לדלג לתוכן

מקור:חוק הספריות הציבוריות

מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי

<שם> חוק הספריות הציבוריות, התשפ"ד-2024

<מאגר 2221520 תיקון 0>

<מקור> חוק קודם: ((ס"ח תשל"ה, 230|חוק הספריות הציבוריות|8:209020)); ((תשס"ב, 452|תיקון|15:300508)), ((528|ת"ט|15:300543)); ((תשס"ג, 394|חוק התכנית הכלכלית להבראת ישראל (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב והמדיניות הכלכלית לשנת הכספים 2003 ו־2004)|16:299931)); ((תשס"ז, 390|תיקון מס' 3|17:300123)); ((תשע"ג, 118|חוק לשינוי סדרי עדיפויות לאומיים (תיקוני חקיקה להשגת יעדי התקציב לשנים 2013 ו־2014)|19:301574)); ((תשע"ז, 986|חוק לביטול פקודת העיתונות|20:387463)). חוק חדש: ((ס"ח תשפ"ד, 1160|חוק הספריות הציבוריות|25:4733494)).

@ 1. מטרה

חוק זה בא להסדיר את פעילותן של הספריות הציבוריות לטובת הציבור, במטרה לקדם את החינוך והתרבות בישראל, לעודד קריאה, צריכת ידע ותרבות פנאי בקרב הציבור, ולהבטיח מתן שירותי ספרייה ציבורית מתקדמים, נגישים, זמינים ואיכותיים, לצד הבטחת מקורות המימון למימוש מטרה זו.

@ 2. הגדרות

בחוק זה -
- "חוק יסודות התקציב" - חוק יסודות התקציב, התשמ"ה-1985;
- "המדד החברתי-כלכלי" - אפיון ודירוג של רשויות מקומיות לפי הרמה החברתית-כלכלית של האוכלוסייה בהן, כפי שמפרסמת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה;
- "מדד הפריפריאליות" - אפיון ודירוג של רשויות מקומיות לפי מיקומן הגאוגרפי ביחס לריכוזי האוכלוסייה בישראל, כפי שמפרסמת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה;
- "המועצה" - המועצה לספריות ציבוריות שמונתה לפי סעיף 3;
- "המשרד" - משרד התרבות והספורט;
- "ספר" - ספר, כתב עת, עיתון או דבר דפוס אחר, סרט, תקליטור, לומדה, מאגר מידע וכן חומר גרפי, קולי או אור-קולי אחר, והכול בכל צורה או טכנולוגיה שבהן הם נשמרים, מאוחזרים או מופצים, ולרבות בכתב לעיוורים או באופן הנגשה אחר;
- "ספרייה ציבורית" - ספרייה המיועדת לציבור הרחב שהיא פתוחה לכול ומנוהלת על ידי רשות מקומית או מי מטעמה, לרבות בשיתוף גופים אחרים כאמור בסעיף 13;
- "רשות מקומית" - עירייה, מועצה מקומית או איגוד ערים כהגדרתו בחוק איגודי ערים, התשט"ו-1955;
- "השר" - שר התרבות והספורט.

@ 3. מינוי מועצה לספריות ציבוריות ותפקידיה

(א) השר ימנה מועצה לספריות ציבוריות בת 15 חברים, והם:
(1) עובד המשרד;
(2) עובד משרד הפנים, לפי המלצת שר הפנים;
(3) עובד משרד האוצר, לפי המלצת שר האוצר;
(4) עובד משרד החינוך, לפי המלצת שר החינוך;
(5) נציג מרכז השלטון המקומי;
(6) נציג מרכז השלטון האזורי;
(7) חבר מועצת הספרייה הלאומית, לפי סעיף 10(א)(3) או (12) לחוק הספרייה הלאומית, התשס"ח-2007, לפי המלצת שר החינוך;
(8) שמונה נציגי ציבור, כמפורט להלן:
(א) חבר סגל אקדמי במוסד מוכר להשכלה גבוהה בעל ידע ומומחיות בתחום מהתחומים האלה: ספרות, ספרנות, מידענות, חינוך או תרבות;
(ב) חבר שהוא ספרן בספרייה ציבורית בעל ותק של חמש שנות עבודה לפחות;
(ג) סופר, לרבות מבקר ספרות או משורר;
(ד) שני חברים בעלי ידע וניסיון מקצועי בתחום מהתחומים האלה: ספרות, ספרנות, מידענות, ארכיונאות, חינוך או תרבות, מתוכם אחד בעל ידע גם במינהל עסקים וכלכלה;
(ה) שני חברים המכהנים בתפקיד בכיר בספרייה ציבורית של רשות מקומית, ומהן רשות מקומית אחת לפחות המשתייכת לאשכול 1 עד 4 במדד החברתי-כלכלי וכן לדירוג 1 עד 5 לפי מדד הפריפריאליות של רשויות מקומיות, שימונו לאחר התייעצות עם ארגון המייצג את רוב מנהלי הספריות הציבוריות;
(ו) נציג ארגון עובדים המייצג את רוב עובדי הספריות הציבוריות.
(ב) השר ימנה את יושב ראש המועצה ואת ממלא מקומו הקבוע מקרב חברי המועצה המנויים בסעיף קטן (א)(8).
(ג) הוראות סעיפים 18א, 18א1 ו-18א2 לחוק החברות הממשלתיות, התשל"ה-1975, יחולו לעניין מינוי חברי המועצה, בשינויים המחויבים ובשינויים אלה: במקום "דירקטוריון של חברה ממשלתית" או "דירקטוריון החברה" יבוא "המועצה" ובמקום "חבר דירקטוריון" יבוא "חבר המועצה".
(ד) לא ימונה לחבר המועצה מי שהורשע בעבירה פלילית או בעבירת משמעת שמפאת מהותה, חומרתה או נסיבותיה אין הוא ראוי לכהן כחבר המועצה, או שהוגשו נגדו כתב אישום או קובלנה משמעתית בעבירה כאמור, וטרם ניתן פסק דין סופי בעניינו.

@ 4. ועדות משנה

(א) המועצה רשאית למנות ועדות משנה מקרב חבריה, דרך כלל או לעניין מסוים, ובלבד שהרכב ועדת משנה ישקף, ככל האפשר, את הרכב המועצה.
(ב) בלי לגרוע מהוראות סעיף קטן (א), המועצה תמנה ועדת משנה לשם מעקב אחר רכש ספרים על ידי הספריות הציבוריות; לשם ביצוע תפקידה, ועדת המשנה לענייני רכש ספרים תקבל מידע מהמשרד ומהרשויות המקומיות ותעמוד בקשר עם הגורמים הנוגעים בדבר, ובכלל זה עם הוצאות לאור של יצירות כתובות.

@ 5. תפקידי המועצה

(א) אלה תפקידי המועצה:
(1) לייעץ לשר בכל נושא הנוגע לקביעת מדיניות ויעדים בתחום הספריות הציבוריות, לפי פנייתו או מיוזמתה;
(2) לעקוב אחר יישום חוק זה ולייעץ לשר, לפי פנייתו או מיוזמתה, בעניינים הנוגעים לביצועו;
(3) לייעץ לשר בכל הנוגע להשתתפות המדינה והרשויות המקומיות בהוצאות הספריות הציבוריות, ובפרט בנוגע לקביעת מבחני תמיכה לפי סעיף 14(ג), קביעת שיעור השתתפות שונה לרשויות מקומיות לפי סעיף 14(ה)(3) והקצאת תקציב למיזם או לפעילות מסוימים שיש להם זיקה משמעותית לתחום הספריות הציבוריות וצפויה להיות להם תרומה ניכרת לתחום זה לפי סעיף 14(ו);
(4) לייעץ לשר בעניין קביעת השירותים שעל הספריות הציבוריות לספק בחינם לפי סעיף 16(א) ובעניין התשלומים שספרייה ציבורית רשאית לגבות לפי סעיף 17.
(ב) המועצה רשאית להסתייע בעובדי המשרד בעניינים מינהליים וארגוניים הדרושים לביצוע תפקידיה כאמור בסעיף זה.
(ג) המועצה תכין מדי שנה דוח שנתי שיכלול את סיכום פעילותה והמלצותיה; הדוח השנתי יוגש לשר ולוועדת החינוך, התרבות והספורט של הכנסת לא יאוחר מיום 31 במרץ בכל שנה לגבי השנה הקודמת.

@ 6. תקופת כהונה

(א) תקופת כהונתו של חבר המועצה תהיה ארבע שנים, ורשאי השר להאריך את תקופת כהונתו לתקופת כהונה נוספת, ובלבד שלא יכהן יותר משתי תקופות כהונה רצופות.
(ב) חבר המועצה שתקופת כהונתו תמה לפי סעיף קטן (א) יוסיף לכהן עד למינוי חבר אחר במקומו או עד למינויו מחדש, לפי העניין, לתקופת כהונה נוספת שלא תעלה על שישה חודשים.

@ 7. הפסקת כהונה לפני תום תקופת הכהונה

(א) חבר המועצה יחדל לכהן לפני תום תקופת כהונתו בהתקיים אחד מאלה:
(1) הוא התפטר במסירת כתב התפטרות לשר;
(2) אם מונה לפי סעיף 3(א)(1) עד (7) - הוא חדל להיות עובד או נציג הגוף שמטעמו מונה, ואם הוא מונה כנציג ציבור לפי סעיף 3(א)(8) - הוא התמנה לעובד באחד הגופים המנויים בפסקאות (1) עד (4), לנציג אחד הגופים המנויים בפסקאות (5) או (6) או לחבר המועצה הלאומית לפי פסקה (7), שבסעיף 3(א).
(ב) התקיימה נסיבה מהנסיבות כמפורט להלן לגבי חבר המועצה, יעבירו השר מכהונתו לפני תום תקופת הכהונה ובסמוך למועד התקיימות הנסיבה, בהודעה בכתב:
(1) הוא הורשע בעבירה פלילית או בעבירת משמעת שמפאת מהותה, חומרתה או נסיבותיה אין הוא ראוי לכהן כחבר המועצה, או הוגשו נגדו כתב אישום או קובלנה משמעתית בעבירה כאמור, וטרם ניתן פסק דין סופי בעניינו;
(2) נבצר ממנו דרך קבע למלא את תפקידו;
(3) חדל להתקיים בו תנאי מהתנאים הדרושים למינויו.
(ג) השר, לאחר התייעצות עם יושב ראש המועצה, רשאי להעביר את חבר המועצה מכהונתו לפני תום תקופת הכהונה אם חבר המועצה נעדר בלא סיבה מוצדקת מארבע ישיבות רצופות של המועצה או מיותר משליש מהישיבות שקיימה במהלך שנה אחת.
(ד) השר לא יפסיק את כהונתו של חבר המועצה לפי סעיף קטן (ב) או (ג) אלא לאחר שנתן לו הזדמנות לטעון את טענותיו לעניין זה.
(ה) הפסיק חבר המועצה לכהן לפי הוראות סעיף זה, יפעל השר בהתאם להוראות סעיף 3, למינוי חבר אחר במקומו, בהקדם האפשרי.

@ 8. תוקף פעולות

קיום המועצה, סמכויותיה ותוקף החלטותיה לא ייפגעו בשל הפסקת כהונתו של חבר מחברי המועצה, או מחמת ליקוי במינויו או בהמשך כהונתו, ובלבד שמכהנים בה רוב חבריה.

@ 9. סדרי עבודת המועצה

(א) המועצה תתכנס לפחות ארבע פעמים בשנה, וכן לפי דרישת שליש מחברי המועצה.
(ב) המניין החוקי בישיבות המועצה הוא רוב חבריה, ובהם יושב ראש המועצה או ממלא מקומו הקבוע.
(ג) החלטות המועצה יתקבלו ברוב דעות החברים המשתתפים והמצביעים בישיבה; היו הדעות שקולות, תכריע דעתו של יושב ראש המועצה, ובהעדרו - ממלא מקומו הקבוע.
(ד) המועצה תקבע את דרכי עבודתה וסדרי דיוניה, ככל שלא נקבעו לפי חוק זה; דרכי עבודת המועצה וסדרי דיוניה יפורסמו באתר האינטרנט של המשרד.
(ה) המועצה תנהל פרוטוקול של דיוניה ותפרסמו באתר האינטרנט של המשרד בסמוך לאחר קיום הדיון; פרוטוקול כאמור יכלול לכל הפחות את עיקרי הדברים שבדיון.

@ 10. גמול והחזר הוצאות

חבר המועצה שאינו עובד המדינה, עובד גוף מתוקצב או עובד גוף נתמך, יהיה זכאי לתשלום מאת המשרד בעד השתתפות בישיבות המועצה, בהתאם להוראות של החשב הכללי במשרד האוצר החלות לעניין חברי ועדות ציבוריות; בסעיף זה, "עובד המדינה", "עובד גוף מתוקצב" ו"עובד גוף נתמך" - כהגדרתם בסעיף 32 לחוק יסודות התקציב.

@ 11. החלת דינים על חברי המועצה

חברי המועצה שאינם עובדי המדינה, דינם, בפעולתם כחברי המועצה, כדין עובדי המדינה לעניין חיקוקים אלה ולעניין פעולותיהם במועצה:
(1) חוק שירות הציבור (מתנות), התש"ם-1979;
(2) חוק העונשין, התשל"ז-1977 - ההוראות הנוגעות לעובדי הציבור;
(3) חוק שירות המדינה (סיוג פעילות מפלגתית ומגבית כספים), התשי"ט-1959 - ההוראות הנוגעות לכלל עובדי המדינה;
(4) [[חוק הבחירות לכנסת [נוסח משולב], התשכ"ט-1969]].

@ 12. ניגוד עניינים

(א) בסעיף זה -
- "בן משפחה" - בן זוג, הורה, הורה הורה, בן או בת ובני זוגם, אח או אחות וילדיהם, גיס, גיסה, דוד או דודה וילדיהם, חם, חמות, נכד או נכדה, לרבות קרוב כאמור שהוא שלוב (חורג);
- "בעל עניין" - כהגדרתו בחוק ניירות ערך, התשכ"ח-1968;
- "טיפול" - לרבות קבלת החלטה, העלאת נושא לדיון, נוכחות בדיון, השתתפות בדיון או בהצבעה, או עיסוק בנושא מחוץ לדיון;
- "ניגוד עניינים", של חבר המועצה - ניגוד עניינים בין מילוי תפקידו במועצה ובין עניין אישי או תפקיד אחר, שלו או של קרובו;
- "קרוב", של חבר המועצה - כל אחד מאלה:
(1) בן משפחה של חבר המועצה;
(2) אדם שלחבר המועצה יש עניין במצבו הכלכלי;
(3) תאגיד שחבר המועצה, בן משפחתו או אדם כאמור בפסקה (2) הם בעלי עניין בו;
(4) גוף שחבר המועצה, בן משפחתו או אדם כאמור בפסקה (2) הם מנהלים או עובדים אחראים בו.
(ב) לא ימונה לחבר המועצה ולא יכהן כחבר כאמור מי שבשל כהונתו יימצא, באופן תדיר, במצב של ניגוד עניינים אשר ימנע ממנו למלא את עיקר תפקידו במועצה.
(ג) החלטות המועצה יתקבלו ברוב דעות החברים המשתתפים והמצביעים בישיבה; היו הדעות שקולות, תכריע דעתו של יושב ראש המועצה, ובהעדרו - ממלא מקומו הקבוע.
(ד) המועצה תקבע את דרכי עבודתה וסדרי דיוניה, ככל שלא נקבעו לפי חוק זה; דרכי עבודת המועצה וסדרי דיוניה יפורסמו באתר האינטרנט של המשרד.
(ה) על אף האמור בסעיף זה, רשאי חבר המועצה שמונה לפי סעיף 3(א) להביא בחשבון גם את ענייניו של הגוף או הציבור שהוא נציגו, ככל שהם קשורים לתפקידי המועצה, ולא יראו אותו כנמצא במצב של ניגוד עניינים בשל כך בלבד.

@ 13. שיתוף גופים אחרים

רשות מקומית רשאית לשתף מוסדות וגופים אחרים בהקמתה של ספרייה ציבורית, בתחזוקתה ובניהולה, אולם לא יהיה בכך כדי לגרוע מאחריותה של הרשות המקומית לפי חוק זה; השר, לאחר התייעצות עם המועצה, רשאי לקבוע בתקנות תנאים לעניין שיתוף כאמור.

@ 14. תקציב ותמיכות

(א) הממשלה ורשויות מקומיות ישתתפו בהוצאותיהן של ספריות ציבוריות בהתאם להוראות סעיפים קטנים (ב) עד (ה).
(ב) סכום ההשתתפות של הממשלה בהוצאותיהן של הספריות הציבוריות ייקבע, בכל שנת כספים, בחוק התקציב השנתי כהגדרתו בחוק יסודות התקציב, ולא יפחת מ-100 מיליון שקלים חדשים (((בשנת 2024, 89 מיליון ש"ח; בשנת 2025, 95 מיליון ש"ח))); הסכום האמור יתעדכן ב-1 בינואר של כל שנה לפי שיעור השינוי במדד המחירים לצרכן שמפרסמת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה; עדכון ראשון לסכום האמור יהיה בשנת 2027.
(ג) השר או המשרד, לפי העניין, לאחר התייעצות עם המועצה, יקבע מבחנים שוויוניים לתמיכה בספריות הציבוריות בעד הוצאות ניהול, פעילות, החזקה והצטיידות, כולן או חלקן (בסעיף זה - מבחני התמיכה), ויתקיימו לגביהם כל אלה:
(1) ההזמנה להגשת בקשות לפי מבחני התמיכה תפורסם לא יאוחר מ-15 באוקטובר בשנה הקודמת לשנת התמיכה, אלא אם כן השר קבע בהתקיים נסיבות המצדיקות זאת כמצוין בהחלטתו, כי ניתן להגיש את הבקשות במועד מאוחר יותר; בסעיף זה, "שנת תמיכה" - השנה הקלנדרית שבעדה מבוקשת התמיכה;
(2) מבחני התמיכה יכללו, בין השאר, הוראות שיאפשרו ודאות ותכנון תקציבי באמצעות תשלום מקדמות, הבטחת שיעור תשלום מסוים מסכום התמיכה שניתן לספרייה בשנה שקדמה לשנת התמיכה וכן הוראות המאפשרות גמישות לעניין מועדי הוכחת התנאים לתמיכה.
(ד) אין בהוראות סעיף קטן (ג) כדי לגרוע מהוראות סעיף 3א לחוק יסודות התקציב, לעניין תמיכות במוסדות ציבור.
(ה)(1) שיעור ההשתתפות של רשות מקומית בהוצאות של ספרייה ציבורית הנמצאת בתחום שיפוטה, בכל שנת כספים, ייקבע במבחני התמיכה ולא יפחת מסכום התמיכה של המדינה באותה ספרייה.
(2) הייתה הספרייה הציבורית כאמור בפסקה (1) מוחזקת ומנוהלת על ידי רשויות מקומיות אחדות במשותף, יראו, לעניין סעיף קטן זה, את כלל הרשויות המקומיות המשתתפות בהוצאותיה של אותה ספרייה ציבורית כרשות מקומית אחת.
(3) על אף האמור בפסקה (1), השר רשאי לקבוע בתקנות שיעור השתתפות שונה לפי דירוגן של רשויות מקומיות במדד החברתי-כלכלי ובמדד הפריפריאליות; תקנות כאמור יותקנו לאחר התייעצות עם שר הפנים והמועצה ובאישור ועדת החינוך, התרבות והספורט של הכנסת.
(ו) השר או המשרד, לפי העניין, רשאים, לאחר התייעצות עם המועצה, להקצות סכום שלא יעלה על 10% מהתקציב שנקבע לפי סעיף קטן (ב) לשם פעילות מסוימת או מיזם מסוים שיש להם זיקה משמעותית לתחום הספריות הציבוריות וצפויה להיות להם תרומה ניכרת לתחום זה.

@ 15. ייעוד כספי התמיכה וניהולם בחשבון נפרד

(א) כספי התמיכה לא ישמשו את הרשות המקומית אלא לשם קיום מטרותיו של חוק זה.
(ב) רשות מקומית תנהל את כספי התמיכה בחשבון בנק נפרד, ולא תעשה בהם שימוש אלא למטרות שלשמן נועדו כמפורט במבחן התמיכה לפי סעיף 14(ג).
(ג) כספי התמיכה המועברים לחשבון שפתחה הרשות המקומית לפי סעיף זה יהיו פטורים מעיקול ולא יהיו ניתנים להמחאה או לשעבוד.

@ 16. שירותים שתספק ספרייה ציבורית

(א) ספרייה ציבורית תספק חינם לתושבי הרשות המקומית שבתחומה היא פועלת, את השירותים המנויים בתוספת; השר, לאחר התייעצות עם המועצה, רשאי לשנות, בצו, את התוספת.
(ב) ספרייה ציבורית תפעל לקיים פעילות תרבותית, ספרותית וחינוכית המיועדת לציבור או לחלק ממנו, ובכלל זה לתלמידים במוסדות החינוך, ומותאמת לתושבי הרשות המקומית.

@ 17. תשלומים

על אף האמור בסעיף 16(א), ספרייה ציבורית רשאית לגבות תשלומים בשל איחור בהחזרת ספר, בשל אי-החזרתו או בשל השחתתו, והכול כפי שיקבע השר בתקנות, לאחר התייעצות עם המועצה; בלי לגרוע מכלליות האמור, ספרייה ציבורית רשאית לדרוש, כתנאי להשאלת ספר, פיקדון שישמש ערובה להבטחת תשלום בגין איחור, אי-החזרת ספר או השחתתו, ובלבד שהפיקדון לא ייפרע קודם לקרות אחד מהמקרים האלה ושסכומו לא יעלה על התשלומים שנקבעו בתקנות כאמור.

@ 18. ביצוע ותקנות

השר ממונה על ביצוע חוק זה והוא רשאי, לאחר התייעצות עם המועצה, להתקין תקנות בכל הנוגע לביצועו.

@ 19. ביטול חוק הספריות הציבוריות

חוק הספריות הציבוריות, התשל"ה-1975 (להלן - החוק הקודם) - בטל.

@ 20. הוראות מעבר

(א) המועצה לספריות ציבוריות שכיהנה לפי סעיף 8 לחוק הקודם ערב יום תחילתו של חוק זה, תמשיך לכהן עד למינויה של מועצה חדשה בידי השר לפי סעיף 3 לחוק זה.
(ב) על אף האמור בסעיף 15, חובת הרשות המקומית לנהל את כספי התמיכה בחשבון בנק נפרד תחול החל משנת 2025.

@ 21. הוראת שעה

(א) על אף האמור בסעיף 14(ב), בשנים שלהלן יקראו את הסעיף האמור כך:
(1) בשנת 2024, במקום "100 מיליון שקלים חדשים" יבוא "89 מיליון שקלים חדשים";
(2) בשנת 2025, במקום "100 מיליון שקלים חדשים" יבוא "95 מיליון שקלים חדשים".
(3) על אף האמור בפסקה (1), השר רשאי לקבוע בתקנות שיעור השתתפות שונה לפי דירוגן של רשויות מקומיות במדד החברתי-כלכלי ובמדד הפריפריאליות; תקנות כאמור יותקנו לאחר התייעצות עם שר הפנים והמועצה ובאישור ועדת החינוך, התרבות והספורט של הכנסת.
(ב) בלי לגרוע מהוראות סעיף 14(ג), במבחני התמיכה לשנות התמיכה 2025 ו-2026 ייקבע כי ספרייה ציבורית שנתמכה בשנת הכספים הקודמת לשנת התמיכה תהיה זכאית לתשלום של מקדמות בשיעור של 40% לפחות מסכום התמיכה על בסיס דוח ביצוע של שנת הכספים הקודמת; המקדמות ישולמו עד לסוף הרבעון הראשון של שנת הכספים.
(ג) על אף האמור בסעיף 14(ה)(1), רשות מקומית לא תחויב במבחני התמיכה שייקבעו לשנת התמיכה 2024, בסכום השתתפות העולה על סכום השתתפותה בפועל לפי מבחני התמיכה לשנת התמיכה 2023, אלא אם כן נקבע אחרת בתקנות לפי סעיף 14(ה)(3).

@ 22. דיווח לכנסת

השר ידווח לוועדת החינוך, התרבות והספורט של הכנסת, אחת לשנה, על יישום הוראות חוק זה בשנה שקדמה למועד הדיווח, ובין השאר על הקמת ספריות ציבוריות חדשות ויישום הוראות סעיף 14(ג), לרבות מבחני תמיכה שנקבעו, בקשות תמיכה שהוגשו וביצוען.

תוספת

[עריכה]

שירותים שתספק הספרייה בחינם

[עריכה]

@ 1. : השאלת ספרים למבוגרים, לבני נוער ולילדים, לרבות הארכת השאלה, במגוון שפות ותחומים המותאמים לתושבי הרשות המקומית;

@ 2. : מתן אפשרות קריאה ועיון בספרים בין כותלי הספרייה;

@ 3. : מתן ייעוץ והדרכה בכל הנוגע לספרים, לרבות שירות ביבליוגרפי;

@ 4. : גישה למאגרי מידע בתוך הספרייה;

@ 5. : העמדת קטלוג הספרייה לעיון הציבור;

@ 6. : מתן אפשרות שימוש במתחם למידה, אם קיים בספרייה;

@ 7. : שירות כאמור בפרטים 1 עד 5 המסופק באמצעים אלקטרוניים או מקוונים, אם קיימים בספרייה.

<פרסום> התקבל בכנסת ביום י"ט בתמוז התשפ"ד (25 ביולי 2024). <חתימות>

  • בנימין נתניהו ראש הממשלה
  • מכלוף מיקי זוהר שר התרבות והספורט
  • יצחק הרצוג נשיא המדינה
  • אמיר אוחנה יושב ראש הכנסת