עזרה:הנחיות למפעילי מערכת

מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

בדף זה הסברים לביצוע פעולות טכניות שרק מפעילי מערכת יכולים לבצע.

מחיקת דפים[עריכה]

  1. היכנסו לדף אותו אתם רוצים למחוק.
  2. בלשוניות שלמעלה, קיימת לשונית של חץ, שכאשר לוחצים עליה, נפתחת רשימה של אפשרויות מתקדמות. לחצו עליה ובחרו באפשרות "מחיקה".
  3. הגעתם לטופס המחיקה. בחרו את הסיבה למחיקה ואשרו את ביצוע הפעולה באמצעות לחיצה על הכפתור "מחיקה".

שחזור דפים שנמחקו[עריכה]

  1. היכנסו ליומן המחיקות. ליד כל פעולת מחיקה יש לחצן "הצגה/שחזור". לחצו על הלחצן הזה ליד פעולת המחיקה אותה אתם רוצים לבטל.
  2. הגעתם לטופס שחזור הדף. באפשרותכם לשחזר מספר גרסאות באמצעות בחירה במספר תיבות סימון מסוימות בלבד. כדי לשחזר את כל הגרסאות של הדף, אין צורך לסמן את כל הגרסאות. אפשר לא לסמן כלום.
  3. כתבו את הסיבה לשחזור ואשרו את ביצוע הפעולה באמצעות לחיצה על הכפתור "שחזור".

הגנה, שינוי הגדרות הגנה והסרת הגנה מדפים[עריכה]

  1. היכנסו לדף עליו אתם רוצים לבצע את הפעולה.
  2. בלשוניות שלמעלה, קיימת לשונית של חץ, שכאשר לוחצים עליה, נפתחת רשימה של אפשרויות מתקדמות. לחצו עליה ובחרו באפשרות "הגנה".
  3. הגעתם לטופס ההגנה. תחת "עריכה" בחרו את רמת ההגנה מפני עריכת הדף. לאחר מכן, בחרו את זמן פקיעת ההגנה. אם ברצונכם לקבוע זמן או תאריך פקיעה שאינו מופיע ברשימת הזמנים הנפוצים, כתבו אותו בשדה "זמן אחר". אם ברצונכם, למשל, להפעיל הגנה ל-26 דקות, כתבו בשדה: 26 min; אם ברצונכם להפעיל הגנה ל-5 ימים, כתבו: 5 days. אם ברצונכם לקבוע תאריך פקיעה, למשל ל-13 באוגוסט 2016 בשעה 13:45, כתבו: 13:45, 13 Aug 2016.
  4. באפשרותכם לקבוע הגדרות הגנה מפני העברה שונות מהגדרות ההגנה מפני עריכה. לשם כך, סמנו את את האפשרות "שינוי אפשרויות הגנה נוספות" ומלאו את הפרטים בדיוק באותה צורה של ההגנה מפני עריכה.
  5. ניתן להפוך את ההגנה למדורגת באמצעות סימון האפשרות "הגנה על כל הדפים המוכללים בדף זה (הגנה מדורגת)", אולם לרוב מומלץ שלא לעשות זאת, משום שהגנה מדורגת פירושה הגנה מלאה על כל דפי המשנה המוכללים בדף.
  6. בחרו את הסיבה להגנה ואשרו את ביצוע הפעולה באמצעות לחיצה על הכפתור "אישור".

כדי לשנות הגדרות הגנה לדף שכבר מוגן, יש לבצע בדיוק אותו הדבר, מלבד העובדה שהטקסט בלשוניות יהיה "שינוי הגנה" ולא "הגנה". כדי להסיר הגנה, יש פשוט לשנות את ההגנה ולבחור "כל המשתמשים מורשים" גם בהגנה מפני העריכה וגם מפני העברה.
שימו לב: בהגנה על דפים שאינם קיימים, ההגנה תהיה מפני יצירת הדף. אי לכך, לא ניתן יהיה לקבוע הגנה מפני העברה. בהגנה על קבצים ניתן להפעיל הגנה גם מפני העלאת הקובץ.

חסימה, שינוי הגדרות חסימה וביטול חסימה של משתמשים[עריכה]

  1. היכנסו לדף המשתמש או לדף שיחת המשתמש אותו ברצונכם לחסום.
  2. לחצו על הקישור "חסימת משתמש" הנמצא בתפריט בצד ימין, תחת "תיבת כלים". לחילופין, ליד כל עריכה של משתמש בהיסטוריית הגרסאות ובדף השינויים האחרונים מופיע קישור "חסימה", וניתן ללחוץ עליו. אפשרות נוספת היא להיכנס לדף מיוחד:חסימה ולהזין באופן ידני את שם המשתמש או את כתובת ה-IP אותה ברצונכם לחסום.
  3. הגעתם לטופס החסימה. בשדה "כתובת IP או שם משתמש" בדקו שאתם אכן מתכוונים לחסום את הכתובת או המשתמש המצוין.
  4. בשדה "פקיעה" קבעו את זמן פקיעת החסימה. אם ברצונכם לקבוע זמן או תאריך פקיעה שאינו מופיע ברשימת הזמנים הנפוצים, כתבו אותו בשדה "זמן אחר". אם ברצונכם, למשל, לחסום ל-26 דקות, כתבו בשדה: 26 min; אם ברצונכם לחסום ל-5 ימים, כתבו: 5 days. אם ברצונכם לקבוע תאריך פקיעה, למשל ל-13 באוגוסט 2016 בשעה 13:45, כתבו: 13:45, 13 Aug 2016.
  5. בשדה "סיבה" בחרו את הסיבה לחסימה.
  6. בחרו האם ברצונכם לחסום את המשתמש גם מפני יצירת חשבונות חדשים (כדי שלא יוכל לעקוף את החסימה באמצעות פתיחת משתמש חדש). לרוב רצוי להשאיר אפשרות זו מסומנת.
  7. בחרו האם ברצונכם לחסום את המשתמש גם מפני שליחת דואר אלקטרוני למשתמשים באמצעות התכונה "שליחת דואר אלקטרוני למשתמש זה" של ויקיטקסט. לרוב רצוי לסמן אפשרות זו רק אם המשתמש מטריד משתמשים במייל.
  8. כברירת מחדל, משתמשים חסומים יכולים לערוך רק את דף השיחה האישי שלהם. בחרו האם ברצונכם לחסום בפני המשתמש גם את האפשרות הזו. לרוב רצוי לסמן אפשרות זו רק אם המשתמש מטריד בדף שיחתו האישי.
  9. בחרו האם ברצונכם לחסום גם את כתובת ה-IP של המשתמש, כדי שלא יוכל לערוך מחוץ לחשבון כמשתמש אנונימי. בחירה באפשרות זו תחסום באופן אוטומטי כל כתובת IP בה המשתמש ינסה להיכנס לחשבונו בזמן החסימה. לרוב רצוי להשאיר אפשרות זו מסומנת.
  10. אשרו את החסימה באמצעות לחיצה על הכפתור "חסימה".

כדי לשנות את הגדרות החסימה למשתמש שכבר חסום, היכנסו ליומן החסימות ולחצו על "שינוי חסימה" ליד פעולת החסימה אותה אתם רוצים לשנות. כדי לבטל חסימה של משתמש, היכנסו ליומן החסימות ולחצו על "שחרור חסימה" ליד פעולת החסימה אותה אתם רוצים לבטל. לחילופין, ניתן להיכנס לדף מיוחד:שחרור חסימה ולהזין באופן ידני את כתובת ה-IP או שם המשתמש אותו ברצונכם לשחרר. לאחר שהגעתם לטופס שחרור החסימה, בדקו שאתם אכן רוצים לבטל את החסימה של שם המשתמש או כתובת ה-IP המצוינת. כתבו את הסיבה לחסימה ואשרו את ביצוע הפעולה באמצעות לחיצה על הכפתור "שחרור חסימה".

שינוי מצב תצוגה של גרסאות של דפים[עריכה]

  1. היכנסו לדף היסטוריית הגרסאות של הדף בו נמצאת הגרסה שברצונכם לשנות את מצב תצוגתה.
  2. ליד כל גרסה קיימת תיבת סימון. סמנו את הגרסאות שברצונכם לשנות את מצב תצוגתן.
  3. לחצו על הכפתור "הצגת/הסתרת הגרסאות שנבחרו" המופיע בצד שמאל מעל רשימת הגרסאות.
  4. הגעתם לטופס שינוי מצב תצוגת הגרסאות. בדקו שהגרסאות שנבחרו הן אכן הגרסאות שהתכוונתם לשנות את מצב תצוגתן.
  5. בחרו האם ברצונכם להסתיר את תוכן הגרסה (כלומר, את התוכן של העריכה עצמה).
  6. בחרו האם ברצונכם להסתיר את תקציר העריכה שנכתב.
  7. בחרו האם ברצונכם להסתיר את שם המשתמש או כתובת ה-IP של העורך.
  8. בחרו את הסיבה לשינוי מצב התצוגה של הגרסה ואשרו את ביצוע הפעולה באמצעות לחיצה על הכפתור "ביצוע על הגרסה שנבחרה".

הערה: ניתן להגיע לטופס שינוי מצב תצוגה של גרסה גם באמצעות לחיצה על הקישור "הצגה/הסתרה" שבדף השוואת הגרסאות.

שינוי מצב תצוגה של פעולות יומן[עריכה]

  1. היכנסו ליומן בו נמצאת הפעולה שברצונכם לשנות את מצב תצוגתה.
  2. ליד כל פעולת יומן קיימת תיבת סימון. סמנו את פעולות היומן שברצונכם לשנות את מצב תצוגתן.
  3. לחצו על הכפתור "הצגת/הסתרת פעולות היומן שנבחרו" המופיע בצד ימין מעל רשימת פעולות היומן.
  4. הגעתם לטופס שינוי מצב תצוגת פעולות היומנים. הטופס זהה לטופס שינוי מצב תצוגת גרסאות, ועל כן יש לפעול כפי שמצוין כאן.

ניהול הרשאות משתמש[עריכה]

  1. היכנסו לדף המשתמש או לדף השיחה של המשתמש שברצונכם לשנות את הרשאותיו.
  2. לחצו על הקישור "ניהול הרשאות משתמש" המופיע בתפריט שבצד ימין תחת "תיבת כלים". לחילופין, ניתן מלכתחילה להיכנס לדף מיוחד:ניהול הרשאות משתמש ולהזין באופן ידני את שם המשתמש.
  3. הגעתם לטופס ניהול הרשאות המשתמש. ודאו ששם המשתמש המצוין הוא אכן המשתמש שברצונכם לשנות את הרשאותיו.
  4. סמנו את תיבות הסימון ליד ההרשאות שברצונכם להוסיף למשתמש. בטלו את תיבות הסימון ליד ההרשאות שברצונכם להסיר.
  5. כתבו את הסיבה לשינוי ההרשאות ואשרו את ביצוע הפעולה באמצעות לחיצה על הכפתור "שמירת קבוצות משתמש".

שימו לב:

  • לא ניתן להעניק הרשאות למשתמש אנונימי (כתובת IP).
  • ישנן הרשאות מסוימות שרק ביורוקרטים יכולים לשנות, וישנן הרשאות שרק דיילים יכולים לשנות.