לדלג לתוכן

ביאור:כל המרחם על מאחרים - מתאכזר על מקדימים

מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי
הבהרה:

דף זה הוא במרחב הביאור של ויקיטקסט, ומכיל גם פרשנות וביאורים של משתמשים בני ימינו, שאינם מייצגים בהכרח את הפרשנות המסורתית.


בכמה חוגי נח"ת יש מנהג מקובל -- שהשיעור תמיד מתחיל באיחור, לפעמים באיחור של חצי שעה ואף יותר. הסיבה הרשמית לכך היא שמחכים לכמה חברים, שאמרו שהם יגיעו ועדיין לא הגיעו. למנהג זה יש צד חיובי – שמתחשבים במאחרים כדי שלא יפסידו את תחילת השיעור. אבל יש לו גם תוצאות שליליות:

  1. האיחור פוגע בחברים שהגיעו בזמן וצריכים לצאת מוקדם – הם נאלצים להפסיד את סוף השיעור.
  1. גרוע יותר – האיחור נותן לחוג תדמית לא-רצינית. תחשבו איך מרגיש אדם ששומע בפעם הראשונה על החוג, מגיע בזמן, ובמשך חצי שעה מחכה – רק בגלל שכמה חברים עדיין לא הגיעו! נוצר אצלו הרושם שהוא הגיע לחוג לא רציני: זה לא חוג של תנ"ך אלא סתם מפגש של חבר'ה (עובדה – במקום ללמוד תנ"ך מחכים לחבר'ה...). התדמית הלא-רצינית של החוג מתבטאת גם בהתנהגות בזמן השיעור (אם החבר'ה יותר חשובים מהתנ"ך – אז אפשר גם לדבר איתם במקום להקשיב לשיעור...) וכך הרמה של החוג יורדת.

הפתרון הטוב ביותר לדעתי הוא להתחיל את השיעור בזמן – לא משנה כמה חברים הגיעו. בפעם הראשונה זה יהיה קשה, אבל בפעמים הבאות החברים ילמדו להגיע בזמן ואז הרמה של החוג תעלה. ואם בכל-זאת רוצים להתחשב במאחרים – אז אפשר לעשות הפסקה קצרה בשיעור כשהמאחרים נכנסים, ולחזור למענם על תחילת השיעור.

מקורות[עריכה]

על-פי מאמר של אראל שפורסם לראשונה בנח"ת כפית ס"ה-ס"ו וגם ב אתר הניווט בתנך בתאריך 2006-03-30.

דף זה הוסב אוטומטית מאתר הניווט בתנ"ך. (הקישור המקורי) יתכן שבגלל שגיאה בתוכנת ההסבה נפלו טעויות. אתם מוזמנים לתקן את הטעויות, ולמחוק הודעה זו מהדף.

קיצור דרך: tnk1/klli/limud/ixurim