אז חבקה את בנה בזרועותיה ותשקהו, נהרי נחלי דמעה שטפו מעיניה ותתן קולה בבכי, כרעה על ברכיה ותשתחוה ותברך את ה׳ כי הציל נפש בנה ממות. ‬ובקומה פנתה אל אביה ותאמר: "אבי! לבך ירא וחרד על אודותי ועל עתידותי תדאג דאגה, ועיניך רואות אבי! אם ה׳ לא ישמור עלי לשוא ישקוד שומר, ‬ומי אוהב טהר לב גבור חיל, ‬הציל נפש בני מחמת פתנים? לא אהיה עוד לאיש, ‬ובני כל ישעי וחפצי. ואלהי ישראל אשר חנן את בני דעה לאחוז בצוארו את הנחש אשר ארב לנפשו, הוא יהיה מגן בעדו כל הימים, ובצל כנפיו יחסה, ‬באלהי חסדי אשים מבטחי ובידו אפקיד חיי וחיי בני. ‬הלא אמרת אבי כי בבוסתנאי כל תקות ישראל, ‬על כן יהיו נא כל מעיני בתקוה זאת, ‬אהבתי את בני, הוא‬ יהיה נחמתי וחמדת חיי, לא אתן מאהבתי לאיש אחר וכל חלק לא יהיה בה לבנים אחרים, נתונה נתונה היא לבוסתנאי בעודי חי".

בו ביום הזה עזב בנימין את העיר מחוזא וישב לטבריא.


‪‬‫

8) הנער בוסתנאי.‬

בוסתנאי הלך הלוך וגדול לשמחת נפש כל רואיו, אור פניו כאור ירח יקר הולך, בריא ושלם בגופו, מופלא ונעלה בכשרונות נפשו. ‬מהיר לשמוע ולהבין את כל דבר הקשה. ‬הגאון רבינו כפנאי התפטר מגאונותו, למען מצוא ידים לכלכל חינוך נכדו ולמודו. ‬ולמען לא יתבודד הנער בלמודיו ובעתות שעשועיו בקש וימצא לו הגאון חבר יתום בן טובים ושמו אחאי, ושנותיו כשנות נכדו, יפה מראה, ומבין להשכיל, ועד מהרה אהבו הילדים איש את רעהו ויגדלו יחד. רבינו כפנאי היה בא כפעם בפעם אל דעסטאגרעד אל המלך, ‬להודיעהו את שלום בוסתנאי והצלחתו בלמודיו, כי כן צוה עליו