לדלג לתוכן

ביאור:על סדר היום - הגבלת מכירת משקאות משכרים

לא בדוק
מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי
הבהרה:

דף זה הוא במרחב הביאור של ויקיטקסט, ומכיל גם פרשנות וביאורים של משתמשים בני ימינו, שאינם מייצגים בהכרח את הפרשנות המסורתית.


מתוך סדר היום לועדת הפנים והגנת הסביבה, י"ב טבת תש"ע,<nobr> (29/12/2009)</nobr>

הצעת חוק של חבר הכנסת חיים כץ:

בחוק רישוי עסקים... בסופו יבוא: " "ברישיון עסק או בהיתר זמני שניתן לבית עסק מסוג קיוסק, פיצוציה, חנות נוחות, מינימרקט, מרכולית או כל מקום המשמש לממכר מוצרים ובהם משקאות משכרים, הפתוח עד שעות הלילה המאוחרות, תיאסר מכירת משקאות משכרים - (1) בימים ראשון עד רביעי, בין השעות 21:00 עד 06:00 למחרת;  (2) החל מיום חמישי בשעה 21:00 ועד יום ראשון בשעה 06:00." "

דברי הסבר: "מחקרים שונים מראים כי בין 50%-60% מבני הנוער בישראל צורכים משקאות משכרים. כמו כן בשנים האחרונות חלה עלייה חדה בצריכת האלכוהול המופרזת בקרב בני הנוער.

בבדיקת הקשר שבין צריכת משקאות משכרים לבין התנהגות אלימה במועדוני הבילוי נמצא, כי צריכת אלכוהול רבה יותר בקרב המבלים מגבירה התנהגות אלימה. עבירות אלימות רבות מתחילות במקום הבילוי, ולאחר התערבות המאבטחים הן נמשכות מחוץ למתחם הבילוי, ברחובות.

נתון מדאיג נוסף הוא שיעור התאונות הקטלניות שבהן מעורבים נהגים שנמצאים תחת השפעת אלכוהול - שיעור אשר הולך וגדל בשנים האחרונות. בנוסף, רוב תאונות הדרכים שבהן הנהג היה תחת השפעת אלכוהול התרחשו בשעות הלילה המאוחרות ובשעות הבוקר המוקדמות, בזמן החזרה ממוקדי בילוי.

התרחבות התופעה בה בני נוער צורכים משקאות משכרים טרם הבילוי וטרם הגעתם למועדוני הבילוי מחייבת נקיטת צעדים אשר יקשו ויגבילו את צריכת המשקאות המשכרים.

אשר על כן, איסור מכירת אלכוהול בעסקים החל מהשעה 21:00, כפי שמוצע בהצעת החוק, תוריד באופן ניכר את נגישות בני הנוער למשקאות משכרים. מחקרים מלמדים כי בני נוער לא מתכננים מראש את אופי הבילוי ולכן מניעת מכירת משקאות משכרים בשעות אלה ובסופי השבוע יש בה כדי להגביל ולהקשות על בני נוער ברכישת ושתיית יתר של משקאות משכרים וכך גם למנוע מקרי אלימות קשים ותאונות דרכים."

האם יש לחוק זה בסיס בתנ"ך?


תגובות

[עריכה]

ביסוס בתנ"ך אני לא יודע, אבל על פניו הצעת החוק הזו די טיפשית; אם לא בלילה אז הצעירים יקנו את האלכוהול ביום. לא זו הדרך לעצור את התופעה, מה גם שהיא פוגעת בכלל הציבור. אל תראה יין כי יאדם.

-- hagai hoffer, 2009-12-27 22:49:55

ישנם כמה פסוקים המלמדים שהיין מסוכן דווקא בשעות המאוחרות של הלילה או המוקדמות של הבוקר, למשל:

  • משלי כג כט-ל: "למי אוי? למי אבוי? למי מדונים? למי שיח? למי פצעים חנם? למי חכללות עינים? - למאחרים על היין, לבאים לחקר ממסך"
  • ישעיהו ה יא: "הוי, משכימי בבקר שכר ירדפו, מאחרי בנשף יין ידליקם"

(זאת בנוסף לשאר הפסוקים המתארים את נזקי היין: [1] ).

נכון שאנשים יכולים לקנות יין ביום ולשתות אותו בלילה, אבל זה דורש תכנון, ולא כולם מתכננים מראש להשתכר - יש אנשים שהם "מאחרי בנשף", נשארים ערים עד מאוחר בלילה, ואז "יין ידליקם", היין הזמין בדוכן מדליק אותם וגורם להם להשתכר.

-- אראל, 2009-12-28 06:58:43

האמת, גם הפסוק שאני הבאתי בסוף מדבר על - "אחריתו" כנחש ישך. נו טוב. יש אנשים שסתם אוהבים מידי פעם לקנות בקבוק בירה בלילה, הנמנע זאת מהם? על זה יש את הפסוק - משלי יא כו: "מנע בר יקבהו לאום וברכה לראש משביר". ונא לשים לב לכפל המשמעות של המילה "בר" כאן להקשרנו.

-- hagai hoffer, 2009-12-28 09:28:56


מקורות

[עריכה]

על-פי מאמר של אראל שפורסם לראשונה ב אתר הניווט בתנך בתאריך 2009-12-29.


דף זה הוסב אוטומטית מאתר הניווט בתנ"ך. (הקישור המקורי) יתכן שבגלל שגיאה בתוכנת ההסבה נפלו טעויות. אתם מוזמנים לתקן את הטעויות, ולמחוק הודעה זו מהדף.

קיצור דרך: tnk1/msr/knesset/57700412