ויקיטקסט:מזנון/ארכיון אוגוסט 2004

מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי

דף זה הוא ארכיון של הדיונים שהתקיימו במזנון. דיונים חדשים יש לקיים במזנון הנוכחי. אין לערוך דף זה.


שלום וברוכים הבאים

בהצלחה לכולנו! בן הטבע 16:44, 5 אוג' 2004 (UTC)

שלום גם לך בן הטבע! טוב לראות עוד מישהו כאן. להלן (בנושא הבא) כתבתי כמה הערות, בעקבות ההערות שלך בדף השיחה שלי. תודה ובהצלחה!Dovi 03:55, 6 אוג' 2004 (UTC)

על שמות ועל התוכן בפורייקט

המזנון (ולא המועדון) - בסדר גמור, בשבילי זה לא עקרוני בכלל (במחשבה ראשונה רציתי פשוט לעשות קצת גוון, אבל כמובן שיש גם ערך לאחידות). גם "המועדון" קצת יבש בכל מקרה.

ויקימחברים - גם כאן אין שום דבר עקרוני, אבל אולי כדאי להקדיש קצת מחשבה. כי שם זה (אולי) יגיד משהו על מטרת הפרוייקט עצמו. ב"ויקיסורס" ההבינלאומי הם לרוב מעלים ספרים וטקסטים קלאסיים - כלומר: "מקורות" - לאתר. כך חשבתי שנעשה גם כאן. לרוב הם לא מעלים תרומות אישיות של המשתמש עצמו לאתר. אני לא יודע אם יש מדיניות מחייבת בעניין זה (עוד לא בדקתי). לכן אני לא בטוח אם ויקימחברים מתאים - כי כאן לא מחברים, אלא עורכים ומהדירים ספרים וטקסטים של אחרים.

לכן חשבתי על ויקיסופרים. הסופר בעברית המדוברת הוא גם מחבר, אבל במובן הקלאסי של המילה הוא גם מי שמוסר טקסט (מעתיק, עורך). אז אולי הכי טוב זה ויקיכותב (זה גם נשמע יבש? אולי לא). כל הדבר הזה הוא לא עקרוני בכלל, והארכתי לא בגלל השם, אלא כדי להתחיל קצת דיון על עצם מטרתו של הפרוייקט.

בן הטבע, כתבת: "תאמר לי מה היית רוצה שנעשה כאן ואשתדל להשקיע פה איכשהו זמן - כי רצון יש." תודה! אני יכול לחשוב על בדיוק שני דברים שמאד חשוב שתעשה אם יש לך זמן:

  • לפתח מאגר חדש. אני כרגע עובד על "ארון הספרים היהודי" (משנה), אבל אני מאד דואג שמישהו שלא מחובר לענין זה יסתכל ב"שינויים אחרונים" ויראה את כל המשניות ויקבל התקף לב! אז בבקשה, נא להתחיל מאגר חדש חוץ "מארון הספרים היהודי", כדי שיהיה ברור שלא רק בשביל זה קיים הפרוייקט! ראיתי שאתה מעוניין בביולוגיה ומדעי החיים. יש לך טקסטים חופשיים? תעלה אותם!
  • יש בעיות טכניות בכל ה"אחיות" של ויקיפדיה. נראה לי שה-interface שבו השתמשו הוא פחות משוכלל מזה שקיים בויקיפדיה. מה שבאמת צריך כאן זה קשר עםdeveloper שיכול לעזור בבעיות כאלה. האם אתה יודע איזה developer "העלה לאויר" את "ויקימילון", "ויקיספר", וכו'? (ה-interface כאן הוקם על ידי Tim Starling לאחר שבקשתי ממנו אישית. אבל הוא לא מומחה לתאום של ויקי בשפות בינלאומיות.)

ככתבת: "ראה, לפני שנה בדיוק כך נראתה ויקיפדיה וראה איזו נפלאה היא היום." מקווה שגם כאן. שים לב, אבל, שגם בשפות אחרות ה"אחיות" לא מתקדמות בקצב של ויקיפדיה עצמו. זה טבעי. אבל בוא נתקדם.Dovi 03:31, 6 אוג' 2004 (UTC)


בטרם אפתח בדבריי. הקשר היחידי שלי הוא לבריון וויבר, מפתח התוכנה. הוא די נחמד אבל בזמנו, כשהתחלנו את כל נושא הויקי, הוטל עליי להציק לו בעניינים השוטפים והייתי שולח לו מיילים באופן יומי. אני מניח שהוא יהיה משועשע מה, אם כל הסיפור יתחיל מחדש. לכן, יש להמתין מעט ולהפנות את כל הטענות לגבי כל הויקי-מדיה יחדיו.
ראשית, אני שמח שאתה מסכים עם רעיון האחידות. זה מאד חשוב למשתמש.
שנית, ויקיסופרים, שייך לויקיסופרים, כלומר נותרו ויקיכותבים וויקי מחברים. מבחינה לשונית, מחבר הוא גם סופר. כותב הוא אחד שגם מכין שיעורי בית.
שלישית, לגבי מקורות הטקסט ישנם כמה אפשרויות:
להעלות טקסט רב ערך של יוצרים ידועים שהודפס וזכויות היוצרים שלו פגו.
להעלות טקסט מקורי של יוצרים אנונימיים מעבודות ביוטופ של חורשת האיקליפטוס של תלמידי תיכון ועד עבודות דוקטורט על הקונגרס הווינאי.
דוגמאות לטקסט מהסוג הראשון: ההמנון, מגילת העצמאות, החלטת החלוקה, 242 ו-338. זה נשמע אולי קשה, אבל לדעתי אם יודעים מה לחפש, אז די קל למצוא זאת ברחבי הרשת. אין טעם שחברים ישבו ויקלידו ספרים, כמו שעושים בפרויקט בן יהודה.
דוגמה מהסוג השני אין צורך לתת. עתה, הבן נא את חשיבות המאגר העצום שנוכל לבנות כאן. הרי כל עבודה כזו היא ערך שלא יסולא בפז. השאיפה שלי ליצור כאן אתר שכל אדם, מתלמיד בבית הספר ועד דוקטורנט באוניברסיטה יוכלו להעלות לכאן מידע ולשאוב מכאן מידע. זה האתר לעשות זאת.
דווקא בגלל כך ובגלל שכל אחד עושה שישמש במעבד תמלילים, הרי אם ניצור מודעות גבוהה, כל אחד ואחד, יעלה לכאן את עבודתו והחברים כבר יערכו זאת מבחינה ויקית. יש כאן פוטנציאל אדיר להתפתחות והיא בוא תבוא.
בכל אופן, כך אני רואה זאת. אולם יש בכך בעיה. אסור שהטקסט יפגע. אי אפשר לערוך עבודת מאסטר. אפשר לערוך קטגוריות שיאפשרו לצבור בהן את העבודות.
ויקיפדיה, ויקימילון וויקיטקסט אמורים להיות מרכז הפעילות הלימודי של עם ישראל באשר הוא. כל המידע בעברית אמור להתכנס אליהם.
ויקיציטוט נראה לי יותר כגושפנקא ולא יותר מכך. לגבי ויקיספר, ישנה בעיה – האם מתכוונים לחבר יצירות פרוזה במשותף או להכניס לשם כתבים של סופרים שמתו לפני 70 שדנה ויותר. כפי שאמרתי, פרויקט בן יהודה עושה זאת בהצלחה וכך גם פרויקט גוטנברג באנגלית.
לבסוף, אני באופן אישי לא אוכל לעשות המון, אבל אהיה לצידך. בינתיים אני הוא התורם היחידי לויקימילון ומאד חשוב לי שהמילון יתפוס תאוצה. בויקימילון זה די תלוי בי. בויקיטקסט זו יותר עבודה של מאות חברים לכל הפחות. מלבד זאת, לא אוכל להזניח את ויקיפדיה, מישהו צריך לפקח על מה שקורה שם ומלבד זאת אני נהנה לחבר ערכים ולתרום. ובכל זאת, ויקי היא חלק ממני ואני מכן לסייע לך בכל נושא הארגון. דובי, אני סומך עליך ויודע שתתחיל להפיץ את העניין בין כל מי שרואות עיניך. אחרת, ניתקע פה עם ריק מוחלט. גוגל הוא אחד המפיצים הגדולים וכך הבאנו חברים חדשים לויקיפדיה. פניה בויקפדיה כפי שעשית לא תוכל להרים את הפרויקט. אנו זקוקים לכוחות נוספים ולא לכוחות משומשים.
האמן לי, בסופו של דבר יהיה פה מיזם נפלא. בהתחלה אף אחד לא האמין שאפשר לבנות אנציקלופדיה בשיטה שכל אחד יכול לבוא ולמחוק ערכים שלמים והנה, חוש אחריות משותף גבר על כל התלאות שהיו לנו בתחילת הדרך. אל תאבד תקווה גם ברגעים קשים, כי אני כבר רואה את העננים הכבדים שעומדים להמטיר עלינו מטחי טקסטים בכמות כזו שאנו עלולים לטבוע בשל השיטפון. אני באמת ממליץ לך לרכוש חגורת הצלה או ברווז מתנפח אם תרצה, כי תהיה פה הצפה רצינית.
כדי לשנות את העברית במערכת צריך הרשאות של מפעיל מערכת. יש לי כאלו בויקיפדיה, אבל כאן אין הרשאות לאף אחד. אני אטפל בעניין כדי שנקבל זאת במהרה. בן הטבע 22:07, 8 אוג' 2004 (UTC)


שלום! תודה על מה שכתבת. עוד שתי הערות:
  • תוכן הפרויקטים - יש ערך מסויים לאחידות לא רק בפרוייקטים בעברית, אלא גם בפרוייקט הבינלאומי. בעבודה הבינלאומית מטרות "ויקיספר" ו"ויקיטקסט" הם לרוב ברורים: ויקיספר מיועד לחיבורם וכתביתם מאפס של ספרי לימוד - בשביל בתי ספר, אוניברסיטאות, חוגים עממיים, וכו'. זה לא לחיבורים אישיים אלא חומר לקורסים לימוד. ראה שם באנגלית, צרפתית, גרמנית...
  • ויקיסורס הבינלאומי עד עכשיו, בכל השפות, הוא עבור עריכת טקסטים קלאסיים ישנים שפג הזכויות לגבם, ולשים אותם וביקי כדי שכל אחד יוכל לערוך אותו מחדש לצרכים שלו. אין שם (ראה שוב אנגלית, צרפתית, גרמנית) כמעט בכלל חיבורים אשיים. היה גם דיון לארחונה האם להוריד חיבור שכזה, והחליטו להוריד (הוא כנראה ממש הגזים). אבל יש הצעה ב"מטה" להקים פרוייקט חדש בשביל יצירות אישיות. אני נוטה מאד ליישם את תוכן הפרוייקטים החדשים כמו שהם בשפות אחרות.
  • לכן אני מציע הצעה אחרת בשביל המשתמשים, פשוט ביותר אבל משום מה לא חשבתי עליו עד היום: מה אתה אומר על ויקיעורכים? הרי זה בדיוק מה שעושים בפרוייקט הבינלאומי.Dovi 09:27, 9 אוג' 2004 (UTC)