ויקיטקסט:מחיקת דף

מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

מחיקת דף היא פעולה אותה יכולים לבצע רק מפעילי מערכת, והיא בעצם מחיקת הדף וכל גרסאותיו הקודמות לחלוטין, כאילו הדף לא נכתב מעולם.

אמנם כל ויקיעורך יכול לרוקן דפים, אך במקרה זה התוכן יישאר בהיסטוריית הדף וכל אחד יוכל להסתכל עליו שם, ולשחזר את המחיקה במידת הצורך.

עם זאת, יכול כל מפעיל מערכת לצפות בדף כפי שהיה טרם המחיקה, ובעצם בכל גרסה שנמחקה, ולשחזרה במידת הצורך, כך שמחיקה אינה תמידית, ונשמרת בארכיון. עם זאת, הארכיון מנוקה מפעם לפעם, אין לו גיבוי אם בסיס הנתונים קורס, ולא כדאי להסתמך על כך - עדיף למחוק רק חומר שבהחלט אין לו מקום בוויקיטקסט. בכל אופן אין להקל ראש במחיקה, ואם יש ספק - לא למחוק.

כל המחיקות והשחזורים מתועדים ביומן המחיקות.

כיצד למחוק דף[עריכה]

השורה העליונה למפעילי מערכת

בשורה העליונה של הדף, יש ללחוץ על הכפתור "מחק" (שזמין, כמובן, רק למפעילי מערכת) או להקיש Alt+D, לנמק, וללחוץ על "מחק דף".

אם מוצגת האזהרה ש"לדף זה יש היסטוריית שינויים", עליכם ראשית לבדוק את היסטוריית השינויים ורק אחר כך למחוק את הדף.

כמו כן, מומלץ לעבור על הדפים המקושרים לדף לפני המחיקה, ולטפל בקישורים אליו אם צריך.

למפעילי בוטים, שצריכים למחוק דפים אוטומטית: דף אישור המחיקה, כמו גם דף המחיקה עצמו, מצוי ב-action=delete של הדף. כדי שהדף יהפוך מדף אישור המחיקה לדף המחיקה, צריך לשלוח אליו את הסיבה בשם wpReason, וכן קוד (שבשביל לקבלו צריך ראשית כל לקבל את דף אישור המחיקה מהאינטרנט) בשם wpEditToken. שימו לב שהבוט צריך לקבל הרשאת מפעיל מערכת, ולא - הוא יקבל דף שגיאה.

נהלי מחיקת דף[עריכה]

מחיקה לא מבצעים סתם כך, וישנם מספר נהלים מסודרים לביצוע המחיקה. עבירה חוזרת ונשנית על נהלים אלה עלולה להביא לביטול הרשאת מפעיל מערכת.

נוהל מחיקה מהירה[עריכה]

ערך מורחב - ויקיטקסט:מחיקה מהירה

ישנם ערכים שברור לכל שאינם ראויים להיות בוויקיציטוט, ובשבילם נוצר נוהל המחיקה המהירה, שמאפשר למחוק את הדף מיידית, וללא דיון.

נוהל הצבעת מחיקה[עריכה]

ערך מורחב - ויקיטקסט:הצבעות מחיקה

ישנם ערכים גבוליים, שייתכן שיש להם מקום בוויקיציטוט וייתכן שלא; בשבילם נוצר נוהל הצבעת המחיקה, שמאפשר להצביע על מחיקת ערכים. הרוב יקבע אם הערך יימחק או לא.

מה לעשות לאחר המחיקה[עריכה]

לאחר המחיקה, הדף מופיע ריק לחלוטין - מלבד למפעילי מערכת. להם מופיעה הודעה מוצנעת בראש הדף, המדווחת להם שיש כמה גרסאות מחוקות של הדף, ומציעה להם לצפות בהן או אף לשחזר אותן.

מפעילי המערכת יכולים ללחוץ על הקישור שם, ולהגיע לדף מיוחד, הכולל את כל הגרסאות שנמחקו, וכן את כל הפריטים ביומן המחיקות. הם יכולים לצפות בגרסאות (בקוד שלהן, ובתצוגתן המקדימה), וכן לשחזר את כולן, או רק חלק מהן.

בעבר (לתקופה מסוימת בסתיו 2005), משתמשים רגילים יכלו לצפות בדף הזה, אך לא לצפות בגרסאות המחוקות (אם כי כן ברשימה שלהן, ובתקצירי העריכה שלהן) ולא לשחזר אותן. הדבר גרם לכך שתקצירי עריכה לא יהיו אפשריים למחיקה, ולפיכך האפשרות בוטלה, מלבד למשתמשים בעלי הרשאת deletedhistory (שהם מפעילי מערכת בלבד).

אם רק חלק מגרסאות הדף משוחזרות, או אם דף חדש נכתב במקום הדף שנמחק, הקישור מופיע בדף ההיסטוריה של הדף, במקום בדף עצמו.

מחיקת תמונות[עריכה]

מחיקת תמונות היא מקרה מיוחד, שכן לתמונה ישנם דף תיאור תמונה והתמונה עצמה. ניתן למחוק את דף תיאור התמונה, אך זה לא מוחק את התמונה, ולפיכך יש להימנע מכך.

כדי למחוק את התמונה כולה - הגרסה הנוכחית, הגרסאות הקודמות ודף תיאור התמונה - יש ללחוץ על הכפתור "מחק" שליד הגרסה הנוכחית, יופיע דף אישור מחיקה, ומכאן יש להמשיך כרגיל.

כדי למחוק רק גרסה קודמת, יש ללחוץ על הכפתור "מחק" שליד הגרסה הזו, ואז לא יופיע דף אישור תמונה, אלא התמונה פשוט תימחק.

כך או כך, לאחר מחיקת תמונה אי אפשר לשחזרה - היא נמחקת לחלוטין משרתי קרן ויקימדיה, והדבר היחיד שניתן לשחזרו הוא דף תיאור התמונה. לפיכך יש להשתמש באפשרות זו בזהירות רבה, ואם התמונה אינה זהה וייתכן שצריך יהיה להעלותה פעם בשנית - גבה אותה במחשב שלך טרם מחיקתה (ושים לב שאינך מגבה תמונה מוקטנת - דהיינו, שאין px בשם, אלא אם כן התמונה הועלתה מלכתחילה עם px בשם).

קישורים חיצוניים[עריכה]