לדלג לתוכן

ביאור:מנהיג טוב הוא מנהיג ששם לב לתכונות הטובות אצל אחרים

לא בדוק
מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי
הבהרה:

דף זה הוא במרחב הביאור של ויקיטקסט, ומכיל גם פרשנות וביאורים של משתמשים בני ימינו, שאינם מייצגים בהכרח את הפרשנות המסורתית.



משל יותם - המשל הידוע על העצים שמחפשים להם מלך (שופטים ט) - מעורר שאלה: מי הוא הראוי למלוך? אם כל אדם שיש לו כישרון (כמו הגפן, התאנה והזית) לא ירצה למלוך, אז לכאורה רק מי שאין לו כישרון (כמו האטד) ימלוך!

ייתכן שהמסר של המשל הוא, באמת, שלא ייתכן מנהיג טוב, כי הפוליטיקה מטבעה דוחה ומרחיקה את המוכשרים.

אבל ייתכן שאפשר לפתור את השאלה בדרך אחרת.

נשים לב, שכל עצי הפרי במשל מתארים רק את התכונות החיוביות שלהם עצמם: הזית אומר "החדלתי את דשני", התאנה אומרת "החדלתי את מתקי", והגפן אומרת "החדלתי את תירושי". אנשים ששמים לב רק לתכונות החיוביות של עצמם, באמת אינם ראויים להנהיג, הם צריכים להישאר במקומם ולתרום את תרומתם הייחודית לחברה.

תפקידו של המנהיג הוא, לשים לב לתכונות החיוביות של אחרים , ולעזור להם לפתח אותן. מנהיג לא צריך לדעת להילחם - אבל הוא צריך לדעת לבחור לוחמים טובים לצבא ולמשרד הבטחון; מנהיג לא צריך להיות כלכלן - אבל הוא צריך לדעת לבחור כלכלנים טובים למשרד האוצר; וכן הלאה. זה תפקידו של מנהיג - לא להסתכל על התכונות הטובות שלו, אלא לזהות תכונות טובות אצל אחרים, ולהשתמש בהן לתועלת החברה.

במשל יותם, אין אף עץ שממלא תפקיד זה, וזה מה שמביא לאסון הגדול....

מקורות

[עריכה]

על-פי מאמר של אראל שפורסם לראשונה ב אתר הניווט בתנך בתאריך 2006-10-03.

תגובות

[עריכה]

מאת: צחור

חבל דווקא הצבא היהודי לדורותיו היה מאלה שהמנהיגים היו מסתערים ראשונים. בשביל להיות מנהיג יש חובת דוגמא אישית! (אבל בגדול מה שאתה אומר זה גם נכון)

דף זה הוסב אוטומטית מאתר הניווט בתנ"ך. (הקישור המקורי) יתכן שבגלל שגיאה בתוכנת ההסבה נפלו טעויות. אתם מוזמנים לתקן את הטעויות, ולמחוק הודעה זו מהדף.

קיצור דרך: tnk1/nvir/joftim/mjlyotm_erel