ביאור:על סדר היום - התאמות נגישות לשירות

מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי
הבהרה:

דף זה הוא במרחב הביאור של ויקיטקסט, ומכיל גם פרשנות וביאורים של משתמשים בני ימינו, שאינם מייצגים בהכרח את הפרשנות המסורתית.



והפעם במדור "על סדר היום" - מתוך סדר היום לועדת העבודה, הרווחה והבריאות, י"ב כסלו תש"ע,<nobr> (29/11/2009)</nobr> . נושא הדיון הוא: תקנות שיוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות (התאמות נגישות לשירות). התקנות מחייבות בעלי עסקים מסויימים לבצע התאמות במקום שבו מתנהל העסק שלהם על-מנת לאפשר נגישות לאנשים עם מוגבלויות. הנה כמה דברים שצריך לבצע, מתוך חומר הרקע לישיבת הוועדה:

" "יבצע התאמות במעברים שבין פריטי ריהוט, שהציבור עושה בהם שימוש במסגרת קבלת השירות, לרבות מסלולי יציאה..." "

" "יימנע, ככל האפשר, מהנחת עצמים במעבר נגיש... לרבות כבלי חשמל וצינורות; הונחו עצמים במעברים נגישים כאמור, יסמנם החייב בהתאם להוראות... בסעיף הדן במכשולים בדרך" "

" "היו במקום שניתן בו שירות מסלולי יציאה עם עמדות תשלום, כגון קופה במרכול, יבצע... התאמות... בעשרה אחוזים לפחות מסך כל מסלולי היציאה כאמור – אם ישנן עשר עמדות תשלום לכל היותר, ובעשרים אחוזים לפחות מסך כל מסלולי היציאה – אם במקום כאמור ישנן למעלה מעשר עמדות תשלום, אך בכל מקרה בלא פחות משני מסלול אחדים..." "

" "ייעשה שימוש בסמלים המכוונים למעליות ולמדרגות, ובשלטים המכוונים לשירותים הציבוריים הנמצאים במקום שניתן בו השירות הציבורי, ויצוין מיקום השירותים הציבוריים בחלוקה לפי מספרי הקומות, לפי העניין..." "

ההגיון שמאחרי התקנה ברור - להקל על אנשים עם מוגבלויות להשתלב באופן שיוויוני בכל תחומי החיים. אבל האם אכן יש בכך חובה, על-פי התורה?


מקורות[עריכה]

על-פי מאמר של אראל שפורסם לראשונה ב אתר הניווט בתנך בתאריך 2009-12-29.

דף זה הוסב אוטומטית מאתר הניווט בתנ"ך. (הקישור המקורי) יתכן שבגלל שגיאה בתוכנת ההסבה נפלו טעויות. אתם מוזמנים לתקן את הטעויות, ולמחוק הודעה זו מהדף.

קיצור דרך: tnk1/msr/knesset/57700312