ביאור:יום ירושלים

מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי
הבהרה:

דף זה הוא במרחב הביאור של ויקיטקסט, ומכיל גם פרשנות וביאורים של משתמשים בני ימינו, שאינם מייצגים בהכרח את הפרשנות המסורתית.


יום ירושלים הוא יום חג לאומי בישראל, שנקבע לציון איחודה של ירושלים, במהלך מלחמת ששת הימים. יום ירושלים חל בכ"ח אייר, והוא מצוין בטקסים חגיגיים בירושלים.

טקס ממלכתי נערך בביאור:גבעת התחמושת, שהייתה מאתרי הלחימה הקשים בקרבות לשחרור ירושלים.

יום ירושלים נקבע בהחלטת ממשלת ישראל משנת ביאור:1968, ולאחר שלושים שנה שבהן צויין מכוח החלטה זו, העניקה לו הכנסת מעמד בחקיקה, בשנת 1998, באמצעות חוק יום ירושלים.

דברי תורה[עריכה]

  • הפעם הראשונה שהמילה ירושלים מופיע בתנ"ך היא בא. עיין שם בהערות.


באם חל ביאור:כ"ח באייר ביום שישי, מוקדמים הטקסים ליום חמישי, כ"ז באייר, אבל הצביון הדתי של היום (אמירת ההלל ומזמורי התודה) ממשיכה להתבצע ביום שישי, כ"ח באייר.

עולי ביאור:אתיופיה נוהגים לקיים ביום ירושלים טקס לזכרם של יהודי אתיופיה שנספו בדרכם לארץ ישראל. בשנת 2004 החליטה ממשלת ישראל להפוך טקס זה לטקס ממלכתי.

ביום זה עולים אנשי ביאור:הציונות הדתית ותנועות הנוער הלאומיות-דתיות לירושלים וחותמים את היום בריקוד דגלים היוצא מן הכניסה לעיר, עובר דרך מרכזה, מסביב לחומות העיר העתיקה ונחתם ברחבת הכותל המערבי. בחלק מבתי הכנסת מקובל לומר הלל ביום זה, ולהתייחס אליו בחגיגיות השמורה ליום העצמאות.

קישורים חיצוניים[עריכה]